2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kizlar oruç konusunda düşünceleriniz nelerdir? Tutacak tutmayacak arkadaşlar birbirimizi yargılamadan bilgilendirsek??

( hepimiz yakin tarihlerde hamile kalan insanlarız belirtilerimiz vs yakın ondan soruyorum bilmiyorum tutsam sussuzluğun etkisi ne olacak? Tutmasam kefaret işini çözemedim hem seneye olan orucu ve bu seneki borcu çocukla nasil tutucam? Tutamam sanırken ya tutabilecek güçteysem ve bu bana ceza olarak dönerse diye kafam karıştı napicaksiniz siz)

Ben tutamıcam malesef. Çabuk acıkabiliyorum ve mide bulantım var. Ama ramazanın atmosferini bile çok özlemiştim kısmet değilmiş. Sağlık olsun

Ramazanın kutsal atmosferi bana hep huzur verir ama ben bebegimin sagligi icin tutmayacagim susuzluk aclik etkiler diye dusunuyorum

Bizde var iğne oluyorsun kanama varsa yoksa 26 27 o civarlarda kan uyuşmazlığı iğnesi oluyorsun doğumdan sonra da bebekle senin farklıysa tekrar oluyorsun iğneyi
Ayyy bizde de var ama kanamada iğne olunduğunu bilmiyordum geçen hafta toplu iğne başı kadar kahverengi akıntım olmuştu başka hiç kanama olmadı bir şey olur mu acaba

İnşallah düzelirim ve tutarım çok istiyorum çünkü ilk hafta belki tutamam ama sonra 9hqfta bitiyor inşallah mide bulantım biter o biterse tutarım çok zor bu mide olayı ya yesem ayrı yemesem ayrı asla rahat değilim

Calisan, gun boyu disarida olan, hareketli olan, mide bulantisi olanlar icin cok uygun olmayacagini dusunuyorum. Cunku her seyden once saglik gelir ve burda bizim de degil bebegimizin sagligi cok onemli. Ama ben evde olacagim, gunlerim sakin geciyor, su an mide hassasiyetim var ama bulantim yok, bu sebeple ve cesaretle tutmak istiyorum. Zorlanmadigim surece tutarim ama zorlanirsam surdurmem.

Ben doğru bulmuyorum o kadar uzun saatler aç ve susuz kalmayı, doktorum da kesinlikle önermiyor. Zaten başından beri az ye sık ye diyor ve çok su içmemi söylüyor

Ramazanın kutsal atmosferi bana hep huzur verir ama ben bebegimin sagligi icin tutmayacagim susuzluk aclik etkiler diye dusunuyorum
Peki tutmadigimiz her gün için 130tl belirlenmis sanırım gunde 1 kişi doyurmak gerekirmis toplu olarak da veriliyodur bunu verecek misiniz haberiniz var mi böyle bir durumdan yoksa sadece borç olarak ileride tutacak mısınız? Midem 5+0dan beri kasılmış durumda (suan 7haftaligiz) kusma yok ama kötü yani beslenmem pek iyi durumda değil zorunda olmasam yemek yemiycem hic bisey canim istmeiyo şuan ama sabah kraker/ekmek tarzi bisey yemem gerekiyo açlığa dayanamam falan demiyorum cidden hiçbisey yiyesim yok tutsam mı acaba mide kasilmasi bulantiya cevirir mi diye korkuyorum. Tutmasam şuan hepimiz masraf ediyoruz/edicez bu para meselesini biri bana aciklayabilr mi?

Canım o parayi hiç oruç tutamayacak durumda olanlar veriyor. Mesela şeker hastası olduğun için oruç tutamıyorsun ve bu hastalık ilerde de geçmeyecek yani sen ileriki bir zamanda da oruç tutamayacaksin, bu durumda tutamadığın gün kadar fidye ödüyorsun. Ama hamile olduğun için tutamadığın oruçları doğumdan sonra kaza edebilirsin. Bu durumda fidye ödemene gerek yok.

Bn din kültürü öğretmeniyim. Kesinlikle tutmayın hamile iken fıkıh dersinde hocamız bize bu şekil öğretti. Emzirirken ve hamile iken oruc tutmak zorunda deiliz daha sonra kazasıni tutucaz.

Benim hamileliğimin devam edip etmeyeceği belli değil maalesef. Ama devam ederse ben tutmayı düşünmüyorum. Sabah kalktığımda çok aç oluyorum, gün içinde zamanında yemezsem başım dönüyor. Oruca dayanabileceğimi düşünmüyorum.

Ben oruç tutmak istiyorum mide bulantısı eğer artmaz hafiflerse tutacağım inşallah. Ama baktım kötü oluyorum mecbur bırakırım tutmayı. Oruç tut sıhhat bul hadisini kendime örnek almayı düşünüyorum. İnşallah niyetim bu yönde

Ha öyle mi tamamdir şimdi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…