- 18 Ekim 2022
- 2.462
- 3.454
- 83
- Konu Sahibi annabelica
-
- #50.261
Bendeki de 3-6 idi galiba. Ablamdan gelmişti kullanmamıştım tam hatırlamıyorum :)Uyku tulumlarına bakıyorum bende ama hep 3-6 veya 6-9 ay için tulum var yenidoğan için göremedim ondan merak ettim link istedim
Teşekkür ederim canım bakayım hemenKızlar ben şunları aldım
2.0 tog olarak bu
1.0 tog olarak bu
Ne güzel, çok iyi yapıyorsun. benim bebiş kız bebişDoğduğundan beri her gün çıkarmaya çalışıyorum, gelişimi için çok önemli. Bir de şu an oyun çağı, arkadaş istiyor, evde durunca hem zaman geçmiyor hem de çocuk enerjisini atamıyor. Senin bebiş kız mı erkek mi?
Duvar kitaplığı linki plsKızlar bu arada Amazonda 10 adet İş bankası Kültür yayınları kitaplarını 336 tlye aldım bir bakın almak isterseniz çok indirim var. Hemen bir de duvara monte kitaplık siparişi verdim ty den :)
Ya kızçen olacak ne güzel, sağlıkla gelsin canımNe güzel, çok iyi yapıyorsun. benim bebiş kız bebiş
Ben mamajoonun 5 i bir arada olan sterilizatörünü aldım canımKizlar, biberon sterilizatoru aldiniz mi
Sagol asko bi bakayimBen mamajoonun 5 i bir arada olan sterilizatörünü aldım canım
Benim aldığım satıcıda stok kalmamış, indirime giriyor ama takip edersen kuzum
Canım hayırlı olsun gözün aydın hosgeldinnArkadaşlar günaydın ben oglusannesi eski nickle cezerye35+1de Çarşamba günü doğum yaptım burda aylarca birlikte güldük ağladık o nedenle sizi de haberdar etmek istedim yüksek tansiyon sebebiyle 31.haftada hastanede yatmistim vurulan ciğer geliştirici sekerimin yükselmesine sebep oldu ve dusuremedik bu zamana kadar anca dayandık oğluşum 3250gr 49 cm olarak geldi dünyaya. Daha kucağıma alamadim takipne diye bi sorunumuz var hızlı nefes alıyormuş kuvozde yatıyor. Hepinİz kıymetli annelersiniz umarım sağlıklı şekilde yavrularinizi kucağınıza alabilirsiniz ben o duyguyu henüz tadamadim ama sesime aglamasi beni bırakma der gibi o küçücük kuvoz penceresinden parmağıma yapışıp bırakmaması beni perişan ediyor kimse yaşamasın bunu çok zor. Dualarınıza talibim. Bizi de unutmayın dualarinizda lütfen
Listeye yazdirdigim gibi ismi İbrahim Kayra benim ismim de Pınar. Çok teşekkürler şimdiden.
Suyum fazla canım.Canım geçmiş olsun suyun fazla mi yoksa az mi doktor neden öyle diyor
Çok geçmiş olsun canımArkadaşlar günaydın ben oglusannesi eski nickle cezerye35+1de Çarşamba günü doğum yaptım burda aylarca birlikte güldük ağladık o nedenle sizi de haberdar etmek istedim yüksek tansiyon sebebiyle 31.haftada hastanede yatmistim vurulan ciğer geliştirici sekerimin yükselmesine sebep oldu ve dusuremedik bu zamana kadar anca dayandık oğluşum 3250gr 49 cm olarak geldi dünyaya. Daha kucağıma alamadim takipne diye bi sorunumuz var hızlı nefes alıyormuş kuvozde yatıyor. Hepinİz kıymetli annelersiniz umarım sağlıklı şekilde yavrularinizi kucağınıza alabilirsiniz ben o duyguyu henüz tadamadim ama sesime aglamasi beni bırakma der gibi o küçücük kuvoz penceresinden parmağıma yapışıp bırakmaması beni perişan ediyor kimse yaşamasın bunu çok zor. Dualarınıza talibim. Bizi de unutmayın dualarinizda lütfen
Listeye yazdirdigim gibi ismi İbrahim Kayra benim ismim de Pınar. Çok teşekkürler şimdiden.
