Cnm dermatolojiye bence de gidin her ihtimali değerlendirmek lazım gibi şu durumda, eğer alerji olduğuna eminse doktor ve diyete rağmen düzelmiyorsa daha ağır bir diyete geç bence dokunabilecek herşeyi çıkar alerji testleri her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor diyorlar, bir iki gün bak bakalım, ben sana atayım istersen özelden diyetimi.Sağol canım bana yumurta fındık ve Susamı yasakladı doktor ayrıca kan testi yaptı inek sütüne ve yumurtaya alerjimiz çıkmadı ama diyete ve mamaya devam ediyoruz buna rağmen hiç iyiye gitmiyoruz çok fena durumda bence egzama değil artık bu olan neredeyse açık yaraya dönüştü perşembe günü yine doktora götürdük doktor bu defa da yaraları görünce kortizonlu krem verdi ama azıcık bir faydası bile olmadı hatta daha kötüye gitti çok üzülüyorum ne yapacağımızı şaşırdık dermatolojiye mi götürsek diyoruz çok moralim bozuk hiç buralara da bakamıyorum. Umarım sizin alerji yapan şey de bir an önce bulunur anneleri diyet yapmak çok zor oluyor Allah kolaylık versin hele senin bir çok ürün yasakmış çok zorboynunun fotoğrafını koydum bu şekilde 1 haftadan fazla duruyor yavrucuğum diğer yerleri de bu şekilde kıpkırmızı
Çok geçmiş olsun canımSağol canım bana yumurta fındık ve Susamı yasakladı doktor ayrıca kan testi yaptı inek sütüne ve yumurtaya alerjimiz çıkmadı ama diyete ve mamaya devam ediyoruz buna rağmen hiç iyiye gitmiyoruz çok fena durumda bence egzama değil artık bu olan neredeyse açık yaraya dönüştü perşembe günü yine doktora götürdük doktor bu defa da yaraları görünce kortizonlu krem verdi ama azıcık bir faydası bile olmadı hatta daha kötüye gitti çok üzülüyorum ne yapacağımızı şaşırdık dermatolojiye mi götürsek diyoruz çok moralim bozuk hiç buralara da bakamıyorum. Umarım sizin alerji yapan şey de bir an önce bulunur anneleri diyet yapmak çok zor oluyor Allah kolaylık versin hele senin bir çok ürün yasakmış çok zorboynunun fotoğrafını koydum bu şekilde 1 haftadan fazla duruyor yavrucuğum diğer yerleri de bu şekilde kıpkırmızı
Yani durumu bizimkinden ciddi kuzucuğun çok üzüldüm, bizimki pütürlü cilt sadece ona rağmen diyetim daha ağır. Mesela niye sadece fındık yasak, kabuklu bütün kuruyemişleri çıkarması lazımdı ceviz de yasak bana atıyorum kaju da hepsi yasak. Sana susam yasak ama domates çilek fln da alerjik besinler onları niye gözardı etmişler acaba durum böyle ciddiyken anlamadım.Sağol canım bana yumurta fındık ve Susamı yasakladı doktor ayrıca kan testi yaptı inek sütüne ve yumurtaya alerjimiz çıkmadı ama diyete ve mamaya devam ediyoruz buna rağmen hiç iyiye gitmiyoruz çok fena durumda bence egzama değil artık bu olan neredeyse açık yaraya dönüştü perşembe günü yine doktora götürdük doktor bu defa da yaraları görünce kortizonlu krem verdi ama azıcık bir faydası bile olmadı hatta daha kötüye gitti çok üzülüyorum ne yapacağımızı şaşırdık dermatolojiye mi götürsek diyoruz çok moralim bozuk hiç buralara da bakamıyorum. Umarım sizin alerji yapan şey de bir an önce bulunur anneleri diyet yapmak çok zor oluyor Allah kolaylık versin hele senin bir çok ürün yasakmış çok zorboynunun fotoğrafını koydum bu şekilde 1 haftadan fazla duruyor yavrucuğum diğer yerleri de bu şekilde kıpkırmızı
Benimki de kaldıramıyor. 3 ay 1 günlük.Kızlar sizin bebişler kollarından tutup kaldırınca başını tutuyor mu , Pazartesi dr gittik kilo az alıyor diye dr muayene etti bide dediğim şekilde yaptı ama başını kaldıramadı 3 ay 15 günlük. Kafama takıldı ya. Gerçi kafası bedenine göre büyük ondan mı kaldıramadı bilmiyorum evde bende deniyorum ama yok kaldıramıyor
Bende götürücem ayın 22 ne randevu aldım. İnşşş kötü bir şey çıkmaz. Yüz üstü yatırınca kafasını kaldırıyor ama sırt üstü yapamıyor. Zayıf 3750 gr daha belki kilosu düşük ondandır diyorum ama inş öyledirBenimki de kaldıramıyor. 3 ay 1 günlük.
