- 31 Aralık 2023
- 496
- 970
- 23
- 27
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #6.721
Rh uyuşmazlığı anne - baba + olduğu durumlarda oluyor, bir de ab0 uyuşmazlığı var onda da birinizin 0 diğerinin a b ab olursa ab0 uyuşmazlığı oluyor ab0 uyuşmazlığında doğum sonrası sarılık ihtimali yüksek oluyor onun dışında alınabilecek bi önlem yok rh uyuşmazlığında ise kanama olursa anneye rhogam iğnesi yapılıyor iğne 12 hafta koruyor 12 hafta sonunda kanama olursa yine yapılıyor ve doğumda çocuğun kan grubuna bakılıp pozitifse tekrar yapılıyor. Bende iki uyuşmazlıkta oradan biliyorumKızlar merhaba, evlenirken tahlillerimizi verdiğimizde çıkan sonuçlarda doktor bize kan uyuşmazlığı olabilir demişti. Gebelikten sonra kendi jinekoloğuma kan uyuşmazlığı varmış bizde diyince, benim kan grubumu sordu; benim kan grubumda 0 pozitif. Anne pozitif ise uyuşmazlık yoktur dedi. Ancak aklım karıştı, bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?
Bu arada tam emin değilim ama çocuğun grubu 0 olursa ab0 uyuşmazlığı gelişmiyor galibaKızlar merhaba, evlenirken tahlillerimizi verdiğimizde çıkan sonuçlarda doktor bize kan uyuşmazlığı olabilir demişti. Gebelikten sonra kendi jinekoloğuma kan uyuşmazlığı varmış bizde diyince, benim kan grubumu sordu; benim kan grubumda 0 pozitif. Anne pozitif ise uyuşmazlık yoktur dedi. Ancak aklım karıştı, bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?
Rh uyuşmazlığı anne - baba + olduğu durumlarda oluyor, bir de ab0 uyuşmazlığı var onda da birinizin 0 diğerinin a b ab olursa ab0 uyuşmazlığı oluyor ab0 uyuşmazlığında doğum sonrası sarılık ihtimali yüksek oluyor onun dışında alınabilecek bi önlem yok rh uyuşmazlığında ise kanama olursa anneye rhogam iğnesi yapılıyor iğne 12 hafta koruyor 12 hafta sonunda kanama olursa yine yapılıyor ve doğumda çocuğun kan grubuna bakılıp pozitifse tekrar yapılıyor. Bende iki uyuşmazlıkta oradan biliyorum
Canım komple vücudum içim üşüyor donuyorum sanki ayaklarda dahil ama bilmiyorum karıncalanma vs yok hiç rahatsızlık duymadımHuzursuz bacak sendromu olabilir mi? Gebelikte cok yasanirmis. Bende yıllardır var geceleri ozellikler ayaklarim dizimin altindan itibaren cok usur icten ice boyle karincalanir hareket ettiresim gelir hep
Bu arada tam emin değilim ama çocuğun grubu 0 olursa ab0 uyuşmazlığı gelişmiyor galiba
Aynen bende testiye koyuyorum soğuk olunca midemi bulandırmıyor en azından gerçi soğuk şeyler yiyesim var iyi geliyoPh sı yüksek olan suları (8 üzeri) içebiliyorum, daha az acı geliyor. Saka, kardelen, ceysu.. Soğuk içebiliyorum. Ilık içince yine midem bulanıyor.
Ben varın aşırı yiyorumBenim gibiportakal canavarı var mı aranızda portakala doymuyorum resmen
Hangi firmaya karar verdiniz2-3-4'lü tarama yerine annenin kanından bebeğin dnası üzerinden kromozom-genetik hastalıklar taranıyor. Doktor seçenek olarak sunuyor. Bütçeniz elveriyorsa fetal dna(nipt) öneririm dedi. Biz de fetal dna tercih ettik. Fetal dna dan sonra 2-3-4'lü tarama testine gerek kalmıyor. Risk saptanırsa amniyosenteze yönlendiriliyor(yanlış bilmiyorumdur umarım). Sonuçlar hem size hem doktoruna iletiliyor.
