2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Merhaba arkadaslar sat tarihim 25 temmuz geç döllenme . Sat a göre 20+3 ama gelişim 19+3 haftaya Çarşamba 4 boyutlu ultrason var . Geçen hafta bebek hareketlerini yavaş yavaş hissetmeye başlamıştım ancak dün bugün hiç hissetmedim normal mi durum

tarihlerimşz neredeyse aynı 24 Temmuzdu benimde anan ultrason da bir hafta küçük çıktı sonra dengeli kendi tarihimi yakaladı hareket konusundan gelince endişelenmeyin henüz bu haftalar hareketleri sürekli hissedip takip etmemiz gereken haftalar değilmiş benim ikinci gebeliğim ilk 16 haftada hissettiğimde çok azdı bi hissediyordum bi gümlerde hissetmiyordum şimdi 20 hafta daha fazla hisseder oldum ama bu kişiye gebeliğe göre değişir endişelenmeyin annesi Allah’ın izniyle herşey yolundadır

Branşım beden eğitimi sınıf ortamına almıyorum çocukları dışardayız o yüzden maske takmak istemiyorum çok. Bugün nöbet olunca çok yanıma geldiler taksam olurdu aslında. Benim de son 2 nöbetim sonra tutmayacağım. Aile hekiminden rapor gibi bir şey mi alacağız idareye dilekçe mi yazacağız nasıl olacak?

Aslinda emzirme uzmanlari mama ihtiyaci olmadan almayi onermiyor ozellikle hastaneye goturmeyi cunku mamanin varligina guvenip sutumuzun gelmesini geciktiriyormusuz cok cok ihtiyac oldugunda hastanede zaten verirler siz almayin demisti oyle aklimda kalmis benimde

Her hastanenin yakınında nöbetçi eczane vs oluyor genelde. Çok zorda kalınırsa alınabilir, ben de o psikolojiye girmemek adına yanıma almayı düşünmüyorum açıkçası.
İnşallah bol bol sütümüz olur yavrularımız da doya doya emer

Uzman doktor raporu gerekiyormuş. Şu hafta şu günlük gebedir diye.

Branşını da biliyorum. Unutmadım ama soğuktan serin havadan da koruyor bizi maske. O açıdan da gerçekten harika oluyor bu havalarda. Faranjit olunca anladım. Ciddi korumuş beni. Yoksa ben biterdim. Çok uzun süre çekiyordum eskiden çünkü.
Tabi ki bana göre daha avantajlısın kapalı sınıfta kalmıyorsun. Ama bizi hassas hale getiren hastalıklara yol açan diğer etken de soğuk hava dediğim gibi. Yoksa ben de hiç istemiyorum maske takmayı. Hamile olmasam herhalde takmazdım her şeye rağmen.

İzin olayı bence tamamen idarenin tutumuna bağlı. Benim idarem hiçbir şey istemedi. Zaten haftaya nöbet listesi de komple değişecek. Gidip söyledim. Tamam listeden adını çıkarırız sorun değil dediler. Herhangi bi izin kağıdı rapor dilekçe yok.
Sadece 32.haftada çalışabilir raporu şart olacaktır. Herhalde 35.haftaya kadar çalışmam gerekecek ki haziran sonu gelmek zorunda kalmayayım. Yoksa 32.haftada ayrılıp raporla tamamlamayı düşünmüştüm ama vazgeçtim. Bir aksilik olmaz da sağlıkla ilerlerse öyle yaparım.
sen o konuda napacaksın? 15 tatil sonrası 6 şubatta okul açılıyor

Harika bilgilendirmeler için teşekkür ederiz bende 21 nde gideceğim ayrıntılıya çok heyecanlıyım bire bir bakarken bilgi veriyorlar mı anlık Tok gitmek gerektiğini öğrenmem iyi oldu sabahtan olunca acaba tahlil gerekir mi diye insanın aç gitmeye gidiyor kafası

Ben de dönem sonuna kadar çalışıcam. Nöbet konusunda kafam çok karıştı açıkcası napsam bilemiyorum maske konusundada maskeyle asla ders anlatamıyorum ben ya denedüm bir kaç kere

Konu açılmışken haziranın son haftasındaki semineri doğum iznine heba etmeyin seminerler uzaktan olacak. O şekilde planlama yapmak daha mantıklı olur Maviiportakal

İlk günler süt gelmez ki zaten . Sütten önce yoğun kıvamlı bal gibi şeffaf bir sıvı gelir . Onun adı kolostrum. Kolostrum bebek için acayip önemli ve ilk bağışıklık kazandıran antibiyotik gibi bir şey . Ayrıca süt emzirilerek artıyor yani bebek ilk günler sürekli kucakta ve memede tutulmalı ki sürekli emsin ve sütü çağırsın . Benim ikinci kızım prematüre doğdu. Hastanede hastane pompasıyla sağım yaptım sonra da lansinoh marka kullandım her gğn hastaneye süt götürdüm . Böyle durumlarda zaten alınması gerekiyor ama bebeğim çıktıktan sonra hiç kullanmadım emzirdim. Yani biberona tıbbi ihtiyaç gibi bakın. Mama da öyle .

Ben de dönem sonuna kadar çalışıcam. Nöbet konusunda kafam çok karıştı açıkcası napsam bilemiyorum maske konusundada maskeyle asla ders anlatamıyorum ben ya denedüm bir kaç kere

Pandemi zamanı sadece 8lerin okula geldiği bi dönem vardı. Ben o süreçten beri alıştım. Sonra diğer kademeler de gelmişti. Onlara anlatınca gayet oldu. Yaza doğru çok daha zor şu dönem yine daha rahat.
haftamız aynı. Dönem sonuna kadar çalışıp bırakınca haziran dönemi karne zamanı gelmek gerekiyor çünkü boşta kalıyor o günler. Ben o zaman gelmemek için şubat sonunda izne ayrılmayı düşünüyorum. 1.dönem bitince değil.
Sen raporla mı kapatacaksın o arayı?

Bebek bakım çantası alacak mısınız? Önerdiğiniz bir ürün var mı?
Bunu almıştım memnun kalırsam takımını tamamlarım diyerek. Sonra hastane işleri girdi araya öyle kaldı. Diğer ürünlerini de almayı düşünüyorum. Evim küçük olduğu için elimden geldiğince derli toplu olmam lazım umarım başarabilirim şu keçe çantalardan da aldım evin içinde benle birlikte oda oda gezer. Eğer düzen takıntınız yoksa çok da gerekli değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…