• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    177
Annem iflah olmaz, benim kendimi korumak için sinirlenmemeyi başarmam lazım ama işte şu kritik günlerde de ben normalden daha çabuk geriliyorum ve sinirleniyorum 😔
Aman canım boşver sen yapıcı ol yoksa kötü olan sen olursun onca yol kat edip gelmiş biraz da karışmasına katlanıver doğum sonrasi çok ihtiyacımız olacak onlara bende eşim yok diye 1 buçuk ay annemde kaldım son hafta çatırdamaya başladık ki eve kaçtım doğum sonrasi için yine sustum işimi görsün sonrasında herkes evinde olacak zaten 😀

Evet canım rahimden dolayı riskli sancıları kasılmaları fazlasıyla hissediyorum ama nstde çıkmıyor bebekte de hafif taşikardi var dediler ama almadılar bı türlü hayırlısıyla son 4 günü atlatsaydim da kavuşsaydım oğluşa bu tehlikeler bitseydi artık tüm hamileliğim aşırı rahattı ama her aya bı tehlike koyup diken üstünde tuttular beni 🤷🏻‍♀️🌸
Bebeğin fazla büyümemesi gerekmiş vs dediğini hatırlıyorumda o yüzden şaşırdım 39 olmuşsun zaten
şu son 4 günü sakin geçir bari köye vs gitme bu arada başınız sağolsun yukarda yazmışsın okudum
En iyisi dinlenerek geçirmek

Aman canım boşver sen yapıcı ol yoksa kötü olan sen olursun onca yol kat edip gelmiş biraz da karışmasına katlanıver doğum sonrasi çok ihtiyacımız olacak onlara bende eşim yok diye 1 buçuk ay annemde kaldım son hafta çatırdamaya başladık ki eve kaçtım doğum sonrasi için yine sustum işimi görsün sonrasında herkes evinde olacak zaten 😀
Haklısın aslında. Zaten bana patlayacak kabak, öyle görünüyor. Belki yaştan belki mizaçtan ben de çok esnek davranamıyorum bazen. Bir de geçen haftadan beri doğum ha oldu ha olacak diye çok belirsiz bir sürece girdik. İçim hep bir tedirgin aslında. Rahat ve pozitif davranıyorum filan ama içten içe merak ediyorum sürecim nasıl ilerleyecek diye 😔 Hal böyleyken annem ayrı batıyor, başka şeyler ayrı batıyor, her şey batıyor günün sonunda 😄 Bazen diyorum tek başıma olsaydım daha iyiydi... Neyse düzeleceğiz, iyi olacağız ☺️

Merhaba, epidural ile vajinal doğum yapan var mı aramızda? Nasıl geçti doğum esnasında ağrı acı yanma hissi ne kadar yüksekti, aktif ıkınabildiniz mi kısaca anlatır mısınız? Tavsiye eder misiniz?
Yalvardım ağladım vermediler bana anestezi 🥺 ama iyi haber doğum sancıları öyle çekilmeyecek gibi değildi
Ayy çok bunaldım hanımlar ya... Ailem burada bir haftadır. Sağ olsunlar, koştu geldiler ama anneme iş söylenmiyor. Sağ olsun hiç sevmez iş yapmayı. Birçok işi kendim yapıyorum hala. Bugün temizlikçi geldi. Kadın cam siliyor, annem kadına devamlı şurası buğulu kalmış, burada çizgi izi var vs. şeklinde müdahalede bulunuyor. Az önce de yıkanan perdeleri takarken bu perdeler bence biraz gri kalmış dedi. Kadın da siz yıkanmış perdeyi buldunuz da bir de rengine laf ediyorsunuz diye cevap verdi. Çok geriliyorum ben ya, bu dönemde hiç kaldıramıyorum bunları. Bu arada temizlikçi ablamıza da çok bayılmıyorum normalde. Aşırı gevezedir ve işleri yalapşap yapar. Ama ne olursa olsun şu an ona muhtacız, doğum öncesi biriken işlerimizi hızlı hızlı yapıp bitirmeye çalışıyor. Hiç iş yapmayan annemin kadını eleştirmesi canımı sıktı 😔
Çok üzülüyorum böyle olunca 🙄 bir amaç için geldiler ama işler öyle gitmedi bunalmış olman çok normal🥺 bazen uzaklaşmak iyi geliyor biraz yürüyüş de iyi gelebilir sanki 🤷

