Şeker testini 19. haftada yaptırdım şüpheli durumlarda erken yapıyorlarTest için 24 olman gerek cnm ben yaptırmıycam doktorum bıle geçen hafta gıttıgımdört hafta sonra gel şekerı öyle yapalım dedı ozmana 27 haftalık oluyorum meselemesela
Oyun halısı için gardırop uygulamasına bak cnm
Anladım basıma gelmedıgı için bu konuda bılgım yok doktorum ister yaptır ister yaptırma dedı banada degerlerın ıyı dıyınce ben yaptırmıycamŞeker testini 19. haftada yaptırdım şüpheli durumlarda erken yapıyorlar
Aa ben geç kalmışım atmak içinKızlar nasılsınız göbişlerinizi göreyim hemençıktı benimki bu hafta doktor kabızlık problemimden dolayı lavman yapmamı istedi ama daha bir hamile gibi hissedip kıyamıyorum
Ayy Allah korusun. Peki açlık tokluga sağlık ocagında baktırabilir miyim istersemŞeker yuklemesi yaptırmıyorsanız sürekli kontrol edilip bakılması lazım. Açlık tokluk falan yapılması lazım. Hiçbirini yaptırmamayı düşünmüyorsanız o cok tehlikeli. Cocukta şeker var ve farkedilmezse cok kötü oluyor dogumda. Benim kardeşim cocuk doktoru yenidogan yogun bakımda cok gorev yaptı doğumlara girdi. Şeker koması dogdugu an başlayabiliyor ve ölüme kadar gidiyor.
Onu tam bilmiyorumAyy Allah korusun. Peki açlık tokluga sağlık ocagında baktırabilir miyim istersem
Aman kuzu sen dıkkat et kendıne allahın izniyle saglıklı dogucak bambamOnu tam bilmiyorumben 37. Haftada bebegimi kaybettim gecen yıl dogum sancısıyla gitmiştik şuan hangi doktora gitsem şeker yuklemesi sonucumu istiyor. Onemli goruyorlar yani.
Aman kuzu sen dıkkat et kendıne allahın izniyle saglıklı dogucak bambam
Canım ben yaptırmadım. Bişey olmuyor deseler de aç karnına o kadar şekerin bebeğe geçmediği bana saçma geliyor. Düzenli açlık tokluk baktırıyorumKızlar 1 ay sonra seker yüklemesi yaparız dedi dr. Ben kararsızım yaptırmayacak olan varmı siz ne düşünüyorsunuz
Canım ben Dolap’tan bakmıyorum hiç orda pahalı oluyor Sahibinden’e bakabilirsin hatta ben favorilere eklemiştim atayım satılmadıysaİkinci el ben bakmıştım ama fiyatlar hiç normal değil korbell 650 liraya satılırken ikinci ele 500 yazmışlardı. Lierac için de ben eczaneden 2000 liraya aldığımda dolapta içinde iki parmak kalan kremlere 1000 lira yazıyorlardı.
Oyun halısı anne kucağı ben de baktım ikinci ellere ama fiyatları çok yüksek geldi. Sıfırından 100-200 lira ucuz sadece sen nasıl ucuza buldun
Ahh ah kuzu sana yine elalem diyor beni direkt öz annem zorbalıyor kendi ebe olduğu içinAa ben geç kalmışım atmak içinnormalde iri yapılı olduğum için herkes "aman kilo alma, aman az ye, şunu yeme bunu yeme, doğumun zor olur, kilo alma" diyor, yetmiyor instagramdan diyet tarifleri atıyorlar. Halbuki 77 kilo ile hamile kaldım daha yeni 80 kilo oldum Doktorumun kilo almam gerektiğini söylediğini söylüyorum bu şekilde susuyorlar
Canım şimdi bira daha iyi misin?Allah razı olsun hepinizden içimi rahatlattın ız. Hamileliğim in başından beri tek başıma yum. Kanamalı zamanlarımı hep tek başıma geçirdim. İki çocuğum var doğru düzgün yemek yapamıyorum sürekli canım ev yemekleri istiyor ama biraz uğraşsam ağrım oluyordu zaten. Kahvaltıyı hazırlıyorum mutfağı toplamak ölüm gibi geliyordu. Kendimi beceriksiz hissetmeye başladım. Anne abla desen en zor zamanlarımda gelmediler annem yazlıkta keyif peşinde ablam desen 1 saatlik yoldan benim oturduğum semte kuaföre geldi iki kere yukarı bile çıkmadı. Olacak olan olur dediler hep. Duracak olan bebek durur muş. Tuvalet harici kalkma dedi doktor dememe rağmen hemde... Eve temizlikçi ayarladım. Bie sürü sıkıntım var zaten hangi birini sayayım. Nasıl olacak bilmiyorum duanıza ihtiyacım varLinakiz sana da teşekkür ederim iyiki varsınız
Orası öyle tabii :) inşallah bunu da sağ salim atlatırız oğluşumla, duanızı eksik etmeyin lütfenHiç stres yapmayın, ben de öyleydim bebeğim için diye kendimi teselli edince rahatlıyorum
Canim sebebi anlasilamamisti degil miOnu tam bilmiyorumben 37. Haftada bebegimi kaybettim gecen yıl dogum sancısıyla gitmiştik şuan hangi doktora gitsem şeker yuklemesi sonucumu istiyor. Onemli goruyorlar yani.
Canim sebebi anlasilamamisti degil mi
60 altı düşük olarak kabul edilmiyor mu. Toklukta normal gibiGünaydın. Düşük şeker sorunu yaşayan var mı aranızda? babam yüksek şeker hastası, ailede çok var. bende henüz şu yaşıma kadar bir sorun çıkmadı ama uzun zamandır bakmadım bir ölçeyim dedim, açlık şeker 68 çıktı. 2 saat sonrasındaki tokluk şekerim de 83 çıktı. doktora mesaj attım şimdi, cevap bekliyorum.
şöyle yazıyor "Gebelik süresince kan şekeri takibi nasıl yapılmalıdır? İdeal açlık kan şekeri düzeyi 60-90mg/dl, tokluk kan şekeri düzeyi ise 120-130 mg/dl dir." buna göre tokluk düşük kalıyor. yüksek şekerin bebek için zararlı olabileceğinden çok bahsediliyor da düşük ile ilgili pek bir bilgi bulamadım.60 altı düşük olarak kabul edilmiyor mu. Toklukta normal gibi
Ay sen bakma onlara çok biliyor herkesAa ben geç kalmışım atmak içinnormalde iri yapılı olduğum için herkes "aman kilo alma, aman az ye, şunu yeme bunu yeme, doğumun zor olur, kilo alma" diyor, yetmiyor instagramdan diyet tarifleri atıyorlar. Halbuki 77 kilo ile hamile kaldım daha yeni 80 kilo oldum Doktorumun kilo almam gerektiğini söylediğini söylüyorum bu şekilde susuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?