2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar merhaba, evlenirken tahlillerimizi verdiğimizde çıkan sonuçlarda doktor bize kan uyuşmazlığı olabilir demişti. Gebelikten sonra kendi jinekoloğuma kan uyuşmazlığı varmış bizde diyince, benim kan grubumu sordu; benim kan grubumda 0 pozitif. Anne pozitif ise uyuşmazlık yoktur dedi. Ancak aklım karıştı, bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?

Rh uyuşmazlığı anne - baba + olduğu durumlarda oluyor, bir de ab0 uyuşmazlığı var onda da birinizin 0 diğerinin a b ab olursa ab0 uyuşmazlığı oluyor ab0 uyuşmazlığında doğum sonrası sarılık ihtimali yüksek oluyor onun dışında alınabilecek bi önlem yok rh uyuşmazlığında ise kanama olursa anneye rhogam iğnesi yapılıyor iğne 12 hafta koruyor 12 hafta sonunda kanama olursa yine yapılıyor ve doğumda çocuğun kan grubuna bakılıp pozitifse tekrar yapılıyor. Bende iki uyuşmazlıkta oradan biliyorum

Bu arada tam emin değilim ama çocuğun grubu 0 olursa ab0 uyuşmazlığı gelişmiyor galiba

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, babamız ab pozitif. Sanirim bundan dolayi bu durum gelişti

Huzursuz bacak sendromu olabilir mi? Gebelikte cok yasanirmis. Bende yıllardır var geceleri ozellikler ayaklarim dizimin altindan itibaren cok usur icten ice boyle karincalanir hareket ettiresim gelir hep
Canım komple vücudum içim üşüyor donuyorum sanki ayaklarda dahil ama bilmiyorum karıncalanma vs yok hiç rahatsızlık duymadım

Ph sı yüksek olan suları (8 üzeri) içebiliyorum, daha az acı geliyor. Saka, kardelen, ceysu.. Soğuk içebiliyorum. Ilık içince yine midem bulanıyor.
Aynen bende testiye koyuyorum soğuk olunca midemi bulandırmıyor en azından gerçi soğuk şeyler yiyesim var iyi geliyo

Hangi firmaya karar verdiniz

Ben de doktoruma hiç midem bulanmıyor bu bir sıkıntı mı demiştim sıkıntı olduğunu göstermez yalnızca çok şanslı olduğunu gösterir demişti
Benimki de aynen öyle dedi ya çok şanslısın zevkini sür dedi bütün bulantısı kusması olan arkadaşlarım en kısa zamanda hafifler inşallah sıkıntınız

Canım benim kan grubu a pozitif eşimin b pozitif ilk bebeğim kan grubu ab pozitif oldu hatta doktor sanki ab uyuşmazlığı var demişti ama bunun için bişey yapılmadı ve bebeğim beş günlükken sarılık dan fototerapi için yattı hastanede bir gece bundan dolayı miydi acaba yanlış anlamadım dimi

Kafij negatifse uyuşmazlık oluyor canım

Kizlar 7nci haftada kahverengi kanamam olmuştu yazmıştım progestan igne ilaç vs vermişti geçmişti hemen bi kac güne. Suan 2gundur baya adet gibi kanamam var dün parlak kirmizi geldi miktari adetin 1-2nci günü kadardi. Bugün de ona yakın bisey. Bildiğiniz az denemeyecek kadar bordomsu renkli kanamam var bugün. Bugün acile gittim ultrason yokmuş haftasonu olduğu icin. Kadin doğumcu da yokmus. Ebe bakar alttan gidersen ama ultrason yok dedi. Hali hazirda sana yapılacak bisey yok parça falan gelse bile doktor sadece kürtaj yapar önleyici sey olarak sana progestan verilmiş halen kullaniyosun zaten daha yapilacak bisey yok dedi. Yaşayan var mi kanama şuan 9+4üm

Benimde çok kanamam oldu 5hafta başladı hala sürüyor ultrason la baktılar kalbi atiyordu mühim olan kalbi atması dedi eğer musluk gibi akiyorsa hiç durmadan o sıkıntı dediler ama yapicak bişe yok banada öyle dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…