2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Islak mendilde de durum öyle açmadan çıkarıp kenarı hazır ediyorsun açınca direk silip geçiyorsun yoksa bi yandan ayakları tutayım bi yandan bulaştırmayım bi yandan ıslak mendil çıkarayım zor oluyor bide yenidoğanda bebeği ayaklarından tutup kaldırıp temizlemek değilde yan getirip temizlemeyi öneriyorlar ilk zamanlar ona dikkat edip sonra eski usule döndüm çocuk az büyüyünce
Daha dönmeyi bilmiyoken sıkıntı olmuyor kolay temizleniyor ama dönmeyi öğrendikten sonra hele iki yaş bebesinin altını temizlemişsin tam bir kaos ve savaş ortamı hakim oluyor hem alt temizlerken hem üst değiştirirken

Aynen ben pamuk kullanmayı düşünmüyorum ama arkadaşım öyle yapıyordu pamukları hazırlayıp geliyordu önceden sonra bebeği yatırıyordu ben ebebekten ıslak mendil olanı aldım saf su ve pamuk sadece aynı mantık aslında pamuk ıslatmaktan daja mantıklı geldi bana

Kızlar çay kahve konusunda nasılsınız?
Ben açık çay içiyorum kahvaltıda falan
3. Hamileliğim normal hayatımda içtiğim gibi içiyorum çayımı kahvemi. Öyle aşırı tüketen biri değilim zaten. Çayımı sabah iki akşam iki bardak açık içerim. Kahvede canım isterse haftada 1 2 max

Hah işte onu sordum genel olarak gelişimi tamam oluyor 38 en ideali ama 37 de de çok sıkıntı yaşanmıyor ozaman anladım canım teşekkür ederim

Normalde şu aralar sinir oluyor alt değiştirme olayına ama benimle her zaman beraber değil ya kiymetliydim herhalde bana ses çıkartmadı bacaklarindan kaldırma olayı da otomatik gelişmiş beynimde öyle bı anda kaldırıp yapiverdim bez kirli ya mesela alıyoruz atıyoruz ama popisinde kaka oluyor o zaman her kaka yaptığında alt değiştirme bezi batmış olacak sanki

Evet onu gördüm ben de ondan alayım dedim de yorumlardan birinde içinde şu madde var zararlı falan demişler tam emin olamadım ben de gidip göreyim bir içeriğini ona göre bakıp alırım dedim

Belki oraya hasta yönlendirmek gibi bi anlaşmaları olabilir. Perinatoloji en iyisi. İyi ki gittim diyorum bende. Allah korusun ya gitmeseydim de plasenta previa olduğum anlaşılmasaydı diyorum. Çünkü normal doktorların cihazlarından anlaşılmamıştı bu durumun olduğu.. Bundan sonra bir daha çocuğum olursa muhakak onda da perinatologa gidicem

Bende haftalar ayva önce yerken yanağıma da sürdüm inşallah tatlışş gamzeli bi oğluşum olur fala inanma falsız da kalma misalii

Herzaman beline kadar dağılmıyor bezi açınca bacaklardan popoyuda kaldırıp bezi ikiye katlar gibi kapatıyorum bezin temiz dış kısmına popoyu koymuş oluyo hemen temizleyip kirli bezi öyle çekiyorum ozaman alt açma batmıyor. (Anlatabildim mi bilmiyorum) Ama yenidoğan döneminde sadece sütle beslendiği için kaka cıvık ve beline dağılabiliyor oyüzden ilk dönem alt açma daha çok gidiyor sonra sonra kullanım azalıyor aynı alt açmayı defalarca kullanabiliyorsun

Benim iki tanidigimda 37de doğum yaptı, 37-40 arası artık normal zamanında doğum değil mi zaten sanmıyorum ben 37de kuvoze girecegini
37 sınırda prematüre diyorlar ya o kafamı kurcalıyor. Doktor sezaryen için 6 Mayıs dedi 38+2 oluyor eşim 29 Nisan olsun istiyor ozamanda 37+2 oluyor. Tabi doktor ne der kabul edermi bi sorup danışcam bide nasipte ne varsa o olcak ta yine de gönülden geçen bu yönde. Eğer doktor kabul ederse iki çocuğum aynı gün 2 yıl arayla doğmuş olacak

Ben sigara içmeyip sağlıklı beslendiğim halde ilk çocukta plesentam yaşlanmıştı görümcem ve arkadaşım hamileyken sigara içti ama çocukları maşallah tosun gibiydi ve daha sağlıklıydı tabiki kimse sigara içmesin kimse ama çok dikkat edince bile yaşlanabiiyor maalesef niye öyle olmustu bende anlamadım

Evet evet anlatabildin dün öyle yaptım zaten ama o kadar çok yapmıştı ki bezin kenarlarina da gelmişti ben bezin kat kısmını kirli mendilleri koymak için kullandım muhtmelen başta epeyi bir gidecek benim ya alışıyorum falan derken

Hah işte onu sordum genel olarak gelişimi tamam oluyor 38 en ideali ama 37 de de çok sıkıntı yaşanmıyor ozaman anladım canım teşekkür ederim
Ayy olmasın sıkıntıı yaa benim plasenta düzelmezse 36. Haftada alıyorlarmış bebeği. Beklenen tarihten 1 ay erken doğmuş olcak. Ama o hafta en uygun hafta olsa gerek ki öyle yapıyorlar. Bisey olmaz herhalde

Valla benim etrafımda 2 kişi 37de doğurdu, birisi normal birisi de sezeryan bebisler de gayet sağlıklı kuvoze de girmediler :) benim bildiğim 37den itibaren artık bebisler normal doğum zamanına girmis oluyorlar

Takılma kuzum ya amaaannn boşver

Nesquik ne alakaa nasıl bi faydası olabilir acaba merak ettim cidden. Bi de içeriğini tam bilmiyorum ama şekerli katkılı falandır muhtemelen..
Çaysız nasıl yaşanır yaa bende hep merak ediyodum kızlar çay içiyor mu acaba diye. Ben akşamları 3 çay bardağı. Bir de pazar günleri sabah ve akşam içiyorum. Daha azına tahammül edemiyorum. Nefes alamıyorum çaysızlıktan Çaykolik biri olarak kahve hiç içmiyorum ama..
Abartı olmuyor değil mi benim içtiğim?? Yoksa fazla mı sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…