Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Kızlar iyi geceler umarım burada olanlar vardır. Bugün doktora gittim bebek doğum pozisyonunda asagi inmis rahim ağzı uzunluğun iyi ama dedi 1 hafta daha bekler diye düşünüyorum dedi ama benim kasiklarima giren sancı beni kıvrandırıyor ya özellikle de bebek hareket ettikçe.. ter atıyorum resmen. Normal mi kanala ilerlemiş bebek hareketleri bu denli rahatsız eder mi ?
Benim pozisyon almsti ama kanala girmemisti yine de bazen oyle hareket ediyor ki hem vajina hem makatta asiri bir agri duyuyorum. Hani cok asiri derecede sıkısıp saatlerce wc gidemezsin sizlar ya ona benziyor. Tuvalete cikamiyorum o agri varken hatta yuruyemiyorum sonra pozisyon degistiriyo geciyor. Bilmiyorum ayni sey mi ama benim de 2-3 gundur karnim baya asagida sanki indi gibi geliyor hareketlerim oturmam cok zorlasti

Hahahaha ay bende bende 😅 bide aynı zamanda doğuran sezaryenliler ne durumda onları soruyorum 😅😅

Oyy gözün aydın canım hayırlı olsun çok şükür kavuştun 4 numaraya 💕

Ay çatlaksız atlatırız inşallah. Lansinoh ve gümüş kapak ile ilerliyorum. Gümüş kapak faydasını çok gördüm uçları çok acıyor 🥲
Her emzirmeden sonra lansinoh sürüp göğüs kalkanı taktım canım hastanede başladım buna cok şükür yara olmadı sakın ihmal etme sür

Bana kizkardesim chicconun anne yanini verdi ilk kizimda direk kendi yataginda yatirmistim simdi odaya sigmayinca ona koyucam. Bu gosterdigini kardeslerimde ve kardesim kullandi ama 3 ay hadi bilemedin 4 ay max kullanabiliyorsun. Hareket etmeye baslayinca sallaniyor dusme tehlikesi var. Ama cok pahali bir sey degil icinde kalacaksa al.

Elhamdulillah kuzum sen dogumdan ciktin beni mi soruyosun🥹🥹 cok duygulandim Allah da seni mutlu etsin. Bugun dolaplari takiyolar sonunda😅 haftaya gelebilirsin kizim diyorum. Ya ben ilk kizimda anlattigin gibi emzirdim ama gecen saglik ocaginda once iki defa bir tarafi ver sonra iki defa oteki tarafi dedi. Yagli kisim altta kaliyormus kilo alimi iyi olmaz dediler. Her sene yeni bir sey cikiyo ben de bilmiyorim. Oteki turlu de oteki meme siser ama anlamadim.

Gozun aydin saglikla buyut insallah🌺🌺Yaaa cidden mi ben de ikinci daha kolay olur diye seviniyordum. Doktorum senin aran cok ilk dogum gibi olur diyo da benim ilk dogum
Zordu ya. Suni de aldim kesi de yedim. Ama toplam sanci dogum suren cok cok iyi bosver 1.5 saat kismen cabuk bitecek bir sure. Benim
İlk sanci ve bebis cikana kadar 24 saat surmustu🥲🥲
Ay çok şükür ne çektin bee dolaptı temizlikti taşınmaydı hurçtu 😅 gelebilirsin deme deme öyle diyince şak diye gelmeye kalkıyorlar 😅 ya uyuyor uyandıramıyorum emzirmek için, uyansa memeden düşmüyor canım çıkıyor şekerim falan düşüyor. içimizdeyken daha mı kolaymış 😅

Ciğer geliştiriciler şekeri artırıyor diye biliyorum, iğnenin etkisi olmalı. Neden iğne vuruldu , haftan güzeldi sanki kuzum?
Hemde ne artirdi.. demir kan olsun diye pancar havuc salatası yedim bi kasecik🫣....210ne demek.100 üstü gormuyordum.. bugün 2.doz oldu.dikkat ettim.150lerde cikti en azından..

Mümkünse biberon kullanmayın, meme reddi yapıyor🥲 ilk kızımda travmamdır bir kez biberon verdik resmen bir daha mememi ağzına almak istemedi. Kaşık biberon, şırınga ya da çay kaşığı ile verebilirseniz daha iyi olur
Kullandiginjz biberon philips avent fln miydi acaba? Kaşığı da hazir ettim ama hemsireler ugrasmaz gibi geliyor ben de ilgilenebilirsem bakalim..
Canım haftan çok güzel neden ciğer geliştirici vurdular acaba? Bilgi verdiler mi? Merak ettim.
Bebis kucuk diye dr 36+6 da alalim dedi pazarlikla 37+3 e fln kaydirabildim🙃 cokfazla degil gelişme geriliği2400gr cikti 36+3te. ama sıvısı da bi artip bi azalıyor. Ultrasonlar dengesiz. Gecen hafta plasenta damari beslemiyordu.bu hafta besliyor.. kg iyi gibi ama boy olcumleri 2-3hafta geriydi..bu hafta 1-2 hafta geri.

