2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Siz nasıl kıyafetle gece uykusuna yatırıyosunuz peki
Hava durumunda sabaha karsi hava eksi dereceye dusuyorsa kisa kollu zibin ustune ayaklari da kapali olan uyku tulumu, eger eksi olmuyorsa kolsuz zibin uzerine uyku tulumu giydiriyorum. Kumaslari pamuklu veya modal. Uzerine de beline kadar orgu battaniyesi var onu ortuyorum. Evin ici genelde 23 derecede sabit kaliyor.

Beatuy diye fenomenlerin önerdiği sampunaı aldım ama o bile etki etmedieskı halimi istiyorum ya ruhen de bedenen de çöktüm
Büyük oğlumda döküldü aynı grupta kızlar daha neler yapmadı ama faydası olmadı ondan yapmıyorum 8 ayında durdu dökülme

Kesinlikle ben de aynılarını düşünmüştüm. Keşke dediğin gibi olsaymış daha kolay atlatırdık bu süreci

İnce kıyafetle terliyorsa uyku tulumu da terletir ama 1.6 tog al bence üşürse bile içine zıbın giydirebilirsin.

23-24 derece odada 1,6 tog uyku tulumu ile yatırıyorum. İçine yarım kollu zıbın giydiriyorum. Terlemedi hiç. Gece alt değiştirirken bacaklarına boynuna ensesine bakıyorum sıcak oluyor. Yani üşümüyor da

Ben valla 24 derece odada tek kat pijama alt uzun kollu zıbın üzerine ince badi giydiriyorum üstüne de ince bebek yorganı ve battaniye örtüyorum

Bende yaptırmayacağım yahudi geleneğiymiş Kuran yaptırın demiyor

1. Modern tıp Sünneti tavsiye eder. Sünnet olmayınca kanser ve enfeksiyon riski artıyor. Sünnet 2-6 yaş aralığında yapılmaması
öncesinde veya sonrasında yapılması önerilir.

2. Ehil olmayan kişilerce yapılırsa tabiki kötü sonuçları olabilir ama ehil kişilerce yapılırsa komplikasyon riski düşüktür. Ayrıca her ameliyatın riski vardır. O zaman olumsuz örnekleri görürseniz sadece hiçbir ameliyatı yaptırmamanız gerekir.

3. Kur'an-ı Kerim'de Allah Resulü(s.a.v.)ne itaat etmemiz ve örnek almamız gerektiği onlarca defa Allah tarafından emredilir. Dolayısıyla Peygamber Efendimiz(s.a.v.) uygulamaları bizim için bağlayıcıdır. Erkek çocuklarının sünnet edilmesi de şüphesiz Peygamberimiz(s.a.v.)in emir ve uygulamalarındandır. 1400 küsür senedir bütün Müslümanlar ve alimler bunu böyle kabul etmiştir.

4. Sünnet uygulaması Arap adeti değildir. Hz. İbrahim(a.s.)'den beri uygulanan Allah'ın bir emridir.

5. Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlığın kökeni ortak olduğu için benzerlikler olabilir. Fakat Müslümanlar Kur'an ve Sünnette olanı uygularlar. Yahudilikte benzer bir uygulama var diye onu bırakmak zorunda değillerdir. Aksi halde Yahudilikte de domuz eti haramdır. Onlara muhalefet edeceğiz diye domuz eti de mi yiyeceğiz?

Ben kimseye muhalefet değilim büyük oğlum sünnet oldu. Ancak öğrendim ki yahudi geleneği bizim dinimizde yok Kuranımızda yazmıyor. Siz de böyle yazıyor gibi dinimize iftira atmayın. Enfeksiyon riski var diye sağlıklı olmuyor bizimde vajinamızda enfeksiyon riski var hatta erkeklerden daha çok biz neden olmuyoruz? Geçti bazı gerici ülkeler kadınları da sünnet ediyor duymuşsunuzdur. Sünnet olmayan toplumlar aksine cinsel doyuma ulaştığı için sapıklık daha az. Yani bunları da açıklamazdım da dini sadece kendine ait bir şey gibi görüyorsunuz görüşünüze uymayan birinin üstüne hemen hadisleri gönderip dinden çıkmış gibi yargılıyorsunuz? Kendiniz yaptırın yaptırmayan birisi kötü birisi olmuyor

Teşekkür ederim
Tarifi denediniz mi acaba? Ise yaradi mi cok merak ediyorum. Benim sutum ilk gunden beri az naptiysam da artiramadim maalesef. Anne sutlerinin icindeki cemen otu bana gaz yapti, bebek de kahroldu 2 gun aglamaktan uykusuzluktan. O yuzden tarifi direkt denemek yerine bir size sorayim dedim. Insallah ise yaramistir sizde.

Arkadaslar bebegimde bir sey dikkatimi cekti. Atak haftasindayken bebeğimin kafasi normalden daha sicak oluyor. Hani motor calisinca isinir ya ayni o sekil Atak haftaso gecince normal sicakliga donuyor, serinliyor kafasi. Benzer durumu yasayan var mi acaba?

Ağladığı strese girdiği için mi acaba benim bebe de üç gündür atakta galiba bakmıyorum strese girmemek için canıma okuyor dediğğn gibi ağladıkça sıcaklıyor

Ataklara bakmam ben ama genelde gaz sancısı olduğunda kızarıyor yanakları

Ağladığı strese girdiği için mi acaba benim bebe de üç gündür atakta galiba bakmıyorum strese girmemek için canıma okuyor dediğğn gibi ağladıkça sıcaklıyor
Olabilir muhtemelen ondan vucut isisi yukseliyordur. Bir yandan komik geldi bir yandan da anormal bir durum mu diye dusundum.

Herşey kuranda tek tek yazıyorsa peygamber niye var ? Peygambere itaat emreden ayetler neden var? Gidin itaat ayetlerini okuyun kafanıza göre yorumlamayın.

"Ey iman edenler! Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin. Söylediklerini işitip durduğunuz halde ondan yüz çevirmeyin!" Enfal 20

Kadın erkek sünneti farklı şeyler. Yahudi geleneği diye uydurup durmayın. Gidin modern tıbbı araştırın kanseri önlediğinden tut bir sürü faydası var. Gidin çocuk cerrahı prof ları biraz dinleyin. 1400 yıldır bütün müslümanlar doğru yapmış da bir tek siz yahudi geleneği diye uydurmuşsunuz!

İstediğinizi yapın sizin yanlışınızla doğrular değişecek değil.Çocuğun dünyasını ahiretini de yakarsın böyle. Sizin gibi bir annem olmadığı için Allah a hamd ederim.

Neden yaşadığınız hayatı insanlara dayatıyorsunuz? O zaman bende size hakaret edeyim ısrar edeyim sünnet ettirmeyin diye! Ne kadar terbiyesizsiniz. Lütfen yazmayın bana daha fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…