- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 63
- 33
Normali şöyle demişti doktorum. Çocuklar kilo kaybeder yaklaşık 13-17. Günde o kiloya ulaşması beklenir. Onun üzerine günlük 20-30 gram alması beklenir.Kızlar merhaba,
Umarım bebişler de siz de iyisinizdir. Bir şey sormak istiyorum.
Bebeğin her ay en az 500 gr alması gerektiğini biliyorum ama hastaneden çıkarkenki kilosu mu baz alınıyor yoksa doğduğu kilo mu?
Hangisinin üstüne 500 gr koyup hesaplamak lazım? Benim hastaneden çıkışa göre 40ında 600 gr artış varken doğduğu kiloya göre 40ında 350 gr var
Kendi adıma konuşmak gerekirse, yeni doğan kıyafetleri sadece max 1 hafta giydi. Sonra 3 aylık giymeye başladı yaklaşık 1 haftadır 6 aylık giyiyor. 3 aylıklar boydan sıkıyor olmuyor çünkü.Merhaba mart anneleri. Ben ağustosta doğum yapacağım ama sizin bebekleriniz bir aylık olmuştur diye tecrübelerinizden yaralanmaya geldim.
Öncelikle derdim kıyafet mevzusu. Yeni doğan kıyafetleri ne kadar süre giydiler? 0-3 ay olan kıyafetleri hâlâ giyiyorlar mı yoksa daha büyük mü almak lazım?
2.sorum da bez. 1 numaralı bezden ne kadar süre kaç paket kullandınız? 2 numaraya geçtiniz mi
Bende de iz yapıyor geçen hafta 4.5 du şimdi daha da kilo aldı. Bezde 4-8 yazıyor 2 numarada 6-10 yazıyor 3 numara için ama kalıbı küçük bence. 2 için de eşim stok yapmıştı o yüzden zorladım ama olmuyor demek ki :/ Bu paketi bitireyim de 3 e geçerim artık sağlık olsun :/Bizim hastane çıkışları ilk giydirdik oldu ama bir iki haftaya olmadı şimdi zibinlari giydiriyorum alttan çıtçıt kapanmıyor küçük geliyor büyüklerinden seçip giydiriyorum bizimki 3,070 Gr doğdu bir ay sonra 4.500 oldu. O yüzden hemen kuculduler ben ayaklı tulum giydirmiyorum alt üst ayrı ayağı açık giydirmiyorum ayaginada çorap yoksa boyuna kısa geliyor rahatsız oluyor. Bez olarak ilk haftalar bir no kullandım sonra ikiye geçtim iki de çok aldım galiba bacaklarında iz oluyor üçe geçmem lazım sanırım
Canim benim oglumun ikisinde de vardi. Biri masajla gecti, banyodan sonra yaptim uzunca. Diger gozu de 2 gun once iyilesti. Nasil oldu, gazdan cok agladi. O aglama ile acildi kanal bence. Cunku ertesi gun capaksiz uyandi. Anne sutu, kaynamis su, cay hepsi cozum olmadi bize. Temizledi gozunu ama sonucta kanal tikaliymis bizim. Kaynagina cozum bulunca capaklanmad bitti cok sukur...Kızlar gözümüzün biri çapaklanıyor akıyor birisi çay ile siliyorum demişti ama nasıl yapıyorsunuz
Oglumun doktoru da aynen boyle dedi. 15.gun dogum kilosunu yakalamali, devaminda gunluk 30-35 gr almali dedi...oyle olunca ilk ay yaklasik 500-600 gr totalde almis olmali.Normali şöyle demişti doktorum. Çocuklar kilo kaybeder yaklaşık 13-17. Günde o kiloya ulaşması beklenir. Onun üzerine günlük 20-30 gram alması beklenir.
