Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
ayy kiyamam ya, insan sonuclar oyle cikinca hemen kendini kotu hissediyor degil mi

ben de simdi yapay zekayla liste yaptim; asagidakileri isteyecegim aile hekiminden.

1. Tam Kan Sayimi (Hemogram)
2. Ferritin + Demir + TIBC
3. B12 + Folik Asit
4. Vitamin D (25-OH)
5. Tiroid Fonksiyonlari (TSH, fT3, fT4)
6. Glukoz / OGTT
7. Karaciger-Bobrek Fonksiyonlari
8. Elektrolit Paneli (Na, K, Ca, Mg, Cl)
9. Idrar Tahlili + Kulturu

Aynı durumdayım aşkım cuma cumartesi aha dedim bebek galiba bu başka birşey olmaz ama pazardan berri yine 0 hissiyat herkes normal diyor sende plasenta konumu ne ? Oda çok önemli

bu arada daha once konusmustuk burada, iphone-airpods ikilisiyle bebis dinleyebiliyoruz diye, bugun denedim ben, plesanta sesi kesinlikle geliyor, icerideki hareketler de net bence, kalp sesi cook derinden geldi emin olamadim, uzun uzun da tutmak istemedim ama tekrar deneyecegim muhtemelen boyle bi’ heyecan yaptim.

merhaba saygı hastanesine gidiyor musunuz?

Arkadaşlar bugün bişey yaşadım çok moralim bozuldu baya ağladım kimseyle de konuşamadım biz isime az çok karar verdik esimle ortak bugün eşim annesine demiş isimde bu olcak karar verdik sayılır diye kayınvalidem neden babanın adını koymuyorsun herkes koyar sen neden koymuyorsun demiş (babası vefat etmişti ) eşimde arada kalmış biraz .. çok zor hamile kaldım aşılama oldum 2 sene hastanelerde gezdim artık düşük tehlikesi yaşadım bulantilarim hala devam ediyor kimse bunları sormuyor bana isim için heveslenerek seçtik şimdi böle olunca çok üzüldüm.. düşük riski olunca sevinenedim bile ilk başlarda hep dualar ettim sağlıcakla kavusalim inşallah.. biraz uzun oldu kusura bakmayın

Tabi ki ismine senle eşin karar verirsiniz ama belki ikinci isim olarak koyabilirsin oda vefat ettiği için. Mesela ben ailelerin isimlerinin konmasına karşıyım ama vefat edince işler bi tık değişebiliyor. Hem eşini incitmeden rahatsızsan bundan bahsedebilirsin. Bence isim ne diye sormalarında pek bi sakınca yok. Ben burda pert oluyorum düşün herkes cinsiyet ne dite soruyor kimse iyi misin demiyor aslında insanlardan beklentimiz ne kadar az olursa yaşam kalitemiz o kadar artar. Çok umursama önemli olan bebeğin. Eşini kırmadan konuşmanı tavsiye ederim içine atma

Bence normaldir çünkü ağırlaşıyoruz artık

Benim de kv hayatta değil. Eşim vermek istiyor ben bişey demedim verelim. Vermeyelim 2 isim olucak sanırım bizim de ben Asya istiyorum sizde konuşun gerekirse 2 isim olur

Ölen birisinin ismini vermeyi dogru bulmuyorum diyebilirsin. Adıyla yaşasın diye bir terim vardır. Yepyeni bir hayat olacak evladın ve kendi ismiyle yasasın. Ayrıca isimler karakterlerere sirayet eder. O nedenle bence cok önemli. Birde hep ölen kişiyi hatırlatması benc doğru değil. Bilmiyorum ben biraz ütopikte dişünüyo olabilirim bu konuda. Ama eşini ikna et bence. o ismi babanla hatırlayalım evladımızıda kendi ismiyle diyebilirsin.

