- 4 Ağustos 2022
- 6.428
- 2.954
- 103
Ben çözemiyorum bu çocukların derdiniBazen yanıma alıyorum yanımızda da aynısını yapıyor kucağımıza gelip omzumuzda uyumak istiyor. Dün gece beşiğinin yanına sandalye çektim ve orada saatlerce oturdum çünkü elimi çektiğim an kalkıp ağlıyor. Uyuyor mesela birden kafasını kaldırıp bakıyor oradaysam tekrar yatıyor yoksam direk kalkıp ağlıyor, çok garip bir durumdayız
Benimkide omzuma yatıp uyuyor hatta bazen direk üstüme çıkıyor hava zaten çok sıcak geceleri çok zor geçiyor bazen hiç geçmeyecek gibi geliyor bu günler peş peşe çocuk yapanlar nasıl bakıyor anlamıyorumBazen yanıma alıyorum yanımızda da aynısını yapıyor kucağımıza gelip omzumuzda uyumak istiyor. Dün gece beşiğinin yanına sandalye çektim ve orada saatlerce oturdum çünkü elimi çektiğim an kalkıp ağlıyor. Uyuyor mesela birden kafasını kaldırıp bakıyor oradaysam tekrar yatıyor yoksam direk kalkıp ağlıyor, çok garip bir durumdayız
Valla ben de anlamıyorum helal olsun, Allah sabrını veriyor demek ki ama bende kırıntı kadar olan 2.çocuk ihtimali tamamen kayboldu. Büyüdükçe daha çok yok oldu.Benimkide omzuma yatıp uyuyor hatta bazen direk üstüme çıkıyor hava zaten çok sıcak geceleri çok zor geçiyor bazen hiç geçmeyecek gibi geliyor bu günler peş peşe çocuk yapanlar nasıl bakıyor anlamıyorum
Bizim durum da aynı 2 gecedir çok kötü sürekli uyanık sandalye ile yanında oturuyorum resmen gece ve sürekli kalkıp kontrol ediyor orada mıyım diye, dün gündüz de çok kötüydü uyumadı vaktinde. Ben de dün çok kötüydüm ama bu inişli çıkışlı ruh hali beni benden alıyor artıkNormalde çok kötü olan uykumuz bir kaç gündür iyice kötü oldu. Öğlen uykusuna bir türlü yatıramadım tam yatırdım kargo geldi zile bile basmıyor artık kargocukar beni tanıyorlar kapıya vurdu sadece ona bile uyandı çok sıkılıyorum ya ciddi anlamda bunaldım
Psikolojik olarak rahatlamadıkça hiçbiriyle düzelmeyecek ya hasta olsan yatıp dinlenirsin mesela ama bu başka bişey yaşamayan anlamaz çocuğu yatırıp yerine koyuyorum sürekli stres halindeyim ha ağladı ha ağlayacak diye aylardır bu şekilde geçiyor günlerim sonra ufacık nir sese uhanırsa iyice sinir basıyor bana yanıma al uyut tekrar koy sadece hayatım yatak odası ve mutfaktan ibaret cidden çok yorucu bu şekilde ber çey bende 2. Çocuk istemiyorum zaten istemiyordum da hani belki fikrim değişirse dedim yok 1 buöuk yaşına geldi o büyüyünce ben 30 yaşını geçiyorum dahs da çocuk bakamam hayat akıp gidiyor böyle sinir stresle ömrüm kısalır zatenValla ben de anlamıyorum helal olsun, Allah sabrını veriyor demek ki ama bende kırıntı kadar olan 2.çocuk ihtimali tamamen kayboldu. Büyüdükçe daha çok yok oldu.
