Benim ilk oglumda saatler gecmesine ragmen ac olsa da asla emmiyordu. 3 saat 4 saat 5 saat geciyordu yine emmiyordu. Memeye gelince agzina dahi almayip bas bas bagiriyordu. Ben onda hic biberon vs de kullanmamistim tamamen karni gaz doluydu ondan oyleydi. Seninki agzina alip alip biraz cekip birakip agliyorsa gazdandir ya da doymustur.uykusu vs vardir emzik gibi memeyi cekip sut gelince de agliyorlar birakiyorlarKızlar meme reddi belirtileri neler nasıl anlarız? Gaz olmasıyla meme reddini nasıl ayırt edebiliriz. Bizimki akşamdan beri mememle cebelleşiyor. Normalde gazı olunca yapıyordu ama gaz da çıkardı. Dün de dışarı çıktık ilk kez biberonla sütümü verdim endişelendim şimdi acaba meme reddi mi oldu diye. Gerçi dün gece ve bu sabah falan emdi memeyi ama bilmiyorum
Evet ağzına alıyor önce biraz emiyor sonra çırpınıp sakız gibi çiğniyor mememi. Buraya bunu yazdıktan sonra baya gaz çıkardı. Korktum bi an meme reddi mi acaba diyeBenim ilk oglumda saatler gecmesine ragmen ac olsa da asla emmiyordu. 3 saat 4 saat 5 saat geciyordu yine emmiyordu. Memeye gelince agzina dahi almayip bas bas bagiriyordu. Ben onda hic biberon vs de kullanmamistim tamamen karni gaz doluydu ondan oyleydi. Seninki agzina alip alip biraz cekip birakip agliyorsa gazdandir ya da doymustur.uykusu vs vardir emzik gibi memeyi cekip sut gelince de agliyorlar birakiyorlar
Canim o gazdan meme reddi degil. Benim oglumda gazi tutmussa oyle yapiyor. Gazi cikardiktan sonra guzelce emiyor. Buyuk oglum asla almiyordu ve emzirme pozisyonunda kucagima almaya bile tahammulu yoktuEvet ağzına alıyor önce biraz emiyor sonra çırpınıp sakız gibi çiğniyor mememi. Buraya bunu yazdıktan sonra baya gaz çıkardı. Korktum bi an meme reddi mi acaba diye
Evet şuan güzelce emiyorCanim o gazdan meme reddi degil. Benim oglumda gazi tutmussa oyle yapiyor. Gazi cikardiktan sonra guzelce emiyor. Buyuk oglum asla almiyordu ve emzirme pozisyonunda kucagima almaya bile tahammulu yoktu
Bizim hastane çıkışları ilk giydirdik oldu ama bir iki haftaya olmadı şimdi zibinlari giydiriyorum alttan çıtçıt kapanmıyor küçük geliyor büyüklerinden seçip giydiriyorum bizimki 3,070 Gr doğdu bir ay sonra 4.500 oldu. O yüzden hemen kuculduler ben ayaklı tulum giydirmiyorum alt üst ayrı ayağı açık giydirmiyorum ayaginada çorap yoksa boyuna kısa geliyor rahatsız oluyor. Bez olarak ilk haftalar bir no kullandım sonra ikiye geçtim iki de çok aldım galiba bacaklarında iz oluyor üçe geçmem lazım sanırımMerhaba mart anneleri. Ben ağustosta doğum yapacağım ama sizin bebekleriniz bir aylık olmuştur diye tecrübelerinizden yaralanmaya geldim.
Öncelikle derdim kıyafet mevzusu. Yeni doğan kıyafetleri ne kadar süre giydiler? 0-3 ay olan kıyafetleri hâlâ giyiyorlar mı yoksa daha büyük mü almak lazım?
