2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Baklagile geçmedik henüz. Sadece buğdaylı çorbadan vermiştim az az. Haftaya 6. ay doluyor ondan sonra irmikle falan başlarım yavaştan.

Ben öyle bebek ürünlerini çok sürdürülebilir bulmuyorum ya. Yani illaki kendi yemeğimizden tatmaya başlayacak. Dr 9. Aydan sonra kendi yemeklerinizden verirsiniz dedi. O yüzden o tür ürünler kullanmam sanırım. Sadece bebek irmiği aldım dün. O da daha ince öğütülmüş diye. Herhangi bir intoleransı yok çok şükür.

Ya burda bana ebe ilk 1 yıl tuz 3 yıl da şeker yok dedi ben de acaba onlarda tuz yoksa biz de komple o salçalara geçebilir miyiz diye düşündüm hoş tadı da nasıl bilmiyorum
Bizimkinin çok gazı var ya baklagilden korkuyorum acaba bir püf nokta gelir mi diye sormuştum

Biz genelde domates sosu kullanırız ya da kendi yaptığımız salçayı. Osman de yiyeceklerin içinde kendiliğinden tuz olan yiyecekleri yiyebilirler demişti. Peynir, zeytin, salça VS.

Karbonatla ıslamak, haşlarken de üstündeki köpüğü almak gazını oldukça azaltır. Çok az kimyon da ekleyebilirsin canım alerji yaratmazsa

Ya işte bizde domates sosu, salça yapmak falan yok oğlum ananın tembelliği için üzgünüm
Ayy kimyonu biliyordum ama karbonatla ıslatmayı bilmiyordum hemen not ettim Teşekkür ederim
Ayyyy çok heyecanlıyım

Ne kadarlık oldu senin oğluş

İyice olgunlaşmışsa yapmaz ama çok çok verememek lazım. Bir de içinin çekirdeğini çıkarırsan da kabız yapmaz diyordu bir yerde de tam hatırlamıyorum. Ben henüz vermedim.
Armutla karistirip azcik verdim muzun ortasini alip. Daglara taslara sışdı. Umarim hep boyle devam eder, kabiz olmaz.

Dalga gecmicekseniz bisi dicem: yogurt yapma makinesi aldim. Vallahi kavanozda disarda bi turlu tutturamiyorum. Jersey sutleri ziyan ettim. Yok anam ya cok sicak mayaliyorum ya cok soguk. Gittim gida derecesi de aldim. Yogurt mu mayaliyorum kimya laboratuvarinda kitle imha silahi mi gelistiriyorum belli degildi. Boyle olmaz dedim yapistirdim. Suan makinada mayalaniyolar. Eger bu da olmazsa mandiraya soylicem bana sut satmasinlar.

Bazen tutmuyor yoğurt hiç yadırgamadım açıkçası. Ben de düşündüm makine almayı ama şimdilik vazgeçtim mutfakta koyacak yer yok diye. fırını 75 derecede ısıtıp küçük kavanozlara koyuyorum üstüne de bir örtü fırının içinde güzel oluyor. Derece de var ama en güzeli serçe parmak testi 7ye kadar say ısırıyorsa sıcaklık olmuştur afiyet olsun kuzulara

Ben şeker ve gluten olayına dikkat etmeyi planlıyorum. Unlu olan tariflerde de çiğ karabuğday unu, nohut unu vb türleri kullanmak var aklımda. Çok şekerli meyveleri yoğurtla birlikte verip kan şekerini dengelerim. Ben bunu az çok sürdürebilirim çünkü kendi hayatımda da bunlara dikkat ediyorum aslında ( emzirme dönemi hariç )

Ben temassız ateş ölçerle 42 derecede mayalıyorum. Ağzı açık 7 saat dışarda üstü örtülü şekilde bekliyor. Sonra dolaba kaldırıyorum 1 gün de dolapta bekliyor. Maşallah taş gibi oluyor ama makine aldıysan daha iyi. Ama bebekler için Jersey önermiyorlarmış. Protein yükü fazla diye. Bilgin olsun

Kiz bayilicam yaa herkes bisey diyo. Bizim doktor kalp profesoru ayni zamanda. O ver dedi. Neyse dur bakalim bi kere vereyim ara ara jersey yaparim. Becerdim bu arada sahane olmus yogurtlar.

6 gün sonra 6 aylık
Yaaa zaman ne hızlı geçiyor di mi

Ya bende dikkat etmek istiyorum özellikle şekerle ilgili. Zaten meyveyi en son tattırmamın sebebi de o meyveyi tadan çocuğa ötekileri yediremem gibi geliyor

O sırada mutfağının en nadide parçası yoğurt makinesi olan ben
Şaka bi yana ben hamilelikte şeker çıkınca almıştım iyi ki almışım diyorum
Ben de Jersey ile mayalamayı planlıyorum ya burda bulabilirsem eğer normal sütler istediğim kadar yağlı değil burda

Yaaa zaman ne hızlı geçiyor di mi

Ya bende dikkat etmek istiyorum özellikle şekerle ilgili. Zaten meyveyi en son tattırmamın sebebi de o meyveyi tadan çocuğa ötekileri yediremem gibi geliyor
İnanılmaz hızlı hem de. Geceler uzun gündüzler kısacık. Günler yavaş ama haftalar aylar hızlı hızlı geçiyor. Bir bakacağım emekleyerek bir bakacağım yürüyecek. Konuşma şu bu sonra "öf anne ya, bana ne yaa, ben odama gidiyorum yaa" diye artistlik yapacak

Ayyy di mi ya hoş bizim geceler de kısa geçiyor saolsun sürekli ayakta yavrum
Geçen dişleri çıkınca bu dişsiz halini ne kadar özleyeceğimi farkedip ona ağladım eşim diyor ki üzülme ben bir sürü video çekiyorum onları izlersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…