• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    177
Nasıl sabrettiniz ya ben sabredemiyorum artık 40 ı geçmek hiç istemiyorum tabi hayırlısıyla sağ salim alalım kucağımıza ama alalım artık😅

İnşallah yaa bu aralar umutsuzluğa kapılıyorum🥲
Kapılma. Biz onlardan daha sabırsız çıktık. 🤭 Oysa ki bir bebeğin miadi 40 hafta. Son günlerimiz kolay geçmiyor. Tom ve Jerry filmindeki Tom gibi gözlerimden uyku akıyor ama o tarafa dön bu tarafa dön mümkün değil. Üstüne bugün ishal oldum. Baskıdan lavaboya sürekli gitmek yetmezmiş gibi bu da eklendi. 🤭 Hava da çok sıcak

Oğlum 41 de doğdu ama keşke biraz daha içeride kalsaymış dedirtdi bana çünki gazlı kolik bebekti. İnşallah size söyletmez bebeğiniz.
Her süreç farklı dertler 😅 İnşallah🌸

Kapılma. Biz onlardan daha sabırsız çıktık. 🤭 Oysa ki bir bebeğin miadi 40 hafta. Son günlerimiz kolay geçmiyor. Tom ve Jerry filmindeki Tom gibi gözlerimden uyku akıyor ama o tarafa dön bu tarafa dön mümkün değil. Üstüne bugün ishal oldum. Baskıdan lavaboya sürekli gitmek yetmezmiş gibi bu da eklendi. 🤭 Hava da çok sıcak
Benim hamilelikte lavabo sürecim hep normaldi hiç fazladan gitmedim ya kötü olmuş sizinki😅 Evet havalar acayip sıcak klimasız durulmuyor klimayı da açtık hastayım iki gündür bebekle sıcakta nasıl yapıcaz bilmiyorum 😑

Kizlar ben doğumdan çıktım elhamdülillah bende bebekte iyi dua eden herkesten Allâh razı olsun hepinize duamda yer verdim Rabbim kimseyi bu yolda koymasın inşallah🤲
Maşallah Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin, gözünüz aydın 😇 çok şükür korktuğunuz gibi olmadı, iyisiniz 💐

Sizin inmiş miydi kanalaa
Baya aşağıda dedi doktor, yarım girmiş dedi o ne demekse 🫠 Bebeğiniz en son baş aşağıysa dönmüş olacağını sanmıyorum başı ağır basıyor çünkü aksine baş aşağı dönme eğiliminde oluyorlar. Ben de ara ara neresi nerde karıştırıyorum, canınızı sıkmayın bence 🤗

Her süreç farklı dertler 😅 İnşallah🌸

Benim hamilelikte lavabo sürecim hep normaldi hiç fazladan gitmedim ya kötü olmuş sizinki😅 Evet havalar acayip sıcak klimasız durulmuyor klimayı da açtık hastayım iki gündür bebekle sıcakta nasıl yapıcaz bilmiyorum 😑
Klimayı en düşükte çalıştırıp üstümü örttüm yarım saat sonra hapşırık tutunca kapadım. Ne öyle ne böyle. Sağlıcakla kucağımıza alalım. Zor geçecek bu günler ama bir sınır var bitecek yani. Kendimi böyle motive ediyorum artik

B brcubrcu0101 canım eds yöntemiyle emzirmeyi denedin mi hiç?
Bugün emzirme danışmanında 2. Denememizdi. Hiçbir şekilde başaramadık. Ve bize eds yönteminden bahsetti. Medikallerde bulamadık istettik gelmesiji bekliyorum. Biraz umutlandım. İnşallah iş e yarar :( memnun kalan çok kişi olmui

Baya aşağıda dedi doktor, yarım girmiş dedi o ne demekse 🫠 Bebeğiniz en son baş aşağıysa dönmüş olacağını sanmıyorum başı ağır basıyor çünkü aksine baş aşağı dönme eğiliminde oluyorlar. Ben de ara ara neresi nerde karıştırıyorum, canınızı sıkmayın bence 🤗
İnşallah bizimkide yarım ya da tam girmiştir 😅 🤗
Klimayı en düşükte çalıştırıp üstümü örttüm yarım saat sonra hapşırık tutunca kapadım. Ne öyle ne böyle. Sağlıcakla kucağımıza alalım. Zor geçecek bu günler ama bir sınır var bitecek yani. Kendimi böyle motive ediyorum artik
Aynen öyle hızlı bile geçer günler belkide bakalım bizleri neler bekliyor🌸

Bugün emzirme danışmanında 2. Denememizdi. Hiçbir şekilde başaramadık. Ve bize eds yönteminden bahsetti. Medikallerde bulamadık istettik gelmesiji bekliyorum. Biraz umutlandım. İnşallah iş e yarar :( memnun kalan çok kişi olmui
İnşallah inşallah bende hep görüyorum sosyal medyada felan güzel ilerler umarım her şey🌸