Merhaba kuzular nasıl gidiyor bebiş maceraları? Benim hareketli şuan.
Pozitif olalım diyorum gülüyorum iyiyim de aslında ama son 5 senede 2.kez yemek yaktım bugün (ilki de geçen haftaydı) üstüne 1 saat de hıçkıra hıçkıra ağladım hiçbir şeye yetişemiyorum diye 🥺 Allah razı olsun eşim temizledi tencereyi ocağı Yeni yemek yaptı iyi olacağız değil mi bugün benim de ciddi motivasyona ihtiyacım var 🤦

Kesinlikle katılıyorum, güvenilir birini bulmak çok zor. Yoksa ben de bayılmıyorum kadının yaptığı işe. Ama en azından hırlı değil hırsız değil diyip evimize rahatlıkla sokabiliyoruz. Annem doğumdan sonra da yaz boyu burada 😭 Mecbur kadını sık sık görecek. Sizin anneniz gibi bizimkinin önden toparlama huyu da yok. Valizini biraz toparla da kadın orayı süpürebilsin dedim. Bir saat sürdü toparlaması 😅 Anne de olsa aynı evde bir arada olmak çok zor. Tabii bu herkes için geçerli olmayabilir ama ben 18 yaşımdan beri kendi ayaklarım üstünde uzakta ayrı bir düzen kurduğum için annemle aynı evde yaşarken çok zorlanıyorum. Sizin durumunuzda da çocukların okula gidecek olması iyi olmuş. Ev çok curcuna olurdu ilk etapta.
İnşaAllah sizide çok yormadan geçer süreciniz. Annemde ne kadar geç gelsem o kadar iyi diyor🤣🤣 ikimizde baskın karakteriz zorlarız birbirimizi ama farkındayız da durumun. Bende gerek yok modundayım. Ama diğerlerinde yanımda olmayınca bunda olmak istedi. Bende aman canım nolcak modundayım. En önemlisi evdeki çocukların bakımı onuda organize ettim mümkün değil yetemez çünkü. Ama yemek derdimiz olmaz en azından. Anaçlığı iyi maşaAllah.

Sizede inş farklı açılardan faydası oluyordur annenizin. İşte yine en mantıklısı topluca şu odaya geçelim kadın işlerini rahatça yapsın tarzında bi yol olabilir. Yada anlarsa alınmazsa anneniz çok bişey demeyelim kadın sinirlenir gider tarzı olabilir.

Pozitif olalım diyorum gülüyorum iyiyim de aslında ama son 5 senede 2.kez yemek yaktım bugün (ilki de geçen haftaydı) üstüne 1 saat de hıçkıra hıçkıra ağladım hiçbir şeye yetişemiyorum diye 🥺 Allah razı olsun eşim temizledi tencereyi ocağı Yeni yemek yaptı iyi olacağız değil mi bugün benim de ciddi motivasyona ihtiyacım var 🤦
Çok çoke normal. Varsın yemek yapmayın tost yiyin bir gün de 🙏🏼 çeşit çeşit yemek pişirdiniğiniz günler de gelecek🤗