Bizim durum da aynı 2 gecedir çok kötü sürekli uyanık sandalye ile yanında oturuyorum resmen gece ve sürekli kalkıp kontrol ediyor orada mıyım diye, dün gündüz de çok kötüydü uyumadı vaktinde. Ben de dün çok kötüydüm ama bu inişli çıkışlı ruh hali beni benden alıyor artık
Sen yine iyisin ben zaten 33 yaşına girdim, ben ölmüşüm o zamanPsikolojik olarak rahatlamadıkça hiçbiriyle düzelmeyecek ya hasta olsan yatıp dinlenirsin mesela ama bu başka bişey yaşamayan anlamaz çocuğu yatırıp yerine koyuyorum sürekli stres halindeyim ha ağladı ha ağlayacak diye aylardır bu şekilde geçiyor günlerim sonra ufacık nir sese uhanırsa iyice sinir basıyor bana yanıma al uyut tekrar koy sadece hayatım yatak odası ve mutfaktan ibaret cidden çok yorucu bu şekilde ber çey bende 2. Çocuk istemiyorum zaten istemiyordum da hani belki fikrim değişirse dedim yok 1 buöuk yaşına geldi o büyüyünce ben 30 yaşını geçiyorum dahs da çocuk bakamam hayat akıp gidiyor böyle sinir stresle ömrüm kısalır zaten
Bende sinirliyim şimdi komple sinirden oluşuyorumSen yine iyisin ben zaten 33 yaşına girdim, ben ölmüşüm o zamanpsikoloji ne zaman düzelir bilmiyorum inan ki, nasıl düzelir onu da bilmiyorum. Geçecek dedikçe daha kötü anlar geliyor sanki sabır taşı oldum ben normalde sinirli biriyimdir. İçime ata ata patlayacağım artık az kaldı
Benim arka komşumun oğlu aynen böyle. Bugün anlattı annesi. Hiç bir şey yemiyormuş ve formül mama da kullanmıyorlar. Emzirmiyor da. Tamamen normal gıda. Ama bu ara yoğurttan başka bir şey yemiyormuş. Buna rağmen bebek inanılmaz ötesi hareketli. Hiç bir sorunu yok.hatta bebeği bizimkilerden 3 ay küçük ama kilosu bizimkilere yakın. Dönem dönem böyle iştahsızlıklar oluyor galiba.Kızlar iştah durumu nasıl bebeklerinizin? Kızım diş çıkarmıyor -birkaç haftadır- , hastalığı yok, genel olarak sendromlar hariç iyi ama hiçbir şey yemek istemiyor. Sadece yoğurt yiyor bazı öğünler
Sen gündüz yanında uyutma hemen yatağına koy orda uykuya gecsin ben doğduğundan bu güne kadar bir defa bile yanımda uyutmadım ne kadar canım istese bile onunla uyumak kalkmak çok güzel bir duyğu ve bir o kadarda kolay sallamıyorsun bende uyuya bilirdim ama ben etmedim öyle desteksiz uyumadı oğlum bu da benim suçum hep salladım ama yatağında ve şimdide odasında uyuyor tabi gece kaç defa kalkıyor çok yoruluyorum geçen yanıma aldım bizimle uyusun diye asla istemedi kendi yatağına gidince uyudu.Benim gibi gece gündüz bebeğü yanında uyuyan var mı? Nasıl ayırıcam konuşmaya başlayınca anlar mı acaba yatağına yat dediğimde. Gece defalarca yatağına koyuyoruz ama yine hep ağlıyor alıyoruz. Gündüz de uykularını benimle yapıyoe uyutuyoırum yatağına koyuyorum 20 25 dk sonra ağlıyor yine acele hemen yemek yaptım allahtan kuru fasulye pilav bir tabak yiym dedim uyandı en azından yemek hazırlayabildim dün yemej yapamadım mesela. Ya zaten hava çok sıcak yanımda yattığı yetmiyor birde üstüme çıkıyor iyice sıcak basıyor bana hep olumsuz şeyler yazıyorum hep aynı konular farkındayım ama çok sıkıldım artık bazı şeyler hiç geçmeyecek gibi geliyor çok bunalıyorum ya
