2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Merhaba guzel anneler
Bugun detayli ultrasyonumuz vardi bebeklerimin ikiside saglikli gelisimleri iyi tum organlari incelendi dudaklarina kadar herseyleri iyi cok sukur ikiz oldugu icin cok uzun surdu bir bucuk saat sirt ustu uzaniyordum beni yordu
Ama sagliklilar cok sukur rahim agzimi olcu 17. Haftada 38’mm ken ilk olcumunde 31’mm cikti tekrar olctu 36’mm cikti ama sisteme 31 i koyacagim ki daha sik incelenmen icin dedi. Suan stres yapma uzunlugu sinirin ustunde rahim agzida kapali dedi.

Beni bir saatte dahi yordu Bir buçuk saatte ne kadar yormuş olabileceğini tahmin edebiliyorum. Bir yandan da hiç bitmesin istiyor insan, her şeyi en net ve en doyasıya görebildiğimiz muayene çünkü. Karmakarışık duygular

Aynen oyle gercekten arada bir tuvalete gonderildim rahim agzi kontrolu icin iki dkka ayakta durup gelmek biraz rahatlatti ama dedigin gibi bitsin diye isteyince kendimden utandim ama yoruldumda

Tetanoz aşımı oldum kızlar. Daha önce de 2-3 defa farklı sebeplerle olmuştum o yüzden ikinci doz yapılmayacakmış tek doz olacakmışım.

Sonra kontrolümüz vardı kızımı gördüm uzun süre sonra yüzünü zor gösterdi ama biraz öksürdüm güldüm filan derken döndü gördük şükür. 20+6’yız ama 21+4 görünüyor Magnezyum, d vitamini, balık yağlı omega 3 ve c vitaminli demir hapına devam.

Şimdi bir hafta sonra detaylı ultrason bakalım…

Merhaba kızlar, ben de bugün 19+1 de detaylıya girdim. Çok şükür her şey yolundaydı. Sağlıklıydı Bebiş 10 gün önden gidiyormuş. 22 cm, 368 gr mış. Doktorum 3 hafta sonra tekrar bakacakmış organlara. Biraz daha büyümüş olur tekrar bakarız dedi. Tetanoz aşısı içinde gerek yok, ben eşime de yaptırmadım dedi. Bir yerine çivi batsa git yaptır derim ama şimdi gerek yok dedi. Dilerim sizlerde detaylıda hep sağlıklı haberlerini alırsınız

Kızlar ben bebişi 16. Haftadan beri hissediyordum hareketlerini. 18den sonra çok çok net hissetmeye basladım. Suan 21+0 bildiğiniz idrar torbama vuruyor ve acıtıyor baya azönce yemek yedikten sonra hareketlendi yine ve bir anda sağ tarafım sivrileşti. Orda toplandı herhalde. Ve dışardan bariz belli oluyordu videoya alcaktım ama geri çekildi. Bildiğiniz vuruşlarını dışardan görebiliyorum artık

kediannesibiri dün kontrolüm vardı. Doktorum her gittiğimde ayrıntılı bakıyor(24. Hafta son kez ayrıntılı bakacak). Bebeğin pozisyonundan dolayı istediği netlikte görememiş ama gördüğüm kadarıyla her şey yolunda dedi. Ama plasentam aşağıdaymış hala, onu takip edecekmiş. Bir sonraki gidişimde şeker yüklemesi yapılacak. Muayeneden 1 saat önce içmem için bir içecek verdi. Benden haberler bu kadar. Herkese esenlik dilerim

İyi geceler herkese aşırı kas spazmı ve seğirmesi yaşadım gece uykudan bacaklarım acıyarak kalktım doktorda bana magnorm diye bir magnezyum ilacı verdi. Az önce içtim İnternetten bakayım dedim bazı doktorlar hamilelikte magnezyum takviyesi önermiyor. içtiğim ilaç için de yeterli çalışma vs yok diyor aşırı moralim bozuldu aranızda kullanan var mı

Ben magnezyumu sormuştum geçen gün bel ağrım için, kramplara faydası olur bel ağrısına etki etmez ama kullanabilirsin demişti. Bende krambım olmadığı için boşuna kullanmak istemedim. Zararı neymiş peki yaziyormu internette?

Bana da bugün yazdı doktorum ve kullanmaya başladım.

