- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.517
- 198
Islak mendilde de durum öyle açmadan çıkarıp kenarı hazır ediyorsun açınca direk silip geçiyorsun yoksa bi yandan ayakları tutayım bi yandan bulaştırmayım bi yandan ıslak mendil çıkarayım zor oluyorYa bı de böyle ayaklarından kaldırdım bezi ikiye katladim ama ayaklarını bıraksam mesela pamuğu islatayim diye bu sefer belinde poposuna bir yerine bulaşabilir tekrar, ben bıraktım diye sağa sola döner falanyani hem bebisi yatırıp hem altını açıp hem pamuğu suyla nasıl ıslatirim bilemedim altını açmadan 8-10 tane pamuk mu hazır etmeliyim acaba
Aynen ben pamuk kullanmayı düşünmüyorum ama arkadaşım öyle yapıyordu pamukları hazırlayıp geliyordu önceden sonra bebeği yatırıyordu ben ebebekten ıslak mendil olanı aldım saf su ve pamuk sadece aynı mantık aslında pamuk ıslatmaktan daja mantıklı geldi banaYa bı de böyle ayaklarından kaldırdım bezi ikiye katladim ama ayaklarını bıraksam mesela pamuğu islatayim diye bu sefer belinde poposuna bir yerine bulaşabilir tekrar, ben bıraktım diye sağa sola döner falanyani hem bebisi yatırıp hem altını açıp hem pamuğu suyla nasıl ıslatirim bilemedim altını açmadan 8-10 tane pamuk mu hazır etmeliyim acaba
3. Hamileliğim normal hayatımda içtiğim gibi içiyorum çayımı kahvemi. Öyle aşırı tüketen biri değilim zaten. Çayımı sabah iki akşam iki bardak açık içerim. Kahvede canım isterse haftada 1 2 maxKızlar çay kahve konusunda nasılsınız?
Ben açık çay içiyorum kahvaltıda falan
Hah işte onu sordum37de felan zaten ciğer gelişimi tamamlanıyor zaten çoğunun ama işte bazılarının geriden geliyor bebek vs sıkıntısı olabiliyor herhangi bir riski yoksa zaten direkt yanına veriyorlar 37de gelişimini tamamladığı için
Normalde şu aralar sinir oluyor alt değiştirme olayına ama benimle her zaman beraber değil ya kiymetliydim herhalde bana ses çıkartmadıIslak mendilde de durum öyle açmadan çıkarıp kenarı hazır ediyorsun açınca direk silip geçiyorsun yoksa bi yandan ayakları tutayım bi yandan bulaştırmayım bi yandan ıslak mendil çıkarayım zor oluyorbide yenidoğanda bebeği ayaklarından tutup kaldırıp temizlemek değilde yan getirip temizlemeyi öneriyorlar ilk zamanlar ona dikkat edip sonra eski usule döndüm çocuk az büyüyünce
Daha dönmeyi bilmiyoken sıkıntı olmuyor kolay temizleniyor ama dönmeyi öğrendikten sonra hele iki yaş bebesinin altını temizlemişsin tam bir kaos ve savaş ortamı hakim oluyor hem alt temizlerken hem üst değiştirirken
Evet onu gördüm ben de ondan alayım dedim de yorumlardan birinde içinde şu madde var zararlı falan demişler tam emin olamadım ben de gidip göreyim bir içeriğini ona göre bakıp alırım dedimAynen ben pamuk kullanmayı düşünmüyorum ama arkadaşım öyle yapıyordu pamukları hazırlayıp geliyordu önceden sonra bebeği yatırıyordu ben ebebekten ıslak mendil olanı aldım saf su ve pamuk sadece aynı mantık aslında pamuk ıslatmaktan daja mantıklı geldi bana
Belki oraya hasta yönlendirmek gibi bi anlaşmaları olabilir. Perinatoloji en iyisi. İyi ki gittim diyorum bende. Allah korusun ya gitmeseydim de plasenta previa olduğum anlaşılmasaydı diyorum. Çünkü normal doktorların cihazlarından anlaşılmamıştı bu durumun olduğu.. Bundan sonra bir daha çocuğum olursa muhakak onda da perinatologa gidicemTamamdır denıycemhayırlısı bakalım. Umarım ıyı bı doktor denk gelır, aslında benım kendı doktorum perınatolaga falan gıt demedı bır goruntuleme merkezının brosurunu verdı ıkı hafta sonra da buraya gel dedı, ben burdan okudugum kadarıyla herkes perınatolaga gıtmıs oan da aklıma gelmedı sormak. Anlamadım nıye oyle yaptıgını.
