2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ne zaman huysuzlanıp arandiysa, gak dedimi meme guk dedi mi meme veriyorum. Mamada veriyordum ama meme reddi oldu sanırım biberondan dolayı dünden beri biberonu kestim. Kaşık biberon var yatarken ondan 60 cc mama veriyorum

Kızlar benim minnosum gittikçe açıldı sarışın mavi gözlü oldu alman bebekleri gibi ben kumralım eşim esmer bu sarı kız nerden geldi sasiriyorum
Ay maşallah yerim onu ben, mavi gözlü bebekleri çok severim. Eşim mavi gözlü ilk oğlum kahverengi, küçük oğlumun henüz göz rengi belli değil, acaba ne olacak çok merak ediyorum

Bizim Dr da günde 6-8 defa kullan dedi ve bugün uyuttugumda hemen uyaniyodu. Sabahtan beri ya uyuyup ya ağladığı için yapamamistim hafif uykudan uyanıp boş boş bakarken yaptım rahatladı çocuk uyudu.

Bir de kızlar benim oğlum her memeyi ayrı ayri15-20 dk emse bile kısa sürede acikiyor ama sütü sağıp verdiysem doydugu için uyuyor. Nasıl bişey uygulayaim bn bu çocuğa. Hem sağıp hem emzirmek suanki sütüm için biraz zor gibi ama mecbur öyle yapicam. Mama vermek istemiyorum çünkü ilk hafta kontrolünde doğum kilosundan çok aşağı düşmüştü 2600 e şimdi 1 aylık oldu 3800 olmuş. Fazla kilo almış sanki. Zorda kalırsam aç birakmamak için mama da veririm ama ne bileyim ya besleme işi zorladı beni.

Kızlar bebişler memede emerken uyuyakalınca gaz çıkarıyor musunuz yoksa yatırıyor musunuz?
Çıkarıyorum canım ama gündüz olduğu kadar uzun süre uğraşmıyorum
Kızlar gözümüzün biri çapaklanıyor akıyor birisi çay ile siliyorum demişti ama nasıl yapıyorsunuz
Göz pınarından burnuna doğru inerek masaj yapabilirsiniz, ilk oğlum göz yaşı kanalları tıkalıydı, sürekli çapaklanıyordu bu sayede geçmişti
Doktorun ne güzel bilgilendirmis, arayıp bulamadığım doktor.
Süt ürünleri neden yeme dedi acaba
Benimki de sürekli ben de duruyor, babasına versem 10 dk durmuyo bana gelince otomatik olarak susuyo
Ben hiç 1 numara kullanmadım, bebek iri doğabilir stok yapmamak lazım bence şuan 2 numara kullanıyorum ama bacaklarını hafiften sıkmaya başladı, yeni doğan kıyafetler çok küçük o da iri bebek için sıkıntı 0-3 daha mantıklı
Kaç haftalık olduuuu? Doğduğunda göz rengi nasıldı? Benimkinede herkes mavi gözlü olacak diyor ama gri ya bildiğin. Siyah gibi geliyor aşırı merak ediyorum
Benimkininde gri gibi baba mavi, ben kahverengi ışıkta ya da güneşte çok değişik bir renk oluyor ama ben bilemiyorum o rengi .

Üzerinde kıyafet ile tartıldıysa, bezi ile falan 300 gram düşüyor doktor.
Ben biberon ile mama veriyordum canım bilmiyorum belki atak dönemiydi ama 5 gün meme reddi yaşadım,

Merhaba, saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallah sorulariniz tamamen bebeginizin dogum kilosu Ile ilgili. Ornegin benim oglum 3860 gr 55 cm dogdu, hastane cikisi bile kucuk geldi. Boyu 50 cm oluyor hastane cikislarinin. Suanda oglum 25 gunluk ve coktandir 2 no bez kulkaniyoruz. Bu paket bitince 3noya gecicem, sparisi 3 no verdik yeni. Kiyafet konusu zibinlar 0-3 aylik suan tam ama tulumlar olmuyor. Yani tamamen kilo ile ilgili umarim yardimci olmusumdur ...

