Çalışkan yavrum bnm. Ben de siyah beyaz çizgili tshirt giymiştim bugün nasıl kitlenip bakıyor çocuk kucağımda yaptı ödeviniAnnem yine ödev yaptırıyor teyzeler
Aynen öyle bence de bebişin kilosuna göre çok değişiyor. Ben de ultrasonda 4 kilo göründüğü için pek bişey almadım ama 3650 doğdu ee ödem falan da attı tabi kaldık ortadaAhahah yenidoğan alma diyenlerden biri benimbenimki direk 1 aylık gibi doğdu o yüzden ben hiç giydirmedim bazı kıyafetleri. Bence yenidoğan için son zaman yapılmalı çocuğun kilosuna ve boyuna göre beni kız baya uzun şuan 3 aylıklar tam oluyor iki haftaya tulumlara sığmaz
O kitlenmeleri bazen korkutuyor beni valla bu ara çok arttı nasıl bakıyor meraklı meraklıÇalışkan yavrum bnm. Ben de siyah beyaz çizgili tshirt giymiştim bugün nasıl kitlenip bakıyor çocuk kucağımda yaptı ödevini
Doktorun gerçekten ne güzel açıklamış, aşağı yukarı aynı zamanlarda ve aynı durumdayız, ufak farklarla benim bebeğim 90cc den aşağı doymuyor mamayla, süt sağdığımda bnm de 30du daha yeni biraz arttı ama max 50-60 cc çıkıyor. Ben de gece 3 saatte bir uyuduğu halde zorla uyandırıyorum çocuğuSon olarak ;
10 gün sonunda bu yapılanlarla bebek 200-250gr kadar almalı. Eğer almadıysa malesef mama miktarını arttırmak zorunda kalacakmış.
Masallah ne guzel anne genlerini almisKızlar benim minnosum gittikçe açıldı sarışın mavi gözlü oldu alman bebekleri gibiben kumralım eşim esmer bu sarı kız nerden geldi sasiriyorum
Gece emzirmesi bence sutu cok arttiriyor. Benim oglum bir gun bir defa kalkti birinde, o gun gunduz bile sutum azdi. Yani yetti gene tabii ki ama her zamana gore azdi. Normalde oglum 2 saat olmadan uyanip istiyor.Doktorun gerçekten ne güzel açıklamış, aşağı yukarı aynı zamanlarda ve aynı durumdayız, ufak farklarla benim bebeğim 90cc den aşağı doymuyor mamayla, süt sağdığımda bnm de 30du daha yeni biraz arttı ama max 50-60 cc çıkıyor. Ben de gece 3 saatte bir uyuduğu halde zorla uyandırıyorum çocuğuİlaçlarını ve malt içeceğin adını da yazdığında ben de senin yolundan gitmeyi doktoruma danışmak isterim, umarım işe yarar cnm
Senin normal dogum muydu canim? Cok gecmis olsun. Kesinlikle oyle once biz iyi olacagiz ki bebeklerimize bakabilelim.Kendini ihmal etme bildigim.kadariyla yaninda annen de varSelam kızlar iki gün giremedim çünkü omuzlarım boynum zaten tutulmuştu dün de yataktan kalkarken kaldım öyle hareket edemeden, bu sefer kaburgam batmaya başladıBerbat bişey derin bir nefes bile aldırmıyor insana hareketlerim çok kısıtlı. Bugün fizik tedaviye gittim kırık mı kas spazmı mı bilemiyoruz her ikisinin tedavisi de dinlenmek krem sürmek zorlamamak, yani bir tedavisi yok bekleyeceğim geçmesini geçmezse film çekilecek.
Umarım herkes iyidir. Anladım ki sağlıklı olalım da bebeğimin ağlamasıyla da gazıyla da her sorunuyla ilgilenirim ama anne sağlıklı olmayınca herşey imkansızlaşıyor, bebekle ilgilenirken kendimi çok ihmal ettim, vitaminlerimi bile alamaz unutur olmuştum, diyeceğim o ki anacıklarım herkes kendine dikkat etsin bu süreçte ihmal etmesin, anne iyi olacak önce sonra her sorun aşılır elbet.
