- 1 Kasım 2023
- 1.346
- 864
- 43
- 30
Arkadaşların dediği gibi boyle bişey talep etmem içinden gelirse durumu olursa almak isterse alır.Cocuğa takılan altınları alırım demesi bana tuhaf geldi açıkçası,bu hediye değil aranızda anlaşma olur.Selam kızlar, eşinizden doğum hediyesi olarak ne istediniz? Ben 35 gramlık bir set begendim aldıramadim, 20 gramlık bir set beğendim onu da alırım diyor ama bebege gelen altınları alırım diyor offf bebege zaten 15-20 gram gelir ki hediye aldım derken kaziklanicam resmen moralim bozuldu onun cimriliginden, siz nasıl konuştunuz bu konuları? Bebeğin altınlarını ne yapmayı düşünüyorsunuz, eşinizden ne istediniz
Benimde hala 4 hafta ama benim arada 2 ci haftada yani Perinatoloji oluyor belki ona bağlıdır .Herkesin kontrolü 2 hafta 3 hafta da bir oldu kız benim niye hâlâ 4 hafta da bir 34. Haftaya denk geliyor zaten onda da doğum ile ilgili konuşacakmışız.
Belki risk görmediği içindir canım benim riskli diye her hafta gidiyorumHerkesin kontrolü 2 hafta 3 hafta da bir oldu kız benim niye hâlâ 4 hafta da bir 34. Haftaya denk geliyor zaten onda da doğum ile ilgili konuşacakmışız.
Benim svo öyküsü ve gebelik şekeri nedeniyle 2 haftada bir. Senin de ilerleyen zamanlarda 2 ye düşebilir canım o da son haftalarına denk gelirHerkesin kontrolü 2 hafta 3 hafta da bir oldu kız benim niye hâlâ 4 hafta da bir 34. Haftaya denk geliyor zaten onda da doğum ile ilgili konuşacakmışız.
Evet canımm ankaradayım ama cuma olması kötü olmuş ya hastane randevum var cuma hematolojide. Çarşamba perşembe ya da başka gün olsaymış. Şu an çok üzüldümBenim bildiğim ankara’da ve burada olan iki kişi var. A ayseipekalp25 @Pembeintraket gebelik okulunda bulusmaz miyiz:)
Ben aradim bu arada hala kontenjan varmis 50-60 kisi oluyoruz dediler kayit oldum. Hamile yogasi da yapilacagi icin rahat bir seyler giymeyi tavsiye ediyoruz dedi.
Kuzum Hematoloji doktorunun dönem arkadaşı varmış bi tane onu önerdi aynı hastanede. Geçen özel muayenehanesine gittik ilk orada tanışalım derdimizi anlatalım bakalım ne diyecek diye. Adamı çok övüyorlar çok iyi şöyle böyle diye.o kadar çok öven var kiA ayseipekalp25 canım sen naptın hematoloji arayacağım doğum için vs diyordun ?
Senin doğumunda kesin hematolojide olsun mu deniliyor canım ? Doktor içine sindiyse süper ..Kuzum Hematoloji doktorunun dönem arkadaşı varmış bi tane onu önerdi aynı hastanede. Geçen özel muayenehanesine gittik ilk orada tanışalım derdimizi anlatalım bakalım ne diyecek diye. Adamı çok övüyorlar çok iyi şöyle böyle diye.o kadar çok öven var kiYani adam illa ki iyidir ama ben sormadan bişey söylemiyor, ketum ben de afedersin önceki doktorumda otu b.ku her şeyi sorup öğrenmek istediğimden biraz ay noluyoruz ya oldum. Ama adam çok rahattı yani hallederiz hiç sıkıntı değil senin gibi hastalarla çok karşılaştım falan deyince dedim tamam o zaman biz bu adamdan devam edelim. Şurada zaten birkaç haftam kaldı fazla da macera aramayalım dedim. Cumartesi de tekrar randevum var geçen ilk randevuda biraz ne olduğunu anlayamadım ilk olduğu için, cumartesi iyice kafamda netleştiricem bakalım. İnşallah iyi olur ya