Bana da kullanmamı önerdi magnezyumu doktorum bende bugün alıp başladım ama bana baya fazla şey verdi ya içinde folik asit bulunduran multivitamin kullanıyorum ayrıca d k vitamini b12 vitamini son olarak ta magnezyum hepsi ayrı ayrı sanki fazla gibi geliyor bazen bukadar cok takviye kullanan var mı aranızda?

Günaydınnn Ben gebeliğim öncesi ilaç mümessiliydim, hatta 5 ay öncesine kadar kullanmış olduğunuz magnezyumun firmasında çalışıyordum. Şöyle ki magnormun gebelik kategorisi B. Bende dün saman nezlesi olduğum için sprey kullanımı için sormuştum aynı şeyi, huzursuz oldum öneren dr var önermeyen dr var diye. Hamilelikte en güvenilir ajanlar gebelik kategorisi A olanlardır ancak gebelikte kategori B’de öneriliyor. Kesinlikle kullanmamamız gerekenlerde kategori C olanlar. Ama işte doktorlar sanırım bu gibi durumlarda kar/zarar dengesine de bakıyordur. Verdiyse vardır bir bildiği Bir de ben de sizin gibi yapıyorum gebelik sürecinde, yediğim kullandığım her şeyi araştırıyorum, kötü yorum görünce mahvoluyorum. Biraz salmak lazım gibi Geçmiş olsun

ben de magnorm kullanıyorum. her gün değil ama 2-3 günde bir içiyorum çünkü bende çok fazla kramp olmadı henüz.

Ya ben de tam tersine ben az mı kullanıyorum acaba diyorum Multivitamini ilk 3 ay kullandım. Sonra onu bırakıp gyno ferro sanol (içinde demir-b12 ve folik var), devit damla ve magvital başladım. Bütün kullandığım bu takviye olarak. Kalsiyum falan hiç yok o yüzden her gün yoğurt peynir süt yükleniyorum Az takviye beni endişelendiriyor biraz

Son düzenleme:
Ben de folik asitli multivitamin d vitamini demir kullanıyorum şu an bi de magnezyum önerdi doktorum onu da aldım ama her zaman kullanmıyorum

Ben de ilk üç ay sadece folik asit kullandım. Sonra omega 3lü bir multivitamine geçtik. Bacak krampları başlayınca da dün Magnorm kullanmaya başladım. Yani şu an sadece multivitamin ve Magnorm kullanıyorum. Demir ilacı, kan ilacı, d vitamini falan yok bende.
Her gün bir iki kase yoğurt yemeye gayret ediyorum. Sabahları süt içiyorum. Bir porsiyon meyve mutlaka yiyorum. Güzel beslenmeye çalıştıktan sonra endişelenecek bir şey yok bence.

3 4 gündür yazamadım karnımda ağrı hissediyorum dün randevum vardı devlete almıştım o da onay sistemi çıkmış iptal etmişler sinirlendim neyse pazartesiye aldım hem cinsiyeti tekrar sorup emin olmak için hemde perinatoloji kaydı açtırmak için almıştım birde sağlık durumunu da merak ediyorum karnımın ağrısı endişe veriyor

Bence hiç gerek yok endiselenmene canım eminim gıdalardan aliyosundur yeterlidir
İlk gebeligimde bukadar çok şey kullanmadım ondan şaşıyorum bende neyse doktorlara güvenmek en iyisi bir de aylık kan değerlerine baktirirsin ona göre bi yol çizilir nasılsa

Ben de folik asitli multivitamin d vitamini demir kullanıyorum şu an bi de magnezyum önerdi doktorum onu da aldım ama her zaman kullanmıyorum
Magnezyum ileri gebelik haftalarında gerçekten kurtarıcı oluyor
Ben ilk gebeligimde ileri haftalarda bacak kramplarindan kasilmalardan uyuyamiyordum faydasını görmüştüm

Geçmiş olsun iki gündür bende kasikta başlayan bir ağrı yaşıyorum sonrasinda karnıma hatta kaburgalarima kadar yayılıyor çok uzun sürmeyince endişe etmiyorum bebisler büyüyor ve kendine yer açmaya çalışıyorlar
Şuan vücudumuzun içerisinde inanılmaz bir değişim var organlar bile zamanla sıkışıp bebise yer açacak ama tabiki seni cok rahatsiz eden ve endişelendiren durumlar varsa doktoruna danış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…