2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim ilk oglumda saatler gecmesine ragmen ac olsa da asla emmiyordu. 3 saat 4 saat 5 saat geciyordu yine emmiyordu. Memeye gelince agzina dahi almayip bas bas bagiriyordu. Ben onda hic biberon vs de kullanmamistim tamamen karni gaz doluydu ondan oyleydi. Seninki agzina alip alip biraz cekip birakip agliyorsa gazdandir ya da doymustur.uykusu vs vardir emzik gibi memeyi cekip sut gelince de agliyorlar birakiyorlar

Benim bildigim goz doktoruna 2 aylikken mutlaka gitmeli, gormede 2 ay kritik o yuzden. Sonrasinda duruma gore randevu verir zaten. 2 aylikken her sey yolunda ise, kontrol amacli diger kritik zamanlarda giriliyor. Yani 6 aylikken, 1 yasinda, 2 yasinda, 4 yasinda diye biliyorum goz icin.

Evet ağzına alıyor önce biraz emiyor sonra çırpınıp sakız gibi çiğniyor mememi. Buraya bunu yazdıktan sonra baya gaz çıkardı. Korktum bi an meme reddi mi acaba diye

Evet ağzına alıyor önce biraz emiyor sonra çırpınıp sakız gibi çiğniyor mememi. Buraya bunu yazdıktan sonra baya gaz çıkardı. Korktum bi an meme reddi mi acaba diye
Canim o gazdan meme reddi degil. Benim oglumda gazi tutmussa oyle yapiyor. Gazi cikardiktan sonra guzelce emiyor. Buyuk oglum asla almiyordu ve emzirme pozisyonunda kucagima almaya bile tahammulu yoktu

Canim o gazdan meme reddi degil. Benim oglumda gazi tutmussa oyle yapiyor. Gazi cikardiktan sonra guzelce emiyor. Buyuk oglum asla almiyordu ve emzirme pozisyonunda kucagima almaya bile tahammulu yoktu
Evet şuan güzelce emiyor Meme reddi daha farklı anlattığına göre canım. Yaşamayız inşallah

Bizim hastane çıkışları ilk giydirdik oldu ama bir iki haftaya olmadı şimdi zibinlari giydiriyorum alttan çıtçıt kapanmıyor küçük geliyor büyüklerinden seçip giydiriyorum bizimki 3,070 Gr doğdu bir ay sonra 4.500 oldu. O yüzden hemen kuculduler ben ayaklı tulum giydirmiyorum alt üst ayrı ayağı açık giydirmiyorum ayaginada çorap yoksa boyuna kısa geliyor rahatsız oluyor. Bez olarak ilk haftalar bir no kullandım sonra ikiye geçtim iki de çok aldım galiba bacaklarında iz oluyor üçe geçmem lazım sanırım

Tatlım benimki de yatarken etrafı izlerken mamayı yerken illa sola dönüyor, doktor dediğin gibi hamilelikte aynı yöne yatmaktan olabiliyor dedi. Bir sağa bir sola eğimli yatırmaya devam dedi, bir de kafayı sola çevirdiğinde boynunda sağda beliren kasa minik minik çok hafif masaj yap dedi, yaklaşık kulağın alt hizasına denk gelen kas, onu deneyebilirsin.

Canım bebeğim doğum kilosu ile alakalı benim ufaklık 3850 52 cm dogdu ben hep 1-3aylık almıştım tulumlar artık olmuyor ayaksız olanlar kullanılıyor takımlarda da bez olarak da 200 adet 1 numara kullandım şu anda 2 kullanıyorum 3 e geçeceğim ama kalıpları bezlerin çok farklı mesela sleepy Prima goon ve Molfix e göre çok küçük
Canım doktor bana her emme de 75 80 cc alıyor olması lazım dedi
Hiç yatırdığım tarafa yatmıyor canım nasıl rahat ediyorsa o tarafa dönüyoe
Kızlar bebislere göz muayenesini ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
1 aylıkken yapıldı şehir hastanesine götürdüm 5 er dk arayla 3 damla damlatıldı göz bebeğini büyütmek için sonra mercekle baktılar göz doktoru doğum haftasına göre bakıyorlar 6 aylıkken tekrar muayene ettir dedi sıkıntı çıkmadı çok şükür
Ben almıştım canım cook memnunum 3 kutu yedekledim bile
Bende alacağım canım şu anda temizleme mendili kullanıyorum bende merak ettim

Hanımlar merhabalar.fikrinizi almak istediğim birşey var.bebegim 48 günlük gaZdan uykuya bile dalamiyor yavrum biogaia+ sap simplex almamiza ragmen değişiklik olmadi doktor metsil yazdi gunde 2 damla 3 sefer lakin sorunumuz şu gece 11/12, gibi uyanip sabah 6/7 lere kdr uyumuyor gazdan yine kivranio ama eskisi gibi değil gündüz ile geceyi mi karıştırıyor yda ne yapmam lazim bilmiyorum uykuwuzluktan ayakta duramıyorum ben artık. Gazı olmasada geceleri yine uyumuyor bazen mizmizlaniyor çoğu Aman ağlıyor ama oyle katila katila bir aglama değil kucağa alinca daha sakinelsiyor çoğu zaman geceleri.gunduz de zor uyandirip besliyorum.