2.sorum da bez. 1 numaralı bezden ne kadar süre kaç paket kullandınız? 2 numaraya geçtiniz mi
Tatlım benimki de yatarken etrafı izlerken mamayı yerken illa sola dönüyor, doktor dediğin gibi hamilelikte aynı yöne yatmaktan olabiliyor dedi. Bir sağa bir sola eğimli yatırmaya devam dedi, bir de kafayı sola çevirdiğinde boynunda sağda beliren kasa minik minik çok hafif masaj yap dedi, yaklaşık kulağın alt hizasına denk gelen kas, onu deneyebilirsin.Kızlar peki bişey sorucam uyurken bebisleriniz illa bi yöne döndürüyor mu kafasını yoksa siz nasıl yatirirsaniz öyle mi uyuyorlar? Benim kız sola takıntılı hatta boynu tutuldu sandım bi ara ama sağa sola cevirebiliyor kafasını bi sorun yokAma illa ki sola dönüp yatıyor anası kılıklı Hamilelikte çok sola yattık ondan mıdır nedir Ben sağa çeviriyorum o sola çeviriyor inatla
Canım bebeğim doğum kilosu ile alakalı benim ufaklık 3850 52 cm dogdu ben hep 1-3aylık almıştım tulumlar artık olmuyor ayaksız olanlar kullanılıyor takımlarda da bez olarak da 200 adet 1 numara kullandım şu anda 2 kullanıyorum 3 e geçeceğim ama kalıpları bezlerin çok farklı mesela sleepy Prima goon ve Molfix e göre çok küçükMerhaba mart anneleri. Ben ağustosta doğum yapacağım ama sizin bebekleriniz bir aylık olmuştur diye tecrübelerinizden yaralanmaya geldim.
Öncelikle derdim kıyafet mevzusu. Yeni doğan kıyafetleri ne kadar süre giydiler? 0-3 ay olan kıyafetleri hâlâ giyiyorlar mı yoksa daha büyük mü almak lazım?
2.sorum da bez. 1 numaralı bezden ne kadar süre kaç paket kullandınız? 2 numaraya geçtiniz mi
Canım doktor bana her emme de 75 80 cc alıyor olması lazım dediSağdığımız zaman ne kadar sütün olması gerekiyor ki? Benim çok az çıkıyor sağınca doktor sağma direk emzir sütün yetiyor dedi o yüzden hastane tipi sağma makinesi kiralayacaktım vazgeçtim acaba bendeki makine mi iyi değil :/acayip moralimi bozuyor
Hiç yatırdığım tarafa yatmıyor canım nasıl rahat ediyorsa o tarafa dönüyoeKızlar peki bişey sorucam uyurken bebisleriniz illa bi yöne döndürüyor mu kafasını yoksa siz nasıl yatirirsaniz öyle mi uyuyorlar? Benim kız sola takıntılı hatta boynu tutuldu sandım bi ara ama sağa sola cevirebiliyor kafasını bi sorun yokAma illa ki sola dönüp yatıyor anası kılıklı Hamilelikte çok sola yattık ondan mıdır nedir Ben sağa çeviriyorum o sola çeviriyor inatla
1 aylıkken yapıldı şehir hastanesine götürdüm 5 er dk arayla 3 damla damlatıldı göz bebeğini büyütmek için sonra mercekle baktılar göz doktoru doğum haftasına göre bakıyorlar 6 aylıkken tekrar muayene ettir dedi sıkıntı çıkmadı çok şükürKızlar bebislere göz muayenesini ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
Bende alacağım canım şu anda temizleme mendili kullanıyorum bende merak ettimBen almıştım canım cook memnunum 3 kutu yedekledim bile
Eylülde bizim için ziller çalarBi dahaki dönem başlayacağım canım yani Eylülde. Ben de bi deniyim bari bakalım içecek mi
Hangi doktora gittiniz? Atiye hanım Afiyette başlayacakmış canım haberin var mı?Göz pınarından burnuna doğru inerek masaj yapabilirsiniz, ilk oğlum göz yaşı kanalları tıkalıydı, sürekli çapaklanıyordu bu sayede geçmişti
Doktorun ne güzel bilgilendirmis, arayıp bulamadığım doktor.
Süt ürünleri neden yeme dedi acaba
Benimki de sürekli ben de duruyor, babasına versem 10 dk durmuyo bana gelince otomatik olarak susuyo
Ben hiç 1 numara kullanmadım, bebek iri doğabilir stok yapmamak lazım bence şuan 2 numara kullanıyorum ama bacaklarını hafiften sıkmaya başladı, yeni doğan kıyafetler çok küçük o da iri bebek için sıkıntı 0-3 daha mantıklı
Benimkininde gri gibibaba mavi, ben kahverengi ışıkta ya da güneşte çok değişik bir renk oluyor ama ben bilemiyorum o rengi .