Canım iste hafta ilerleyince zaten şeker ve tansiyon yükselme durumlari artıyor. Bu bizim elimizde olan bir sey degil. Benimde seker mesela belli haftadan sonra ozellikle insülin kullanmama ragmen yuksek cikti hep. Sonra doz artirdik hep.Sağ ol canım cevabın içinevde cihaz aldık takip etmeye başladım benim normalde hep düşük seyrederdi ama gebeliğe bağlı sanırım bu aralar artış eğiliminde gözüküyor. Söylediğim değerler şimdiye kadar gördüğüm en yüksek olanları canım yediğime pek dikkat etmedim nasıl olsa düşük diye rahat davrandım sanırım o yüzden kaçamak yapınca kaç çıkardı bilmiyorum zaten karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum maalesef En azından doğuma kadar beslenmeme dikkat edeceğim
Canım benim cok sağol sordugun icin. Şükür sıkıntı yok diyelim. Dün kontrolüm vardi. Ilk kez nst ye girdim. Garip heyecanli birseymisSen nasılsın canım? Birkaç gündür yoktun. Bir sıkıntı yok değil mibabylovee
Ben de ilk nstye 28. Haftada girmiştim düştüğüm zamanda. 3 hafta sonra da doktorum rutin olarak alacak. Artık sonlara doğru yaklaşıyoruzCanım iste hafta ilerleyince zaten şeker ve tansiyon yükselme durumlari artıyor. Bu bizim elimizde olan bir sey degil. Benimde seker mesela belli haftadan sonra ozellikle insülin kullanmama ragmen yuksek cikti hep. Sonra doz artirdik hep.
Dikkat et canım ya. Karbonhidrati tam bugday ekmegi ve bulgur pilavi ve arada makarna dışında tüketme bence. Son zamanlarımız zaten biraz kontrollü ilerleyelim
Canım benim cok sağol sordugun icin. Şükür sıkıntı yok diyelim. Dün kontrolüm vardi. Ilk kez nst ye girdim. Garip heyecanli birseymis
Dogum tarihimiz tamamen netlesti.
Birde tansiyon sorunumuz devam ediyor malesef.
Orda takip yapildi 15lere yukseldi biraz bizi korkuttu ama sonra düştü biraz eve geçtik. Orada stresi yönetemedigim icin yukseliyor heyecan yapiyorum.
Birde artik haftada 2 defa kontrole cagirdi doktorum daha sık görüşelim dedi. Tansiyonla ilgili sorunu çözersek daha rahat olacagim
Sen nasılsın canım?
Ay dogru sen erken haftalarda girmistin dimii. Ben ilk ekz girince heyecanlandim bayaBen de ilk nstye 28. Haftada girmiştim düştüğüm zamanda. 3 hafta sonra da doktorum rutin olarak alacak. Artık sonlara doğru yaklaşıyoruztansiyon strese hiç gelmiyor canım sakin kalmak lazım benim de gebeliğin başında çok düşüktü 7- 5 şeklindeydi mesela ama son zamanlarda 12-8 olmaya başladı normal bir değer ama ben düşük tansiyonlu olduğum için bu bile yüksek geliyor bana demek ki hepimizin dikkat etmesi lazım. Haftada 2 lere düştünüz demek bebiş nasıldı keyfi yerinde mi ?
Maşallah en başından beri ne kadar çok dikkat ettin canım hem şeker şimdi de tansiyon. Tam 20 gün kalmış çok heyecanlı yaAy dogru sen erken haftalarda girmistin dimii. Ben ilk ekz girince heyecanlandim baya
Evet malesef ki tansiyon strese heyecana hic gelmiyor hicc.. nabzim 166 atıyordu.. yani cok değişik birsey ama hep yüksek çıkıyor orda bir sekilde
Bak seninde yükselmiş demek ki normal ama iste tabi doktorlar bu durumu önemsiyor. Bende cevremde kimle konussam hamilelikte tansiyon biraz yüksek olur diyor ama dr.lar oyle düşünmüyor iste. Ben epeydir sıfır tuz besleniyorum,zeytin vs hic yemiyorum. Baya dikkat ediyroum tansiyon ilaci da iciyorum..
Teyzesi şükür bebisim iyiydidoktorumuz biraz daha idare etsin beklesin dedi durdu. Sağlıkla gelsin de o bize yeter. Birde 3 hafta daha dayansin en az
Ne kusuru canım olur mu şeyCanım giremedim gruba kusura bakma anca okuyabiliyorum mesajlari cevapsiz birakmak istemedim.
