2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Özele gidiyorum ama devlet hastanesinde de doktorum var. Kendimi zorla kaydettirmiştim çok gebe var diye almak istememişlerdi kesin arada kaynadım. gideceğim bakalım

Kızlar sağolun vallahi, ben her gün bio oil sürmeye çalışıyorum karnıma ve göğüslerime.
Ama bacaklarıma ve kollarıma da bir şeyler sürmek istiyorum ondan sizlere de danışmak istedim. Teşekkürler herkese

Kızlar vücudunuzu nemlendirmek için ne kullanıyorsunuz ?
Ben çok kuruyorum halbuki çok da su içiyorum. Kuruyunca da kaşınıyorum rahatsız oluyorum
Ben Ankara’da yaşıyorum; her sene özellikle kışa girerken bu kuruluk sorunundan çok çekiyordum zaten ama gebelik ile birlikte iyice dayanılmaz olmuştu benim için. Ben kendimce şöyle çözüm buldum biraz uzun bir yazı olacak ama kısaca özetleyeyim. Öncelikle, sabun bazlı temizleyicileri duşta kullanmayı bıraktım çünkü sabun kullandığımda ne nemlendirici kullanırsam kullanayım hep pul pul dökülüyor cildim. Bioderma’nın atopik ciltlere özel duş jelini kullanıyorum. Doktorum hamilelik sürecinde Lierac nemlendiricinin yanında Hindistan cevizi ve kakao yağı gibi bir doğal yağ da kullanmamı önermişti. Lierac’ı sabah kullandığım zaman akşam mutlaka başka bir nemlendiriciye daha ihtiyaç duyuyordum gün boyu nemlendirmeye yetmiyordu benim cildimi, ayrıca cildimi alerji yaptı o nedenle bırakmak zorunda kaldım. Ama bu tamamen benim cildim ile ilgili bir durum olabilir çoğu cilt ürününe alerjim var, genelde kullananlar bu kremden çok memnun çünkü. Hindistan cevizini de özellikle duştan sonra kullanıyorum; ama bence geniş vakit aralığı olduğunda kullanımı daha uygun çünkü çok geç emiliyor. Çok sık kullanıldığında gözenekleri tıkama gibi bir özelliği de varmış. Bir de belki Hindistan cevizinden bağımsız sadece gebelik ile ilgili bir süreçtir; ama karın bölgesindeki küçük sarı tüyleri besliyor gibi geldi bana yoğun kullandığım dönemde sarı tüyler uzadılar gibi geldi. Şu an yoğunlukla Burts bees mama diye bir nemlendirici kullanıyorum ben, en çok bundan memnun kaldım. Lierac gibi yapış yapış bir his bırakmıyor, çok hızlı emiliyor ve gün boyu başka bir nemlendiriciye ihtiyaç duymuyorum. İlerleyen süreçte yetersiz kalır mı bilmiyorum ama bu dönem için gayet yeterli diye düşünüyorum. Son olarak, bir de yer çekiminin tersine doğru kuru fırçalama yapmak da kan dolaşımını hızlandırdığı ve kaşıma hissi verdiği için çok rahatlatıyordu beni ama havaların soğumasıyla açıkçası ona çok elim gitmiyor. Kusura bakmayın uzun oldu, bu konudan çok muzdarip olunca çok anlatasım varmış demek ki

Geçmiş olsun canım inşallah kolay atlatırsın bol sıvı almaya dikkat et. Bide c vitamini

kizlar kasiklarimda igne batmasi gibi anlik agrilar hissediyorum hastaliktan midir acaba surekli yattim ondan mi yada bu ara hep rahim kisalmasi duyduk ondan korkuyorum iyi aslnda benim uzunlugum ama cuma kontrolum var acaba blyle bi etki olusturur mu cok oksurmek filan