Bizde eşimle çok benziyormuşuz herkes öyle diyor kendi annesi bile, kardeşinden çok benimle benziyormuşBeni esimle oldu bitti benzetirler akraba misiniz diyenler varDolayisiyla her iki oglum ikimize de benziyor ama bebek olanin daha cok yolu var baya degisiyorlar benim erkek halim nasil olur bilemem ondan eşime benzeyebilir
Biz bir aylık kontrole gittiğimizde dr yönlendirdi bizi hem kalça ultrasonuna hem göze gittik muayne olduk çok şükür her şey iyi bir daha bir yaşında görüşüyoruz dedi.Canım sanırım daha öncesinde götürülmesi gerekiyormuş instagramda güncel anne paylaşmış ben de ordan gördüm. Kaç kere çocuk doktoruna götürdük ama hiç göz muayenesi yapmadı bize.
Ay maşallah ya ne güzel kilo almış bir aydaBizim hastane çıkışları ilk giydirdik oldu ama bir iki haftaya olmadı şimdi zibinlari giydiriyorum alttan çıtçıt kapanmıyor küçük geliyor büyüklerinden seçip giydiriyorum bizimki 3,070 Gr doğdu bir ay sonra 4.500 oldu. O yüzden hemen kuculduler ben ayaklı tulum giydirmiyorum alt üst ayrı ayağı açık giydirmiyorum ayaginada çorap yoksa boyuna kısa geliyor rahatsız oluyor. Bez olarak ilk haftalar bir no kullandım sonra ikiye geçtim iki de çok aldım galiba bacaklarında iz oluyor üçe geçmem lazım sanırım
Canım sanırım daha öncesinde götürülmesi gerekiyormuş instagramda güncel anne paylaşmış ben de ordan gördüm. Kaç kere çocuk doktoruna götürdük ama hiç göz muayenesi yapmadı bize.
Aynen canim. Biz.hastaneden cikarken elimize gun gun goturecegimiz doktorlari yazmislardi kardiyoliji, goz doktoru vs ona gore goturdum.Ben şehir hastanesinde dogum yaptim onlar ne soylediyse onu yaptim
Allah allah bana dedi ki göz muaynesini doktorunuz yapacak eğer gerekli görürse yönlendirir ama bir sorun yoksa genel tarama için 1 yaşta götürürsünüz dedi. 2 ay çok erken değil mi ? Kesin doğru sonuç vermiyor diye okumuştum ben. Tekrar soracağım gittiğimde çocuk doktoruna bakalim ne diyecekKızlar şimdi ebemize mesaj attım üç aylık olana kadar göz muayenesi yapılmalı dedi haberiniz olsun
minseo canım ikinci ay kontrolünde götürücem ben de.
Aaa ordaki kas gelişsin diye mi ? Ben sol tarafina yastık koyup düz ya da sağa doğru çevirmesi için egzersizler yaptirdim bugün çıngırakla falan. Her gün yapacağım artık sürekli sola yatması canımı sıkmaya başladıTatlım benimki de yatarken etrafı izlerken mamayı yerken illa sola dönüyor, doktor dediğin gibi hamilelikte aynı yöne yatmaktan olabiliyor dedi. Bir sağa bir sola eğimli yatırmaya devam dedi, bir de kafayı sola çevirdiğinde boynunda sağda beliren kasa minik minik çok hafif masaj yap dedi, yaklaşık kulağın alt hizasına denk gelen kas, onu deneyebilirsin.