Pazartesi günü kontrolü var. Bakalım doktor ne diyecek
Eyvah ya öyleyse biz 4. atakta çocuğun poposu yerine kafasını fln bezleyebilirizAy çok güldümbu üçüncü atak 4. Atağın ön gösterimi oluyor canım
Diyetinizi bana da özelden gönderebilir misiniz?Yani durumu bizimkinden ciddi kuzucuğun çok üzüldüm, bizimki pütürlü cilt sadece ona rağmen diyetim daha ağır. Mesela niye sadece fındık yasak, kabuklu bütün kuruyemişleri çıkarması lazımdı ceviz de yasak bana atıyorum kaju da hepsi yasak. Sana susam yasak ama domates çilek fln da alerjik besinler onları niye gözardı etmişler acaba durum böyle ciddiyken anlamadım.
Bende götürücem ayın 22 ne randevu aldım. İnşşş kötü bir şey çıkmaz. Yüz üstü yatırınca kafasını kaldırıyor ama sırt üstü yapamıyor. Zayıf 3750 gr daha belki kilosu düşük ondandır diyorum ama inş öyledirinşşş sizde de sorun yoktur cnm
Cnm çok tecrübeli anne değilim ama oğlum da 10-11de yatarsa sabaha kadar uyuyor genelde, uyanırsa da bir kere uyanıyor oradan bir fikir verebilirim :) Bizimki gece uykusuna geçmeden önce akşam uykusu da pek uyumadığı için çok yorulmuş oluyor, öncelikle akşam az uyutabilirsin mümkünse, ikincisi de mesela 12.30 da uykusunda verme mamayı, uyansın ağlasın altını fln değiştir öyle mamasını ver gazını çıkar yani tüm enerjisini harcasın ondan sonra sabaha kadar uyuma ihtimali artabilir. Saati de 12.30 değil de 10-11lere alırsın belki bu dediklerimi yapmak size zor olmasın diye.Kızlar şimdi size bir şey sorucam özellikle tecrübeli annelerin fikrine ihtiyacim var. kızım şuan sadece mama içiyor. 90 cc ya da 105 cc veriyorum fazlasını içmiyor bırakıyor. normalde mama içen bebekler gece pek uyanmiyormus ama Ekin 2 maksimum 2,5 saatte bir uyanıp mama istiyor ilk aylar normal geliyordu ama şuan sanki sık uyandığını hissediyorum. Dün gece 12.30 da 120 cc mama verdim uykusunda acaba daha mi geç uyanir diye yine 2.30 gibi mizirdandi mama istedi. Bu aralığı nasıl açabilirim ? mama vermeden geri uyutmaya çalışsam fayda eder mi ne diyorsunuz ? doktor gece 4 saatte bir vermen yeterli diyor ama ne mümkün. Fakat bi şekilde arayı açmam lazım ama nasıl olacak
Benim ablamın kızında ciddi bir alerji vardı. Şu an 11 yaşında ve hala bir çok şeyin tadını bilmez. Bazı şeyleri hala yiyemiyor. Ablam zamanında sütsüz sadece Pregomin vardı. Doktora reçete yazıdırnca ücretsiz alınıyordu. Pahalıydı da. Yalnız tadı kötü. Bebek zamanla alışıyor. 10 yılda çok şey değişmiştir ama bir bakmanı tavsiye ederimDiyetinizi bana da özelden gönderebilir misiniz?
