Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
Canım 3 hafta önde olmasını normal karşılamazlar ama her kilo şekerden değil. Şekerin olmasa daha yediğin meyveler tatlılar bebeğe kilo yapar dikkatli beslen bu aralar bak bakalım bi sonrakinde ne olacak

Canım plasenta bazen büyüme atağında fazla insülin gereksimi duya biliyor.. Bir kaç gün açlık şekerini takip et bakalım

Çok uzun zaman olmuş yazmayalı.

Benim gebelik süreci şeker sebepli mutsuz gidiyor. Birde kan sulandırıcı iğne vericem diye tutturdu doktor. İstemiyorum dedikçe olmaz kullanman lazım diyor. Ne gerek var anlamadım.

25 hafta şeker testiyle birlikte ben oldukça yorgun ve mutsuz bir anne adayına dönüştüm.

Diyetle kontrol altına aldık ama azıcık kaçırsam şeker fırlıyor. Ama ben günde iki kilometre yürüyorum yürüyüş arasına da dondurma koyuyorum çok şükür açlık şekerim de düzgün çıkıyor.

Yarın doktor kontrolüne gideceğim. Göreceğiz bakalım neler olacaak.

Canım 3 hafta önde olmasını normal karşılamazlar ama her kilo şekerden değil. Şekerin olmasa daha yediğin meyveler tatlılar bebeğe kilo yapar dikkatli beslen bu aralar bak bakalım bi sonrakinde ne olacak
Canım normalde benim son adetime göre zaten bebeğim 36 haftalık
Ama geç dölllenme diye düşündük ben son adetimi bilmiyordum bile adetlerim düzensiz diye
Mesajlardan bulduk sonra
Bebeğim hep önden gidiyordu
Grupta herkesten önce kalp atışını vs duyan bendim
Hep bi ilerde gitme bi anormallik vardı zaten
İkili test grafiğime vs de baktı doktorum o zamnlarda önde görünüyor 1 aralık ile uyumlu yani
Sadece bir yeri değil kolu bacağı göbeği kafası herşeyi ile 36 uyumlu
Solunum organlarına vs baktılar o da normal gelişmiş çıktı
Tek sıkıntı adet tarihinin en başında 15 i yazılmasıydı
Bekliyorum bende bakalım nasip neyse o olcak

Canım plasenta bazen büyüme atağında fazla insülin gereksimi duya biliyor.. Bir kaç gün açlık şekerini takip et bakalım
Edicem canım şuan ediyorum iğne ve kandan nefret ediyorum kendime nasıl bunu yapıyorum bilmiyorum ama annelik duyguları insana herşeyi yaptırıyo

Canım şimdi bunu sana göre değerlendirmek lazım, genel olarak değerlendirmemek lazım. Açlık 95 altı olması lazım senin 102 çıkmış, öğlende de aynısı diyorsun. Bu yüksek değerde demek. Benim son birkaç gündür sabah açlık 100-105 arasında çıkıyordu maksimum 107 gibi çıkmıştı, bugün endokrin doktorum yüksek olduğunu söyledi. Yani sabah açlığın yüksek olmasının bazı nedenleri var ama bunları da ele aldığın zaman senin bebeğin haftasına ve kilosuna göre iriyse yediklerine dikkat etmen gerekiyor demektir. Karbonhidrat, şekerli ve paketli gıdalardan, meyvelerden uzak durman lazım demektir.

Bana genelde çok ayakta kalınca yürüyüş sonrasında filan oluyor. Sizin de öyle mi?

Benim de gebelik şekerim çıktı + geçen sene ekim ayından bu yana kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Ömür boyu kan sulandırıcı hap ve geçen sene ekim ayında başlayan kan sulandırıcı iğne serüvenimin de doğumdan sonra 10 hafta daha süreceğini bildiğim için çok umursayamıyorum Gebelik şekeri konusunda asla yalnız değilsin kesinlikle insanı dönem dönem mutsuz ediyor. İnsanın bu kadar aç hissettiği bir zaman diliminde hiçbir şeyi yiyememesi çok kötü.

Ediyorum canım hatta ben hiç yiyemiyorum midee yanmam çok ileri düzeyde
Yarım kase çorbayı zor içiyorum midem almıyor
Doktorum ne dicek cuma gidicem bakalım nasipse

akşam yemeğini 7den sonraya asla bırakmayın ve akşam yemekten bir saat sonra en fazla yarım bardak yoğurt filan yiyebilirsiniz. meyve vs akşam yemeğinden sonra yemeyin.. böyle yaparsanız sabah açlık şekeriniz daha düşük çıkar.

Yaa öyle mii Biz de birkaç isimde kararsız kalmıştık ama karar verdik sonunda üstümüzden bir yük kalktı
Evet beraberiz seninle. Benim eşim beğenmiyor isimleri her birine bir kulp buluyor bir barış diyor bir burak bşrde sonuna can bir sürü isim önerdiler yok en sonunda doğumhanede ben koyacam ismini o olacak

Az kaldı annesi hem kardeşine hem annesine kavuşacak özlediğinden de trip de atmaz belki

Kız zaten bebeğin anormal demiyorum maşallah iyi sadece kilo almasını o derece istemiyorlar ama haftasıyla uyumluysa seni niye korkutuyor ki demek ki olması gereken bu

Bende aynı şeyi düşünüyorum yürüyüşe çıktığımda görüyorum mısırlar dondurmalar yanımdan geçenlere bakıyorum öylece içim gidiyor. Peki bu kan sulandırıcı iğne neden gerekliymiş? Şeker sebepli mi bana kilodan dolayı demişti. Ben 93 ile hamile kaldım en başından beri doktorum 100 geçmeyeceğiz diyordu. Bir kontrolde 101 çıktım ama hastane tartısı fazla gösteriyor çünkü evde 98 çıkıyorum. Bunu doktora da söylüyorum ama hadi senin güzel hatrın için öyle olsun diyo.

Şeker sebepli diyetisyene gittik ilk günler açım diye geziyordum sonra alıştım. Şimdi küçük porsiyonla doyuyorum. Ve kilo verdim hatta dün sabah 96.70 çıktım.
Yani ben 32 haftalıkken toplamda 3.7 kilo almış oldum. Doktor bu normal iyi bişey diyor. Anlamadım gitti vallahi

Ayy kızlar benim bebişi sabah hiçkirik tutmuştu şimdi yine hiçkiriyor normalmi bu kadar hiçkirmasiçok tatlı ya tik tik kalp atişi gibi
benimkiler günde 8-9 defa hıçkırır hele kızım ooo oğlumun kısa sürer her hıçkırması kızımın 15-20 dakika sürer her biri e siziki de tek desek 4-5 defa olması normal korkma hıçkırmaları diyafram ve ciğer geliştirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…