- 4 Mart 2025
- 983
- 1.391
- 28
Ters tutusla emzir canım yani sağdan emiyormuş gibi dursun sol koltugunun altından çok etkili bir yöntem
Sag memeyi tutturur gibi deneyebilirsin, yani ayaklari soldan sarkacak. Memenin dolu olmasi etkiliyordur gercekten de
Sıcaktan olabilir mi? Solunumları değişiyor, bu da yüzlerine gözlerine yansıyor gibi geliyor bana da. Ama tabii doktor ne diyecek bizimle de paylaşın olur muHanımlar bebeğim son kaç gündür tam uykuya dalarken gözleri kısık şekilde olup göz bebeklerini tavana dikiyor yani yukarıya doğru kaydırıyor, hızlı hızlı nefes alıp veriyor, bazen inliyor ağlıyor gibi, yüz mimikleri kasılıyor ve bunları bi 10 15 sn yaşadıktan sonra aniden uyanıyor. Sanki kabus görüyor ve aniden uyanıyor. Bu yüzden bir türlü uykuya dalamıyor. Yarın doktora götürücem ama sizlere de bir sormak istedim, bu durum normal mi acaba?
Hiç aklıma gelmedi bir de öyle deneyeyim ama ters tutuşu nasıl yapcam bakalım becerevilecek miyimTers tutusla emzir canım yani sağdan emiyormuş gibi dursun sol koltugunun altından çok etkili bir yöntem
Şuan gece uykusunden uyandı ne yaptıusam ağzını bile değdirmedi sol mememe şaka gibi şoktayımGeçen hafta benim oğlumda sol memeden soğumuştu sağa anında yapışıp sola yatırdığımda çığlık kıyamet eşim alıp odada gezdirip sakinleştiriyordu yanına uzanarak tekrar alıştırdım bide geceleri uyku sersemiyken soldan emzirdim öyle alıştı
Memeyi boşalttım ama ne yaptıysam ağzını bile değdirmiyorSag memeyi tutturur gibi deneyebilirsin, yani ayaklari soldan sarkacak. Memenin dolu olmasi etkiliyordur gercekten de
Olabilir biraz daha dikkat edeyim, maalesef çoğu şeyi deneme yanılmayla anca öğrenebiliyoruz. Tamam doktora gidince yazarım buraya inşallah, çok teşekkür ederimSıcaktan olabilir mi? Solunumları değişiyor, bu da yüzlerine gözlerine yansıyor gibi geliyor bana da. Ama tabii doktor ne diyecek bizimle de paylaşın olur muGeçmiş olsun şimdiden
Aslında pek gaz sorunumuz yok gibi ama acaba var da ben mi anlamıyorum diye düşünmeden de edemiyorum. Ikındığı zaman tuvaletini yapıyor hemen, onun dışında ıkınmıyor. Pek ağlamasıda yokGazi oldugunda boyle yaptigini dusunuyorum
Ucunda yara vs yoksa akış hızından olabilir belki yanına uzanarak veya arkadaşların dediği gibi ters tut inşallah tutar tekrarŞuan gece uykusunden uyandı ne yaptıusam ağzını bile değdirmedi sol mememe şaka gibi şoktayım
MAalesef şimdi uyanınxa denedim ters tutuşu almado . Nasıl anloyor anlatamıyorum ta daha 2 aylıkUcunda yara vs yoksa akış hızından olabilir belki yanına uzanarak veya arkadaşların dediği gibi ters tut inşallah tutar tekrar
Ben de doğum sonrası 2.hafta meme reddi yaşamıştım yaygın bir durum emzirme danışmanıyla çözüldüMerhaba
Umarım gönlünüze göre olur her şey .benim bebeğimde 10 gündür sorunsuz emiyor ama bugün enteresna şekilde memeye gelince ağzını düğümlüyor . Bir şey anlamadım ben bu bebelerden. 10 gündür meme için ağlayan bebe ağzını düğümlüyor
Maksimum 4-4.30 saat uyuyor 50 günden sonra 5 saat 60 günde 6 saat uyuyabilir demişti Osman GönülalKızlar gece bebeğiniz en uzun kaç saat uyuyor ve siz uyandırmıyorsunuz? Normalde bende uyandırmıyorum çünkü fenelde 2 saatte bir uyanıyor. Dün ilk kez 4 saat uyudu hemen kalkıp uyandırdım onu panik yapıp . 4 saatten fazla uyuması sıkıntı yaratır mı ben mi çok paniğim? Daha sonra tekrR 2 saatte bir uyanmaya devam etti . Kilo alışı iyi gidiyor bu arada 2800 doğdu hastaneden 2550 ile taburcu oldu , şuan 59 günlük 5.500 kg. Sizlerde durum nasıl?
