İlk günlerin yeme alışkanlığı da etkiliyor bence kızlar sütün oluşmasını, ben iki tarafa da hak veriyorum o yüzden. Özellikle doğum planlıysa son birkaç günden başlayarak proteini yüksek gıdalar tüketmek sütü hem getiriyor hem de besleyiciliği yükseliyor. Karbonhidrat yiyip istediğimiz kadar su içelim, o süt bebeğe yaramıyor o yüzden sarılık artıyor bence. Proteinden zengin beslenip suyu da güzel içince hem emzirip hem sağar veririz inşallah sarılık olmazlar. Ben bestlak damla kullanmıştım doğumdan birkaç gün önce başlayarak, ilk günler dikiişlerin korkusuna pek yemek yemesem de badem ve kuru dut yedim bunlar sütümü kaliteli hale getirdi. Bu sefer köfte falan da yiyeceğim ilk günler, yiyebilirsem bi de ciğer yerim diye düşünüyorum
Bir haftalıkken doktor kontrolünde kilosunu tekrar yakalamasına rağmen doktor mama da ver dedi, aldık mamayı gittik eve kayınvalidem verme emzir sürekli dedi, geri verdik mamayı ben de beslenmemi düzenledim protein ağırlıklı beslenince ilk ay oğlum 1.5 kilo almıştı bu sefer de az emzir dedi de neyse hskdk