2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
2 ay 4 günlüktü. 2.ay aşıları ile birlikte yaptırdık az ateş dışında sorunumuz olmadı.
Oy maşallah diğer aşılar daha kolay geçsin inşallah bizim doktorumuz 28 gün sonra yapalım dedi
Açıkçası iyi ki öyle olmuş yavrum 2. Ay aşısında bir morardı anlatamam nefes almadı ağzı açık ağlayamadı bir an çok korktuk şükür 20 saniye sürmeden geçti minicikler insan kıyamıyor ama onların iyiliği için yapılması da gerekiyor .
Annelik cidden çok çok zor

Aynen valla misafir gelirken Bi yardımcı olan olmalıymış Bi insana arkadaşım da bu saat oldu gelmedi hala şükür oğlum bugün uyuyor dün gittiğim evde burnumdan gelmişti gelene nedense gelme diyemiyorum ya tuhaf bir şekilde ön hazırlığı ben yaparsam gelince herkes yardım ediyorda önemli olan da hazırlık yapmak zaten

Kızlar daha önce görümcemler Peryavşan otunu demle iç demişti gaz olmasın diye dün halam gilde aynısını söyledi bir bardak orda içtim bugün de 2 bardak içtim şükür oğlum bugün yatıyor gazını da güzel çıkarıyor İnş böyle devam eder o mu fayda etti bilmiyorum ama halamın gelini de benden 3 gün önce doğum yapmıştı hem kendi içiyormuş hem bebeğe veriyormuş

Eklentiler

• Screenshot_20250706-141825.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 23
İnşallah bebişlerimiz sorunsuz atlatsın tüm aşıları Teşekkürler

Ben ilk kez duyuyorum bu otu. Bir araştırın bence. Bebeğe verdiniz mi?

Canım internetten baktım neymiş bu ot diye. Bebekler için zehirliymiş içerisindeki parthenolide diye bir madde. Emzirenler de kullanmamalı diyor.
Bak şu şekilde yazıyor:
Peryavşan otu (pireotu), bebek emziren annelere şu nedenlerle önerilmez:

1. Yeterli bilimsel veri yoktur

Peryavşan otunun emzirme döneminde güvenli olduğuna dair yeterli klinik çalışma bulunmamaktadır. Bitkisel olsa da, içeriğindeki aktif bileşenlerin anne sütüne geçip geçmediği ya da geçerse bebekte ne tür etkiler yaratacağı bilinmemektedir.

2.Uçucu ve güçlü bileşenler içerir
Bitkinin yapısında bulunan bazı maddeler (örneğin parthenolide) potansiyel olarak:
  • Bebek için toksik olabilir
  • Sindirim sistemi, sinir sistemi ya da ciltte tahriş yapabilir
3. Alerjik reaksiyon riski

Papatyagiller ailesinden olduğu için hem annede hem de bebekte:
  • Cilt döküntüsü
  • Kaşıntı
  • Solunum sıkıntısı gibi alerjik etkiler oluşturabilir.
4. Süt üretimini etkileyebilir

Bazı bitkilerin hormonal etkileri olabilir ve teorik olarak süt üretimini azaltabilir veya anne hormonal dengesini etkileyebilir. Peryavşan otunun bu yönde doğrudan bir etkisi kanıtlanmamış olsa da, risk göz önünde bulundurulur.

Özetle:

Emzirme döneminde bebek çok hassas olduğu için, etkisi tam bilinmeyen veya potansiyel risk taşıyan bitkilerden uzak durmak en güvenlisidir. Peryavşan otu da bu kategoriye girer.

Kızlar ya bebeğim emiyor gerçi bugün az emdi çok emmedi ama gece 12den beri 2 kere çiş yaptı 1 kere kaka yaptı neden olabilir sizce

Ya allaşkına şu el kadar bebelere ot mot vermeyin milletin lafıyla zehirleyceksiniz. Bu bebeklerin henüz sindirim ve dolaşım sistemleri yeterince gelişmedi. Başka bebeğe iyi gelsede senin bebeğini zehirleyebilir. Geçen de yazmıştın herkes aman verme dedi. Off valla içim gidiyor burada ya

Nasıl bebeğine veriyo gerçekten hayret ediyorum ben yeşil çay bile içmiyorum emzirirken korkuyorum bu otlar sağlıklı olanı olduğu kadar zararlisida var bence içmeyin bu günler geçici gaz sancısıda geçecek elbet biraz sabır ilk kızımda drum demişti ek gıda da ayına göre vermeye başlayin simdi olmasa bile yaşı ilerledikce sindirim sistemi veya böbrek hastası olabilirmiş eskiler biz verdik bişey olmadı derler ama yaş ilerledikçe çıkıyor farkında degiller bugün gazı geçsin rahat edelim derken ilerisi için kalıcı hasar bırakır Allah korusun

Dogum yapali 45 gun oldu .benim hala az da olsa kanama devam ediyor. Varmi devam eden. Doktorami gitsem bu hafta

Ben ilk kez duyuyorum bu otu. Bir araştırın bence. Bebeğe verdiniz mi?

Ben içtim buralarda çok kullanılan bişey diye ben bir iki kez içip Bi daha içmiyorum zaten rezeneyi bile öyleyim bugün de bayağı uyudu sakin geçti günümüz ondan mı diye düşündüm açıkcası her gören şunu iç bunu iç deyip duruyor

Herkes her şeyi diyor. Önce çocuğunun sağlığını düşünmen lazım. Biz bütün gün gaz sancıları, ağlama krizleri ile uğraşıyoruz. Arkadaşlar yazmış toksik madde içeriyormuş. 2 saat rahat oturcam kafa dinleyeceğim diye bebeğe zarar vereceksin.

Hem de ne uğraşıyoruz. Sabahtan beri ayakta pis pış... Ama ot vermiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…