2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Göbeğim direkt gogsumun altından başladığı için sütyenin o kısmı direkt pişik olan yere denk geliyor aslinda o da acıtıyor rahatsız ediyor

I ImaginaryLife duramadım hastaneyi arayıp sordum sancı esnasında eşiniz veya anneniz yanınızda oluyor dedi rahatladım, sadece doğum esnasında almıyoruz dedi, ozaman bende istemiyorum zaten sadece sancıda bana destek olsunlar yeter

Maltanaydı adı mavi yeşili bilmiyorum da aromaları var snaırım şeftali felan diye
Aynı değil ozaman ama sonuç olarak malt içecek. Ve etkili cidden ben bunu kullanmıştım e bebekte hala var 24 al 12 öde kampanyası
Doğumdan hemen sonra başlamıştı diye hatırlıyorum yine bir sorayım
bencede doğumdan hemen sonradır hatta hastanede filan içmeye başlamıştır yoksa süte karışıp bebeğe geçmesi anca yani. Sarılıkta ilk dönem olduğundan mantıklı tabi. Ben biraz geç başlamıştım belki sarılığa ondan etkisi olmamıştır

Eklentiler

• IMG_9578.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 45
Gazı giderilmiş maden suyu veriyordu bizimkiler. Bizde hep ise yaramış ama yegenimde yaramadı mesela. Mama takviyesi yapmamislardi anne sütü yeter diye sonrasında sarılığı arttı. Sanırım tamamen süte bağlı bir şey bu. Yani sütün yeterli ve yariyorsa sarilik olmuyor herhalde bebekler. Diğer yeğenimde de mama takviyesi vermişlerdi sarılık başlangıcı vardı ilerlemedi mesela

Pudra denemedim evde yoktu, bir de onu alıp deneyeyim ama pişik kreminin sadece rahatlatmasi değil geçirmesi de gerekmez miydi? Sonuçta bebeğin de altını kapatcaz hava almayacak
Pişik kremleri pişik önleyici canım. Pişik olduktan sonra aman aman etkili olmuyor. Sarı kantaron yağı filan kullanıyorum ben pişik olunca. Sen epey sütyensiz duruyordun evde ondan pişik oldu göğüsler büyüdükçe.
mart annelerinde de çoğu mama takviyesi yapmış bazılarına sağ ver filan demişler sütü. Sanırım çantaya bitane alıp koycam mama böyle okudukça stresleniyorum. Kullanmazsam da nasıl olsa ağzı açılmamış olur gider değiştirir kızımın mamasından alırım. Gazı giderilmiş maden suyunu da hiç duymamıştım şekerli suyuda öyle. Bunlar aklımızda bulunsun ya bazılarında uzamış sarılık filan oluyor baktık son çare deneriz yani napalım

Mart annelerinde çoğu bebek sarılık olmuş durumda beni de o geriyor en çok
Bizde kan uyuşmazlığından dolayı doğan bebekler sarılığa çok yatkın oluyor. İlk kızım 22 değer ile fototerapi almıştı çok ağlamıştım. İkinci kızımda bol bol emzirmiştim ve hık dese verdim memeyi elhamdulillah sarılık olmadı çok yükselmedi yani kendi kendine düştü .
Bol bol emzirmek lazım.
Benim görümcem hurmayı suya koyuyor o hurmalı sudan 1 çay kaşığı veriyor ilk 1 hafta çocukları hiç sarılık olmadı, bende bunda versem mi diyorum bilmiyorum kan şekeri düşünce bebekler uyanmıyor ya öylece şekeri düşememiş oluyor çok azck veriyor

Ben yağ sürerken göbeğime, hiç hesaba katmamisim göğsüm karnımın üzerine doğru gelecek hava almayacak diye. Olmadı sarı kantaron sürüp yarım atlet oturayım akşam, klima falan da açarım. Yaz olsa direkt öyle gezcem de usuturum bir de şimdi bir türlü geçmedi yanıyor hep

Mamayı hastaneden veriyorlar mı acaba ben öyle olur diye mama olayına hiç girmemiştim. Ben de şekerli suyu ilk defa duydum ama bence bunlar hep sütten ya. Birisinin sütü bebeğe iyi geliyor mesela aynı zamanda da böyle şekerli su maden suyu bir şey veriyor aa benimki olmadı diyor nesilden nesile geliyor böyle. Yeğenime vermelerine rağmen ışık tedavisi görmüştü. Anne sütü diye diretmiyorum o yüzden yeter ki sarılık falan olup ilerlemesin mama falan veririm yani

Günde sadece bi çay kaşığı mı veriyor bi kaç kez mi? Bu sarılık illaki oluyor sanırım kiminde çok yükselmeden müdahalesiz geçiyor kimi kuveze alınıp fototerapi filan görüyor. Benim kızımda zaten kuvezdeydi üstüne sarılık yükseldi fototerapi gördü. Bu sefer sarılık için bile kuvezde olsun istemiyorum

Dene bakalım inşallah etkili olur kantaron yağı çabuk geçer. Bu kullan at alt açmalar böyle durumlarda da çok işe yarıyor pişik filan olunca yatağa serip bezsiz yatırıyorum hava alınca çabuk geçiyor.