Tup bebek, 37yi de gorur gormez riske atmayalım dedi dr.zaten sezeryan olacakti🤷🏻‍♀️ Pzr alalim, gecikmeden vuralim dedi igneyi..
2gune bi nst.ye gelirsen persembeye atalim sonuclara gore dedi.

Kizlar iyisiniz umarım doğum yapan arkadaşlarım sağlıkla büyütün bebeklerinizi inşallah🙏🏻🌸ben doğum yapali 8 gün oldu sadece emziriyorum ilk 1 2 gün çok uyandırmaya çalıştık sarılık korkusundan şimdi ise sürekli memede uyumak istiyor ama sürekli ve bu beni aşırı yoruyor yara oldu goguslerim bunu nasıl aşıcaz bilmiyorum emzik veriyorum biraz tutuyor ve atıyor sadece göğsümde uyuyor.umarim bu süreç geçicidir yoksa hiçbir şekilde dinlenemiyoruz.birde göğüs kalkanı kullanan var mı iyi geliyor mu acaba
Kalkan ilk günden beri kullanıyorum en azından teması engelliyor elim ayağım 😬

Bebis kucuk diye dr 36+6 da alalim dedi pazarlikla 37+3 e fln kaydirabildim🙃 cokfazla degil gelişme geriliği2400gr cikti 36+3te. ama sıvısı da bi artip bi azalıyor. Ultrasonlar dengesiz. Gecen hafta plasenta damari beslemiyordu.bu hafta besliyor.. kg iyi gibi ama boy olcumleri 2-3hafta geriydi..bu hafta 1-2 hafta geri.

Tup bebek, 37yi de gorur gormez riske atmayalım dedi dr.zaten sezeryan olacakti🤷🏻‍♀️ Pzr alalim, gecikmeden vuralim dedi igneyi..
Anladım canım şimdi, doktor gerekli görmüş demek ki. Şifa olsun inşallah sağ salim gelsin bebiş. Aman ya vallahi ben de tüp bebek annesiyim, yapması ayrı dert taşıması ayrı doğurması ayrı 😂😂 bir an önce sağösalim kurtulalım inşallah 🙏🏻

Önce doğum yapan herkesi tebrik ederim

Bende hayatımın dönüm noktalarından birini daha yaşamış bulunmaktayım oğlum dünyaya geldi yanimda emmeye çabalıyor.. 4. Sezeryan olduğu icinmi bilmiyorum ama ameliyat islemim uzun sürdü iyiyim oglum devamlı emme peşinde sütüm fosur fosur yok ama emerek gelecek ins 😅
hayırlı olsun, Allah analı babalı abilerli büyütsün 🩷

Kızlar mide yanmasına çözümü olan var mı? Gaviscon fayda etmiyor artık, ne yatabiliyorum en oturabiliyorum berbat haldeyim 😔 mideyi hafif yatıştıracak şeyler yiyip içiyorum ama yarım saat sonra yine aynı, hiçbir şey yaramıyor 😔 2-3 kez üst üste gaviscon içiyorum yanma geçmiyor sanki yemek boruma ateşli çubuk sokuyorlar. Ooof of sabahlar olmuyor vallahi 😔

Anladım canım şimdi, doktor gerekli görmüş demek ki. Şifa olsun inşallah sağ salim gelsin bebiş. Aman ya vallahi ben de tüp bebek annesiyim, yapması ayrı dert taşıması ayrı doğurması ayrı 😂😂 bir an önce sağösalim kurtulalım inşallah 🙏🏻
Amin hepimiz hayirla, saglikla,kolayliklarla ..🤲
Evet yakindi sizinle gunlerimiz sanki.
Diyorlardi da nasil yaa diyordum..resmen 9ayim evde gecti ya riskli diye diye..geldikten sonra fildir fildir gezeriz ins🥲🐣

Sona yaklastikca gelen degisik bi duygusallik, stres ve heyecan🥲Hamileligin her haftası ayrı guncellemelerle gecti ..pozitif-negatif mucizelerle dolu resmen..

Bu hafta başıma gelenlerden bir kismi🫠
1-Et benler isyan cikardi.derma yolu sart.. Bogazimdan koltuk altima kadar..enfeksiyon gibi sardi resmen sayisiz.. oyle bilincsizce gul suyuyla temizliyordum boynumu ara ara.. bir kaci dusmus😳 🙏
2- anneme atip tutuyordum, bebegi yalapsap ya da kuru bile opmek yok vs..
24 saat geçmedi uçuk cikti ya dudaklarimda🤭tobeler tobesi🤯..
3- omurgam doymadi kilitlenmelere. Caktirdim kuru kupayi sonunda boynuma🫡 (bele dokunamiyoruz🤷🏻‍♀️)

