- 20 Şubat 2010
- 33.258
- 6.524
- 773
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #23.981
Eee benim de öyle işte geçen gün yazmıştım zaten ben prediyabitiğim unlu gıdalar ve pirinç/patates bir iki lokma ile şekerimi fırlatırken bal/pekmez/tatlılar vs aynı etkiyi yapmıyor yani sende bir anormallik yok, durumun istisnai değil, ha ben yine de bebişi tehlikeye atmamak için önlem amaçlı tüketmiyorum. Geçen de bunu anlatmaya çalışmıştım :) Şeker hastası demiyor kimse sana, gebelikte ortaya çıkan da muhtemelen prediyabet tarzı bir şey gebelikten sonra kalır ya da devam eder henüz ortak bir fikir yok, fazla takıldın nedense sanki biz sana ısrarla şeker hastasısın diyormuşuz gibiMakarna ile ayran tüketmişsin ayran/yoğurt şekeri dengeler, sadece ekmek yediğindeyse epey fırlamış şekerin, mesela tanı konmuş olmasına rağmen ben asla o değerleri görmedim toklukta, diyetisyen nasıl bir liste verdi sana bilmiyorum belki durumuna çok dikkat etmeden hazırlamıştır. Bence bu konuyu doktorun ile görüşmelisin tekrar.
Ben sevşbebenşnkiisni aldım ve tavsiye etmiyorum, henüz 43 günlğk bebeğim reflüsü var ve yatağın ortası çöktü. Reflü için kesinlikle bu yataklar uygun değil. Bne de daha iyi birşey kullanan var mı diye siteye bakmaya girmiştim.
Bana gore herturlu gecelik daha kullanisli ya sezeryanda olsan normalde sonucta normalse alttan muayene icin,sezeryanda ise alt pijama giyersen dikise degip can yakabilir gibi
Erişteli yeşil mercimek çorbası yapmıştım güzel oluyor.Esimin ailesi ata binen çorbası diye öğretir çocuklaraKirmizi mercimektense yesil mercimek oneriliyo yemegini yap kiymali eristeli mis gibi
Eee benim de öyle işte geçen gün yazmıştım zaten ben prediyabitiğim unlu gıdalar ve pirinç/patates bir iki lokma ile şekerimi fırlatırken bal/pekmez/tatlılar vs aynı etkiyi yapmıyor yani sende bir anormallik yok, durumun istisnai değil, ha ben yine de bebişi tehlikeye atmamak için önlem amaçlı tüketmiyorum. Geçen de bunu anlatmaya çalışmıştım :) Şeker hastası demiyor kimse sana, gebelikte ortaya çıkan da muhtemelen prediyabet tarzı bir şey gebelikten sonra kalır ya da devam eder henüz ortak bir fikir yok, fazla takıldın nedense sanki biz sana ısrarla şeker hastasısın diyormuşuz gibiMakarna ile ayran tüketmişsin ayran/yoğurt şekeri dengeler, sadece ekmek yediğindeyse epey fırlamış şekerin, mesela tanı konmuş olmasına rağmen ben asla o değerleri görmedim toklukta, diyetisyen nasıl bir liste verdi sana bilmiyorum belki durumuna çok dikkat etmeden hazırlamıştır. Bence bu konuyu doktorun ile görüşmelisin tekrar.
Bu ölçtüğün değerler 1. Saat mi 2. Saat mi?Şekerim hep düşük demiyorum. Şeker yemeyince bana iyi gelmiyor demek istedim. diyabetlilere uygun bir liste bana uymuyor.
Alette sıkıntı olsa daha sonra da aynı şekilde düşük ölçebilirdi sapmalar olurdu. fakat bir daha hiç olmadı. Zaten 2 kez ölçtüm o gün o sayıyı görünce. Hata oldu sanıp. Ama değilmiş.
normal yediğimde 85-90 çıkıyor sürekli. Sapmıyor hiç.
geçen gün poğaça yemiştim deneme amaçlı. Onda 170 çıktı.
Ayran ve biraz Makarna yediğimde 105.
Beyaz un kötü etkiliyor en çok.
Tatlıyı çıkardığımdaysa olmuyor. Bana yaramıyor. Çok düşüyor ölçümde o zaman.
Benim ailemde de şeker yok zaten. Kendimde olan da düzensiz. doktorumun dediği gibi tamamen gebelikle ilgili bi mesele. Şeker hastası değilim. Diyetisyen listesiyle yürüyecek bir iş değil belli ki.
İstisna bi durum bendeki.
Sabah tam buğday ekmeğiyle tost ve ve yine aynı ekmekle bir dilim bal kaymak yedim mesela. 84 çıktı.
Ama beyaz ekmek yesem böyle olmuyor.
Yani Sadece belli şeylerde yükseliyor şeker.
yoksa hiç sorun yok. Böyle bir durum yaşayan da görmedim. Varsa paylaşsın lütfen.
Bne zaten babynest şeklinde olanı kastettim. Yanlışlık olmasın. Diğerini bilmiyorum.Sevi bebeden kesinlikle vazgeçtim artık.
babynest şeklinde olan reflü yatağı için de bu yorum vardı. Ortası çöktü demişler.babyjem alayım bari.
Aa o ne demekmis acaba eski zamanlarda atlilar mi iciyomus kiErişteli yeşil mercimek çorbası yapmıştım güzel oluyor.Esimin ailesi ata binen çorbası diye öğretir çocuklara
Bu ölçtüğün değerler 1. Saat mi 2. Saat mi?