Sen hergün yıka canım oraya sür. Bana da egzama dediler alerji dediler inan bana bir poşet kullandım krem merhem hiç birisi fayda etmedi hatta doktor senin çocuğunun cildi çok hassas o zaman bunu dene dedi bi kullandım geçti. Doktor başka önereceğim krem kalmadı dedi hatta. İnan neredeyse kanayacaktı geçmeseydi. Pamukla ılık suyla siliyordum her defasında. Sık hergün yıkadım. Resmen hayat kurtardı. Neredeyse 1 aydır tek bir kızarıklık olmadı bile. İnşallah sana da şifa olur canım benim. Dua edeceğim bebeğin için çok içim sızladı. Eşime de gösterdim üzüntüden. Rabbim hiç birisine hastalık ağrı sızı vermesin inşallahhemen deneyelim çok teşekkür ederim. alerji ve egzama için yapılacak olan şeylerin olduğu bir kağıt verdi doktor. Orada haftada 2.03 defa yıkayın yazıyordu yoksa öncesinde biz de her gün yıkıyorduk oradaki yazanlara istinaden daha az yıkamaya başladık ama havalar da ısındı nasıl olacak hiç bilmiyorum
İnce uzun kollu tulumlardan giyiniyorum cnm burası serin oluyor henüz tam ısınmadı havalar. Gündüz iyi gece ayaz oluyor ben bile üşüyorum askılıyla yattığım için. Hatta gündüzde hava kapalı istanbuldayım ben. Havası çok değişken bu aralar ben de ince yazlık uzun kollu tulumlu giymiyorum pikesini örtüyorum ne terliyor ne de üşüyor. Sanırsam 21/22 derece oluyor akşam evin içi.kızlar gece uyurken bebişlere ne giydiriyorsunuz? Üstüne birşey örtüyor musunuz?
Odanız kaç derece ve nasıl soğutuyorsunuz?
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim
Canim uyutmayi denedim ama daha da deliriyor mama yemeden asla uyumuyorMama aradığını nasıl düşündün canım? mamayı içiyor diye düşünmüş olabilirsin ama belki seni istiyordur, kokunu özlüyordur. Bu dediğini bebeği memeden keserken yaşarsın, bebek meme ister ama sen vermeyeceğin için su içirsin ya da pışpışlar yatırırsın. Sen su veremeyeceğine göre pışpışla uyusun. Belki zamanla uyanmamaya başlar.
Yine de bazı bebekler sabaha kadar uyurken bazıları da tavşan uykusunda olabiliyorhuyu da öyle olabilir yani
Ah canim yaaa... nasıl üzüldümSağol canım bana yumurta fındık ve Susamı yasakladı doktor ayrıca kan testi yaptı inek sütüne ve yumurtaya alerjimiz çıkmadı ama diyete ve mamaya devam ediyoruz buna rağmen hiç iyiye gitmiyoruz çok fena durumda bence egzama değil artık bu olan neredeyse açık yaraya dönüştü perşembe günü yine doktora götürdük doktor bu defa da yaraları görünce kortizonlu krem verdi ama azıcık bir faydası bile olmadı hatta daha kötüye gitti çok üzülüyorum ne yapacağımızı şaşırdık dermatolojiye mi götürsek diyoruz çok moralim bozuk hiç buralara da bakamıyorum. Umarım sizin alerji yapan şey de bir an önce bulunur anneleri diyet yapmak çok zor oluyor Allah kolaylık versin hele senin bir çok ürün yasakmış çok zorboynunun fotoğrafını koydum bu şekilde 1 haftadan fazla duruyor yavrucuğum diğer yerleri de bu şekilde kıpkırmızı
Canım Ekin gündüz maksimum 1 saat uyur uzun uyuduğu cooook nadir ve 3 uyku yapıyor. 8 gibi gece uykusuna geçiyor ama 2 saate bir mamaya uyaniyorCnm çok tecrübeli anne değilim ama oğlum da 10-11de yatarsa sabaha kadar uyuyor genelde, uyanırsa da bir kere uyanıyor oradan bir fikir verebilirim :) Bizimki gece uykusuna geçmeden önce akşam uykusu da pek uyumadığı için çok yorulmuş oluyor, öncelikle akşam az uyutabilirsin mümkünse, ikincisi de mesela 12.30 da uykusunda verme mamayı, uyansın ağlasın altını fln değiştir öyle mamasını ver gazını çıkar yani tüm enerjisini harcasın ondan sonra sabaha kadar uyuma ihtimali artabilir. Saati de 12.30 değil de 10-11lere alırsın belki bu dediklerimi yapmak size zor olmasın diye.