Şu anda ikinci kez Genivig diye bir ilaç kullanıyorum canım ben. Bu ilaç, vücudun ürettiği trombositi yakmasını engelliyor ve yeni trombositler üretilirken biz de ekstra dışardan da yükleme yapıyor ve trombositi iyice yükseltiyoruz. İlaç 3 hafta geçmeden tekrar verilemiyor. Ama etkisi de yaklaşık üç hafta sürüyor benim ikinci haftadan üçüncü haftaya geçişte artık yine vücut sinyal vermeye başlamıştı. Tekrar ilacı yükleyelim dediler. O şekilde oldu. Doktor da diyor ki bu genivig i şimdi geçen hafta yükledik. 31. Haftada yani. Üç hafta idare etse seni 34ü buluruz, 34 te tekrar genivig yüklenir üstüne trombosit yüklenir birden trombositini artırıp doğuma alırız diyor. Ama Hematoloji doktoruyla beraber yürütütüz diyor. Zaten cepten falan konuşuyorlar bu benim için iyi bi şey. Hematoloji bölümü ile kadın doğum aynı yerleşkede hemen çok da yakın. On kişiye yakın trombosit verebilecek askerin hazır olsun doğumda dedi. 5-6 kişi de önden 2şer ünite trombosit versin hazır olsun ani bi kanamada hemen yüklenmeye hazır olsun dedi. Bu genivig için de emzirmeye dair bi şey söylemediler bana. Benim de açıkçası hiç aklıma gelmedi. Senin ilaç bu mu? Adı ne acaba?Senin doğumunda kesin hematolojide olsun mu deniliyor canım ? Doktor içine sindiyse süper ..
Bende olmayacak
galiba normal sezeryana gireceğim raporum hazır eninin hangi ilaç ( hatta birtanesi var hematoloji foktorum not yazmış kullanılırsa anne bebeği emziremez diye ) ama hastanede hematoloji bölümü olan bir yer seçeceğim galiba .
Anladım canım benim eşim var yürüyen kan depom ama olası bir durumda umarım hastanenizde deposunda vardır.. ben henüz hastane seçmedim 35 de net seçmiş olmam lazım ve sezeryanı belirtmek lazım .. şu son sıralar safra taşı düşürdüm hastanede yattım vs derken biraz hastane o mu bu mu işinden geçtimŞu anda ikinci kez Genivig diye bir ilaç kullanıyorum canım ben. Bu ilaç, vücudun ürettiği trombositi yakmasını engelliyor ve yeni trombositler üretilirken biz de ekstra dışardan da yükleme yapıyor ve trombositi iyice yükseltiyoruz. İlaç 3 hafta geçmeden tekrar verilemiyor. Ama etkisi de yaklaşık üç hafta sürüyor benim ikinci haftadan üçüncü haftaya geçişte artık yine vücut sinyal vermeye başlamıştı. Tekrar ilacı yükleyelim dediler. O şekilde oldu. Doktor da diyor ki bu genivig i şimdi geçen hafta yükledik. 31. Haftada yani. Üç hafta idare etse seni 34ü buluruz, 34 te tekrar genivig yüklenir üstüne trombosit yüklenir birden trombositini artırıp doğuma alırız diyor. Ama Hematoloji doktoruyla beraber yürütütüz diyor. Zaten cepten falan konuşuyorlar bu benim için iyi bi şey. Hematoloji bölümü ile kadın doğum aynı yerleşkede hemen çok da yakın. On kişiye yakın trombosit verebilecek askerin hazır olsun doğumda dedi. 5-6 kişi de önden 2şer ünite trombosit versin hazır olsun ani bi kanamada hemen yüklenmeye hazır olsun dedi. Bu genivig için de emzirmeye dair bi şey söylemediler bana. Benim de açıkçası hiç aklıma gelmedi. Senin ilaç bu mu? Adı ne acaba?
Ama bence de Hematoloji bölümü olan bi hastane tercih etmelisin için rahat olur ve Allah korusun ani bi kanama falan olursa hemen müdahale edebilirler.
