- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
en doğrusu. Ben de istemiyorum. Zaten büyüdükçe yiyecek bir sürü çer çöp. Her an yanında olmıcaz göremicez. Ne kadar geç o zararlı gıdalar o kadar iyi. Bir de verdirmeyince çocuğa acıyolar falan, sanki aç bilaç yerlerde sürünüyo çocuk.Benim kayınpeder daha 10 aylık bebeme vermişti çikolata balkonda. Sinirden küplere binmiş ve adamı ilk kez azarlamistim. Onu görüp karşı çıkmayan görümcelerimi de aynı şekilde. Eşim de kızmıştı. O günden sonra böyle saçma bir şey yapmadı. Şimdi arada halalari bir şeyler veriyorlar ama 10 tane çocuğun arasında benimki mahsun mahsun kalıyor vermedigim zaman. Bazen bir lolipopa falan izin veriyorum mecbur ayda yılda bir. Onun dışında bizim hayatımızda da abur cubur yok 2 yaşına girdi
Benim kp in kız kardeşinin oğlu evli ve 2 de torunu var. Bir gün küçük kıza bakarken gitmiş kızın saçını kesmiş. Tabi kadının gelini kızını almaya geldiğinde görünce sinirlenip kızmış. Bana bunu o gelini kötüleyerek anlattılar kv ve kp. Kadıncağız iyilik olsun diye yapmışmış da gelin değer kıymet bilmiyormuş da. Ben de dedim iyi de böyle bir hakkı yok, annesi ya da babası değiller. Çocuğa bakmayı kabul etti diye çocuk üstünde her hakkı olamaz. Belki annesi kızının saçını uzatmak istiyordu. Sorulmadan kesilmesi yanlış dedim. Ayy bunların suratları bir düştü. Eskiden saygıdır, büyüktür, yaşlıdır vs diye diye cevap vermiyordum artık her şeye cevap verir oldum.
Eşim kv ve kp'e dedi çocuk doğduktan sonra sigara içmek yok bizim evde ona göre bırakın hem kendiniz için de faydalı. Kp bana döndü kızım şuna bişi söyle dedi. Ben ne diyim haklı, ben bu dünyaya çocuk getircem şu saatten sonra benim için önemli olan o başkası değil, bizim eve gelen sigara içmeyecek dedim. Anam bunların suratı yine düştü.
Zaten bebeğin cinsiyetini eşimin annesi erkek hissediyormuş hep öyle diyormuş. Söylediğimde kız diye, "eh olsun daha ilk çocuk zaten" dedi. Sonra eşim gocundu annesinin o lafına gidip sen niye böyle dedin biz sana kız diyince diye sitem etmiş. 2 aydır görmüyordum geçen hafta gittim ziyaretlerine. Kız olsun erkek olsun fark etmez diyo. Bir de eşime dedi geçenlerde bebek doğsun gelip kalcam sizde. Allahım bana sabır ver. Bana soran yok. Hayır ev işine yardım etmeyecek biliyorum. Sırf çocuğa karışmaya gelecek. Ona çocuk teslim edip de uyuyamam da. Ben uyurken kim bilir neler yapacak. Eşimi küçükken tuzlamış kokmasın diye. Eşim de diyo bizim de tuzlamamız lazım. Demekki annesi şimdiden bunları aşılamaya çalışıyo. Dedim tuzlama falan yok. Yemek mi yapıyoz. Beni küçükken tuzlamamışlar ve hiç kokmuyorum, seni tuzlamışlar kokuyosun gördüğün gibi işe yarayan bişi değil dedim. Öfff şu kv ve kp olayları sinirimi zıplatıyor.