Ankara'da Genoks laboratuvarında yaptırdık. Güncel fiyatı da söyleyeyim 10bin tl. 5 günde sonuç geldi.Hangi firmaya karar verdiniz
Benimki de aynen öyle dedi ya çok şanslısın zevkini sür dediBen de doktoruma hiç midem bulanmıyor bu bir sıkıntı mı demiştimsıkıntı olduğunu göstermez yalnızca çok şanslı olduğunu gösterir demişti
Canım benim kan grubu a pozitif eşimin b pozitif ilk bebeğim kan grubu ab pozitif oldu hatta doktor sanki ab uyuşmazlığı var demişti ama bunun için bişey yapılmadı ve bebeğim beş günlükken sarılık dan fototerapi için yattı hastanede bir gece bundan dolayı miydi acaba yanlış anlamadım dimiRh uyuşmazlığı anne - baba + olduğu durumlarda oluyor, bir de ab0 uyuşmazlığı var onda da birinizin 0 diğerinin a b ab olursa ab0 uyuşmazlığı oluyor ab0 uyuşmazlığında doğum sonrası sarılık ihtimali yüksek oluyor onun dışında alınabilecek bi önlem yok rh uyuşmazlığında ise kanama olursa anneye rhogam iğnesi yapılıyor iğne 12 hafta koruyor 12 hafta sonunda kanama olursa yine yapılıyor ve doğumda çocuğun kan grubuna bakılıp pozitifse tekrar yapılıyor. Bende iki uyuşmazlıkta oradan biliyorum
Kafij negatifse uyuşmazlık oluyor canımKızlar merhaba, evlenirken tahlillerimizi verdiğimizde çıkan sonuçlarda doktor bize kan uyuşmazlığı olabilir demişti. Gebelikten sonra kendi jinekoloğuma kan uyuşmazlığı varmış bizde diyince, benim kan grubumu sordu; benim kan grubumda 0 pozitif. Anne pozitif ise uyuşmazlık yoktur dedi. Ancak aklım karıştı, bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?
Türkiye içinde mi yapıldı peki bende ankarada yaptıracağım da oyuzden soruyorumAnkara'da Genoks laboratuvarında yaptırdık. Güncel fiyatı da söyleyeyim 10bin tl. 5 günde sonuç geldi.
Valla insalllah olur bende 3 gün sonra gidiyorum bende 12+4 olacağımKızlar sizce 12. Hafta kontrolünde cinsiyet belli olur mu ?
Ayy inşallahValla insalllah olur bende 3 gün sonra gidiyorum bende 12+4 olacağım
Benimde çok kanamam oldu 5hafta başladı hala sürüyor ultrason la baktılar kalbi atiyordu mühim olan kalbi atması dedi eğer musluk gibi akiyorsa hiç durmadan o sıkıntı dediler ama yapicak bişe yok banada öyle dedilerKizlar 7nci haftada kahverengi kanamam olmuştu yazmıştım progestan igne ilaç vs vermişti geçmişti hemen bi kac güne. Suan 2gundur baya adet gibi kanamam var dün parlak kirmizi geldi miktari adetin 1-2nci günü kadardi. Bugün de ona yakın bisey. Bildiğiniz az denemeyecek kadar bordomsu renkli kanamam var bugün. Bugün acile gittim ultrason yokmuş haftasonu olduğu icin. Kadin doğumcu da yokmus. Ebe bakar alttan gidersen ama ultrason yok dedi. Hali hazirda sana yapılacak bisey yok parça falan gelse bile doktor sadece kürtaj yapar önleyici sey olarak sana progestan verilmiş halen kullaniyosun zaten daha yapilacak bisey yok dedi. Yaşayan var mi kanama şuan 9+4üm
Ben oğluma hamileyken tam 12. haftada söylemişti doktor. Erkek bebekler erken gösteriyormuş.Kızlar sizce 12. Hafta kontrolünde cinsiyet belli olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?