2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Ayy
Ya umarım çok güzel geçer, gerçekten artık yüzlerinin bu kadar şekillenmiş olması, kollarının bacaklarının büyümesi insanı duygulandırıyor. Aklınıza takılan bir şey olursa seve seve cevaplarım, mükemmel bi detaylı ultrasonunuz olsun sizin de.

Ne biçim insanlar yahu üç hafta araştırma hastanesinde yattım profundan, hemşiresine, temizlik görevlisine varana kadar ailem gibi davrandılar. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Kızlar merhaba herkese iyi akşamlar.
Öncelikle tecrübeli annelere sorum. Benim arada bir karnım sertlesiyor. Bebek sanki bir yerde toplanıp sivriliyor. Sonra geçiyor. Bu günde iki üç defa oluyor. Doktoruma sordum hiçbir sorun yok dedi. İnternette de baktım 20. Haftadan sonra doğuma hazırlık için rahim kasilmalari yavaş yavas başlar diyor. Bugün bir akrabamız bir arkadasinin da bunu yaşadığını normal olmadığını doktorun ilaç verip yat dedigini söyledi. Benim de kafama takıldı ister istemez. Siz yaşıyor musunuz bunu ya da önceden yaşayan oldu mu?

Ben de içinde battaniyesi var takım olsun dedim aldım çok özenmiştim. Daha cinsiyet belli olmadan almıştım pançodan.
Sonraki bulduğum trendyoldandı. 10 parça ama 5 parça 3 parça setler gibi fiyatı.
E battaniyesi de vardı dedim alayım. Beyaz sade bir takım. battaniye hevesim nedir anlamadım
Yenidoğan 0-3 ay olmuyor. 3 aya kadar giydirebileceğin boyda değil. Genelde 50-52 cm kadarlar. O yüzden çok kısa giyiliyor. 0-3 ay olan 3 aya kadar giyilebilir demekmiş. Yani az daha büyük oluyor. Tabi marka ve kalıba göre de değişebilir. 0-3 ay dese de 1 aydan sonra giyilemeyecek duruma da gelebilir bebeğe göre.

Ben bizzat yenidoğan yazmasına dikkat ederek aldım ki sadece ilk haftalarda giyeceği üstünde kocaman durmayacak şeyleri olsun. Sonuçta az da olsa giyecek yani. Düzgün olsun istiyorum
Ben de 0-3 ay daha çok aldım. 1-3 ay olarak da aldım. Zıbın zaten en çok kullanacağımız şeyler olacakmış.
Çoraplar aşırı tatlı yaa minik minik aldım bikaç tane ama ilk doğduğunda en küçük çoraplar bile büyük geliyor diyorlar. Orda da tulumlar kurtarıcı olur zaten. Ayak kısmı kapalı diye

Bu ne vicdansızlık. Benim de annem ilk çocukta ölü doğum yapmış. Yaşadıklarını ona yapılan muameleyi düşündükçe mahvoluyorum. Çok da sinirleniyorum. Bana anlatmıştı ama keşke anlatmasaydı. Şimdi yine aklıma geldi
Siz en azından sesinizi çıkarmışsınız terslemişsiniz. O da çok güzel. İyi olmuş.
Ettiğini bulmuştur umarım bir şekilde.

Ne biçim insanlar yahu üç hafta araştırma hastanesinde yattım profundan, hemşiresine, temizlik görevlisine varana kadar ailem gibi davrandılar. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Gerçekten bu dua çok önemli hep oyle dua ederim sen kadın doğum bebek hemşiresisin daha cana yakın daha yakın olman gerekiyor. Hadi ben gittim hakkımı savundum işimi hallettim, o kapasitede olmayan annelerde vardır orda o hemşireye denk gelen yazık günah mı değil, o bebeğin vebaline giriyorsun...

Bu kıyafet muhabbeti içimi kıpır kıpır yapıyor yaa bir an önce gelseler de giydirsek
İyi yapmışsnz yaa bu heyacanlar çok başka içinize sinen ne varsa bence kaçırmayın. Bende bu aylar baslicam Artk tulum, takım ayy çok güzel ya kıyafetlere baktıkça içm gidiyor
Şey var gördün mü acaba leoparlı tulum yenidoğan onu alcamm bebemin ilk tulumu o olsun istiyorum

Bir de kafamda soru Nisan ayında havalar nasıl olur iç zibinlari kısa kollumu uzun kollumu giydirmemiz gerekecek
İlden ile fark var ben İstanbuldaym 5 kısa kollu 2 uuzn kollu aldım şimdilik onu da 5 e tamamlaycam inşallah. Bu kadar zıbın ilk zamanlar için yeterli olur diye düşünüyorum
Bide bebekler ilk zamanlar hassas olur sıcak olmaları gerekir.

Bir de kafamda soru Nisan ayında havalar nasıl olur iç zibinlari kısa kollumu uzun kollumu giydirmemiz gerekecek
Bulunduğunuz yerde hava şartları nasil bilmem ama ben Çorumdayim, temmuza kadar kısa kola geçemeyiz gibime geliyor, geçen yıl yaz çok geç gelmisti çünkü

Kendi sitesinde bile kalmamış güncellenir inşallah
Yıl sonu olduğu için sanırım herkeste bir eksik tamamlama telaşı
Benim öyle çok tanıdığım var en ufak cevap veremez, hakkı olanı dahi isteyemez. Yazık Allah bunların eline düşürmesin çok üzüldüm cidden her zaman Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye dua ederim

Yaşadığımız yere göre değişse de henüz küçük olduklarından üşürler bence bir de çok aktif gezen anneler var mesela kırk çıkmadan bebekle geziyorlar. Öyle birisi bence kalın giydirmeli

İllaki bulmuştur ama keşke benden bulsaydı

Aminn cnm hepimizi inşallah

Yaa ben öyle hesaplamadım yanlış mı hesapladım acaba. 15 tatilden sonra 3 hafta daha gidicem ben sonra 32 oluyorum çıkacağım. 1 hafta seminer haftasına denk geliyor onu da müdürüm hallederiz sıkıntı değil dedi olmadı imza atar dönerim en kötü rapor alırım yani

Kızlar annem bana demişti ki yenidoğana uzun kollu zıbın giydirmek çok zor olur o yüzden öyle alma dedi bu hani önden bağlanan incecik bez gibi zıbın varya onun üstüne yine yandan çıtçıtlı üst alt takım şeklinde aldım en küçüklerini. atlet gibi zıbın aldım ama yine içine giydirmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…