Kızlar mide yanmasına çözümü olan var mı? Gaviscon fayda etmiyor artık, ne yatabiliyorum en oturabiliyorum berbat haldeyim 😔 mideyi hafif yatıştıracak şeyler yiyip içiyorum ama yarım saat sonra yine aynı, hiçbir şey yaramıyor 😔 2-3 kez üst üste gaviscon içiyorum yanma geçmiyor sanki yemek boruma ateşli çubuk sokuyorlar. Ooof of sabahlar olmuyor vallahi 😔
Oyy geçmiyor bi turlu..tam bir erderyaa oldum🐲
aşırı soguk ya da sıcak almamaya çalışıyorum. Varsa az tahinle(yagsiz kismi) muz yatistirdi sanki. 1 kasik leblebi yiyip su içmiyoruz bi sure asidi cekiyor.
(Sut yogurt anlik geçiryor ama sonradan asit yapiyor.. soda da yalan..)
Yarim saat bi saat dik pozisyon...gecenin 3unde ev turluyorum bazen..mayalilar, bazi meyveler vs aninda asit yapabiliyor.
Bi yemek sonrası, bi de 3 saat sonrasi sindiriminde yaniyor benim.artik otomatik takibe aldi kafa🤯

Hemde ne artirdi.. demir kan olsun diye pancar havuc salatası yedim bi kasecik🫣....210ne demek.100 üstü gormuyordum.. bugün 2.doz oldu.dikkat ettim.150lerde cikti en azından..

Kullandiginjz biberon philips avent fln miydi acaba? Kaşığı da hazir ettim ama hemsireler ugrasmaz gibi geliyor ben de ilgilenebilirsem bakalim..

Biberon markasının hiç önemi yok inanın, bebeğin çok hosuna gidiyor her türlüsü, sonra emmek zor geliyor. Hastanede özellikle genelde şırınga kullanıyorlar zaten sorun yaşamazsınız o konuda

Gaviscon sonradan daha da alevlendiriyor sanki,
Ben her şeyi ama her şeyi denedim. Ta ki doktorum hamileyken sabah aç karnına lansor başla gerekirse sabah akşam iç dedi. Dünyam değişti resmen. Sürekli kafama gaviscon dikiyordum. Bazen unutuyorum bir süre yine eskisine dönüyorum

Benim pozisyon almsti ama kanala girmemisti yine de bazen oyle hareket ediyor ki hem vajina hem makatta asiri bir agri duyuyorum. Hani cok asiri derecede sıkısıp saatlerce wc gidemezsin sizlar ya ona benziyor. Tuvalete cikamiyorum o agri varken hatta yuruyemiyorum sonra pozisyon degistiriyo geciyor. Bilmiyorum ayni sey mi ama benim de 2-3 gundur karnim baya asagida sanki indi gibi geliyor hareketlerim oturmam cok zorlasti
Evet tamam aynen bu şekilde oluyor. İlk hamileliğimde hiç yaşamamıştım ben bunu. Nstye de girdim sancılar hep 25-30 seviyesindeydi öyle bariz bir sancı da çıkmadı ama dün akşam o ağrı beni kivrandirdi.

Yaa çok geçmiş olsun. İyi yapmışssın taburcu olmakla, evde kendi güvenli alanında olmak daha iyi. Sağlıkla kendiliğinden başlasın inşallah doğum🌸
Amin inşallah 💜Çok teşekkür ederim. Canım hastanede yattığım gece bile doktorum anlattı benim gibi ssvd isteyen bir bayan normal doğum yapmış.Birde çok beklemiceksin sancın oldu mu evde sancı çekme dedi. İyi değilmiş ama tık yok benim bebiş durdu gelmeye niyeti yok💞😂

Biraz gevşettim rahim ağzını dedi nişan bekleme nişan gelmiş oldu 48 saat içinde doğum olur büyük ihtimalle dedi. Eve geldim şimdi kafam allak bullak belim ağrımaya başladı.
Valla canım hiç belli olmaz. Bebek gelmek istemeden doktorun dedigi gibi olmuyor.Ben bugün 4 gündür 3 cm açıklıkla bekliyorum. Nişan da geldi hastanedeyken ama maalesef ne sancı var ne bişey 😂 doktorum haftalar bile sürebilir dedi.

Önce doğum yapan herkesi tebrik ederim

Bende hayatımın dönüm noktalarından birini daha yaşamış bulunmaktayım oğlum dünyaya geldi yanimda emmeye çabalıyor.. 4. Sezeryan olduğu icinmi bilmiyorum ama ameliyat islemim uzun sürdü iyiyim oglum devamlı emme peşinde sütüm fosur fosur yok ama emerek gelecek ins 😅
Gözün aydın canım Analı babalı sağlıkla büyüsün inşallah 🥰

Valla canım hiç belli olmaz. Bebek gelmek istemeden doktorun dedigi gibi olmuyor.Ben bugün 4 gündür 3 cm açıklıkla bekliyorum. Nişan da geldi hastanedeyken ama maalesef ne sancı var ne bişey 😂 doktorum haftalar bile sürebilir dedi.
Yaaa yapmaaa. İyice psikolojimi alıştırdım ben. Neyse ipek kirpik yaptırayım bari 😂 bugün randevum vardı aylardır bakımsızdım Manikür pedikür saç hepsi tamam birde dedim ipek kirpik yaptırayım gitmeyecektim o zaman gideyim 🥲

Back
X