Çok teşekkür ederim inceleyim çok güzel açıklamışsınız demir ilacına bugün başladım ben sınırda çıkınca, d vitamini de kullanıyorum

o bebek zor ya da kolay yolla oldu bence o da fark etmez,sonuçta senin ve eşinin bebeği. bana göre ikinizden başka kimsenin söz hakkını bırak fikir beyan etme hakkı yok. eşin gelip kendi fikri olarak söylese tabi ki orta yolu bulurdunuz ama annesi de olsa bir söz hakkı yok. benim fikrim bu. bizim bebeğimizin de ismi belli,kız olsaydı da belliydi. beğenmeyenler,ağız kıvıranlara da açıkça ben ve eşim sevdik gerisi önemli değil alışın deyip geçtim

Ayyyy bana da o ilacı verdi allah o ilacı ne etsin….. mideme öyle bir dokundu ki kıvrandım resmen kullanmayı bıraktım da 3-4 günde anca düzeldim. Bir sonraki kontrolde söyleyeceğim başka bir ilaca geçmeyi değerlerim düşerse bana normalde hiçbir ilaç dokunmaz () ama o demir ilacı vallahi bir alem

Canım omega 3 ü sordun mu Oksapar ile kullanımını

Evet ben de görüştüm 3’ü 1 yapılmazsa diye hepsini bir yaptırmak istiyorum benim temin etmem lazımsa eczaneden temin edeyim dedim bildiğim kadarıyla sipariş usulü geliyor çünkü. Hemşirem de artık hepsinin 1 yapıldığını benim temin etmeme gerek olmadığını söyledi birkaç haftaya iletişim kuracaklar ben de gidip yaptıracağım. Ben herhangi bir sağlık sorunum olmadığı ve gittiğim doktorlar tavsiye ettiği için bir sakınca görmüyorum. Bebeklerde boğmaca hastalığı arttı maalesef korkuttular beni de elimden geleni yapayım bari dedim (analık iç rahatlatma seansı ) Bu zamana dek başıma ne gelmez dediysem hepsini full HD izledim şimdi temkinliyim

Güzel anne canını sıkma o senin ne zahmetlerle kavuştuğun biricik yavrun onu üzme annesi o sana bayılıyor eminim ki isim mevzusuna gelince ben yaşasın veya vefat etsin hiçbir büyüğün isminin çocuğa verilmesini desteklemiyorum. Bunu diretenlere de inanılmaz sinirleniyorum. Birincisi bu çocuğa baba tarafından bir isim verildiğinde hukuki olarak çok fazla karışıklık çıkıyor.(mesleğim bu olduğu ve 100lerce kez bununla karşılaştığım için bu kadar net söylüyorum) ikincisi insan ismiyle müsemmadır. Başka birinin hele ki vefat etmiş bir tanıdığın kaderinin, enerjisinin, ruhunun yeni doğmuş tertemiz bir bebeğe verilmesi ve bunun için diretilmesi bence hiç akıl karı değil. Kayınvalidene allahtan akıl fikir ihsan etmesini diliyorum hamile bir kadın üzülmez hakkına girmiş olur ayrıca öyle ‘annelik müessesi’ diye her şeye karışma haddi de sağlamaz. Eşini kırmadan iki isim vermeyi veyahut bunu bile istemiyorsan tek isim ve sizin belirlediğiniz ismi koymayı teklif edebilirsin. Kayınbabana da Allah’tan rahmet diliyorum

Ben aile büyüklerinin ismlerini koymalarına karşıyım kaderini yaşar derler . Bunda üzülecek birşey yokki sizin kararınız söyler söyler susar.

Bende bu şekilde düşünüyorum yeni bir can yenu bir hayat rahmetle saygı ile zaten yeri ayrı onun ama annesinin bu şekilde diretmesi çok canımi sikti

Ben aile büyüklerinin ismlerini koymalarına karşıyım kaderini yaşar derler . Bunda üzülecek birşey yokki sizin kararınız söyler söyler susar.
İnşallah daha fazla uzamaz gerçekten kimse ile bu konuyu tartışmak istemiyorum yıllardır özlemini çektiğim bir bebek saglicakla gelsin adı ile yaşasın demek yerine bir diretme söz konusu şuan psikolojik baski

Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız umarım altından kalabilirim bu ara zaten gereksiz bir duygusallık var dün sabaha kadar kafamda kurdum anlayış bekliyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…