Yanımda uyutmaya ihtimalim olmadığı için fikir istiyorum zaten oğlum öyle yatağına koyunca uyuyabilecek bir bebek değil ben çok denedim belli bir zamandan sonra bıraktım fazla ağlıyor ve kendine zarar verecek kadar susmuyor hiç. Ben hiç sallamadım destek olan her uyku geçişine karşıydım zaten doğduğundan beri amacım kendi kendine uyusun yani ben destek vericem ama çtle kucağımda sallıyım ayağımda sallıyım sevmediğim şeyler gücümde yetmez her gün yapmaya. Neyse zaten sallamayı sevmyor sadece yanıma uzanacak yapışık ikiz gibi yatıyoruz uyur uyumaz yatağına koyuyorum ama ufacık çıt çıksa uyanıyor yanında değilsem kıyameti koparıyor. Sallayan bebeği yatağına alıştırmak zor nasıl yaptın nasıl alıştırdın? Bizim ayrı odamız yok beşiği bizim odada ama diğer odaya alıp denemek istiyorum sınra olmayacak geri başa dön oda yorucu en azından 2 yaşını göreyim meme emzik bitsin odasını da ayırayım tamamen dedim ama hiç odasında yatacak gibi durmuyor şuanSen gündüz yanında uyutma hemen yatağına koy orda uykuya gecsin ben doğduğundan bu güne kadar bir defa bile yanımda uyutmadım ne kadar canım istese bile onunla uyumak kalkmak çok güzel bir duyğu ve bir o kadarda kolay sallamıyorsun bende uyuya bilirdim ama ben etmedim öyle desteksiz uyumadı oğlum bu da benim suçum hep salladım ama yatağında ve şimdide odasında uyuyor tabi gece kaç defa kalkıyor çok yoruluyorum geçen yanıma aldım bizimle uyusun diye asla istemedi kendi yatağına gidince uyudu.
Bizde birlikte yatiyorduk dediğin gibi kucağıma çıkıyor kafası göbeğime koyarak uyumak en sevdiği hatta beşiğini bile kaldırdık bir gün yatağa su döktü öğlen uykusu zamanı yere yatak yaptım orda uyudu akşam da uyusun dedik öyle öyle alıştı bi andaYanımda uyutmaya ihtimalim olmadığı için fikir istiyorum zaten oğlum öyle yatağına koyunca uyuyabilecek bir bebek değil ben çok denedim belli bir zamandan sonra bıraktım fazla ağlıyor ve kendine zarar verecek kadar susmuyor hiç. Ben hiç sallamadım destek olan her uyku geçişine karşıydım zaten doğduğundan beri amacım kendi kendine uyusun yani ben destek vericem ama çtle kucağımda sallıyım ayağımda sallıyım sevmediğim şeyler gücümde yetmez her gün yapmaya. Neyse zaten sallamayı sevmyor sadece yanıma uzanacak yapışık ikiz gibi yatıyoruz uyur uyumaz yatağına koyuyorum ama ufacık çıt çıksa uyanıyor yanında değilsem kıyameti koparıyor. Sallayan bebeği yatağına alıştırmak zor nasıl yaptın nasıl alıştırdın? Bizim ayrı odamız yok beşiği bizim odada ama diğer odaya alıp denemek istiyorum sınra olmayacak geri başa dön oda yorucu en azından 2 yaşını göreyim meme emzik bitsin odasını da ayırayım tamamen dedim ama hiç odasında yatacak gibi durmuyor şuan