Doğum yapmamış olan kızlar hatta bebeği kanala girmiş olan varsa daha iyi olur bir sorum olcak bebeğiniz hıçkırdığında karnınızın üstünde mi hissediyorsunuz altında mı??
Ben dün gittim doktora, kanalda değil kızım. Bugün hıçkırdı, hep alt tarafta hissettim

Kızlar ilk bebenizde kaç gün yardım aldınız ? Anneniz ya da bir başkası ile kaç gün kaldınız? Benim şuan yanımda annem ve kızlardeşim var çok yardımcı olıyorlar. Annemde bebek bakımınan çok iyi anlıyor .
Bugün 12 günlük oldu bebiş . Kendimi asla yalnız kalmaya hazır hissetmiyorum. Normal mi bu? 40 gün birlikte kalmayı planıyoruz ama 40 günden sonra hazır hisseder miyim ? Yalnız kaldığımı düşününce kötü hissediyorum nedense. Eşim işten gelince yardım eder ama gündüzleri hep tek olacağım. 31 yaşındayım ve bu şekilde korku tedirginlik var. 20 yaşında anne olanları çok tebrik ederim cidden 🙏🏻 bir bebeğe tek başıma bakabilecek gücü nedense bulamıyorum kendimde . Lohusalıktan mı bilmiyorum. Günler geçtikçe düzelir mi bu durum?

Kızlar ilk bebenizde kaç gün yardım aldınız ? Anneniz ya da bir başkası ile kaç gün kaldınız? Benim şuan yanımda annem ve kızlardeşim var çok yardımcı olıyorlar. Annemde bebek bakımınan çok iyi anlıyor .
Bugün 12 günlük oldu bebiş . Kendimi asla yalnız kalmaya hazır hissetmiyorum. Normal mi bu? 40 gün birlikte kalmayı planıyoruz ama 40 günden sonra hazır hisseder miyim ? Yalnız kaldığımı düşününce kötü hissediyorum nedense. Eşim işten gelince yardım eder ama gündüzleri hep tek olacağım. 31 yaşındayım ve bu şekilde korku tedirginlik var. 20 yaşında anne olanları çok tebrik ederim cidden 🙏🏻 bir bebeğe tek başıma bakabilecek gücü nedense bulamıyorum kendimde . Lohusalıktan mı bilmiyorum. Günler geçtikçe düzelir mi bu durum?
Biraz önce eşimle benzeri konuları konuşuyorduk. Aslında her kadın yapabilir güçte. Kesinlikle başarılabilir birşey. Ama her bireyde farklı diyip konuyu başka bi tarafa çekiyorum 🙂
Siz nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın. İmkan varsa annenizle mutluysanız neden kalmasın ki?
Gittikten sonra da kesinlikle üstesinden gelirsiniz. Çünkü analık geçerken otomatik yükleniyor. Ve tek kalınca mecburen başınızın çaresine bakıyorsunuz.

Hemen kendimden bahsediyorum: bu bi beceri başarı öyküsü değil ama gerçekten analık dediğimiz şey çok başka. Yurtdışında olduğum için iki kızımı da tek doğurdum. Hamileliklerde öyle. Ve işin garibi geçerken ihtiyaç hissetmedim. Hatta dedim ya biraz önce konuştuk diye. Banyo yaptırmayı bile ilk eşimle yaptırdık ondan sonrakilerde ben hep tek yaptırdım daha konforlu daha sakin inanın daha huzurlu geldi. Şimdi bazen yıkamak için birini bekleyenleri duyunca hani imkan var diye bi güvence oluyor. Yoksa herkes eminim yapar dedim eşimede.

Mevzu biraz da bu bence; halihazırda güvenebileceğimiz birileri olduğu için rahat bırakıyoruz kendimizi. Ee imkan varsa da neden olmasın diyorum ben.

Baya uzun yazdım ama umarım iyi gelir.
Çünkü geçerken doğal akışına bırakınca herşey çok daha güzel. Annelikte bunların başında geliyor

Bir influencerda izlemiştim, onun bebeğinde de meme reddi olmuştu. En son sessiz bir ortamda bebeğiyle baş başa kalıp kıyafetsiz şekilde, tentene temasla denemişti, yine kucağında duşa girmek hafif suyla rahatlatırken denemek ve pilates topu da işe yaramış

İlgili postun linkini bırakıyorum

Ne kadar güzel bu durum, yani annen demek ki o kadar seni rahatlatıyor, seni seviyor ki ayrılmak bile istemiyorsun. Bebekle ilgili de ona güveniyorsun. Bence bunun bir kesin cevabı yok.

