Ne zaman huysuzlanıp arandiysa, gak dedimi meme guk dedi mi meme veriyorum. Mamada veriyordum ama meme reddi oldu sanırım biberondan dolayı dünden beri biberonu kestim. Kaşık biberon var yatarken ondan 60 cc mama veriyorumEvet galiba fazla geliyor ama onun gönlünede bıraksam 2-3 saate bir 20 cc yetecek ona. Dün karışmadım istediği kadar besledim 30 gr vermiş ne yapıcam bilmiyorum. Sizler nasıl besliyorsunuz, belli bir saate uygun mu yoksa acıkıp arandıkça mı ???
Ay maşallah yerim onu ben, mavi gözlü bebekleri çok severim. Eşim mavi gözlü ilk oğlum kahverengi, küçük oğlumun henüz göz rengi belli değil, acaba ne olacak çok merak ediyorumKızlar benim minnosum gittikçe açıldı sarışın mavi gözlü oldu alman bebekleri gibiben kumralım eşim esmer bu sarı kız nerden geldi sasiriyorum
Bizim Dr da günde 6-8 defa kullan dedi ve bugün uyuttugumda hemen uyaniyodu. Sabahtan beri ya uyuyup ya ağladığı için yapamamistim hafif uykudan uyanıp boş boş bakarken yaptım rahatladı çocuk uyudu.Kucağımda yapıyorum. Yatırarak yapmak orta kulak iltihabına sebep olabiliyor diyorlar. Dr her emzirme öncesi açabilirsin dedi. Her gün mecbur açıyorum nefes alamıyor çocuk. Eğer çok dolu hissediyorsam da aspiratör kullanıyorum. Umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur.
Çıkarıyorum canım ama gündüz olduğu kadar uzun süre uğraşmıyorumKızlar bebişler memede emerken uyuyakalınca gaz çıkarıyor musunuz yoksa yatırıyor musunuz?
Göz pınarından burnuna doğru inerek masaj yapabilirsiniz, ilk oğlum göz yaşı kanalları tıkalıydı, sürekli çapaklanıyordu bu sayede geçmiştiKızlar gözümüzün biri çapaklanıyor akıyor birisi çay ile siliyorum demişti ama nasıl yapıyorsunuz
Doktorun ne güzel bilgilendirmis, arayıp bulamadığım doktor.Sunrseee
Bugün doktora gittim. (Acıbadem)
Benim ve senin gibi başkaları da varsa faydalansın diye yazmak istedim.
Bebeğim 1. Ayını doldurdu. Genel olarak herkes gibi gaz problemi mevcut. Biogaia devam edebilirsin dedi. Bir ilaç daha verdi. Şu an yataktan yazıyorum. O yüzden reçeteye bakmak için kalkamıyorumAma yarın yazarım.
Sütüm az. Toplasan iki memeden 30cc çıkıyor. Ben her 3 saatte bir gece gündüz farketmeden 15 er dakika meme+60cc mama yapıyordum. Mamayı kesip sütü çoğaltmamız lazım dedi. Normalde bu günlerde 90cc tek öğün ihtiyacı varmış. Benden aldığı sütle beraber bu öğünü tamamlıyor. Fakat günler geçtikçe bu 90cc ihtiyaç değeri artacak. Biz mamayı yine de 60cc de tutup, memedeki süt oranını arttırcakmışız. Sonra zaten artarsa sütün zamanla tamamende mamayı kesebiliriz dedi. Bunun için Bestlak devam. Ben ebebek ten malt içecek almıştım. Ondansa bir alman markası söyledi. Metro da satılıyor. Malt içecek, bira gibi. Çok süt yapıyormuş, onu iç dedi. Bir ilaç verdi. Yan etkisi süt yapmakmış. İsimleri yarın yazarım. Tahin yiyordum ama yeme dedi. Süt ürünleri de yasak. Su çok önemli, 3-4 lt içilecek. En önemlisi dinlenmek/uyku, iyi psikoloji ve sonra düzenli beslenmeymiş.
bebek gece uykusunda 5-6 saate kadar uyuyabilirmiş. Kaldırmıcakmışız. Kalkarsa emzir uyut yeniden dedi. Altı bile kalabilirmiş… Çok hassas değilse ve pişiği çok değilse. Ortam karanlık ve sessiz olmalıymış. Gündüz ise iki saatte bir mutlaka emzir dedi. Uyandırcakmışız. Zorla yaniEvde ses ve ışık gündüz mutlaka olmalıymış.