Benim iki tanidigimda 37de doğum yaptı, 37-40 arası artık normal zamanında doğum değil mi zaten sanmıyorum ben 37de kuvoze gireceginiKızlar 37+2 doğumda kuveze girme yüzdesi kaç acaba
Bende haftalar ayva önce yerken yanağıma da sürdüm inşallah tatlışş gamzeli bi oğluşum olurKızlar bilmiyorum nekadar doğru nasipse yaşayıp görcez. Ayvayı yiyip yerkende yanağınıza sürdüğünüzde sözde bebek gamzeli oluyormuşbi kaç hafta önce denedim şimdi aklıma geldi sizede söyleyim dedim. Sonucu merak ediyorum
Görümcem doğduğu zaman kızımın yanaklarına hafif bastırdı bir tarafında gamze var, normal halinde çok belirgin değil ama gülünce belli oluyorBenim görümce denemis hatta yanaginada parmağını koymuş gamzesiz cocuklari
Herzaman beline kadar dağılmıyor bezi açınca bacaklardan popoyuda kaldırıp bezi ikiye katlar gibi kapatıyorum bezin temiz dış kısmına popoyu koymuş oluyo hemen temizleyip kirli bezi öyle çekiyorum ozaman alt açma batmıyor. (Anlatabildim mi bilmiyorum)Normalde şu aralar sinir oluyor alt değiştirme olayına ama benimle her zaman beraber değil ya kiymetliydim herhalde bana ses çıkartmadıbacaklarindan kaldırma olayı da otomatik gelişmiş beynimde öyle bı anda kaldırıp yapiverdim bez kirli ya mesela alıyoruz atıyoruz ama popisinde kaka oluyor o zaman her kaka yaptığında alt değiştirme bezi batmış olacak sanki
37 sınırda prematüre diyorlar ya o kafamı kurcalıyor. Doktor sezaryen için 6 Mayıs dedi 38+2 oluyor eşim 29 Nisan olsun istiyor ozamanda 37+2 oluyor. Tabi doktor ne der kabul edermi bi sorup danışcam bide nasipte ne varsa o olcak ta yine de gönülden geçen bu yönde. Eğer doktor kabul ederse iki çocuğum aynı gün 2 yıl arayla doğmuş olacakBenim iki tanidigimda 37de doğum yaptı, 37-40 arası artık normal zamanında doğum değil mi zaten sanmıyorum ben 37de kuvoze girecegini
Aynen bende o kafada ilerledimBende haftalar ayva önce yerken yanağıma da sürdüm inşallah tatlışş gamzeli bi oğluşum olurfala inanma falsız da kalma misalii
Ben sigara içmeyip sağlıklı beslendiğim halde ilk çocukta plesentam yaşlanmıştıCanım olmaz olur mu sigara plesentayı yaslandıran bıseymısçay kahve de abartıya kacmadan ıcebılırız de ıste demir emılımını azaltıyormus hepımızınde ferritinleri düşmeye başlar kendimizi böyle kandırmayalım da ıste aman
Evet evet anlatabildin dün öyle yaptım zatenHerzaman beline kadar dağılmıyor bezi açınca bacaklardan popoyuda kaldırıp bezi ikiye katlar gibi kapatıyorum bezin temiz dış kısmına popoyu koymuş oluyo hemen temizleyip kirli bezi öyle çekiyorum ozaman alt açma batmıyor. (Anlatabildim mi bilmiyorum)Ama yenidoğan döneminde sadece sütle beslendiği için kaka cıvık ve beline dağılabiliyor oyüzden ilk dönem alt açma daha çok gidiyor sonra sonra kullanım azalıyor aynı alt açmayı defalarca kullanabiliyorsun
Ayy olmasın sıkıntıı yaaHah işte onu sordumgenel olarak gelişimi tamam oluyor 38 en ideali ama 37 de de çok sıkıntı yaşanmıyor ozaman anladım canım teşekkür ederim
Valla benim etrafımda 2 kişi 37de doğurdu, birisi normal birisi de sezeryan bebisler de gayet sağlıklı kuvoze de girmediler :) benim bildiğim 37den itibaren artık bebisler normal doğum zamanına girmis oluyorlar37 sınırda prematüre diyorlar ya o kafamı kurcalıyor. Doktor sezaryen için 6 Mayıs dedi 38+2 oluyor eşim 29 Nisan olsun istiyor ozamanda 37+2 oluyor. Tabi doktor ne der kabul edermi bi sorup danışcam bide nasipte ne varsa o olcak ta yine de gönülden geçen bu yönde. Eğer doktor kabul ederse iki çocuğum aynı gün 2 yıl arayla doğmuş olacak
Doğurunca buraya yazarız artık. valla gamzeli doğarsa ben herkese önericem bunuAynen bende o kafada ilerledimgamzesi olursa ne âla olmazsa denemiş oluruz
Takılma kuzum ya amaaannn boşverKızlar 1 haftadır kaynanamdayim her yemeğe oturduğumuzda yok yemek yiyesim yok, midem bulanıyor vs vs sabahta simitten ye dedi eşi şimdi o daha çok ekşitir dedi aradan yarim saat geçti simiti yedi bitirdi.. Yani surda hamile olan benim midem bulanmiyor benim ama yani şunun lafları yüzünden yemekten tiksiniyorum yiyesim gelmiyor.. eşime diyorum sıkıldım gidelim artık eşim az daha kalalım diyo nasıl açıklarım bu durumu..
Nesquik ne alakaaBende 23 haftayım bana da öyle dedi doktor. Ama endişelenmene gerek yok dedi. Kaşar, kivi havuç, yoğurt tüket dedi her gün. Yapıyorum şimdi gelecek ay bakalım nolacak.
Birde daha önceki gönderilerden birinde birine doktoru nesquik iç demiş. Oda içmiş gelişme olmuş.
Çaysız nasıl yaşanır yaaHaftaici misafirlikteysem içiyorum, açık içiyorum çok icebilmek içinonun haricinde haftaici içmiyorum. Haftasonu da kahvaltıda içiyorum. Normalde her gün filtre kahve içerdim, hamilelikte bıraktım, tekrar içmeyi denediğimde ne zaman icsem midemin yandığını farkettim o yüzden haftada bir iki Türk kahvesi içiyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?