2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Normali şöyle demişti doktorum. Çocuklar kilo kaybeder yaklaşık 13-17. Günde o kiloya ulaşması beklenir. Onun üzerine günlük 20-30 gram alması beklenir.

Kendi adıma konuşmak gerekirse, yeni doğan kıyafetleri sadece max 1 hafta giydi. Sonra 3 aylık giymeye başladı yaklaşık 1 haftadır 6 aylık giyiyor. 3 aylıklar boydan sıkıyor olmuyor çünkü.
Bu tabi bebegin doğum boy kilosu ile alakalı. İri bir bebekte yenidogan çok uzun süre kullanılmıyor.
1 numara prima premium sadece 1 paket kullandım sonra 2 ye gectm.

Bende de iz yapıyor geçen hafta 4.5 du şimdi daha da kilo aldı. Bezde 4-8 yazıyor 2 numarada 6-10 yazıyor 3 numara için ama kalıbı küçük bence. 2 için de eşim stok yapmıştı o yüzden zorladım ama olmuyor demek ki :/ Bu paketi bitireyim de 3 e geçerim artık sağlık olsun :/

Kızlar gözümüzün biri çapaklanıyor akıyor birisi çay ile siliyorum demişti ama nasıl yapıyorsunuz
Canim benim oglumun ikisinde de vardi. Biri masajla gecti, banyodan sonra yaptim uzunca. Diger gozu de 2 gun once iyilesti. Nasil oldu, gazdan cok agladi. O aglama ile acildi kanal bence. Cunku ertesi gun capaksiz uyandi. Anne sutu, kaynamis su, cay hepsi cozum olmadi bize. Temizledi gozunu ama sonucta kanal tikaliymis bizim. Kaynagina cozum bulunca capaklanmad bitti cok sukur...

Normali şöyle demişti doktorum. Çocuklar kilo kaybeder yaklaşık 13-17. Günde o kiloya ulaşması beklenir. Onun üzerine günlük 20-30 gram alması beklenir.
Oglumun doktoru da aynen boyle dedi. 15.gun dogum kilosunu yakalamali, devaminda gunluk 30-35 gr almali dedi...oyle olunca ilk ay yaklasik 500-600 gr totalde almis olmali.

Bezledikten sonra iki parmağını bel kısmından sok elini çok sıkıyorsa kolay girmiyorsa bebeği de sıkıyor demektir. Bi de bez bebeğin poposunu kaplamiyorsa, bel popo bacaklarda kızarıklık olmaya başladıysa bebeği sıkıyor demektir. Ayni zamanda beldeki bantlar birbirine kavuşmuyorsa, bebek altını bağlayınca huzursuzlaniyorsa beden değişimi yapmak gerekiyor. O kg lar hikaye gibi geliyor bana benim kızı bile 2 sıkmaya başladı elimdekiler bitince 3 e geçeceğim ben de

senden güç alip bazen 3. Düşüncesi aklıma düşmüyor değil ama yaş olmuş 33 güvenemiyorum kendime
Nasıl kıvrılan kıvrılan uyuyorsa düz yatiriyorum yan buluyorum.sağa yatiriyorum solda buluyorum hiç müdahale etmiyorum kafasına, bir sağda bir solda bazen düz keyfine göre yatıyor.
Kızlar bebislere göz muayenesini ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
Bizim çocuk doktorumuz her rutin kontrolde kendisi göz muayenesi yapıyor. Bir sorun görmediği için göz doktorunda ilk kontrolü 6.ayda yapıldı. Şimdide aynı şekilde her kontrolde bakıyor bir sorun görmezse 6.ayda yaptıracağım.

Son düzenleme:
Canım akşam belli bir saatten sonra örneğin 7 den sonra uyanık tutmaya çalışabilirsin 11 gibi uyutursan zamanla düzene girer inşallah
Canım belki makinanın çekip gücüyle alakalı olabilir birde makinaya göre en az %30 daha fazla süt vardır diyorlar onunla alakalı olabilir birde nasıl sağım yapıyorsun ben her göğsü sırayla 10 dk sağıp sonra 5 er dk daha sağıyorum yaklaşık 30 dk sağım yapıyorum
Bi gün mavi gibi oluyor ışıkta bi gün ela bazen de diyorum kahve olacak benim dışında tüm ailemin gözü yeşil ve ela, benim kahve eşimin mavi. Bu renklerin hepsi olabilir
Ahhha bu ben benim ve eşimin kahve ama abimin ela eşimin abilerinin yeşil mavi herkes renkli diyor bende bir bakıyorum renkli gibi bir bakıyorum kahve ne zaman netleşecek acaba merak içerisindeyim
Canım kan verdiğimiz gün çok ağladı o gün eve geldiğimizde tek gözde çapaklanma başladı akıyordu sürekli irin gibi o akşam ve ertesi gün çay ile sildim çok şükür geçti yine de arda dediğin masajı uyguluyorum akıntı olunca gözde küçülüyor korktum bayagı

Ben Molfix kullaniyorum 2 moda 3-6 kilo yazıyor

HEYECANLIYIM kesinlikle insan ondan korkuyor. Bi de bize derslerde hep bebeklerde gorme duyusu icin ilk 2 ay kritik donem diye ogretmislerdi. Isigi yeterince alamaz uyarilmazsa ya da enfeksiyon vs durumu gorme fonksoyonunu cok etkiler diye ... Ben de enfeksiyondan o yuzden korkuyorum

Ya bi anormallik var sanki beli fl iyi bacaklarda iz yapıyor sızdırmasın diye o kısmı dar yapmış olabilirler. Bence de 8 kilo demek en az 5 aylık demek bence mümkün değil olması.

Benim yeğenlere verdiler annelerinin çok sütü vardı höpür höpür içtiler sütten kesene kadar son zamanda buzluktakini içirip sağdığını buzluğa atmışlardı. Hepsini bitirdiler

Senin doktora gidicem nerdeyse gözümü karartıp artık

Ay video cekmek icin yapmamislardir umarim

Bu arada Ekin'in uykulari duzene girmedi mi? Sen onden bize isik oluyorsun lutfen girdi de
Aslında girmedi diyemem yani şöyle en azından artık sabahlamiyoruz gece 23.00-01.30 arası biraz zor geçiyor o saatlerde uyumak istemiyor ama uykusu oluyor uykuya direniyor direndikce sinirlenip ağlıyor uyutana kadar zorlaniyoruz uyuduktan sonra da sabah 4-5 gibi uyanıyor beslendikten sonra yatıyor 7-8 gibi tekrar uyanıyor emip tekrar uyuyor 10.30-11.00 gibi uyanıyor. Şu an daha çok küçük olduğu için uykularına müdahale etmek istemiyorum ne zaman isterse uyuyor ne zaman isterse uyanıyor 4 aydan sonra sanırım daha düzenli ayarlayabilirim gece uykulari ile gündüz uykularini koordineli şekilde

Bu bebislerin uyku düzensizliği beni benden alıyor gerçekten. Benim oğlan günü gününe tutmuyor. Bazen güne 6.30 da başlıyor saat 12 ye kadar hiç uyumuyor ablasıyla ayni anda uyutuyorum. Bazen 12 de de hiç uyumuyor aksan uyuyor, bazı günler de gece gündüz hic kalkmadan( emme haric) uyuyor. Ama şu konuda artık netim ne zaman isim çok var evde o sıra uyuyor, söyle ayaklarımı tam uzatacakken hemen uyanıyor. Yani çocuğumun uykusu benim oturmama bağlı, ben bu fikre alışmaya başladım.

Masallah bence cok iyi bu sekilde olsa yeter inan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…