Kedim var. Onu sordum. Zararı olmaz dedi
Pişik için mustela kullanıyordum. Bitince daha alma dedi. Eczaneden alabileceğim iki adet ilaç yazdı.
Ücretli aşıları mutlaka yaptır dedi. İkinci hepatit i orada yaptı. Bu aşıyı devlet karşıladığından ödemedik.
Aklıma gelenler bunlar.
Benimki de sürekli ben de duruyor, babasına versem 10 dk durmuyo bana gelince otomatik olarak susuyoYalnız değilmişim demek kiEşime veriyorum ağlıyor diyip geri veriyor bana. Max 10 dk Benim dışımda kimsede durmuyor ciyak ciyak ağlıyor. Hem hoşuma gidiyor bu durum kucağıma alınca kedi gibi olması ama aynı zamanda dinlenemediğim için yorucu da oluyor. Hafiften delilik yüklendi bana ana olunca
Ben hiç 1 numara kullanmadım, bebek iri doğabilir stok yapmamak lazım bence şuan 2 numara kullanıyorum ama bacaklarını hafiften sıkmaya başladı, yeni doğan kıyafetler çok küçük o da iri bebek için sıkıntı 0-3 daha mantıklıMerhaba mart anneleri. Ben ağustosta doğum yapacağım ama sizin bebekleriniz bir aylık olmuştur diye tecrübelerinizden yaralanmaya geldim.
Öncelikle derdim kıyafet mevzusu. Yeni doğan kıyafetleri ne kadar süre giydiler? 0-3 ay olan kıyafetleri hâlâ giyiyorlar mı yoksa daha büyük mü almak lazım?
2.sorum da bez. 1 numaralı bezden ne kadar süre kaç paket kullandınız? 2 numaraya geçtiniz mi
Benimkininde gri gibiKaç haftalık olduuuu? Doğduğunda göz rengi nasıldı? Benimkinede herkes mavi gözlü olacak diyor ama gri ya bildiğin. Siyah gibi geliyor aşırı merak ediyorum
Üzerinde kıyafet ile tartıldıysa, bezi ile falan 300 gram düşüyor doktor.Bizim Dr da günde 6-8 defa kullan dedi ve bugün uyuttugumda hemen uyaniyodu. Sabahtan beri ya uyuyup ya ağladığı için yapamamistim hafif uykudan uyanıp boş boş bakarken yaptım rahatladı çocuk uyudu.
Bir de kızlar benim oğlum her memeyi ayrı ayri15-20 dk emse bile kısa sürede acikiyor ama sütü sağıp verdiysem doydugu için uyuyor. Nasıl bişey uygulayaim bn bu çocuğa. Hem sağıp hem emzirmek suanki sütüm için biraz zor gibi ama mecbur öyle yapicam. Mama vermek istemiyorum çünkü ilk hafta kontrolünde doğum kilosundan çok aşağı düşmüştü 2600 e şimdi 1 aylık oldu 3800 olmuş. Fazla kilo almış sanki. Zorda kalırsam aç birakmamak için mama da veririm ama ne bileyim ya besleme işi zorladı beni.
Merhaba, saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallahMerhaba mart anneleri. Ben ağustosta doğum yapacağım ama sizin bebekleriniz bir aylık olmuştur diye tecrübelerinizden yaralanmaya geldim.
Öncelikle derdim kıyafet mevzusu. Yeni doğan kıyafetleri ne kadar süre giydiler? 0-3 ay olan kıyafetleri hâlâ giyiyorlar mı yoksa daha büyük mü almak lazım?
2.sorum da bez. 1 numaralı bezden ne kadar süre kaç paket kullandınız? 2 numaraya geçtiniz mi
Çok bir şey almadan son haftaları beklemek daha iyi sanırım kıyafet konusunda. TeşekkğrlerMerhaba, saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallahsorulariniz tamamen bebeginizin dogum kilosu Ile ilgili. Ornegin benim oglum 3860 gr 55 cm dogdu, hastane cikisi bile kucuk geldi. Boyu 50 cm oluyor hastane cikislarinin. Suanda oglum 25 gunluk ve coktandir 2 no bez kulkaniyoruz. Bu paket bitince 3noya gecicem, sparisi 3 no verdik yeni. Kiyafet konusu zibinlar 0-3 aylik suan tam ama tulumlar olmuyor. Yani tamamen kilo ile ilgili umarim yardimci olmusumdur ...