Valla bilmiyorum ki hastane mama verir mi gidin alın mı der gerekli halde mi almak lazım yada çantaya bitane atmak mı lazım bilemedim ben alır koyarım bitane olmazsa. Aynı fikirdeyim hiç mama vermem filan demiyorum yeterki sarılık olmasında. K kelebekimsi nin ablasının yaptığı da mantıklı geldi bana. Malt içecekleri şekerli sonuçta süte karışınca sütte şekerleniyor bebeğin zaten şekeri düşünce uyku haliyle emmiyor sarılığı artıyor şu malt içeceğine doğumdan önce başlasak nasıl olur acaba günde bitane filan

Mart annelerinde çoğu bebek sarılık olmuş durumda beni de o geriyor en çok
Ben tam araştırmadım ama annenin hurma yemesi, bebeğin ağzına da zemzem suyu damlatılması gerekiyor diyorlar ama işte ne kadar doğru bilemiyorum. Ben de şekerli suyu sarılık için duymuştum iyi gelen de var ama tıp dünyası kesinlikle karşı çıkıyor buna

Aay evet altını açıp bekletmek de mantıklı havalar da ısınıyor zamanlamalari çok iyi bebislerin

Eczaneden mı alınıyor mamalar? Yeğenime verdiler gibi hatırlıyorum hastaneden ama emin degilim. Malt içeceğini ben ilk defa duyuyorum emzirme icin. İşe yariyorsa yapalım tabii. Bana incir falan demişlerdi süt icin

Babymall da vardı bu kızlar e bebekte de mi var

Geçen instagramdan annem attı böyle biseyi bana ama ben taraftar değilim tabii yeni doğmuş bir bebeğe şekerli bir şey verilmesini bilemedim bir Dr yapıyordu hatta bunu bebek süt emmeden yumusatilmis hurmayı damagina suruyorlar. Bir de zem zem veriyorlardi. Tahnik mi ne deniyormus eskiden böyle alim gibi kişiler ağzında çiğneyip yumusatirmis bebeğin damağına öyle sürülüyormus şimdi öyle bir kimse olmayınca suyla hurmayı yumuşatıyorlar bebeğin damagina sürüyorlarmis

Zemzem suyunu duymamıştım var evde. Hurma da bence tatlı ya süte şeker geçsin bebeğin şekeri düşmesin diye yeniyor bence. Direk bebeğin ağzına şekerli su vermek benimde çekineceğim konu ama sütten şeker alması mantıklı
eczanede Migros’ta e bebekte a101 de heryerde var. Tabi kullanacağın mamaya göre değişir ben kızıma aptamil kullanıyorum heryerde satılıyor. Malt içeceğini kızımda çok içmiştim ben süt arttırıyor gerçekten bide sıcak havalarda çok güzel gidiyor buzdolabına koyunca

Bu sarılık olayını burdan biri yazmıştı daha önce kordonu doktor hemen kesince oluyormuş ordaki akışın tamamen durması gerekiyormuş sanırım.. bunu doktoruma sorcam Ben birde bebeklerin sindirim sistemi yeterli bi şekilde gelişmedigi için şekerli su vs sakın vermeyin.. zemzemi siz içip bebeğe geçsin bol bol emzirme en iyi tek yöntem diye biliyorum

Dün eşim aynısını söyledi bana hayırlı birisinin yapması gerekiyormuş diye, benden hayırlısını nerden bulacaksınız ben yaparım dedim
evet.canım bol su da sütü artırıyor sanırım incirin de süte faydası var ama araştırmadım instagramda denk gelmiştim

Açıkcası başıma ne geleceğini cok bilmedigim için öncesinde hazır etmek istiyorum ben hastanedeyken etrafımdakiler koştur koştur bişeyler almakla uğraşmasın diye.
Bebeklerim ikiz erken dogum ihtimali küvez mevzuları olursa lazım olma ihtimali cok yüksek olacak.
ikisinde de bebek cekmeden gelmiyor falan yazılmış ama kararsız kaldım birde çok mu zorlanırlar, ikide de bir süre sonra meme reddi yaparlar mı vs diye

Kızlar biz doktordan çıktık şimdi, bebek 37 ile uyumlu çıktı 34 üm bugün . 3 kilo 180 gram olmuş plansenta normal olması gerektiği yerinde çok şükür düzeldi progesteronu bırak dedi magnezyumu bire düşürdü, büyük ihtimalle sezeryan olursun kendini hazırla dedi bebeğin kilosundan dolayı, eşime baktı babaya çekmiş dedi nst de sancım çıkmadı , doktor kendini 34 gibi düşün dedi bebeğin biraz iri ama gelişmemiş adet tarihini baz alacağız dedi boyu kilosu önden gitse bile önemli olan gelişim dedi, gelişimi henüz tamamlanmadı dedi. Yüzünü gördüm ilk defa çikolataya abandım sneakers yedim yarım paket

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…