Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
Ben inme geçirdiğim için beynimde de 2 tane damar tıkalı olduğu için bana ömür boyu kan sulandırıcı verildi. Aşılama tedavileri alırken de hormon iğneleri ve ilaçlarının zarar vermemesi için kan sulandırıcı iğneye başlamıştık. Şimdi bana verilme amacı bu. Sana ne kaynaklı verildi inan bilemiyorum ama tahmin ettiğim kadarıyla gebelik şekeri çıktığı için kilo da var diyerek verilmiş. Kilo verme konusu da eğer bebeğin haftasıyla uyumlu gidiyorsa hiiiiiç kendi kilonu dert etme. Ben gebelik boyunca 3 kilo almıştım gebelik şekeri çıktıktan sonra 4 kilo verdim. Yani bebeğim de kilo almaya devam ediyor çok şükür ki. O yüzdeeeen kontrollü yiyerek, ilaçları vs kullanarak devam edeceğiz bir şey kalmadı

Bana genelde çok ayakta kalınca yürüyüş sonrasında filan oluyor. Sizin de öyle mi?
Yürüyüş yapınca kasılıyorum o an olduğum yerde kalıyorum geçene kadar çünkü basınç oluyor canım bende. Ama 2 aydır hastane hariç yürümüyorum uzanıyorum uzanırken de aynı şekilde mesela dünden beri hiç uyumadım çünkü çok kasılmam var

Ben de öyleyim aşırı kasılıyorum ayağa kalktığım an tuvalete gidene kadar taş gibi oluyo bıçaklar saplanıyor yatınca geçiyo

Kız zaten bebeğin anormal demiyorum maşallah iyi sadece kilo almasını o derece istemiyorlar ama haftasıyla uyumluysa seni niye korkutuyor ki demek ki olması gereken bu
Canım bu adet düzensizliği gerçekten berbat bişey bebeğimin haftasını bile bilemiyorum çok üzülüyorum

Evet canım akşam yemeğinden sonra karbonhidrat vs alma dedi hemşire bakalım . Normalde aslında iyi çıkıyordu ama bir sıra çok yükseldi.. ama beni streste çok etkiliyor gerçekten beni stres ediyor bunların bu şekilde konuşmaları dün gece yine tüm uykumda kan şekeri ölçtüm

Yani hatırladığım 6+3 te görmüştüm kalp atışını 25 şubatta. Sat 11 ocak

Yani hatırladığım 6+3 te görmüştüm kalp atışını 25 şubatta. Sat 11 ocak.
Mesela ben 1 şubatta görmüştüm kalp atışını ama doktor bana 2 aylığa yakın beta hcgn var demişti
Bilsem daha erkende görebilirmişim
Çok karışık
Bebeğim kilosundan erken alınıp gelişmemiş çıkarsa diye çok korkuyorum

Ay ilaç ilaç ilaç gına geldi yahu.
Sabah aç karna demir ilacı, kahvaltıdan sonra aspirin, akşam yürüyüşten sonra folik asitli multivitamin, birde magnezyum.
Şimdi bir de iğne ekleyecek.
Sıkıldım bu kadar ilaç kullanmaktan.

Şekerin sabah yüksek çıkması genelde çok az yersen vücut depodakini şeker olarak yakar başka nedeni de stres yorgunluk halsizlik ve gece uyuyamamak bile etkiler. Ama bunlar yok yine de açlık yüksekse tabi doktorun karar vermeli. Benim doktorum 100 normal diyor üstü olursa zarar. Şeker de zaten kilo yapar hamilelikte dikkat edilmezse. Çünkü normal hamile bir kilo alıyorsa şekeri olan dikkat etmediğin de 3 alır. Bi diyet yap bakalım kaçamaksız seninde kaçamakta yüksek çıkıyor. Çünkü diyetle kilo almazsın diyet yapıyorsan da yanlış uyguluyorsundur. Kan sulandırının şekerle bağlantısı yok doktorun farklı amaçla vermiştir

Ben de öyleyim aşırı kasılıyorum ayağa kalktığım an tuvalete gidene kadar taş gibi oluyo bıçaklar saplanıyor yatınca geçiyo
Evet kiminin ayakta kiminin uzanınca olur. Ama ayakta olması daha iyi uzanınca geçiyorsa yalancı kasılmadır net

Hahha anneannemin ilaç kutusu olurdu mutfakta şu an benim de öyle resmen ilaç kutum var

Evet kiminin ayakta kiminin uzanınca olur. Ama ayakta olması daha iyi uzanınca geçiyorsa yalancı kasılmadır net
Evet ben de öyle olmasını umuyorum ve çok dinlemiyorum kendimi o an yoksa panik atak geçiriyorum

Kızlar biz çok iyiyiz sağlıklıyız çok güzel büyümüşüz 1.5 kilo 40 cm doktorumuz öyle dedi. Bel ağrım da bebek basınç yaptığı için oluyormuş dolgit krem verdi birde hafif mide yanmam var dedim bebeğin saçları çıkıyor der büyükler o evredesin dedi 2 şişe gaviscon şurup verdi günde 3 defa vermiş çok olmaz mı ya

Ahahah bende günde 11 hap kullanıyorum bazen saat yetiştirmekte stres oluyorum

Kızlar bugün kontrolümüz vardı 31 hafta 5 günlük olduk, kilosu biraz az geldi 1600 gram olmuş doktor normal dedi ama benim aklımı karıştıran bi konu var. Ölçümleri genelde 30-31 hafta civarı çıktı ama baş çevresi ölçümü 34 haftayla uyumlu görünüyor, haftama göre çok ilerde değil ama diğer ölçümlerle arasındaki fark beni korkuttu

Kilosu gayet güzel kuzum her bebekte aynı değil. Baş karın ölçümleri bazen büyğk çıkabilir bu normal herkesin kafa yapısı aynı değil. Mesela ben ne kadar zayıflasam da yanaklı biriyim öyle düşün. Bunu çok araştırdım. Benim kızın da boyu uzun haftasına göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…