Canım. Ne oldu sana neden öyle. DüşünüyorsunPerşembe gününden beri aralıksız ağlıyorum. Bir allahın kuluda baa çıkıp demiyorki korkma yanındayız. Çok yoruldum. Anne olmak istemiyorum diye ağlıyorum.
Hadi inşallah sorunsuz geçiririz de evimize gelirizBenim de 1 gece yatırıyorlardı canım sorun olmazsa ertesi gün taburcu ediyorlar
Ben doğumhaneye girmeden aldım üstten bi geçtim o sancıyla… kıl bende bambaşka bir şeyAyy bende inşallah tertemiz girebilirim o kadar hızlı uzuyor ki kontrol etmek şok zor jdjfjdjf
Canım selam 1 cm açılmada sancının olması normal benim de sancım çoktu. Ha elden ayaktan düşürecek seviyede değildi ama yine vardı. Sana tavsiyem eğer evde bekleyeceksen evde, hastanede bekleyeceksen de hastanede banyo varsa sıcak suyun altında parmak uçlarında squat pozisyonun da sağa sola hareket etmek. Daha 1 dakikadan az bir süreye düşecek sancıların nefes egzersizleriyle kontrol et kendini 5 cm e kadarKızlar bugün su sızıntısı ve kanlı akıntıdan bahsetmiştim. Muayeneye gittim 1 cm açıklık olmuş ve 100 üzeri düzenli sancılarım var. O kanlı akıntı nişan kanamasıymış. Asıl mevzumuz sancılar. Ben 1 cm açıklıktaki sancılarımı çok şiddetli hissediyorum. Yani yerimden kıpırdayamayacak ya da beni yere çöktürecek ahlayıp vahlatacak şekilde. Bu akşamüstünden beri böyle. Vajinal doğuran anneler yorum yapabilir mi bu sancılar 1 cm iken bu kadar çok olması bana saçma geldi… ebe de şaşırdı hatta bu sancıya açıklığın az diye
Acaba açıklığın hızlı mı ilerleyecek bence ondan böylesin gibi geldi. Pazartesi günü 1.5 santim açıklık ölçüldü bende ve braxton hicks dışında hiç sancım yok nişanım da gelmişti geçen Pazar günü. Benimki yavaş ilerliyor seninki hızlı belki deKızlar bugün su sızıntısı ve kanlı akıntıdan bahsetmiştim. Muayeneye gittim 1 cm açıklık olmuş ve 100 üzeri düzenli sancılarım var. O kanlı akıntı nişan kanamasıymış. Asıl mevzumuz sancılar. Ben 1 cm açıklıktaki sancılarımı çok şiddetli hissediyorum. Yani yerimden kıpırdayamayacak ya da beni yere çöktürecek ahlayıp vahlatacak şekilde. Bu akşamüstünden beri böyle. Vajinal doğuran anneler yorum yapabilir mi bu sancılar 1 cm iken bu kadar çok olması bana saçma geldi… ebe de şaşırdı hatta bu sancıya açıklığın az diye
Pışpışlayarak zor uyuttukAllah allah ya bilemedim valla. Şimdi nasıl?
Sen yine sezaryen benim uç vermeye başladı ağdaya gitsem almaz şuanda da doğurmuyorum bakalım nolcak jdjfjfjBende dün ağda yaptırdım cuma günü sezeryan olcam inşallah planladugim gibi çıkmadan girmiş olurum çok kafaya takiyordum
Bende öyle yapcam Heralde duşa girince bi tur jiletlerim kendimi ajajdjdjdjBen doğumhaneye girmeden aldım üstten bi geçtim o sancıyla… kıl bende bambaşka bir şey
Ya inşallah öyledir çünkü çok zorlanıyorum. Bu seviye bile çok fazla benim için, normal doğuramazsam diye korkuyorum şuan baya kıvranıyorum ağrı geldiği zamanAcaba açıklığın hızlı mı ilerleyecek bence ondan böylesin gibi geldi. Pazartesi günü 1.5 santim açıklık ölçüldü bende ve braxton hicks dışında hiç sancım yok nişanım da gelmişti geçen Pazar günü. Benimki yavaş ilerliyor seninki hızlı belki de
Ben sordum bu sert olan korseyi 60 gün sonra tak dedi kilotlu korse giyebilirsin dedi ama yumuşak. Olan.. Aynı gün mü olduk canım sezeryan benim ameliyat ödem yapmış ödemin olduğu yer sızlama yapıyor buz falan yapıyorum canım senin nasıl oldu agrin gectimikızlar sezaryen sonrası korse kullanan var mı? Doktora sormayı unutmuşumbu karnın toparlanması için gerekiyorsa alayım diyorum var mı tavsiyesi olan?
ilfa53 canım biz senle aynı gün doğurduk galiba nasılsın ağrıların ne durumda?