İnşallah gönlüne göre olur canım benimAy maşallah yerim onu ben, mavi gözlü bebekleri çok severim. Eşim mavi gözlü ilk oğlum kahverengi, küçük oğlumun henüz göz rengi belli değil, acaba ne olacak çok merak ediyorum
Bu tamamen bebeğin gelişimi ve kilosu ile alakali canim burada herkesten farkli bi cevap gelecektir çünkü her bebek farkli kiloda doğduMerhaba mart anneleri. Ben ağustosta doğum yapacağım ama sizin bebekleriniz bir aylık olmuştur diye tecrübelerinizden yaralanmaya geldim.
Çok geçmiş olsun canım kısa sürede toparlarsin umarımSelam kızlar iki gün giremedim çünkü omuzlarım boynum zaten tutulmuştu dün de yataktan kalkarken kaldım öyle hareket edemeden, bu sefer kaburgam batmaya başladıBerbat bişey derin bir nefes bile aldırmıyor insana hareketlerim çok kısıtlı. Bugün fizik tedaviye gittim kırık mı kas spazmı mı bilemiyoruz her ikisinin tedavisi de dinlenmek krem sürmek zorlamamak, yani bir tedavisi yok bekleyeceğim geçmesini geçmezse film çekilecek.
Umarım herkes iyidir. Anladım ki sağlıklı olalım da bebeğimin ağlamasıyla da gazıyla da her sorunuyla ilgilenirim ama anne sağlıklı olmayınca herşey imkansızlaşıyor, bebekle ilgilenirken kendimi çok ihmal ettim, vitaminlerimi bile alamaz unutur olmuştum, diyeceğim o ki anacıklarım herkes kendine dikkat etsin bu süreçte ihmal etmesin, anne iyi olacak önce sonra her sorun aşılır elbet.
Aynen öyle inşallah en sağlıklı ve kolay şekilde atlatırız bu donemlerimiziBende aynı kaygıları yaşıyorum ama Allah’a emanet yavrularımızBöyle böyle kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Canım süt ürünlerini neden yasakladı, alerjik belirtiniz mi vardı yoksa gazdan dolayi mi ?Sunrseee
Bebeğim 1. Ayını doldurdu. Genel olarak herkes gibi gaz problemi mevcut. Biogaia devam edebilirsin dedi. Bir ilaç daha verdi. Şu an yataktan yazıyorum. O yüzden reçeteye bakmak için kalkamıyorumAma yarın yazarım.
Sütüm az. Toplasan iki memeden 30cc çıkıyor. Ben her 3 saatte bir gece gündüz farketmeden 15 er dakika meme+60cc mama yapıyordum. Mamayı kesip sütü çoğaltmamız lazım dedi. Normalde bu günlerde 90cc tek öğün ihtiyacı varmış. Benden aldığı sütle beraber bu öğünü tamamlıyor. Fakat günler geçtikçe bu 90cc ihtiyaç değeri artacak. Biz mamayı yine de 60cc de tutup, memedeki süt oranını arttırcakmışız. Sonra zaten artarsa sütün zamanla tamamende mamayı kesebiliriz dedi. Bunun için Bestlak devam. Ben ebebek ten malt içecek almıştım. Ondansa bir alman markası söyledi. Metro da satılıyor. Malt içecek, bira gibi. Çok süt yapıyormuş, onu iç dedi. Bir ilaç verdi. Yan etkisi süt yapmakmış. İsimleri yarın yazarım. Tahin yiyordum ama yeme dedi. Süt ürünleri de yasak. Su çok önemli, 3-4 lt içilecek. En önemlisi dinlenmek/uyku, iyi psikoloji ve sonra düzenli beslenmeymiş.
bebek gece uykusunda 5-6 saate kadar uyuyabilirmiş. Kaldırmıcakmışız. Kalkarsa emzir uyut yeniden dedi. Altı bile kalabilirmiş… Çok hassas değilse ve pişiği çok değilse. Ortam karanlık ve sessiz olmalıymış. Gündüz ise iki saatte bir mutlaka emzir dedi. Uyandırcakmışız. Zorla yaniEvde ses ve ışık gündüz mutlaka olmalıymış.
Pişik için mustela kullanıyordum. Bitince daha alma dedi. Eczaneden alabileceğim iki adet ilaç yazdı.