Ara öğün yapmak gerekiyor demek kiDoktor 2 saat sonra ölçüm istedi.
Genelde hep 2 saat sonra ölçüyorum.
2 gündür 1 saat sonra da denediklerim oldu.
Dün deneme yaptım. 1 saat sonra ölçtüm akşam yemeğinin ardından.
4 tane minik Çilekli gofret yedim etkisi ne olacak diye. Tatlı sonuçta. eti hoşbeş olanlardan.
Sonrasında da ızgara et yedim. Kırmızı et. Yanında hiçbir şey yoktu. Sırf bebek için yedim açlıktan değil. 80 çıktı.
Genelde 85-90 arası oluyor değerler.
Ama şeker yememe süresi uzarsa bi anda düşüyor.
Bir de bugün öğlen nohut yemeği, yoğurt ve yanında biraz lavaş ekmeği yedim.
Yine sonuç ne olacak merakımdan lavaş ekmeğini denedim. 1 saat sonra ölçtüm 97 çıktı.
Eristeler at mercimekler de askerlerAa o ne demekmis acaba eski zamanlarda atlilar mi iciyomus ki
Kaç kilo aldın ki doktorun fazla buldu? Belki bu şekilde düzenli yemiyorumdur ama yemek porsiyonlarım benim de hep azdır. Bir günde ara öğün olarak 20 ceviz fazla geldi ama sanırım gebeliğe özelBen de yeni diyetisyene gittim, gebelik şekerim yok dombikliğimi kadın doğum doktoruma kabul ettiremediğim için.Bana kilo aldırmadan bebişi besleyecek bir menü verdi daha tam düzenli uyamıyorum ama örnek olsun diye ben de yazayım.
Sabah kahvaltı öncesi : 1 bardak su
Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, bir dilim beyaz peynir, 5 zeytin (ödem olmadığı için zeytin verdi), bol salatalık domates, 2 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün: 4 ceviz+10 fındık+ 1 bardak ayran ya da süt
2. ara öğün: 1 avuç içi kadar meyve + yoğurt
Akşam yemeği: (Haftada 3 gün) 1 kase çorba + 4 köfte ya da aynı porsiyon balık, tavuk + salata
(Haftada 4 gün) 1 kase çorba veya 6 kaşık bulgur pilavı + 9 kaşık sebze yemeği ya da kurubaklagil (suyu tüketilmeyecek) + yoğurt ya da ayran
3. ara öğün: 10 fındık+4 ceviz (çok tatlı canım çekerse 2 kuru meyve)
Ben geceleri acıkıyorum genelde tv izlerken filan eğer öyle olursa da marul arası bir parça peynir ye ya da kıvırcık, göbek maruldan salata yap, ye dedi. Bol su içmek gerekiyor bu süreçte bebişler için onu da unutmamak lazım.
Doyuyor musun derseniz asla djdhjd ama alışmaya çalışıyorum.Ama kaçamak yap kendini kısıtlama tadımlık ye canının çektiği şeyleri hamilesin sonuçta dedi sağolsun. 1 hafta sonra bakıcam kilo durumuma, inşallah değer şu çaba.
Sepetime ekledim ben Hepsiburada da yurtdışından gelen bir ürün buldum.Babybjornden bahsetmiştim ya bı ara onun muadili senin bahsettigin ile aynı bazen indirime giriyor (940 Lara düşüyor)bekliyorum bende indirimi tavsiye edecegim bı model.Anakucağı olarak muadil model mamma marka kullanmış olan var mı?
Çok kaliteli demişler ama?
Yine alsam mı almasam mı kararsız kaldığım bir şeydi. Şimdi daha sıcak bakıyorum.
Fiyatlar daha da yükselmeden alsam diye düşünüyorum. Zaten çok kısa süre kullanılacak herhalde.
Yapıyorum ama O öğünlere hep biraz kuru/taze meyve ya da birkaç tatlı şey ekliyorum ki normal olsun değerler. Yoksa kötü etkiliyor. 1 haftada öğrendim baya şey çok şükür.Ara öğün yapmak gerekiyor demek ki
Sepetime ekledim ben Hepsiburada da yurtdışından gelen bir ürün buldum.Babybjornden bahsetmiştim ya bı ara onun muadili senin bahsettigin ile aynı bazen indirime giriyor (940 Lara düşüyor)bekliyorum bende indirimi tavsiye edecegim bı model.
Ohyo,ronababy,mamma smile var trendyolda mamma premium senin bahsettigin sanırım oda 1400 civariymis bazı renkleri indirime giriyor onlarda.Babybjorn soft balance olanı da Almanya'dan getirtmistim İsveç ürünüydü çok memnun kaldık oyuzden yurtdışı bakıyorum aslında.Tcherci marka olan sanırım o.
Onu da incelemiştim ama yurt dışından geliyor diye başka alternatifler aradım.
Dün gördüm ilk kez mamma markasını. Onun yorumlarını beğendim.
1639 lira şu an. İndirime girse çok güzel olur.
Bence bu şekilde karışık da yapabilirsin. İkisi de güzelKizlar simdilik oylesine deneme yaptim isim belli olunca etikette ekliycem sizce hangisi daha iyi
Ben şu an 26+3 üm 14 kilo aldım yaKaç kilo aldın ki doktorun fazla buldu? Belki bu şekilde düzenli yemiyorumdur ama yemek porsiyonlarım benim de hep azdır. Bir günde ara öğün olarak 20 ceviz fazla geldi ama sanırım gebeliğe özel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?