- 11 Eylül 2023
- 681
- 631
- 23
Vücutta enfeksiyon olursa yükseliyor canım. Bozuk yediğin bişeyden ya da ağır bir gripte falan yükseliyor daha bir çok sebep vardır.crp neden yükselir ki acaba?
Bebeğimin kalbi durmuş alıcaklar malesef zaten sakat doğarmış doğarsa öyle dedi doktor renkli ultrason çektirdiler kesinleşsin diye
Vanjinal enfeksiyon derken acaba hangisi mantar mı idrar yolu enfeksiyonu muVajinal enfeksiyon için konuşmuştuk canım. Crp yükselişi de ayrı bir konu tabi.
8 sene beklemişim 3 kere tüp bebek yaptırmışım 3te pozitifi gördüm Ocak ayında kalbi durdu kaybettim bebeğimi bu defa kendiliğinden oldu ama sanki sadece ben doğuracakmışım gibi davrandığımi düşünüyor sekiz saatlik yola gitmemi bekliyor çalışıyorum bide ben eşşek gibi hiç te nazlı değilim onlar da doğurmuş 9 ay ultrasona girmemiş te ne olmuş devlette doğursamda olurmuş düşünebiliyormusunuz birde benimki iyi kaynana oğluna ne yemek yapıyormusum yemeğe gidiyoruz aradı yolda o bize et göndermiş zaten ben niye onu pişirmiyormuşum yemin ederim karı delirmelik kvnin en iyisi bile uzak olsunAnlatmaması gerekiyor. Zaten korktuğunu biliyorsa daha çok korkutmak ister gibi niye anlatıyor. Bence bizim bu kaygılarımızı abarttığımızı hatta bilerek yaptığımızı düşünüyolar bazen . Hatta nazlanmak için bile yaptığımızı düşünüyor olabilirler.
İdrar yolları ayrı vajinal ayrı canım ama ikisi birbirini tetikliyor çok yakın oldukları için. Vajinalde mantar da olur bakterilerden de olur virüs deVanjinal enfeksiyon derken acaba hangisi mantar mı idrar yolu enfeksiyonu mu
Anladım canım peki bunu nasıl anlarız acaba ?İdrar yolları ayrı vajinal ayrı canım ama ikisi birbirini tetikliyor çok yakın oldukları için. Vajinalde mantar da olur bakterilerden de olur virüs de
Doktorlar şikayetlerden yola çıkarak yönlendiriyor canım. Mesela idrar yaparken yanma varsa idrar tahlili istiyor. Ama vajinal bir akıntı varsa ya tipik görüntüden anlıyor ya da vajinadan ince bir çubukla örnek alıp vajinal kültür testi yapıyorlar hangi bakterinin sebep olduğunu anlamak kesin anlamak için. Ama işte bazen vajinadaki bakteri idrar yoluna da geçebiliyor. En net yolu doktorlar söyler.Anladım canım peki bunu nasıl anlarız acaba ?
Canım ben ilk dogumumu spinal anestezi ile yaptım bebeğin cikisini görmek onun sesini duyup iyi olduğunu bilmek inanılmaz rahatlatıyor arkadaşım genel oldu ve kendine gelene kadar çok zorlandı bebeğe hemen adapte olamadı narkozu atmak daha zor oluyor yalan yok bel ağrısı gerçekten oluyor ama sürekli değil mesela ben bebeği kucağımda sallayarak uyutuyordum çok fazla ayakta kalınca oluyordu onun dışında ne bel ne baş ağrısı yaşamadım ayaklarınında uyusuklugu geçmeye başlıyor kademe kademe ama zaten uyanık olduğun için emzirme falan çok kolay oluyor, ss2vd olucak inşallah benim anne bebek için sıkıntı yoksa normal doğum daha konforlu bence, tabiki de sizin için en sağlıklısı hangisi ise onu tercih edin doktorunuzla ama içiniz bu şekilde rahat edecekse de doktorunuzun saygı duyması lazimKızlar bir ben cumartesi doktoruma, Sezeryan istediğimi ve kesinlikle genel anestezi istediğimi söyledim. Oda daha erken dedi bunları konuşmak için bende hayır hocam ben kesin ve net böyle istiyorum dedi, sizler ne düşünüyorsunuz
livde doğum paketi var, baştaki saydıklarımda muayene ücreti alıyo (1.500-2.500 arasıydı agustosta en son zam gelmiş olabilir) kan tahlili, şeker yüklemesi taramalar detaylı ultrason vs ekstra oluyo onları devlette de yaptırabilirsin diyolar ama bence saçma o zaman ne anladım özele gitmekten, ahmet özekte tahliller dahildi sanırım emin değilim, hastane ve doğum ücreti de ekstra oluyo bu arada tabi muayene ücretine zam gelme ihtimali var, hastane ücreti de 22.000 diyen oldu 25.000 diyen oldu ama bugünün fiyatı biz doğurana kadar ne olur bilinmez, onlara da sorduğumda çok artmaz dediler ama artma ihtimali yükske bence o ayrı bir stres, en mantıklısı yakınızdaki hastanelerden paket bakmakdoğum paketi vs yok değil mi özel klinik olduğu için