Doktorun çevresinin geniş olması senin için çok iyi olmuş canım o en iyisini sana önerir sen de küçük bi araştırma yaparak karar verirsin inşallah ama kesinlikle Hematoloji bölümü olan bi hastane olsun bence. Ay hamilelikte başımıza gelmeyen kalmıyor ya. Safra taşı düşürmüşsün bir de çok geçmiş olsun ya kıyamamAnladım canım benim eşim var yürüyen kan depom ama olası bir durumda umarım hastanenizde deposunda vardır.. ben henüz hastane seçmedim 35 de net seçmiş olmam lazım ve sezeryanı belirtmek lazım .. şu son sıralar safra taşı düşürdüm hastanede yattım vs derken biraz hastane o mu bu mu işinden geçtimduruma göre bakalım doktoruma çok güveniyorum . Buranın iyi bir hastanesinin baş hekim yardımcısıydı yeni bıraktı ve kliniğe geçti. Çevresi tanıdığı çok onun yönlendirmesiyle seçeceğim hastaneyi ..
İlaç ın Türkçesi
Traneksamik Asit diye geçiyormuş . Doğrudan anne sütüne geçtiği için emzirmem önerilmemiş ( olurda kullanılırsa) genelde doğum ,sezeryan gibi kanamayı durduramazlarsa kullanılan bir ilaçmış ..
Benim değerlerim hamilelik ile biraz yükselmiş hamile kalmadan önce ki sıvılaşmadan bir tık iyi gibi dedi hematoloji. (Hamilelikte kotulaşmaya yatkınlık oluyorya kanda) bu bende minimalist düzeyde olmuş ama bunada şükür tabi
Doğum sonra sımı taktı . Valla bilmiyorum öyle dediler banaBen de 34 te doğum yaptım canım, doğum yaptığım sabah erkenden magnezyum serumu taktırdı doktorum
30+ 4 canm küvezde takip ediliyor canm inşallah toparlayacagzAy gerçekten miiii
H Hasretimm123 canım hayırlıı olsun kaç haftalık doğdu nasıl iyi mi bebek, sen nasılsın
İnşallah canım o şimdi güç topluyor orda sana gelmek için sabırsızlanıyordurDoğum sonra sımı taktı . Valla bilmiyorum öyle dediler bana
30+ 4 canm küvezde takip ediliyor canm inşallah toparlayacagz
Canım bende trombosit için 210 diyor ama 8 bin le baktığında saçma bir sayı benimki referans aralığı farklıdır ama .. evet canım baya zorladı sap taraf ağrısı bebek oynadıkça vs gözümden ateş çıkıyorduDoktorun çevresinin geniş olması senin için çok iyi olmuş canım o en iyisini sana önerir sen de küçük bi araştırma yaparak karar verirsin inşallah ama kesinlikle Hematoloji bölümü olan bi hastane olsun bence. Ay hamilelikte başımıza gelmeyen kalmıyor ya. Safra taşı düşürmüşsün bir de çok geçmiş olsun ya kıyamamAllah bi daha hastalık falan göstermesin bizlere ya şurada az bi zamanımız kaldı tatlış tatlış geçirelim inşallah kalan zamanımızı.
Senin dediğin bu ilacı hiç duymadım canım ben ay inşallah hiiiç gerek kalmaz bu ilaçlara ya. Senin trombosit kaç binlerde? Ben 8binleri gördüğüm içinhamilelikte de hiç artmadı aksine şiddetle düşmeyi tercih etti
O bel ağrısı gitmiyor arkadaşım doktor bebek büyüyor baskı yapıyor dedi vücut böyle böyle doğuma hazırlık yapıyormuş. Senin iki kuzun var birde normal ama belli bir düzende olursa şiddeti artarsa hastaneyeAy resmen dünden beri karnım ağrılı ve basınçlı büyüyor diye mi bilmiyorum uzanırken asla olmuyor oturuyorum hep. Şimdi de belimin sağından en asagıya ağrı vurdu geçmiyor eşim masaj da yaptı duşta aldım. Allahtan yarın kontrolüm var
Ne güzel ama sakin bir doktorla ilerlemek
Aynen gözetliyorum kendimi sürekli bakalım çoğalmazsa sabahı beklerim dünden beri doğum yapacakmışım gibi hissediyorumO bel ağrısı gitmiyor arkadaşım doktor bebek büyüyor baskı yapıyor dedi vücut böyle böyle doğuma hazırlık yapıyormuş. Senin iki kuzun var birde normal ama belli bir düzende olursa şiddeti artarsa hastaneye
Ne güzel benim doktorum da aşırı pozitif ve sakin biz gurbetteyiz bize baba gibi davranıyor ve ben ona hep diyorum hocam siz sadece doğum doktorum değil psikologumsunuz da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?