Canım senin doktorun yöntemi farklı anladığım kadarıyla. Çünkü benim doktorum özellikle insülini tüm güne yaymazsak sekeri kontrol edemeyiz diyor.
Mesela sabah açlık yüksekse,geceyi yukseltiyor benim doktorum. Toklukta hangi öğün yüksekse o öğünde açken vurdugum dozu artiriyor.
Tüm güne yayiyoruz yani insülini. 8 ünite cok az bence senin icin
Yok canim ya bide o mu varmis. Ne alakasi varmis. Seker olunca niye etkilensin bebegin cigeri ?
Aşırı iri bebekler şekerden dolayi haftasindan erken dogunca ciğer gelisimi geriden geliyordur belki bunu demek istemistir.
Ben bunu aldım canım ama sayfada bir sürü seçenek varKızlar o zaman yeni doğan için aldığınız uyku tulumlarını linkleyebilir misiniz :)
Ah canım sorma gercekten o kadar cok dikakt etmem gereken sey oldu ki.. hepsine de bin şükür napalim bebegim iyi olsun sağlıkla vaktinde gelsin deMaşallah en başından beri ne kadar çok dikkat ettin canım hem şeker şimdi de tansiyon. Tam 20 gün kalmış çok heyecanlı yahem beslenmene dikkat ediyorsun hem ilaçlarını alıyorsun bence hiçbir sıkıntı olmaz doktorun da 2 haftada bir görecekmiş zaten hemen müdahale ediliyor sona yaklaştık resmen inanamıyorum
Canım şöyle, levemir 24 saatlik bir ilac. Onun dozunu daha yavas artiriyor doktorlar. Ama ben gün icinde novorapid vuruyorum her öğünden önce aç karnına. Ve ona ragmen aclik sekerlerim yüksek cikiyor hala. Olabiliyor yani. Mesela gecen hafta 150 bile cikmadi tokluklarim. Ama dün doktorum yine gece dozumu artirdi çünkü sabahlari ozellikle şekerim yüksek oluyor.Ne kusuru canım olur mu şeybende senin bu söylediğini söyledim mantık olarak. ama bana dediki levemir etkisi çok uzun süren bi ilaç dedi. Hani sabah akşam yapsak daha iyi olmaz mı gibilerinden söylemiştim ben. Yok dedi. Actrapidi arttıralım. Zaten onu artırınca düşecek dedi. 2si birden ağır gelir dedi valla bende anlamadım gitti. Zaten yarın kontrolde diyeceğim hocam beni artık doğurtun ben strese giriyorum diye. Bugün tam 36+6 yım haftaya cuma alsın beni bence
Bencede benim dr benim sabrımı zorladıCanım şöyle, levemir 24 saatlik bir ilac. Onun dozunu daha yavas artiriyor doktorlar. Ama ben gün icinde novorapid vuruyorum her öğünden önce aç karnına. Ve ona ragmen aclik sekerlerim yüksek cikiyor hala. Olabiliyor yani. Mesela gecen hafta 150 bile cikmadi tokluklarim. Ama dün doktorum yine gece dozumu artirdi çünkü sabahlari ozellikle şekerim yüksek oluyor.
Bu sabah açlık 102ydi mesela yine. Aslinda ağır gelmez. En düşük dozla baslasaydi simdiye epey yol almistiniz. Seni zorladi doktorun bence bosuna.
Ay de vallahi dogurtsunbide su an bile dogurabilirsin yani ben doktorun verdigi tarihte anca 37 oluyorum mesela
Ben de takvimime baktım şimdi 47 gün kaldı yazıyor. Günüm tam belli olmamasına rağmen bi heyecan basıyor artıkAh canım sorma gercekten o kadar cok dikakt etmem gereken sey oldu ki.. hepsine de bin şükür napalim bebegim iyi olsun sağlıkla vaktinde gelsin de
Evet tam 20 günsağlıkla beklesin yavrum da 20 gün daha.. saglikla dogsun büyüsün tüm bebislerimiz.
Yok yok 2haftada bir degil, haftada 2 defa görüşeceğiz artik doktorla.yani 3-4 günde bir kontrole gidecegiz artık. Bu durumda bende stres yaptirsa da olsun iyi tarafindan bakalim bebisimizden hep iyi haberler alacagimiza sonsuz inanarak gidecegiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?