Beni esimle oldu bitti benzetirler akraba misiniz diyenler varMasallah ne guzel anne genlerini almisBenim kizim babasinin kopyasi, sadece saclari ve goz yapisi bana benziyor ama rengi gene Baba oglum dogdu beyaz tenli lacivert gibi degisik bir goz oley bana benzicek dedim, ama babasinin bebeklik fotosunu gorunce gene becerememisim dedim oglan onemli degil de kizimin gozleri bana benzesin isterdim... Ela gozluyum ben, Beren Saat'inki gibi saglik olsun, gozleri sukur saglikli ya amann dedim zaten
Benim ki yuz ustunden nefret ediyor 1 2 dk en fazla duruyor kafasini kaldirip kalkmaya calisiyorAnnem yine ödev yaptırıyor teyzeler
Ay sizinki ne guzelmis, ailecek benzersinizBeni esimle oldu bitti benzetirler akraba misiniz diyenler varDolayisiyla her iki oglum ikimize de benziyor ama bebek olanin daha cok yolu var baya degisiyorlar benim erkek halim nasil olur bilemem ondan eşime benzeyebilir
Canım sağmayı denedin mi? İyi bir elektrikli pompa ile gerekirse hastane pompası her emzirme sonrasındasa beş mil on mil çıksa bile sağ. Göğüsleri tamamen boşaltmak gerçekten sütü arttırıyor, ilkinde ben de çok işe yaramıştı. Şimdi bebeğim hasta olmuştu tekrar sağmaya başladım kalanı daha çok anne sütü alsın diye gene işe yaradı.@Sunrseee
Bugün doktora gittim. (Acıbadem)
Benim ve senin gibi başkaları da varsa faydalansın diye yazmak istedim.
Bebeğim 1. Ayını doldurdu. Genel olarak herkes gibi gaz problemi mevcut. Biogaia devam edebilirsin dedi. Bir ilaç daha verdi. Şu an yataktan yazıyorum. O yüzden reçeteye bakmak için kalkamıyorumAma yarın yazarım.
Sütüm az. Toplasan iki memeden 30cc çıkıyor. Ben her 3 saatte bir gece gündüz farketmeden 15 er dakika meme+60cc mama yapıyordum. Mamayı kesip sütü çoğaltmamız lazım dedi. Normalde bu günlerde 90cc tek öğün ihtiyacı varmış. Benden aldığı sütle beraber bu öğünü tamamlıyor. Fakat günler geçtikçe bu 90cc ihtiyaç değeri artacak. Biz mamayı yine de 60cc de tutup, memedeki süt oranını arttırcakmışız. Sonra zaten artarsa sütün zamanla tamamende mamayı kesebiliriz dedi. Bunun için Bestlak devam. Ben ebebek ten malt içecek almıştım. Ondansa bir alman markası söyledi. Metro da satılıyor. Malt içecek, bira gibi. Çok süt yapıyormuş, onu iç dedi. Bir ilaç verdi. Yan etkisi süt yapmakmış. İsimleri yarın yazarım. Tahin yiyordum ama yeme dedi. Süt ürünleri de yasak. Su çok önemli, 3-4 lt içilecek. En önemlisi dinlenmek/uyku, iyi psikoloji ve sonra düzenli beslenmeymiş.
bebek gece uykusunda 5-6 saate kadar uyuyabilirmiş. Kaldırmıcakmışız. Kalkarsa emzir uyut yeniden dedi. Altı bile kalabilirmiş… Çok hassas değilse ve pişiği çok değilse. Ortam karanlık ve sessiz olmalıymış. Gündüz ise iki saatte bir mutlaka emzir dedi. Uyandırcakmışız. Zorla yaniEvde ses ve ışık gündüz mutlaka olmalıymış.
Kedim var. Onu sordum. Zararı olmaz dedi
Pişik için mustela kullanıyordum. Bitince daha alma dedi. Eczaneden alabileceğim iki adet ilaç yazdı.
Ücretli aşıları mutlaka yaptır dedi. İkinci hepatit i orada yaptı. Bu aşıyı devlet karşıladığından ödemedik.
Aklıma gelenler bunlar.
Canim ben bu hafta aglattim ama vazgecmedim. Cidden cok faydasi var, basini oyle boyle tutmaya basladi masallahBenim ki yuz ustunden nefret ediyor 1 2 dk en fazla duruyor kafasini kaldirip kalkmaya calisiyorEkin seviyor sanirim
Cok gecmis olsunKızlar merhaba, biz hastaneden dün çıktık. Bir gün acil de kaldı bir gün hastanede kaldık iki gece herşeyine baktılar. Enfeksiyon çıkmadı, virütik bir şeyde bulamadılar. Ben de uçuk vardı onun virüsüne bile baktılar, ama bir şey yok kanında bakteri ürüyor mu diye baktılar,menenjit üre hepsi kontrol edildi. Şu anki tespit sebepsiz ateş büyük ihtimal virütik. Bu kadar küçük bebeklerde oluyor muş bazen sebebi bilinmiyormuş. Hasatanede antibiyotik ateş düşürücü verdiler sürekli,dün gece evde de hiç ateşlenmesi çok şükür. Çok ufak oldukları için ateş tehlikeli oluyor muş ondan müşahade altında tuttular. Bir de gaz için bana bir şey daha verdiler size de paylaşayım dedim.biogaia,gripe water kullanıyorum.bir de buna başladık, ne işe yarıyor ne yaramıyor anlayabilmiş değilim. İkinci paylaştığım fotoğrafı da bir hemşire önerdi‘ne daha bakacak fırsatım bile olmadı. İlkini aldık odamla.içinde simethicone diye birşey var.