Canım gazla alakali uzun bi yazi yazmistim seni etiketleyecegim birazdan. Aynı şeyleri yasadim ben de sabah 7-8 uyudugumuzu biliyorumHanımlar merhabalar.fikrinizi almak istediğim birşey var.bebegim 48 günlük gaZdan uykuya bile dalamiyor yavrum biogaia+ sap simplex almamiza ragmen değişiklik olmadi doktor metsil yazdi gunde 2 damla 3 sefer lakin sorunumuz şu gece 11/12, gibi uyanip sabah 6/7 lere kdr uyumuyor gazdan yine kivranio ama eskisi gibi değil gündüz ile geceyi mi karıştırıyor yda ne yapmam lazim bilmiyorum uykuwuzluktan ayakta duramıyorum ben artık. Gazı olmasada geceleri yine uyumuyor bazen mizmizlaniyor çoğu Aman ağlıyor ama oyle katila katila bir aglama değil kucağa alinca daha sakinelsiyor çoğu zaman geceleri.gunduz de zor uyandirip besliyorum.
Ah kızlar... Gazlı bebek annesi olmak gerçekten çok zorBazen dişimi fircaladigima dua ettiğim günler oldu. Bu süreçte sizi en azından günde 3 saat bile olsa dinlendirecek biri olsa çok rahat edersiniz umarım bunu yapabilirsiniz. Esim ve annem olmasa sanırım çok ağır bir lohusa süreci yaşardım. Şu an sağlam bir kafaya sahipsem ikisinin desteği sayesinde. Gaz için ne yaparsak yapalım malesef hiç birinin kesin çözümü yok ve her bebekte farkli etkilere sebep oluyor malesef...
Bebeğin huzursuzluğunun fazla olduğu günlerde neler yediğinizi takip ettiniz mi hiç? Mesela ben ne zaman yoğurt yesem ayran içsem kızımın gazı pik yapıyor ve aşırı huzursuz oluyor. Bunu farkettigimden beri daha bilinçli tüketmeye başladım demek ki süt ürünlerini benim kızım tolere edemiyor hala. Onun dışında altını açmak benim kızımı çok rahatlatıyor bağırsak gazını çok daha kolay çıkarıyor. Kriz anlarinda deneyebilirsiniz altını açıp bacaklarını ileri geri yaparak gazını daha kolay çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
Gaz sancısının çok yoğun olduğu anlarda doktorum calpol verebileceğimi söyledi bana. Benzer bir durumu daha dün gece yaşadık gaz sancısı vardi ve huzursuzdu çok memede bile sakinlesmedi. Sanıyorum ki karın ağrısı vardı. 1 çay kaşığı calpol verdim 15 dk içinde sakinlesip kucağımda uyudu.
Gazı olan bebek gazını çıkarmadan uyumaz, memeye düşer ya da tam tersi memeyi de reddeder ve ne yapacağını şaşırır insan. Tek çare ne yapıp edip o gazı cikarttirmaniz lazım yoksa gaz iyice birikir, sancı yapar ve daha çok uykuya direnir kısır döngü... Dediğim gibi bizde en etkili yöntem yatırıp altını açmak bacaklarina karnina masaj yapmak oluyordu. Bu şekilde arka arkaya 7-8 defa pirtladigi zamanlar oldu. Zaten gaz cikardikca rahatlayip mayışıyorlar.
Gazın birikmemesi gerekiyor. Mesela beslerken 5-10 dk da bir memeden ayırıp gazını çıkarıp beslemeye devam etmek gerekiyor. Bu yöntemin de bana çok faydası oldu. Yoksa beslenme bitimi memede uyumuş olabiliyor ve o zaman gaz çıkarma işlemi daha çileli hale geliyor.
Üşenmeyin gün içinde vakit buldukça mutlaka karnına da masaj yapın. Ve ayaktayken bebeğin yüzü size dönük halde karninizin üstünde bebeğin bacaklari dizlerden kırılmış vaziyette, bi süre gezdirin bağırsaklara baskı olduğu için hem güzel gaz çıkarıyor hem kakasını yapıyor
Gaz damlaları da bize hiç bi fayda etmedi hatta daha kötü bir hale soktuğunu anlayınca kullanmayi tamamen bıraktım.
1,5 ay civarlarını geçtikten sonra gaz olayi azalmaya başlıyor. Bitmiyor ama en azından eskisi gibi daha zor ve sancılı bir süreç olmuyor çünkü daha rahat gaz çıkarmaya başlıyorlar. O yüzden azıcık daha sabredin kızlar.