Çok bir şey almadan son haftaları beklemek daha iyi sanırım kıyafet konusunda. Teşekkğrler

Bu tamamen bebeğin gelişimi ve kilosu ile alakali canim burada herkesten farkli bi cevap gelecektir çünkü her bebek farkli kiloda doğdu Ben yenidogan 2 takim almıştım ama yetmedi mesela ilave 3 takım daha aldım. Kızım 2440 gr 36+6 da dogdu. Şuan 1-3 lere geçtik en az 5 takım olmalı 1-3 bence.

Bez 3 paket 80 li kullandım sonra 2 ye geçtim. 2 numaradan 3 paket bitirdim. 1 paket daha var onu da kullanip 3 noya geçeceğim. Kizim 4 nisanda 4040 gr idi. Eğer iri bi bebekse 1 no 1 paket al yetmezse doğumdan sonra al bence

Çok geçmiş olsun canım kısa sürede toparlarsin umarım

K kele
Canım süt ürünlerini neden yasakladı, alerjik belirtiniz mi vardı yoksa gazdan dolayi mi ?

Ben 36+0 haftamda doğum yaptığım için aldığım her şey büyük oldu. Bez olarak 1 numara 200 adet aldım. 0-3 ay olarak ilk etapta alabilirsin tabi bebeğin kilosu da önemli bez numarasını kiloya göre alman lazım. ilk zamanlar çok kıyafet degisiliyor onu hesap ederek tercih yapmalisin.( bir kaç hafta sonra benim bebeğimde kusma olayı başladı sürekli değişmek zorunda kalıyorum )

Bugün sabahladik gaz nedeniyle. O kadar çok masaj videosu izledim saatlerce yaptım ama aşırı zor cikariyor biraz rahatlıyor beslenme sonrası başa dönüyoruz. Uyurken ağlıyor geri uyanıyor bazen karnına dokundurtmak istemiyor kendni sıkıyor kıpkırmızı oluyor. Bide sanki büyük tuvaletinide yapmakta zorlanmaya başladı gibi geliyor

Ya kafamdaki bı çok soruya cevap buldum yazınızda teşekkür ederim. Benimde sütüm çok az geliyor yenidoğan bebek hemşiresi arkadaşım 3-4 ölçek mama verebilirsin dedi fazla mı olur vermesem aç mı kalir kafam karışıyor. Gaz sorunu nedeniyle bazen 1 ölçek anca icebiliyor agliyor surekli ..

Üzerinde kıyafet ile tartıldıysa, bezi ile falan 300 gram düşüyor doktor.
Ben biberon ile mama veriyordum canım bilmiyorum belki atak dönemiydi ama 5 gün meme reddi yaşadım,
Kıyafetleri çıkartıldı bezi de boştu canım. Mama ilk günden beri veriyordum son 3 gündür bıraktım hiç ret yaşamadım. Avent antikolik kullandım delik aşırı küçük ve gayet memnun kaldım bn. Şimdi sağma makinesi için n lansinoh aldım yavaş akışli.
Annem yine ödev yaptırıyor teyzeler
Ay yesinler snn ödevini

Çok bir şey almadan son haftaları beklemek daha iyi sanırım kıyafet konusunda. Teşekkğrler
Bence az alip dogumdan sonra ihtiyac oldukca alinmali... Ben yenidogan hic almadim. 0-3 ve uzeri aylardan aldim. Doktor 3200 diyordu ama 3860 dogdu. Kizimda da benzer sey yasadigim icin doktoru pek dinlemedim

Kızlar benim minnosum gittikçe açıldı sarışın mavi gözlü oldu alman bebekleri gibi ben kumralım eşim esmer bu sarı kız nerden geldi sasiriyorum
Bizim bebek de bize benzemiyor özellikle babasından hiç bişey almamış gibi, eşim tüp bebek merkezinde bişeylerin karışmış olmasından şüpheleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…