Ağzınıza sağlık valla, paylaştıkça rahatlıyor insan, okuyanlar da yalnız olmadığını hissediyor ne güzel
Bakalım bugün ben ilk defa tüm vücuduma bio-oil sürdüm iyi geldi gibi yarın göreceğiz

Geçen hafta ben böyleydim regl olmuş gibi ağrılarım vardı. Doktorumu aradım ve rahminde bebekte büyüyor normal dedi kanama olursa gel dayanamazsan gel yinede bakalım dedi. Bir de dinlen kendini yorma yoruluncada gece ağrıların artar demişti umarım sizinde bebek ve tahim büyümesidir ama içinizde kalmasın bi danışın yazın doktorunuza görüşmek isteyin olmadı. Geçmiş olsun

Kızlar vücudunuzu nemlendirmek için ne kullanıyorsunuz ?
Ben çok kuruyorum halbuki çok da su içiyorum. Kuruyunca da kaşınıyorum rahatsız oluyorum

Cildim çok kuru benim de. Kremsiz bir hayat asla mümkün değil. Yoksa pul pul olur. Normalde her zaman neutrogena vücut kremlerini kullanıyorum. Bacaklarım kollarım için. Bi sürü marka ve eczane ürünleri denemiş biriyim ama neutrogena kadar harika nemlendiren görmedim. Benim cildime çok iyi geliyor.
Onun harici en beğendiğim çatlak yağları palmer’s ve mustela oldu. Palmer’s markasında kakao var ki hamilelikte çok önerilir. İlk aylarda göğüslerim çok kaşınıyordu. Onlar sayesinde rahatladım. Şimdi ilk zamanki gibi kaşıntı yok. Herhalde büyüyeceği kadar büyüdü mü noldu. Ama yine başlar muhtemelen karın şiştikçe.

Lierac var bende, henüz başlamadım evime geçmeyi bekliyorum. Bio oil alacaktım belki hindistan cevizi yağı alırım ben de

Ben de 2 kutu aldım ama daha doğru düzgün kullanmadım. Halbuki 20.haftada başlanıyormuş herhalde. Üstünde öyle yazıyordu sanki.
Yine de şimdi kullanmak gereksiz gibi geliyor. Yağlara kremlere devam ediyorum. 25.haftada başlarım herhalde. Bizden önde olan anne adaylarını okuyorum da biri 27.haftada çatladığını yazmıştı mesela. O haftalarda ekstra nemlendirmek iyi olabilir.

Bu arada kabak lifi cildimi ipek gibi yumuşatıyor duşta kullanınca. Sonra nemlendiriyorum. O da benim gibi zorlu ciltleri olanlara iyi gelebilir. İlk aldığınızda çok sert bir yapısı var ama suyla ıslatınca yumuşuyor. Peeling etkisi yapıyor ciltte; tüm vücuduma kullanıyorum.

27 çok erken değil mii
At kılı fırça diyorlar bir de. Ben bi evime geçsem kendime bakmaya başlayacağım iyice boşladım

Bu aralar haftada 1 anca oluyor bizde sonuncuda ciddi bir kasik agrisi ve basinc hissettim acaba artik yapmamalimiyiz diye dusundum ama doktorum herhangi bi kisitlama yapmadi
Ay evet tam tarif ettigin agrı ve basıncı bende hissediyorum iş zevkten cıkıyo korkuyo dönüşüyoe bu sefer ben de soğudum bu işten
Ama şöyle bi durum var o işten sonra karnım semsert oluyor bi iki dakika, bana kasılma gibi geliyo bilmyorum, yarın detaylım var soracagım inşallah
Kasılma varsa ara vermek gerekir
Evet haklısınız sanırım durum öyle gösteriyor, yarın doktorumla görüşeym o ne diycek bakıym
Merhaba güzel anneler çok kilo aldığımı düşünüyorum benim gibi düşünen var mı ve ne yapabilrim.Gittikçe artan bir iştahım var.(6 kilo aldım)
Ah ya durum bende de koptu bu ay, ilk 4 ay bulantıdan -4kg verp bu ay 3 kilo birden aldım bulantı bitince aglycam
Aa bu iki bilgiyi de bilmyordum canım sağol, bunlara extra dikkat edeym o zaman, no göğüs no sperm