Bahsettiğiniz hareketler normal bence uykuya dalarken öyle yapabiliyor bebekler. Sanki bayılır gibi gözler yukarı kayar, göz bebekleri hızlı hızlı sağa sola titrer, kaşları çatılır, hızlı hızlı nefes alıp verirler, gülümser gibi tek taraftan ya da iki taraftan dudakları yana çekilir, (uykuda melek gördü derler hatta büyükler), çeneleri titrer, bazen gözleri yarı açık uyurlar, el ve ayakları titrer, bunların hepsi bebeğin uykuya dalmasıyla alakalı gelişen kas hareketleri diye düşünüyorum. Normal bir durum, benim üç bebeğimde de aynılarını gördüm. Eğer bunların sonunda tam dalma durumu gerçekleşmezse uykusu açılıp ağlama durumu da gerçekleşebilir. Uyuturken beyaz gürültü açmayı deneyin ve uyuduktan sonra da kapatmayın, bir müddet beyaz gürültüyle uyusun. Ben böyle yapıyorum o zaman uyanmıyor. Ama bazen naparsanız yapın uyana da bilir. O zaman biraz emzirmeyi deneyin. Biraz karnını ovun. Tekrar uyutmayı deneyin.Hanımlar bebeğim son kaç gündür tam uykuya dalarken gözleri kısık şekilde olup göz bebeklerini tavana dikiyor yani yukarıya doğru kaydırıyor, hızlı hızlı nefes alıp veriyor, bazen inliyor ağlıyor gibi, yüz mimikleri kasılıyor ve bunları bi 10 15 sn yaşadıktan sonra aniden uyanıyor. Sanki kabus görüyor ve aniden uyanıyor. Bu yüzden bir türlü uykuya dalamıyor. Yarın doktora götürücem ama sizlere de bir sormak istedim, bu durum normal mi acaba?
Bizim de gaz sorunumuz yok gibi genelde cikarabiliyor ama uyurken gazi geldiginde hizli nefes alip verdigini ve yuzunu burusturdugunu fark editorumAslında pek gaz sorunumuz yok gibi ama acaba var da ben mi anlamıyorum diye düşünmeden de edemiyorum. Ikındığı zaman tuvaletini yapıyor hemen, onun dışında ıkınmıyor. Pek ağlamasıda yok
Yururken de vermeyi deneyebilirsiniz, buna alisirsa cok zor olur ama tutunca hemen oturarak denemek bir fikir olabilirMemeyi boşalttım ama ne yaptıysam ağzını bile değdirmiyor
Çok geçmiş olsunBebisim sabah bizi korkuttu. Cok emmisti, gaz birikmis saniyorum. Bir kustu burnundan kaç parti sutler geldi. Oksurdu, hapsurdu, kendini kurtardu cok sukur ama cok korktuk.
Nasıl çözdünüz acaba ? Benimki birini alıyor diğerini almıyorBen de doğum sonrası 2.hafta meme reddi yaşamıştım yaygın bir durum emzirme danışmanıyla çözüldü
Bebisim sabah bizi korkuttu. Cok emmisti, gaz birikmis saniyorum. Bir kustu burnundan kaç parti sutler geldi. Oksurdu, hapsurdu, kendini kurtardu cok sukur ama cok korktuk.
Emzirme danışmanı önce memeyi burnunun altına değdirdi sabırla bekledik ağzını büyük açana kadar o anda memeyi içeri tıktı adeta yapıştırdı çocuğu bir de çok aç değildi o an onun da etkisi var sanıyorum sakin olduğu bir zamanda meme de çok dolu olmadığında deneyinNasıl çözdünüz acaba ? Benimki birini alıyor diğerini almıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?