En son ne zaman muayene oldun? Yazdıysan da kaçırmışım. Eğer böyle devam ederse yarın tekrar gidip bir açıklık baktır bence, dediğim gibi belki hızlı ilerliyordur ve eğer öyleyse diye hazırlıklı git hastaneye canımYa inşallah öyledir çünkü çok zorlanıyorum. Bu seviye bile çok fazla benim için, normal doğuramazsam diye korkuyorum şuan baya kıvranıyorum ağrı geldiği zaman
Kesinlikle öyle bence de. Doğuran sessizliğe gömülüyorHerkes bir doğursun. Sezeryanda normalde ne kadar zorlandiklarini anlatsak. Şimdi daha dogurmayanlar olunca pek anlatmak istemiyoruz galiba hepimiz
Neden noldu canım
Ya noldu sana kıyamamDoğum öncesi depresyonda mısın? Seni çok iyi anlıyorum ben de uzun süredir benzer ruh halindeyim sabaha kadar ağladım kaç kere. Geçecek bu günler de, birbirimize destek olalım
Geldik 39 haftaya benim doktorum bana diyorki bebek 4 kiloyu geçti. Artık riskli omuz takılması olabilir. Bunu kabul ediyorsanız imza verin normal yapalım kabul etmezseniz sezeryan yapalım.Canım. Ne oldu sana neden öyle. Düşünüyorsun
Kuzum bugün bir videoya denk geldim 3 tane taktik vereyim 1. si çeneni gevşet direk pelvisi taban kaslarını etkiliyorYa inşallah öyledir çünkü çok zorlanıyorum. Bu seviye bile çok fazla benim için, normal doğuramazsam diye korkuyorum şuan baya kıvranıyorum ağrı geldiği zaman
Canım benim öncelikle sinir olmakta ve üzülmekte çok haklısın ama sen de bin kez duymuşsundur bu öyle bir şey ki evdeki hesap çarşıya hiçbir zaman uymuyor bizim planımıza isteğimize göre gitmiyor çoğu zaman. Ben de 38’de doktor değiştirdim ve baştan adam gibi bi doktora gitmediğime o kadar pişman oldum ki seni anlıyorum. Tavsiyem hangi şehirdeysen normal doğumu her şeye rağmen destekleyen bir doktora gitmen ücreti gözden çıkarıp. istanbul’daysan Yusuf Olgaç var benim bildiğim, sare davutoğlu ve betül büyükkaya alptekin de son ana kadar normal doğum için uğraşıyorlar bebek isterse 5 kilo olsun. Araştırıp öyle birini bulup hemen yarın muayene ol hala geç değil benim arkadaşım 40.haftada doktor ve hastane değiştirdi. Enseyi karartma o bebiş bi şekilde gelecek ve vajinal ya da sezaryen nasıl olursa olsun önünde sonunda iyileşip toparlayacaksınGeldik 39 haftaya benim doktorum bana diyorki bebek 4 kiloyu geçti. Artık riskli omuz takılması olabilir. Bunu kabul ediyorsanız imza verin normal yapalım kabul etmezseniz sezeryan yapalım.
6 aydır neler çekiyorum diyet gebelik şekeri sabah akşam yürüyüş. Canım çıkıyordu benim hergün yürüyüş yaparken. Bu gün mü aklına geldi sezeryan yapmak.
Suç bende ama eşim bana dedi gel doktor değiştirelim. Ben dinlemedim. Bu haftaya gelmeden suni sancıyla doğum başlatılabilirdi. Ama ne ben bunu o doktora söyleyebildim ne de doktorum bana önerdi.
Aklıma edeyim. Ne kadar aptalım. Şimdi bir karar vermem gerekiyor normal doğum yapıp bebeğin sorunlu olabilme ihtimalini kabul edicem. Yada sezeryanı kabul edip 6 aydır çektiğim çileyi yutucam.
Hayatımı mahvettim. Doktor da buna yol açtı bende kabul ettim.
Sezeryandan o kadar korkuyorum ki. Ameliyathane anestezi iğne falan duyunca tüylerim ürperiyor. Sırf bu korkum yüzünden yapmadığım şey kalmadı olmasın diye. Ama sağolsun sezeryan yanlısı doktorum ağzını açıpta bunu böyle yapabiliriz demedi.
herkes sezeryan ol kurtul ne olacakki diyor. Çok riskli bebek için felç kalabilir diyor. Ama kimse bana sen ne hissediyorsun ne istiyorsun demiyor.
Eşimle konuştum diyorumki ben buna tek başıma karar veremem sende birşey söyle dedim. Dedi ki sen ne karar verirsen başımla beraber.
Bu bebeği sen taşıdın senin vücudun senin kararın. Sen sezeryan olmak istemiyorum dersen olmayacaksın ben elimden gelen herşeyi yaparım dedi. Allah razı olsun desteğini hep hissettiriyor ama hala eksik kalan aklımda milyonlarca soru var işte.
Doğuranların yazmaya vakti yok bence emzirmeydi sarılıktı gazdı uykuydu derkenKesinlikle öyle bence de. Doğuran sessizliğe gömülüyor
Bu akşam oldum işte sonra sancılarım şiddetlendi şuan ne durumda bilmiyorumEn son ne zaman muayene oldun? Yazdıysan da kaçırmışım. Eğer böyle devam ederse yarın tekrar gidip bir açıklık baktır bence, dediğim gibi belki hızlı ilerliyordur ve eğer öyleyse diye hazırlıklı git hastaneye canım
Bence herkes doğum yapsın diye bekliyor tüm arkadaşlarDoğuranların yazmaya vakti yok bence emzirmeydi sarılıktı gazdı uykuydu derkenToparlanınca gelecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?