Ahahah aynen öyle allahtan bizim iki taneYabancılar ikizlerine, üçüzlerine falan yapıyor ya görüyorum reelstebiri önünde, diğeri arkasında kanguruda, bir diğeri de bebek arabasında haha çok tatlı ama bir o kadar da zor
Canım 3 hafta önde olmasını normal karşılamazlar ama her kilo şekerden değil. Şekerin olmasa daha yediğin meyveler tatlılar bebeğe kilo yapar dikkatli beslen bu aralar bak bakalım bi sonrakinde ne olacakKızlar nasılsınız ? Evde şeker ölçümü yapan varmı ? Yazabilirmi ya bi kaç bişey sorucam sabah açlık 102 , tokluk 112 çıktı normalmi
Öğlende öyle çıktı
Ya benim şöyle bir problemim oldu normalde son adetim benim 1 aralıktı ama hep 15.20 aralık yazıyorduk sistemlerde
İki ayda bir adet olduğumdan,pcos hastalığı olduğundan bende yumurtlama günüm farklı olduğu için
İlk ultrason ölçümlerine göre adet günü belirlemiştik 15 aralık diyeydi işte neyse. Şimdi bebeğim 36+2 ile uyumlu yani 1 aralık son adetimle uyumlu
Zaten hep öyleydi aslında önden gidiyordu aslında önden gitmiyor haftasını yakaladı
Şuan 3 kilo mesela
Şeker yüklemesi yaptım şeker çıkmamıştı ama doktor şeker takip istediki
Bebeğin iriliği acaba şekerden mi
Yoksa kendisinin gelişimi tamamladı haftasını yakaladı ondan mı kaynaklı anlamak için
Şeker ölçmemi söyledi üç gün
Grupta en erken ben doğurcam anlaşılan eğer seseryan olursam 2 haftaua doğrucam
Canım plasenta bazen büyüme atağında fazla insülin gereksimi duya biliyor.. Bir kaç gün açlık şekerini takip et bakalımKızlar nasılsınız ? Evde şeker ölçümü yapan varmı ? Yazabilirmi ya bi kaç bişey sorucam sabah açlık 102 , tokluk 112 çıktı normalmi
Öğlende öyle çıktı
Ya benim şöyle bir problemim oldu normalde son adetim benim 1 aralıktı ama hep 15.20 aralık yazıyorduk sistemlerde
İki ayda bir adet olduğumdan,pcos hastalığı olduğundan bende yumurtlama günüm farklı olduğu için
İlk ultrason ölçümlerine göre adet günü belirlemiştik 15 aralık diyeydi işte neyse. Şimdi bebeğim 36+2 ile uyumlu yani 1 aralık son adetimle uyumlu
Zaten hep öyleydi aslında önden gidiyordu aslında önden gitmiyor haftasını yakaladı
Şuan 3 kilo mesela
Yoksa kendisinin gelişimi tamamladı haftasını yakaladı ondan mı kaynaklı anlamak için
Canım normalde benim son adetime göre zaten bebeğim 36 haftalıkCanım 3 hafta önde olmasını normal karşılamazlar ama her kilo şekerden değil. Şekerin olmasa daha yediğin meyveler tatlılar bebeğe kilo yapar dikkatli beslen bu aralar bak bakalım bi sonrakinde ne olacak
Edicem canım şuan ediyorum iğne ve kandan nefret ediyorum kendime nasıl bunu yapıyorum bilmiyorum ama annelik duyguları insana herşeyi yaptırıyoCanım plasenta bazen büyüme atağında fazla insülin gereksimi duya biliyor.. Bir kaç gün açlık şekerini takip et bakalım
Canım şimdi bunu sana göre değerlendirmek lazım, genel olarak değerlendirmemek lazım. Açlık 95 altı olması lazım senin 102 çıkmış, öğlende de aynısı diyorsun. Bu yüksek değerde demek. Benim son birkaç gündür sabah açlık 100-105 arasında çıkıyordu maksimum 107 gibi çıkmıştı, bugün endokrin doktorum yüksek olduğunu söyledi. Yani sabah açlığın yüksek olmasının bazı nedenleri var ama bunları da ele aldığın zaman senin bebeğin haftasına ve kilosuna göre iriyse yediklerine dikkat etmen gerekiyor demektir. Karbonhidrat, şekerli ve paketli gıdalardan, meyvelerden uzak durman lazım demektir.Kızlar nasılsınız ? Evde şeker ölçümü yapan varmı ? Yazabilirmi ya bi kaç bişey sorucam sabah açlık 102 , tokluk 112 çıktı normalmi
Öğlende öyle çıktı
Şuan 3 kilo mesela
Bana genelde çok ayakta kalınca yürüyüş sonrasında filan oluyor. Sizin de öyle mi?Bu sancı oluyor ama düzenli değil. Benim kasılmalarım da sancı olmuyor bi kere olmuştu oda sırtımdan vurmuştu. Genel de karnım sertleşir basınç olur nefes darlığı yaşarım. Düzenli olup olmamasına dikkat et. Belki de bebiş baş asagı durdugu için baskı yapıyor oda hem vajina hem makat ağrısı yapıyor olabilir. Ama devam ederse sabah doktoruna bildir kuzum braxton hicks ağrılı olmaz bence düzenli değil korkma
Evet ya herşey minik mucizeler içinEdicem canım şuan ediyorum iğne ve kandan nefret ediyorum kendime nasıl bunu yapıyorum bilmiyorum ama annelik duyguları insana herşeyi yaptırıyo
Benim de gebelik şekerim çıktı + geçen sene ekim ayından bu yana kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Ömür boyu kan sulandırıcı hap ve geçen sene ekim ayında başlayan kan sulandırıcı iğne serüvenimin de doğumdan sonra 10 hafta daha süreceğini bildiğim için çok umursayamıyorumÇok uzun zaman olmuş yazmayalı.