Bizimde birbirine değiyor ama popoda iz yapıyor bende anlamadım. Doktor annenin azmini tebrik ederim dedi bende bebeği tebrik edin o çok azimli dedimBizde eşimle çok benziyormuşuz herkes öyle diyor kendi annesi bile, kardeşinden çok benimle benziyormuşben cuma akşam doğum yaptım cmtsi doktorumuz vizite geldi kocanıı doğurmuşsun vallahi dedi şimdi büyüdükçe bana dönmeye başladı bakalım daha çok değişirler gibi geliyor
Biz bir aylık kontrole gittiğimizde dr yönlendirdi bizi hem kalça ultrasonuna hem göze gittik muayne olduk çok şükür her şey iyi bir daha bir yaşında görüşüyoruz dedi.
Ay maşallah ya ne güzel kilo almış bir aydabende de kilo takıntısı var minnak doğdu ya hep tombiş olsun istiyorum pazartesi sağlık ocağına götüreceğim bi tarttırmaya iki hafta sonra da ikinci ay kontrolü var bir no bez bacaklarında iz yapıyor artık iki no ya geçilmesi lazım değil mi? Ama göbeğinde bantlar birbirine değiyor hala
İlk hafta 2 saatte bir 40 lık mama veriyordum. İkinci hafta 2-3 saatte bir 60 lık verdim. Bir haftadır da meme veriyorum günde 1 defa 30 yerse 60 lık. Evde yoksam da bir kere daha veriliyor o kadar. Sütünü sağında Benim 30 cc anca çıkıyor ama kilo alıyor anlamadımCanım bebeğim doğum kilosu ile alakalı benim ufaklık 3850 52 cm dogdu ben hep 1-3aylık almıştım tulumlar artık olmuyor ayaksız olanlar kullanılıyor takımlarda da bez olarak da 200 adet 1 numara kullandım şu anda 2 kullanıyorum 3 e geçeceğim ama kalıpları bezlerin çok farklı mesela sleepy Prima goon ve Molfix e göre çok küçük
Canım doktor bana her emme de 75 80 cc alıyor olması lazım dedi
Hiç yatırdığım tarafa yatmıyor canım nasıl rahat ediyorsa o tarafa dönüyoe
1 aylıkken yapıldı şehir hastanesine götürdüm 5 er dk arayla 3 damla damlatıldı göz bebeğini büyütmek için sonra mercekle baktılar göz doktoru doğum haftasına göre bakıyorlar 6 aylıkken tekrar muayene ettir dedi sıkıntı çıkmadı çok şükür
Bende alacağım canım şu anda temizleme mendili kullanıyorum bende merak ettim
Kim demiş her ay 500 grm alacağını? Bize doktorumuz hiç öyle bir şey söylemedi. Bazı ay fazla boya gidiyor kilo az alıyor mesela. Robot değil ki bu çocukKızlar merhaba,
Umarım bebişler de siz de iyisinizdir. Bir şey sormak istiyorum.
Bebeğin her ay en az 500 gr alması gerektiğini biliyorum ama hastaneden çıkarkenki kilosu mu baz alınıyor yoksa doğduğu kilo mu?
Hangisinin üstüne 500 gr koyup hesaplamak lazım? Benim hastaneden çıkışa göre 40ında 600 gr artış varken doğduğu kiloya göre 40ında 350 gr var
Mesela benim kziin hiç içmemisti. Buzluk doluydu ağzına kadar sutten , pandemi var diye hastane de bağış kabul etmedi. O yüzden hepsini döktüm yaklaşık 5-6 kilo atmışımdır.Kızlar hiç buzlukta dondurduğunuz sütünüzü verdiniz mi hiç bebişlere? Sütün tadı değişiyormuş sanırım içmiyorlarmış bazı bebekler. Ben bugün buzdolabındaki sütü verdim gayet güzel içti ama buzluktakiler de lazım olacak illaki. İçmezse ne yapacağız özellikle işe başlayacağımızda.. Sürekli taze sağım yapıp vermek çok zorlar diye düşünüyorum
Bi gün mavi gibi oluyor ışıkta bi gün ela bazen de diyorum kahve olacak37 günlükdoğduğunda da maviydi şimdi iyice açıldı göz rengi saç rengi de sarılastı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?