Ücretli aşıları mutlaka yaptır dedi. İkinci hepatit i orada yaptı. Bu aşıyı devlet karşıladığından ödemedik.
Aklıma gelenler bunlar.
Ben 36+0 haftamda doğum yaptığım için aldığım her şey büyük oldu. Bez olarak 1 numara 200 adet aldım. 0-3 ay olarak ilk etapta alabilirsin tabi bebeğin kilosu da önemli bez numarasını kiloya göre alman lazım. ilk zamanlar çok kıyafet degisiliyor onu hesap ederek tercih yapmalisin.( bir kaç hafta sonra benim bebeğimde kusma olayı başladı sürekli değişmek zorunda kalıyorum )Bu tamamen bebeğin gelişimi ve kilosu ile alakali canim burada herkesten farkli bi cevap gelecektir çünkü her bebek farkli kiloda doğduBen yenidogan 2 takim almıştım ama yetmedi mesela ilave 3 takım daha aldım. Kızım 2440 gr 36+6 da dogdu. Şuan 1-3 lere geçtik en az 5 takım olmalı 1-3 bence.
Bez 3 paket 80 li kullandım sonra 2 ye geçtim. 2 numaradan 3 paket bitirdim. 1 paket daha var onu da kullanip 3 noya geçeceğim. Kizim 4 nisanda 4040 gr idi. Eğer iri bi bebekse 1 no 1 paket al yetmezse doğumdan sonra al bence
Bugün sabahladik gaz nedeniyle. O kadar çok masaj videosu izledim saatlerce yaptım ama aşırı zor cikariyor biraz rahatlıyor beslenme sonrası başa dönüyoruz. Uyurken ağlıyor geri uyanıyor bazen karnına dokundurtmak istemiyor kendni sıkıyor kıpkırmızı oluyor. Bide sanki büyük tuvaletinide yapmakta zorlanmaya başladı gibi geliyorBenimki de böyle gazı olunca yapıyor. Artık daha zor çıkıyor gazı bazen baya baya uğraşıyorum. Aç ama yemiyor sonra gazı çıkınca yemeye devam ediyor. Kaç kere hazırladığım mama heder oldu.. ama bi şekilde gazını çıkart öyle tekrar ver mamayı
Damla hiç kullanmadim serum önermişti doktor. Damla vermiyorum demiştiKızlar nazalnem damla kullanan var mı aranızda? Nasıl kullanıyorsunuz? Her bir burun deliğine bir damla şeklinde mi?
Ya kafamdaki bı çok soruya cevap buldum yazınızda teşekkür ederim. Benimde sütüm çok az geliyor yenidoğan bebek hemşiresi arkadaşım 3-4 ölçek mama verebilirsin dedi fazla mı olur vermesem aç mı kalir kafam karışıyor. Gaz sorunu nedeniyle bazen 1 ölçek anca icebiliyor agliyor surekli ..Sunrseee
Aklıma gelenler bunlar.
Kıyafetleri çıkartıldı bezi de boştu canım. Mama ilk günden beri veriyordum son 3 gündür bıraktım hiç ret yaşamadım. Avent antikolik kullandım delik aşırı küçük ve gayet memnun kaldım bn. Şimdi sağma makinesi için n lansinoh aldım yavaş akışli.Üzerinde kıyafet ile tartıldıysa, bezi ile falan 300 gram düşüyor doktor.
Ben biberon ile mama veriyordum canım bilmiyorum belki atak dönemiydi ama 5 gün meme reddi yaşadım,
Ay yesinler snn ödeviniAnnem yine ödev yaptırıyor teyzeler
Bence az alip dogumdan sonra ihtiyac oldukca alinmali... Ben yenidogan hic almadim. 0-3 ve uzeri aylardan aldim. Doktor 3200 diyordu ama 3860 dogdu. Kizimda da benzer sey yasadigim icin doktoru pek dinlemedimÇok bir şey almadan son haftaları beklemek daha iyi sanırım kıyafet konusunda. Teşekkğrler
Bizim bebek de bize benzemiyor özellikle babasından hiç bişey almamış gibi, eşim tüp bebek merkezinde bişeylerin karışmış olmasından şüpheleniyorKızlar benim minnosum gittikçe açıldı sarışın mavi gözlü oldu alman bebekleri gibiben kumralım eşim esmer bu sarı kız nerden geldi sasiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?