Ben doğumumda annemde 6 gün kaldım (onun evine yakın bi hastanede doğum yapmıştım) sonra kendi evime geldim. Hiç kimse de yardıma gelmedi. Eşim işe gidiyordu, ama birlikte hallediyorduk. Eşim de ben de öyle çok iştahlı insanlar değiliz, illa çok çok güzel yemekler istemeyiz hani çeşit çeşit. Ev zaten toplanıyor bi şekilde. Bebeğimi hiç tek yıkamadım sadece ondan korkuyordum hep eşimle yıkadık, onun dışında bebeğin bakımıyla ilgili zorlanmadım. Uykusuzluk yorgunluk o zaten oluyordu ama gün içinde beslemek, üstünü değiştirmek, uyutmak, uyanıkken oyalamak vs. Bunlar zorlamadı beni

İnşaAllah sizide çok yormadan geçer süreciniz. Annemde ne kadar geç gelsem o kadar iyi diyor🤣🤣 ikimizde baskın karakteriz zorlarız birbirimizi ama farkındayız da durumun. Bende gerek yok modundayım. Ama diğerlerinde yanımda olmayınca bunda olmak istedi. Bende aman canım nolcak modundayım. En önemlisi evdeki çocukların bakımı onuda organize ettim mümkün değil yetemez çünkü. Ama yemek derdimiz olmaz en azından. Anaçlığı iyi maşaAllah.

Sizede inş farklı açılardan faydası oluyordur annenizin. İşte yine en mantıklısı topluca şu odaya geçelim kadın işlerini rahatça yapsın tarzında bi yol olabilir. Yada anlarsa alınmazsa anneniz çok bişey demeyelim kadın sinirlenir gider tarzı olabilir.
Neyse ki yemek işlerini üstleniyormuş. Büyük fayda bence. Benimki başkasının evinde yemek yapmaya çekindiğini söylüyor. Tamamen bahane çünkü kendi evinde de iş yapmayı sevmez prenses 😄 Allah yine eksikliklerini göstermesin ama anne-kız ilişkileri cidden göründüğü kadar kolay değil. Dediğiniz şekilde yola getirmem çok mümkün olmuyor. Hayata ve insanlara hep yargılayıcı bir yerden bakar. Onun sayesinde ben de halden anlama uzmanı oldum çıktım 😅 Temizlikçi ablamız bugün diyor ki bugün burayı temizledim yarın başka evi temizleyeceğim. Hani kadın her gün her gün pis evlerle uğraştığını söylüyor. Ben mesela bunu duyduğumda Allah kolaylık versin senin işin de zor gibi bir şey söylerim muhtemelen. Annemse kadına diyor ki o zaman bu işleri yapmayacaksın 😅 Anne sen de kadına laf soktun diyorum sonradan. Aaa hiç farkında değilim, ben öyle laf sokmayı bilmem diyor 😂

Neyse ki yemek işlerini üstleniyormuş. Büyük fayda bence. Benimki başkasının evinde yemek yapmaya çekindiğini söylüyor. Tamamen bahane çünkü kendi evinde de iş yapmayı sevmez prenses 😄 Allah yine eksikliklerini göstermesin ama anne-kız ilişkileri cidden göründüğü kadar kolay değil. Dediğiniz şekilde yola getirmem çok mümkün olmuyor. Hayata ve insanlara hep yargılayıcı bir yerden bakar. Onun sayesinde ben de halden anlama uzmanı oldum çıktım 😅 Temizlikçi ablamız bugün diyor ki bugün burayı temizledim yarın başka evi temizleyeceğim. Hani kadın her gün her gün pis evlerle uğraştığını söylüyor. Ben mesela bunu duyduğumda Allah kolaylık versin senin işin de zor gibi bir şey söylerim muhtemelen. Annemse kadına diyor ki o zaman bu işleri yapmayacaksın 😅 Anne sen de kadına laf soktun diyorum sonradan. Aaa hiç farkında değilim, ben öyle laf sokmayı bilmem diyor 😂
Amaaannn 🙂 valla dediğiniz gibi süper memnun kaldığımız için değil şu aralar gerçekten o kadınlara muhtacız 🤣 en son bende beğenmeme rağmen gün aldım.

İnş kaçmaz diyelim. Yaa kaçarsa da olur yine bi şekilde. Gerçekten şu günlerde can sıkmaya değmez tabi hiçbişey.

Şuan gerginliğini anlıyorum hemen hemen aynı durumda sayılırız her kontrolde doğum heran olabilir diye yolluyorlar onun stresiyle herşey gözümüze batıyor inşallah sağlıkla ferahlikla atlatacaz sen gönlünü ferah tut herkese tamam haklısın de geç hiç kafaya takip stres olma 🤗🤗🌸
Sağ salim tamamlasak şu süreci artık 😔 Seni de biliyorum canım, benim gibi yorulanlardansın 😔

Back
X