Bezledikten sonra iki parmağını bel kısmından sok elini çok sıkıyorsa kolay girmiyorsa bebeği de sıkıyor demektir. Bi de bez bebeğin poposunu kaplamiyorsa, bel popo bacaklarda kızarıklık olmaya başladıysa bebeği sıkıyor demektir. Ayni zamanda beldeki bantlar birbirine kavuşmuyorsa, bebek altını bağlayınca huzursuzlaniyorsa beden değişimi yapmak gerekiyor. O kg lar hikaye gibi geliyor bana benim kızı bile 2 sıkmaya başladı elimdekiler bitince 3 e geçeceğim ben deBende de iz yapıyor geçen hafta 4.5 du şimdi daha da kilo aldı. Bezde 4-8 yazıyor 2 numarada 6-10 yazıyor 3 numara için ama kalıbı küçük bence. 2 için de eşim stok yapmıştı o yüzden zorladım ama olmuyor demek ki :/ Bu paketi bitireyim de 3 e geçerim artık sağlık olsun :/
senden güç alip bazen 3. Düşüncesi aklıma düşmüyor değilSu soğuk ama girince alışıyorsun misalicanım tabiki istedikten sonra 3’e de bakılır 5’e de. Çocuklar biraz büyüyünce insan tekrardan bir bebeği olsun istiyor. Diğer faktörler de var; aile genişlesin, kızım olsun oğlum olsun, çocuğuma kardeş olsun vs. Ben mutluyum memnunum hamdolsun. Bizim çocukların büyük oluşları da bunda etkili, 3 küçük olsaydı çok zor olurdu mutlaka. Aklında varsa bu bebişi büyüttükten sonra denemelisin mutlaka. Ben ilk çocuğu nasıl büyütmüşüm o tecrübesizlikle hala şaşıyorum
Nasıl kıvrılan kıvrılan uyuyorsa düz yatiriyorum yan buluyorum.Kızlar peki bişey sorucam uyurken bebisleriniz illa bi yöne döndürüyor mu kafasını yoksa siz nasıl yatirirsaniz öyle mi uyuyorlar? Benim kız sola takıntılı hatta boynu tutuldu sandım bi ara ama sağa sola cevirebiliyor kafasını bi sorun yokAma illa ki sola dönüp yatıyor anası kılıklı Hamilelikte çok sola yattık ondan mıdır nedir Ben sağa çeviriyorum o sola çeviriyor inatla
Bizim çocuk doktorumuz her rutin kontrolde kendisi göz muayenesi yapıyor. Bir sorun görmediği için göz doktorunda ilk kontrolü 6.ayda yapıldı. Şimdide aynı şekilde her kontrolde bakıyor bir sorun görmezse 6.ayda yaptıracağım.Kızlar bebislere göz muayenesini ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
Canım akşam belli bir saatten sonra örneğin 7 den sonra uyanık tutmaya çalışabilirsin 11 gibi uyutursan zamanla düzene girer inşallahHanımlar merhabalar.fikrinizi almak istediğim birşey var.bebegim 48 günlük gaZdan uykuya bile dalamiyor yavrum biogaia+ sap simplex almamiza ragmen değişiklik olmadi doktor metsil yazdi gunde 2 damla 3 sefer lakin sorunumuz şu gece 11/12, gibi uyanip sabah 6/7 lere kdr uyumuyor gazdan yine kivranio ama eskisi gibi değil gündüz ile geceyi mi karıştırıyor yda ne yapmam lazim bilmiyorum uykuwuzluktan ayakta duramıyorum ben artık. Gazı olmasada geceleri yine uyumuyor bazen mizmizlaniyor çoğu Aman ağlıyor ama oyle katila katila bir aglama değil kucağa alinca daha sakinelsiyor çoğu zaman geceleri.gunduz de zor uyandirip besliyorum.
Canım belki makinanın çekip gücüyle alakalı olabilir birde makinaya göre en az %30 daha fazla süt vardır diyorlar onunla alakalı olabilir birde nasıl sağım yapıyorsun ben her göğsü sırayla 10 dk sağıp sonra 5 er dk daha sağıyorum yaklaşık 30 dk sağım yapıyorumİlk hafta 2 saatte bir 40 lık mama veriyordum. İkinci hafta 2-3 saatte bir 60 lık verdim. Bir haftadır da meme veriyorum günde 1 defa 30 yerse 60 lık. Evde yoksam da bir kere daha veriliyor o kadar. Sütünü sağında Benim 30 cc anca çıkıyor ama kilo alıyor anlamadım
Ahhha bu benBi gün mavi gibi oluyor ışıkta bi gün ela bazen de diyorum kahve olacakbenim dışında tüm ailemin gözü yeşil ve ela, benim kahve eşimin mavi. Bu renklerin hepsi olabilir
Canım kan verdiğimiz gün çok ağladı o gün eve geldiğimizde tek gözde çapaklanma başladı akıyordu sürekli irin gibi o akşam ve ertesi gün çay ile sildim çok şükür geçti yine de arda dediğin masajı uyguluyorum akıntı olunca gözde küçülüyorCanim benim oglumun ikisinde de vardi. Biri masajla gecti, banyodan sonra yaptim uzunca. Diger gozu de 2 gun once iyilesti. Nasil oldu, gazdan cok agladi. O aglama ile acildi kanal bence. Cunku ertesi gun capaksiz uyandi. Anne sutu, kaynamis su, cay hepsi cozum olmadi bize. Temizledi gozunu ama sonucta kanal tikaliymis bizim. Kaynagina cozum bulunca capaklanmad bitti cok sukur...