Benimle uyusa benim evimin işini kim yapıcak öyle daha zor tek tapancayım eminim sende öylesin MaşAllah 1 gün içinde alıştı bende çok korkuyordum ayrı odada olmucak diye ama şunuda söyleyim bizde meme yok sütüm çok erken kesildi mama veriyordum geceleri doktor dedi verme o mamanın hiçbir faydası yok su ver o kadar bende öyle yapıyorum sadece su artık biliyor kendisi sanki tek su için kalkıyor..sallamaya kaldıkta asla kucakta sallamadım belim kopar benim yatakta salladım şimdi kendi odasındada sallıyorum değişen o ki yanında diğilim bana kalırsa her ağladığında sallamam ama şimdilik olmuyor bizde artık büyük yatağa geçmesini bekliyorumYanımda uyutmaya ihtimalim olmadığı için fikir istiyorum zaten oğlum öyle yatağına koyunca uyuyabilecek bir bebek değil ben çok denedim belli bir zamandan sonra bıraktım fazla ağlıyor ve kendine zarar verecek kadar susmuyor hiç. Ben hiç sallamadım destek olan her uyku geçişine karşıydım zaten doğduğundan beri amacım kendi kendine uyusun yani ben destek vericem ama çtle kucağımda sallıyım ayağımda sallıyım sevmediğim şeyler gücümde yetmez her gün yapmaya. Neyse zaten sallamayı sevmyor sadece yanıma uzanacak yapışık ikiz gibi yatıyoruz uyur uyumaz yatağına koyuyorum ama ufacık çıt çıksa uyanıyor yanında değilsem kıyameti koparıyor. Sallayan bebeği yatağına alıştırmak zor nasıl yaptın nasıl alıştırdın? Bizim ayrı odamız yok beşiği bizim odada ama diğer odaya alıp denemek istiyorum sınra olmayacak geri başa dön oda yorucu en azından 2 yaşını göreyim meme emzik bitsin odasını da ayırayım tamamen dedim ama hiç odasında yatacak gibi durmuyor şuan
Gece mamasını ne zaman kestiniz ben sanki aç kalacak diye korkuyorum doktora da sormadım çoktandır gitmedikBenimle uyusa benim evimin işini kim yapıcak öyle daha zor tek tapancayım eminim sende öylesin MaşAllah 1 gün içinde alıştı bende çok korkuyordum ayrı odada olmucak diye ama şunuda söyleyim bizde meme yok sütüm çok erken kesildi mama veriyordum geceleri doktor dedi verme o mamanın hiçbir faydası yok su ver o kadar bende öyle yapıyorum sadece su artık biliyor kendisi sanki tek su için kalkıyor..sallamaya kaldıkta asla kucakta sallamadım belim kopar benim yatakta salladım şimdi kendi odasındada sallıyorum değişen o ki yanında diğilim bana kalırsa her ağladığında sallamam ama şimdilik olmuyor bizde artık büyük yatağa geçmesini bekliyorum
12 ayında kestik bende çok korkuyordum aç kalıcak ama mesela uyumadan önce beni zorladıysa yemediyse yemeğini o zaman gece belli oluyor aç diye mamayı getiriyorumGece mamasını ne zaman kestiniz ben sanki aç kalacak diye korkuyorum doktora da sormadım çoktandır gitmedik
Bi anda mı kestiniz azaltarak mi benimki yese bile mutlaka içmeden tekrar uyumuyor12 ayında kestik bende çok korkuyordum aç kalıcak ama mesela uyumadan önce beni zorladıysa yemediyse yemeğini o zaman gece belli oluyor aç diye mamayı getiriyorum
Nasıl yataklarına alıştırıcaz bir planın var mı ilerisi için bugün yarın diye diye 1 buçuk sene geçti. Aynı benimkide göbeğime omzuma utanmasa kafama yatacak geceleri nefes alamıyorum artıkBizde birlikte yatiyorduk dediğin gibi kucağıma çıkıyor kafası göbeğime koyarak uyumak en sevdiği hatta beşiğini bile kaldırdık bir gün yatağa su döktü öğlen uykusu zamanı yere yatak yaptım orda uyudu akşam da uyusun dedik öyle öyle alıştı bi anda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?