İnstagramda gizemk.altunlu ve simgedduman hesapları var, hamilelik egzersizleri gösteriyorlar, onlardan 4-5 tanesini bugün uyguladım. Hindistan cevizi yağıyla masaj da yaptım tüm üst vücuduma, çatlaklar da bayağı oluşmuş, mor mor belirgin, artık onları çok umursamıyorum şu anlık. 40 dk yürüyüş yaptım, yokuş yukarı çıkarken daha rahat çıkıyorum onu farkettim. Düz yolda ya da özellikle yokuş aşağı yürüyüşte zorlanıyorum dinlenmem gerekiyor, ama yokuş yukarı hiç dinlenmeden tutunmadan çıkabildim 15 dk rahatça. Kahvaltıda ananas yedim, akşam şimdi 5 hurma yedim. Valla aklıma ne gelse yapıyorum şu an. Akupresur noktalarından Hegu, sanyinjiao ve Zhiyin bölgelerine bastırıyorum aklıma geldikçe, bir de sağ elde Sujok terapide yer alan rahim noktasını ovuyorum ara ara. Adım Hıdır elimden gelen budur, beklemedeyiz. Bugün 40 haftadan gün almaya başladım. Bol bol dua da ediyorum. Burada bir arkadaş yazmıştı İnşikak suresi diye, onun bir sayı tertibi var mıydı acaba, ben sayısız okuyorum okuyabildiğim kadar, eğer sayılıysa ona göre okuyayım.

Bebeğin fazla büyümemesi gerekmiş vs dediğini hatırlıyorumda o yüzden şaşırdım 39 olmuşsun zaten
şu son 4 günü sakin geçir bari köye vs gitme bu arada başınız sağolsun yukarda yazmışsın okudum
En iyisi dinlenerek geçirmek
Evet canım doğru hatırlıyorsun bebek şuan 3 kilo her kontrolde bambaşka şeyler diyo doktorum bı hafta kesinlikle normal isteme ikinizin de hayatı tehlikeye girer istersen de yapmam diyen doktor diğer hafta aslında deneyebilirsin negatif bişey olursa müdahale ederiz diyo 🤦🏻‍♀️ ilk başlarda çok sevmiştim herkes neden devlet hastanesine önyargılı demiştim ama ben dokttorumdan pişman oldum kazasız belasız doğumu atlatıp rahatlamak istiyorum artık 35 te kesin alıyoruz dedikleri oğlumla pazartesi 40 haftalık oluyoruz 😅 sancılar tutunca ve akıntı arada hatırlatinca kendini gidemedim zaten inşallah lohusalığı atlatıktan sonra amcama başsağlığına giderim elimde olan bişey değil önce kendimi ve oğlumu düşünmem gerek 🤷🏻‍♀️🌸

Haklısın aslında. Zaten bana patlayacak kabak, öyle görünüyor. Belki yaştan belki mizaçtan ben de çok esnek davranamıyorum bazen. Bir de geçen haftadan beri doğum ha oldu ha olacak diye çok belirsiz bir sürece girdik. İçim hep bir tedirgin aslında. Rahat ve pozitif davranıyorum filan ama içten içe merak ediyorum sürecim nasıl ilerleyecek diye 😔 Hal böyleyken annem ayrı batıyor, başka şeyler ayrı batıyor, her şey batıyor günün sonunda 😄 Bazen diyorum tek başıma olsaydım daha iyiydi... Neyse düzeleceğiz, iyi olacağız ☺️
Şuan gerginliğini anlıyorum hemen hemen aynı durumda sayılırız her kontrolde doğum heran olabilir diye yolluyorlar onun stresiyle herşey gözümüze batıyor inşallah sağlıkla ferahlikla atlatacaz sen gönlünü ferah tut herkese tamam haklısın de geç hiç kafaya takip stres olma 🤗🤗🌸

Kızlar benim bebiş normal gelişimi yaklaşık iki hafta geriden gelirken boyu iki hafta önde gidiyor. 38+3 deyim şimdiden 52 cm olmuş. Doktor bile şaşırdı. Bu arada aynı babasına çekmiş. Babasıda zayıf ve çok uzun😅. Sıkıntı şu aldığım yeni doğan kıyafetleri, hastane çıkış seti vs boyuna olmama durumu olur mu acaba😢

İnşallah iyi ıolucaz canım. Benim de bugün ilk bebek yıkama gününde annem ve eşim tartıştı. Eşim benden iş bekliyor diye annem sinirlendi. Keyfim yok hiç. Annem gitti eşim seninle konuşmucam diyor.

Back
X