Canım agumentin 2. Kutuyu içiyorum ben şuanKızlar doktorum covid domuz gribi gibi enfeksiyona baktı negatif çıktı şükür ama balgam ve sinüslerin dolu olduğu için antibiyotik yazacaklar gebelere uygun sorun yok dediler hem enfeksiyon doktoru hem kendi kadın doğum doktorum antibiyotiği onayladı ama evhamlandım biraz duyunca kullanan oldu mu antibiyotik
csnım bunlar hiç hoş olmayan şeyler ama bu bebeği çok zor elde ettin sana hediye senin de sakin olman negatif herseyden uzak durman lazım ben artık hiçbirseye cevap vermeme konuşmama kararı aldım kendimi dinliyorum güzel müzik kitap işim bebeğim kendimleyim sadece üzülmenin kızmanıj öfkelenmenin zararı sadece kendimize sen kendini çek bırak onlar seni düşünsün az konuş ağır ağır nazlı nazlı yap hiç cevap bile verme benim denediğim bu şu anlık8 sene beklemişim 3 kere tüp bebek yaptırmışım 3te pozitifi gördüm Ocak ayında kalbi durdu kaybettim bebeğimi bu defa kendiliğinden oldu ama sanki sadece ben doğuracakmışım gibi davrandığımi düşünüyor sekiz saatlik yola gitmemi bekliyor çalışıyorum bide ben eşşek gibi hiç te nazlı değilim onlar da doğurmuş 9 ay ultrasona girmemiş te ne olmuş devlette doğursamda olurmuş düşünebiliyormusunuz birde benimki iyi kaynana oğluna ne yemek yapıyormusum yemeğe gidiyoruz aradı yolda o bize et göndermiş zaten ben niye onu pişirmiyormuşum yemin ederim karı delirmelik kvnin en iyisi bile uzak olsun
Benim de bir tanıdığım bu yüzden bel fıtığı oldu. Diğeri ise çok az yanlış yere iğne isabet etmiş 40 gün yerinden kalkamadı. Korkunç. Banada arkadaşlarım önermediğini söyledi. Ama doktorlar sanırım artık genel anesteziyi çok zorunlu olmadıkça yapmıyor.onda bel ağrısı kalıyor diye duydum ben ben de genel sezeryan isterim galiba zaten eşimi vs doğuma asla istemiyorum
Ailede Böyle durumlar gerçekten çok strese sokuyor insanı. Bazıları hiç anlamıyor 8 sene ve tüp bebek süreci kolay mı yani . Resmen saf kötülük8 sene beklemişim 3 kere tüp bebek yaptırmışım 3te pozitifi gördüm Ocak ayında kalbi durdu kaybettim bebeğimi bu defa kendiliğinden oldu ama sanki sadece ben doğuracakmışım gibi davrandığımi düşünüyor sekiz saatlik yola gitmemi bekliyor çalışıyorum bide ben eşşek gibi hiç te nazlı değilim onlar da doğurmuş 9 ay ultrasona girmemiş te ne olmuş devlette doğursamda olurmuş düşünebiliyormusunuz birde benimki iyi kaynana oğluna ne yemek yapıyormusum yemeğe gidiyoruz aradı yolda o bize et göndermiş zaten ben niye onu pişirmiyormuşum yemin ederim karı delirmelik kvnin en iyisi bile uzak olsun
Evet bana da en mantıklısı o gibi gelmeye başladılivde doğum paketi var, baştaki saydıklarımda muayene ücreti alıyo (1.500-2.500 arasıydı agustosta en son zam gelmiş olabilir) kan tahlili, şeker yüklemesi taramalar detaylı ultrason vs ekstra oluyo onları devlette de yaptırabilirsin diyolar ama bence saçma o zaman ne anladım özele gitmekten, ahmet özekte tahliller dahildi sanırım emin değilim, hastane ve doğum ücreti de ekstra oluyo bu arada tabi muayene ücretine zam gelme ihtimali var, hastane ücreti de 22.000 diyen oldu 25.000 diyen oldu ama bugünün fiyatı biz doğurana kadar ne olur bilinmez, onlara da sorduğumda çok artmaz dediler ama artma ihtimali yükske bence o ayrı bir stres, en mantıklısı yakınızdaki hastanelerden paket bakmak
doktorlar epidural yapıyır bunları instagramdan yayınlıyor insanlar kabul ediyor iş şovmenliğe maymunluğa da döndüBenim de bir tanıdığım bu yüzden bel fıtığı oldu. Diğeri ise çok az yanlış yere iğne isabet etmiş 40 gün yerinden kalkamadı. Korkunç. Banada arkadaşlarım önermediğini söyledi. Ama doktorlar sanırım artık genel anesteziyi çok zorunlu olmadıkça yapmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?