Benim gebelik süreci şeker sebepli mutsuz gidiyor. Birde kan sulandırıcı iğne vericem diye tutturdu doktor. İstemiyorum dedikçe olmaz kullanman lazım diyor. Ne gerek var anlamadım.
25 hafta şeker testiyle birlikte ben oldukça yorgun ve mutsuz bir anne adayına dönüştüm.
Diyetle kontrol altına aldık ama azıcık kaçırsam şeker fırlıyor. Ama ben günde iki kilometre yürüyorum yürüyüş arasına da dondurma koyuyorum çok şükür açlık şekerim de düzgün çıkıyor.
Yarın doktor kontrolüne gideceğim. Göreceğiz bakalım neler olacaak.
Ediyorum canım hatta ben hiç yiyemiyorum midee yanmam çok ileri düzeydeCanım şimdi bunu sana göre değerlendirmek lazım, genel olarak değerlendirmemek lazım. Açlık 95 altı olması lazım senin 102 çıkmış, öğlende de aynısı diyorsun. Bu yüksek değerde demek. Benim son birkaç gündür sabah açlık 100-105 arasında çıkıyordu maksimum 107 gibi çıkmıştı, bugün endokrin doktorum yüksek olduğunu söyledi. Yani sabah açlığın yüksek olmasının bazı nedenleri var ama bunları da ele aldığın zaman senin bebeğin haftasına ve kilosuna göre iriyse yediklerine dikkat etmen gerekiyor demektir. Karbonhidrat, şekerli ve paketli gıdalardan, meyvelerden uzak durman lazım demektir.
KıyamamEdiyorum canım hatta ben hiç yiyemiyorum midee yanmam çok ileri düzeyde
Yarım kase çorbayı zor içiyorum midem almıyor
Doktorum ne dicek cuma gidicem bakalım nasipse
akşam yemeğini 7den sonraya asla bırakmayın ve akşam yemekten bir saat sonra en fazla yarım bardak yoğurt filan yiyebilirsiniz. meyve vs akşam yemeğinden sonra yemeyin.. böyle yaparsanız sabah açlık şekeriniz daha düşük çıkar.Canım sadece sabah şekerim 94 üzerinde çıkıyor ( üzerinde derken 98max 100 arası) yemeklerden sonra bile çok düzgün hepsi sınırın altında sadece sabah açlık şekeri için verecekti. Sonra saçmaladıklarının farkına vardılar galiba tuaf şekilde ısrar bile etmediler . Ozaman bakalım takip edelim va dediler bebeğin suyu normal kilosu normal . Bir tanıdık var 32 haftada bebek kilosu 2,400 mü ne ona kimse birşey demiyor
Canım kalp atışını hangi ay ve kaçında görmüştünn hatırlıyor musunKıyamamİnşallah güzel haberler alırsın canım benim hayırlısıyla
Yani hatırladığım 6+3 te görmüştüm kalp atışını 25 şubatta. Sat 11 ocak.Canım kalp atışını hangi ay ve kaçında görmüştünn hatırlıyor musun
Evet beraberiz seninle. Benim eşim beğenmiyor isimleri her birine bir kulp buluyor bir barış diyor bir burak bşrde sonuna can bir sürü isim önerdiler yok en sonunda doğumhanede ben koyacam ismini o olacakYaa öyle miiBiz de birkaç isimde kararsız kalmıştık ama karar verdik sonunda üstümüzden bir yük kalktı
Teşekkür ederiizben uzun yola götürüyordum da burda bakamam aniden üstüme falan atlıyo karnım hareket ettikçe pıtır pıtır vuruyo hani vurmak için değil de sevmek için yaptığını biliyorum ama malesef doğumdan sonra alıcam inşallah yanıma
Kız zaten bebeğin anormal demiyorum maşallah iyi sadece kilo almasını o derece istemiyorlarCanım normalde benim son adetime göre zaten bebeğim 36 haftalık
Ama geç dölllenme diye düşündük ben son adetimi bilmiyordum bile adetlerim düzensiz diye
Mesajlardan bulduk sonra
Bebeğim hep önden gidiyordu
Grupta herkesten önce kalp atışını vs duyan bendim
Hep bi ilerde gitme bi anormallik vardı zaten
İkili test grafiğime vs de baktı doktorum o zamnlarda önde görünüyor 1 aralık ile uyumlu yani
Sadece bir yeri değil kolu bacağı göbeği kafası herşeyi ile 36 uyumlu
Solunum organlarına vs baktılar o da normal gelişmiş çıktı
Tek sıkıntı adet tarihinin en başında 15 i yazılmasıydı
Bekliyorum bende bakalım nasip neyse o olcak
benimkiler günde 8-9 defa hıçkırır hele kızım ooo oğlumun kısa sürer her hıçkırması kızımın 15-20 dakika sürer her biriAyy kızlar benim bebişi sabah hiçkirik tutmuştu şimdi yine hiçkiriyor normalmi bu kadar hiçkirmasiçok tatlı ya tik tik kalp atişi gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?