Ben Molfix kullaniyorum 2 moda 3-6 kilo yazıyorBende de iz yapıyor geçen hafta 4.5 du şimdi daha da kilo aldı. Bezde 4-8 yazıyor 2 numarada 6-10 yazıyor 3 numara için ama kalıbı küçük bence. 2 için de eşim stok yapmıştı o yüzden zorladım ama olmuyor demek ki :/ Bu paketi bitireyim de 3 e geçerim artık sağlık olsun :/
O yazilmis olanlara bakmayin. Benim oglum 5 kg civarinda ama 2 no dar geliyor. Zaten dar gelince kaka ya da idrar disari cikmaya da baslar. Simdi elimdeki 2 nonun bitmesini bekliyorum.Ben Molfix kullaniyorum 2 moda 3-6 kilo yazıyor
Ay video cekmek icin yapmamislardir umarimUykusuzluktan sonumuz böyle olmaz inşallah
Ya bi anormallik var sanki beli fl iyi bacaklarda iz yapıyor sızdırmasın diye o kısmı dar yapmış olabilirler. Bence de 8 kilo demek en az 5 aylık demek bence mümkün değil olması.Bezledikten sonra iki parmağını bel kısmından sok elini çok sıkıyorsa kolay girmiyorsa bebeği de sıkıyor demektir. Bi de bez bebeğin poposunu kaplamiyorsa, bel popo bacaklarda kızarıklık olmaya başladıysa bebeği sıkıyor demektir. Ayni zamanda beldeki bantlar birbirine kavuşmuyorsa, bebek altını bağlayınca huzursuzlaniyorsa beden değişimi yapmak gerekiyor. O kg lar hikaye gibi geliyor bana benim kızı bile 2 sıkmaya başladı elimdekiler bitince 3 e geçeceğim ben de
Benim yeğenlere verdiler annelerinin çok sütü vardı höpür höpür içtiler sütten kesene kadarKızlar hiç buzlukta dondurduğunuz sütünüzü verdiniz mi hiç bebişlere? Sütün tadı değişiyormuş sanırım içmiyorlarmış bazı bebekler. Ben bugün buzdolabındaki sütü verdim gayet güzel içti ama buzluktakiler de lazım olacak illaki. İçmezse ne yapacağız özellikle işe başlayacağımızda.. Sürekli taze sağım yapıp vermek çok zorlar diye düşünüyorum
Senin doktora gidicem nerdeyse gözümü karartıp artıksenden güç alip bazen 3. Düşüncesi aklıma düşmüyor değilama yaş olmuş 33 güvenemiyorum kendime
Nasıl kıvrılan kıvrılan uyuyorsa düz yatiriyorum yan buluyorum.sağa yatiriyorum solda buluyorum hiç müdahale etmiyorum kafasına, bir sağda bir solda bazen düz keyfine göre yatıyor.
Bizim çocuk doktorumuz her rutin kontrolde kendisi göz muayenesi yapıyor. Bir sorun görmediği için göz doktorunda ilk kontrolü 6.ayda yapıldı. Şimdide aynı şekilde her kontrolde bakıyor bir sorun görmezse 6.ayda yaptıracağım.
Aslında girmedi diyemem yani şöyle en azından artık sabahlamiyoruzAy video cekmek icin yapmamislardir umarim
Bu arada Ekin'in uykulari duzene girmedi mi? Sen onden bize isik oluyorsun lutfen girdi de
Kız kardeşim istanbulda yaşıyor, şuan oda hamileSenin doktora gidicem nerdeyse gözümü karartıp artık
Masallah bence cok iyiAslında girmedi diyemem yani şöyle en azından artık sabahlamiyoruzgece 23.00-01.30 arası biraz zor geçiyor o saatlerde uyumak istemiyor ama uykusu oluyor uykuya direniyor direndikce sinirlenip ağlıyor uyutana kadar zorlaniyoruz uyuduktan sonra da sabah 4-5 gibi uyanıyor beslendikten sonra yatıyor 7-8 gibi tekrar uyanıyor emip tekrar uyuyor 10.30-11.00 gibi uyanıyor. Şu an daha çok küçük olduğu için uykularına müdahale etmek istemiyorum ne zaman isterse uyuyor ne zaman isterse uyanıyor 4 aydan sonra sanırım daha düzenli ayarlayabilirim gece uykulari ile gündüz uykularini koordineli şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?