Bi dahaki dönem başlayacağım canım yani Eylülde. Ben de bi deniyim bari bakalım içecek mi
Eylülde bizim için ziller çalar Ne yaptın içti mi?
Hangi doktora gittiniz? Atiye hanım Afiyette başlayacakmış canım haberin var mı?

Beni esimle oldu bitti benzetirler akraba misiniz diyenler varDolayisiyla her iki oglum ikimize de benziyor ama bebek olanin daha cok yolu var baya degisiyorlar benim erkek halim nasil olur bilemem ondan eşime benzeyebilir
Bizde eşimle çok benziyormuşuz herkes öyle diyor kendi annesi bile, kardeşinden çok benimle benziyormuş ben cuma akşam doğum yaptım cmtsi doktorumuz vizite geldi kocanıı doğurmuşsun vallahi dedi şimdi büyüdükçe bana dönmeye başladı bakalım daha çok değişirler gibi geliyor
Canım sanırım daha öncesinde götürülmesi gerekiyormuş instagramda güncel anne paylaşmış ben de ordan gördüm. Kaç kere çocuk doktoruna götürdük ama hiç göz muayenesi yapmadı bize.
Biz bir aylık kontrole gittiğimizde dr yönlendirdi bizi hem kalça ultrasonuna hem göze gittik muayne olduk çok şükür her şey iyi bir daha bir yaşında görüşüyoruz dedi.
Ay maşallah ya ne güzel kilo almış bir ayda bende de kilo takıntısı var minnak doğdu ya hep tombiş olsun istiyorum pazartesi sağlık ocağına götüreceğim bi tarttırmaya iki hafta sonra da ikinci ay kontrolü var bir no bez bacaklarında iz yapıyor artık iki no ya geçilmesi lazım değil mi? Ama göbeğinde bantlar birbirine değiyor hala

Canım sanırım daha öncesinde götürülmesi gerekiyormuş instagramda güncel anne paylaşmış ben de ordan gördüm. Kaç kere çocuk doktoruna götürdük ama hiç göz muayenesi yapmadı bize.
Aynen canim. Biz.hastaneden cikarken elimize gun gun goturecegimiz doktorlari yazmislardi kardiyoliji, goz doktoru vs ona gore goturdum.Ben şehir hastanesinde dogum yaptim onlar ne soylediyse onu yaptim
Kızlar şimdi ebemize mesaj attım üç aylık olana kadar göz muayenesi yapılmalı dedi haberiniz olsun
minseo canım ikinci ay kontrolünde götürücem ben de.
Allah allah bana dedi ki göz muaynesini doktorunuz yapacak eğer gerekli görürse yönlendirir ama bir sorun yoksa genel tarama için 1 yaşta götürürsünüz dedi. 2 ay çok erken değil mi ? Kesin doğru sonuç vermiyor diye okumuştum ben. Tekrar soracağım gittiğimde çocuk doktoruna bakalim ne diyecek
Aaa ordaki kas gelişsin diye mi ? Ben sol tarafina yastık koyup düz ya da sağa doğru çevirmesi için egzersizler yaptirdim bugün çıngırakla falan. Her gün yapacağım artık sürekli sola yatması canımı sıkmaya başladı
Canım gazla alakali uzun bi yazi yazmistim seni etiketleyecegim birazdan. Aynı şeyleri yasadim ben de sabah 7-8 uyudugumuzu biliyorum Çok zor Allah yardimcin olsun. Metsil benim kıza çok dokundu kusma yapti bir de ciyak ciyak ağladı sancı yaptı çok

oblomov21

Bizimde birbirine değiyor ama popoda iz yapıyor bende anlamadım. Doktor annenin azmini tebrik ederim dedi bende bebeği tebrik edin o çok azimli dedim bizim bir hafta sonra iki aylık oluyor bizde kontrole gidicez şu göz ile kalça olayını da halledicez.

İlk hafta 2 saatte bir 40 lık mama veriyordum. İkinci hafta 2-3 saatte bir 60 lık verdim. Bir haftadır da meme veriyorum günde 1 defa 30 yerse 60 lık. Evde yoksam da bir kere daha veriliyor o kadar. Sütünü sağında Benim 30 cc anca çıkıyor ama kilo alıyor anlamadım

Kim demiş her ay 500 grm alacağını? Bize doktorumuz hiç öyle bir şey söylemedi. Bazı ay fazla boya gidiyor kilo az alıyor mesela. Robot değil ki bu çocuk bizim doktorumuz 1.ay doğum kilosunu geçmesine dikkat ediyor birde 6.ay kilosu doğum kilosunun 2 katı olmalı ona dikkat ediyor. Olmazsa ek kontrol yapıyor mesela. O yüzden aylk gramlara çok takılmıyorum ben canım. Genel sağlık durumu iyi mi, boyu kilosu aylık olarak artıyor mu iştahı yerinde mi bu kriterler benm için tatmin edici sahsen

Mesela benim kziin hiç içmemisti. Buzluk doluydu ağzına kadar sutten , pandemi var diye hastane de bağış kabul etmedi. O yüzden hepsini döktüm yaklaşık 5-6 kilo atmışımdır.

37 günlük doğduğunda da maviydi şimdi iyice açıldı göz rengi saç rengi de sarılastı
Bi gün mavi gibi oluyor ışıkta bi gün ela bazen de diyorum kahve olacak benim dışında tüm ailemin gözü yeşil ve ela, benim kahve eşimin mavi. Bu renklerin hepsi olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…