Emse ben de sorun etmeyecegim de mama zaten çok doyurucu bir besin olduğu için 2 saatte bir kalkmasi artik yormaya başladı. Bence gün içinde aldığı kalori miktarı eksik kaliyor. Bugün mama aralığını yarım saat uzatıp mamasini 3 ölçekten 4 ölçeğe çıkardım bakalin şimdi bunu uygulayacağım inşallah fayda ederBana doktor arayi açabilirsin dedi ama çocuk emiyor diye ben hep emziriyorum. 6.ay ek gıdadan sonda o Aralık açılıyor zaten.
Havalar çok dengesiz mesela bugüne kadar çok sıcaktı şortlu tulumla yatiriyordum üstü kısa kollu ya da sifir kollu çorapsız, sabaha karşı örtüyordum. Bugün yağmur yağdı hava serinledi üstünde kisa kollu altinda tayt ve çorap var şuan. Şuan herhangi bir soğutma yapmiyoruz balkonun kapisi açık ve yatak odasi cami vastazi açık o şekilde uyuyoruz. İyice sıcaklar bastırınca salondaki klimayı açacağım onun serinliği yatak odasına da geliyor o zaman şu e bebeğin fermuarli ince tulumlarindan almıştım içine badi ile onu giydirecegimkızlar gece uyurken bebişlere ne giydiriyorsunuz? Üstüne birşey örtüyor musunuz?
Odanız kaç derece ve nasıl soğutuyorsunuz?
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim
Sma nin laktozsuz mamasını görmüştüm işe yarar mi bilmiyorum ama bi içeriğini incele istersenBebeğine süt alerjisi çıkıp da mama veren varsa, hangi mamayı kullanıyorsunuz? Bütün manalarda süt var.
Canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama başka bir alerji ve cildiye doktoruna götürsen iyi olur sanki. Kızımda kabartilar oluyordu da sizinki kadar değil. Doktorumuz yapma bir krem vermişti onunla düzelmisti. Alerji tersini ciltten mi yapıldı yoksa kandan mi? Biz kziimda molekuler alerji testi yaptırdık kandan bakılıyor ve detaylı. Tüm diyetimizi ona göre düzenlemiştik. Halen de o tahlil listesine göre devam ediyoruz mesela.Çocuk doktorumuz da bu şekilde götürdüğümüzde alerjiden şüphelenip alerji bölümüne yönlendirdi şehir hastanesine alerji bölümüne gittik, beş günlük iğne verdiler hiç işe yaramadı tekrar götürdük bu defa da Advantan krem verdi en başta diyet falanda vermişti mamamızı değiştirdi ama yok yani hiçbir faydası olmuyor doktorda alanında uzman doçent , asistan falan değil yani o yüzden tam güvendik ne dediyse yaptık
Âmin dualarınızda unutmayın inşallah bizi de dermatolojiye gideceğiz inşallah
Süt geliyorsa doyuyordur bez dolulugu nasıl canım.? Merak etme canım doyuyordur bence. Aç kalsa sürekli ağlar, bezi az olur ve uyumaz aşırı hırçın olur. Benimde bahsettiğin gibi emzirme zamanlarında yumuşak yumuşak ama öğlen emerken yutma sesi geliyor ağzının kenarlarından akıyorArkadaşım emzirme bittiğinde bile ucunu sıkınca biraz süt geliyor, yetiyor mudur oğluşa sütvalla terbiye oldu da ben azaldı mı acaba diye korkuyorum böyle gün içinde içine su konmuş balon gibi yumuşak yumuşak
Katılma nöbeti zamanla geçiyor canım. Benm kızımda çok olurdu şimdi ağladıktan sonra baygınlık moduna geçmiyor direk kusuyorBeni panikleten ilk defa böyle bir şey yaşamam arkadaşım, etrafımda çocuğu olan büyürken tecrübe edebileceğim kimse yok, katılma nöbeti diye birşeyi ben acile gittiğimizde öğrendim. Sanırım gaz sancısıyla uyandı, sonra susturamadık, çok kötüydü. Nefesi gidince iki kere, ikinci nefes alamayışı da biraz uzun sürünce çok korktum ben çokAllah hepimizin çocuklarına sağlıklı ömürler versin, Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah, hala gece uyanıp uyanıp bakıyorum nefes alıyor mu diye, travma yaşadım resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?