• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
İyi ediyorsun boşver bende elimden geldiğince eziyet ediyorum bu günlerimizin kolay olduğunu düşünüp keyif yapmasınlar zaten ilgiyi zar zor alıyoruz
Ayrıca bizim bir iş arkadasi var doğumumda saolsun benimle geldi kadın ben bu bebeğin anneannesiyim diyor çat kapı geliyor seviyor gündüz geliyor akşam geliyor eline alıyor konuşuyor bugün artık dedim kendi kendime nereye kadar bu bebek daha öyle sevilmelik bişi değil ki nasıl bir yol bulacam bilemedim hem akşam hem gunduz gelince ben bugün bebeğimi doya doya sevemedim

Durum şu ki bir lohusa bebeğini de kıskanıyor bebeği kimseye sevdirmek istemiyor 😓🥴
Bak oğlum sözde babasıyla uyuyor minik için kalktım yedirmek için kameradan bakıyorum oğlum kalkmış eşim fosur fosur uyuyor girdim suyunu verdim sonrada odadan çıkamıyorum ağlıyor arkamca ya diyorum sen ne için burdasın hiç var ya hiç umursamıyor uyku düşgünü ailece hepsi🤦🏻‍♀️yani ondan eziyet çeksinler onlarda insan içine girince oğlum kızım demek kolay bazen çok işi kendim yapmıyorum anlasınki yetişmiyorum kendisi yapsın diye
Bende çok kıskancım evlatlarıma karşı hatta gebelikte büyük oğlum aşırı babasına düşgündü dedim acaba bana niye aynısını yapmıyor sonradan annem dediki sen riskli gebelik geçiriyorsun kaldırmadın gezdirmedin ondan gerçektende öyleymiş şimdi hiss ediyorum yavaştan bana çok bağlanıyor hele başkasının her gün sevmesine hiç yapamam bazen diyorum iyiki kv ayrı yaşıyorum ve iyiki soğuk biriler yoksa doğur ve çocuk onlara bağlansın deliririm🤨

Kızlar lütfen bu soruma bilgisi olanlar cevap yazsın lutfen 🙏🏻 bebeğim 2700 gram ve 50 cm boy ile doğdu. Bas cevresi 33 cm olarak ölçülmüş. Alt sınıra çok yakın bu ölçüm. Bu agirlikta doğan bebeklerinizin bas çevresi kaç cm. Lütfen cevap verin 🌸🙏🏻

İnş daha zamanda var ama insan bi geliyorum tepkisi bekliyor ister istemez. Suni sancı normal gelen sancıya göre daha mı ağrılı hissettiriyor peki.

Ben de sağlıkla gelsin de doktor nasıl uygun görürse diyorum istediğim vajinal doğum ama bebek çıkmak istemezse de sezeryana dönülecek mecbur. Sizin bebişin cinsiyeti erkek mi? Hala doğurmamamı cinsiyete bağlıyorlar çevremdekiler çünkü 🤣
Evet erkek 😂 erkek geç doğar diyolar dimi benim kız yeğenim 6 gün geç doğdu erkek yeğenim 37+4 te aramızdaydı ama ahhshs

Hanımlar merhaba lütfen tecrübesi olanlar yarım edebilir mi 15 haftalık gebeyim bebeğimde iki böbrekte genişlik ve kalpte parlaklik görüldü ikili testim normal çok tedirginim böyle bir durum yaşayan var mı

Hanımlar merhaba lütfen tecrübesi olanlar yarım edebilir mi 15 haftalık gebeyim bebeğimde iki böbrekte genişlik ve kalpte parlaklik görüldü ikili testim normal çok tedirginim böyle bir durum yaşayan var mı
Bana da ayrıntılı ultrasonda böbreklerin geniş olduğunu söylemişlerdi fetal DNA ikili test falan normaldi ilerleyen haftalarda kendi kendine düzeldi

Kızlar lütfen bu soruma bilgisi olanlar cevap yazsın lutfen 🙏🏻 bebeğim 2700 gram ve 50 cm boy ile doğdu. Bas cevresi 33 cm olarak ölçülmüş. Alt sınıra çok yakın bu ölçüm. Bu agirlikta doğan bebeklerinizin bas çevresi kaç cm. Lütfen cevap verin 🌸🙏🏻
Yani benimki de 34 çıktı kilosu 3160 ti boyuda 50 cm normal bence degerler

2500 kg 50 cm ve 34 cm kafası olarak doğdu. Neyin alt sınırıymış bir sorun mu oluyormuş

Ayy kızlar Allah razı olsun içim nasıl rahatladı suan, normal o zaman. Ablamın bebeği mikrosefali dogmustu, ordan bende korku olarak kalmış. Ortalama 35 cm oluyor Bebeklerin baş çevresi, alt sınır 32 üst sınır 37 olmalı. Benim bebeğim biraz da minyon, tam emin olamadım küçük mu normal mi diye. Ben de zaten minyon tipliyim muhtemelen bana çekmiştir
Yani benimki de 34 çıktı kilosu 3160 ti boyuda 50 cm normal bence degerler