Canım merhaba bu arada bana da doktor yeni hastanede kaldık da ateşten dolayı, süt ürünleri olmayan diyet önerdi, tamamen kesmek çok zor her şeyin içinde süt ürünü kazein falan var. Ama yapabildiğim kadar yapacağım büyük oğlumda da süt alerjisi vardı o yüzden deneyimliyim süt çok gaz yapıyor muş.@Sunrseee
Bugün doktora gittim. (Acıbadem)
Benim ve senin gibi başkaları da varsa faydalansın diye yazmak istedim.
Bebeğim 1. Ayını doldurdu. Genel olarak herkes gibi gaz problemi mevcut. Biogaia devam edebilirsin dedi. Bir ilaç daha verdi. Şu an yataktan yazıyorum. O yüzden reçeteye bakmak için kalkamıyorumAma yarın yazarım.
Sütüm az. Toplasan iki memeden 30cc çıkıyor. Ben her 3 saatte bir gece gündüz farketmeden 15 er dakika meme+60cc mama yapıyordum. Mamayı kesip sütü çoğaltmamız lazım dedi. Normalde bu günlerde 90cc tek öğün ihtiyacı varmış. Benden aldığı sütle beraber bu öğünü tamamlıyor. Fakat günler geçtikçe bu 90cc ihtiyaç değeri artacak. Biz mamayı yine de 60cc de tutup, memedeki süt oranını arttırcakmışız. Sonra zaten artarsa sütün zamanla tamamende mamayı kesebiliriz dedi. Bunun için Bestlak devam. Ben ebebek ten malt içecek almıştım. Ondansa bir alman markası söyledi. Metro da satılıyor. Malt içecek, bira gibi. Çok süt yapıyormuş, onu iç dedi. Bir ilaç verdi. Yan etkisi süt yapmakmış. İsimleri yarın yazarım. Tahin yiyordum ama yeme dedi. Süt ürünleri de yasak. Su çok önemli, 3-4 lt içilecek. En önemlisi dinlenmek/uyku, iyi psikoloji ve sonra düzenli beslenmeymiş.
bebek gece uykusunda 5-6 saate kadar uyuyabilirmiş. Kaldırmıcakmışız. Kalkarsa emzir uyut yeniden dedi. Altı bile kalabilirmiş… Çok hassas değilse ve pişiği çok değilse. Ortam karanlık ve sessiz olmalıymış. Gündüz ise iki saatte bir mutlaka emzir dedi. Uyandırcakmışız. Zorla yaniEvde ses ve ışık gündüz mutlaka olmalıymış.
Kedim var. Onu sordum. Zararı olmaz dedi
Pişik için mustela kullanıyordum. Bitince daha alma dedi. Eczaneden alabileceğim iki adet ilaç yazdı.
Ücretli aşıları mutlaka yaptır dedi. İkinci hepatit i orada yaptı. Bu aşıyı devlet karşıladığından ödemedik.
Aklıma gelenler bunlar.
Sorma bayılıyor sağa sola debelenip kendini yırtıyorBenim ki yuz ustunden nefret ediyor 1 2 dk en fazla duruyor kafasini kaldirip kalkmaya calisiyorEkin seviyor sanirim
Çok sağol cnmSenin normal dogum muydu canim? Cok gecmis olsun. Kesinlikle oyle once biz iyi olacagiz ki bebeklerimize bakabilelim.Kendini ihmal etme bildigim.kadariyla yaninda annen de var
Doğrudur cnm etkiliyordur tabi sık emzirmek.Gece emzirmesi bence sutu cok arttiriyor. Benim oglum bir gun bir defa kalkti birinde, o gun gunduz bile sutum azdi. Yani yetti gene tabii ki ama her zamana gore azdi. Normalde oglum 2 saat olmadan uyanip istiyor.
Ben erkek halimin fotoğrafını şu face app lerden yapmıştım da o kadar çirkin bir erkek olmuştu ki hamilelikte babasına çeksin oğlum diye dua ettim hep ama çekmemiş gibi göreceğizBeni esimle oldu bitti benzetirler akraba misiniz diyenler varDolayisiyla her iki oglum ikimize de benziyor ama bebek olanin daha cok yolu var baya degisiyorlar benim erkek halim nasil olur bilemem ondan eşime benzeyebilir
Ben de aglasa da biraz birakiyorum ama cok uzun birakamiyorum cok agliyor yaygaraci da bas bas bagiriyorCanim ben bu hafta aglattim ama vazgecmedim. Cidden cok faydasi var, basini oyle boyle tutmaya basladi masallahbugun kahvalti hazirlarken kızıma biraktim, yerde yus ustu oynadilar. Kizim oyun yapti bi de cocuk olunca herhalde, baya kaldi bu defa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?