O nası bişey canım bi detay verirmisin kabak lifi? Nerden temin ediyosun, bu cahillkle ben alır o kabağı kurutur lifini vücuduma sürerim

Cuma gunu kontrolum var canim zaten en son kontrolumde yolundaydi her sey yine bir sey oldugunu sanmiyorum ama grip gecirdigim icin korktum biraz cok oksurdum dun cunku 20. Haftaya girdim gerci artik yukari cikiyor sanirim rahmim onun da etkisi olabilir

Çok geçmiş olsun kolaycacık atlatırsın insallah
Çok su içiyorum iştahım açılınca su icmemde çoğaldı ama kilolar beni çok korkutuyor çünkü doğumdan sonra daha çok dikkat etmemiz gerekecek süt için daha çok alırım diye korkuyorum.
Emzirirken bi yandan da veriliyor hatta en zor verilen o simit bölgesi ve göbek çevresinden ama süt yapsın diye tüketilenler çok tehlikeli ya. Ben 3 günde 1.5 kilo baklava yemiştim ayıptır söylemesi sonra bebeğimin ağzı pamukçuk oldu aşırı şekerlenmiş galiba sütüm kızım zayıf bi bebekti gelen giden de sağolsun(!!?) ne küçük bebek, sütün mü yok, var da yağlı mı değil, yaramıyor mu (???) dedikçe stres oldum yani ağaç ye süt yapar deseler yiyecek haldeydim. Oysa bak ineklere hayvan ot yiyor, su içiyor günde kaç litre süt üretiyor.

27 çok erken değil mii

At kılı fırça diyorlar bir de. Ben bi evime geçsem kendime bakmaya başlayacağım iyice boşladım

Benim bir arkadaşım 16.haftasında çatlamış. Bir anda haritaya döndüm dedi. Çok şaşırdım. Kendisi de şok olmuş.
Ne zaman olacağı bilinmez.

At kılı fırçam da var ama ben pek sevemedim onu. Hiç kullanmıyorum. Duruyor öyle.

O nası bişey canım bi detay verirmisin kabak lifi? Nerden temin ediyosun, bu cahillkle ben alır o kabağı kurutur lifini vücuduma sürerim

Benimki şu tarz bi şey. Sanırım gratisten almıştım. Ya da öyle bir mağazadan. İnternette de satılıyor. Fiyatı da uygun. Ben de bir instagram kullanıcısının samimi yorumlarına güvenip aldım. O kadar övmüştü ki. Deneyeyim dedim inanamadım. Ama her kullanan benim kadar memnun kalmayabilir. O yüzden çok büyük beklentiye sokmak istemiyorum. Denemek gerek.

Lierac var bende, henüz başlamadım evime geçmeyi bekliyorum. Bio oil alacaktım belki hindistan cevizi yağı alırım ben de
Ben ilkinde sadece hindistan cevizi yağı kullandım mesela çatlamadim, kalçaya sürmeyi akıl etmemisim orada oldu biraz o yüzden inandım iyi geldiğine ama bilemiyorum :)
Lierac i da bu defa aldım dedim final hamileliği bunu da sağlama alayım
Geçmiş olsun canım inşallah kolay atlatırsın bol sıvı almaya dikkat et. Bide c vitamini

Çok geçmiş olsun kolaycacık atlatırsın insallah
Teşekkür ederim çok sağolun

Özele gidiyorum ama devlet hastanesinde de doktorum var. Kendimi zorla kaydettirmiştim çok gebe var diye almak istememişlerdi kesin arada kaynadım. gideceğim bakalım
Kendi aile hekimliğinizse nasıl almak istemezler öyleyse şikayet etme hakkınız var, sizi ve bebeği takip etmek zorundalar diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…