2500 kg 50 cm ve 34 cm kafası olarak doğdu. Neyin alt sınırıymış bir sorun mu oluyormuş

Kalpte var mıydı bir bulgu acaba
Septumda kalınlaşma vardı kalpte de doktorum çocuk kardiyolojiye gönderdi o da geçmişti kardiyolog kendi kendine düzelebiliyor düzelmiş seninki demişti ama parlaklık yoktu birde gittiğim ikinci doktor erkek bebeklerde böbrekte genişlemeyi bir yere kadar görmezden gelebiliyoruz demişti

Kızlar ben de doğum yaptım, saat 9:30 da dünyaya merhaba dedi minik kızım. Kilosunu doktor 3300 demişti ama 2700 doğdu. Sağlıklı olsun yeter kilosu önemli değil. Emiyor ama süt gelmeyince sinirlenip ağlıyor, ve çok aç mama verdi hemşireler sarılık olmasın diye, iyi mi kötü mü bilmiyorum. Tek istediğim onun sağlıklı olması. Agrilarim var ama çok durmuyorum üstünde. Sütüm gelene kadar mama verilmesinde sakınca var mı söyleyin lütfen
Gözün aydın canım. Mama vermeleri iyi olmuş aslında ama sen pes etme sürekli emzir emzirdikce sütün gelir benim 3. Gün gelmeye başladı kızım emmese bile sürekli sağım yapmaya çalıştım canım.

Kızlar göğüs pompası aldınız mı alıp almamakta kararsızım lazım olursa alırım diye düşünüyorum

Keşke cevap verebilsem ama bence çok takılma yeni doğan doktoru muayene edince Sor herşeyi o cevapladikca içi rahatlar. Benim kızım çok küçük 45 cm 2.100 gram doğdu ama çok şükür kilo almaya başlamış. Bacak boyu kısa down sendromu dediler dün doktor dedi bacak boyu çok iyi hiçbir sıkıntı yok dedi

Kızlar göğüs pompası aldınız mı alıp almamakta kararsızım lazım olursa alırım diye düşünüyorum
Ben manuel almıştım sonrasında bebeğim yoğun bakıma girince elektrikli aldım bence pompa bulunmalı göğüste kalan sütü boşaltırsın ama doğumdan sonra ihtiyac doğrultusunda almak daha doğru benim manuel elimde kaldi zaten hastanede ihtiyaç olursa oradan veriyorlar

Ben manuel almıştım sonrasında bebeğim yoğun bakıma girince elektrikli aldım bence pompa bulunmamı göğüste kalan sütü boşaltırsın ama doğumdan sonra ihtiyac doğrultusunda almak daha doğru benim manuel elimde kaldi zaten hastanede ihtiyaç olursa oradan veriyorlar
Doğuma çok az zaman kalınca alsam mı diye iyice kaygılandım teşekkür ederim. İhtiyaç doğrultusunda alırım o zaman

36+5 ten selamlar:) bugün kontrolüm vardı kilosu 2700-2800 arası dedi doktor. Herşey normal dedi. Sizce kilosu çok mu az bende kilo almadım toplam 8 kilo almışım aslında yiyorumda:( benimle aynı haftası olanlar 3 kiloyu geçmiş biraz moralim bozuldu açıkçası.
Be 36+6 da gittim benim bebiş de 2500 kilosu bana da az gibi geldi ama doktor normal dedi yine sizinle aynı şekilde ben de 8 kilo aldım

Wallahi sinirden catliyorum annemin kayınvalidesi öldü annem gelemiycek doğuma ablamn kayinvalidesi köyden gelmiyor 2cocugu var çocukları bırakacak insan yok eltim Urfa'ya ailesinin yanına gidecek resmen kaldım ortada herkesin herseyine kostur dur sana bakacak insan yok delirmemek elde deyil ya 😡 bide aksi gibi ev arıyorduk kafamıza göre bulamamıştık ev bulduk ev taşıma ihtimalimiz var köşeye sıkıstım kaldım herşey üst üste geldi

Be 36+6 da gittim benim bebiş de 2500 kilosu bana da az gibi geldi ama doktor normal dedi yine sizinle aynı şekilde ben de 8 kilo aldım
Hmm demek ki aldığımız kiloyla alakası var. Biraz son haftalarda proteini arttırmak lazım birde bulgur pilavı hem çocuğa kilo aldırıyormuş hem de süt üretimine faydası oluyormuş

Kızlar çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için genel mi spinal mi konusunda ben parmağımdan ameliyat olmuştum gerçekten çok korktum sakinleştirici verdiler o yüzden genel istiyorum mecburen, inşallah sağ salim kolay bi şekilde atlatırız son 4 gün kaldı 🙂 biraz da çok heyecanlı ve kaygılı bi insanım normalde de Allah hepimize cesaret versin Niqu Niqu N nlyzbn lotuscicegii lotuscicegii

Merhaba NST'de bebeğin kalp atışları iyi çıkmazsa doğuma mı alıyorlar bilgisi olan var mı?

Back
X