2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Çok geçmiş olsun umarım korktugunuz gibi bişey çıkmaz rota aşısını benim bebegimde oldu ama bahsettiğiniz etkileri olmadı. Ben otizmin aşılardan olduğunu düşünmüyorum açıkçası aşılara gelene kadar çocuğu etkileyen bir sürü etmen var en önemlisi bağırsak düzensizliği yani yedikleri paketli gıdalar yememesi gereken şeyler ilgisizlik çocuğa karşı duyarsızlık telefon tablet televizyon kullanımı gibi bir sürü faktör varken sadece aşıya bağlamak sağlıklı gelmedi bebeğinizin başka bir sorunu olabilir iyi gözlemleyin bebeğinizi

Merhabalar, rota aşısı bebeğinizde eğer süt alerjisi varsa ( yüksek intimal varmış farketmemişsiniz) onu alevlendirebilir geçici bir süre, doktorumuz bunu söylemişti bize. Göz teması kurmamak ve agulamamak bir anda ortaya çıktıysa yani öncesinde böyle değildiyse otizmle alakalı olacağını pek sanmıyorum, 4.ay atağına giriyor bebeklerimiz ve her biri farklk bir tepki veriyor. Ki zaten otizmle ilişkilendirmek için çok küçük bebeklerimiz, ne yazık ki doktorunuz takip edelim bir süre demek yerine en kötü senaryoyu söylemiş size üzücü… Otizmi aşı ile ilişkilendirmek bambaşka bir dünya zaten orayı anlamak zor, spektrum bozukluğunu tetikleyen bir çok şey var aşıya gelene kadar. Endişelenmeden bir süre takip etmenizi öneririm, çok geçmiş olsun

Aşı karşıtlığını burada hiçbir şekilde savunamayız kusura bakmayın tutamadım kendimi. Yaptırmadığınız aşı sadece sizi değil bizim bebeklerimizi de etkiliyor, hurafelere inanmak yerine bilime güvenmeliyiz, umarım bebeğiniz sağlıkla hiç bir sorunla karşılaşmadan büyür, ama inanın kendisine sorsanız aşı olmak isterdi. Eşinizle ortak karar almanız çok daha doğru olurdu, neyse ailevi konulara girmeyeceğim ama umarım yol yakınken son dönemde bulaşıcı hastalıkların artış miktarını inceler (mülteciler sağolsun aşılama oranlarındaki yetersizlik ne yazık ki bizi nasıl etkiliyor) aşı yaptırmaya karar verirsiniz. Not: aşının aluminyumuna kadar hesaplarken etrafındaki radyasyonu, yediğimiz içtiğimiz hormonlu gıdaları, pis havayı ve mikroplu suları da hesaba katalım da tutarlı bir inceleme olsun, sevgiler.

Aslında aşı karşıtı olan ben değilim eşim aslında oda karşı değil sadece güvenemedi okula başlayacagi zaman aşıları yapılacak konuştum asm ile hepimiz çocuğumuz için en iyisini isteriz

Benim bebeğim de gündüzleri hiç uyumuyordu geçen hafta bebek hamağı aldık hiç uyumayan bebeğim 10 gündür uyumaya başladı onda yarım saat sallıyorum uyuyor uykusunu aldığı için de daha huzurlu artık, akşamları da her gün aynı saatte yıkayıp emziriyorum sallıyorum uykuya geçiyor. sık sık uyanıp geri dalıyor o ayrı tabi :) Gece 1 bebekler için çok geç bir saat yorgunluktan dalamıyordur artık belki. Hamak denedin mi bilmiyorum ama belki sizde de işe yarar benimki yeni yeni bir şeylere alışmaya başladı

Merhaba bebeklerde bazı hastalıklar bir anda ortaya çıkabilir normal sağlıklı olarak yatırdığımız bebek sabah bambaşka olarak kalkabilir takibi önemlidir aşıya bağlı değildir

Bende kaç gündür yorgunluktan hemen uyanamıyorum ya diğer oğlanın odasını ayırdım küçüğü de beşiğe yatırdım bu seferde uyku düzeni gitti ne gündüz ne gece uyutamıyorum bu evi 1 senede ancak düzerim herhalde böyle giderse

Kızlar biz sanırım 4.ay atağının pik yaptığı o haftadayiz bugün çıldırmak uzereydim artık oturup ağladım oğlumla beraber sabahtan akşama kadar asla uyumadi. Uyumayı bi kenara bırakıyorum sürekli ağlıyordu kabus gibi bir gün geçirdim artık ne yaşıyorum ben diye sorguladım kendimi bitik haldeyim el kadar bebek onca saat nasıl uyumaz anlamiyorum kucakta da durmuyor yatirdigim an çığlık kıyamet kopuyordu sanırsınız etini kesiyolar umarım yarın da aynı şeyi yapmaz resmen korkuyorum yarın da yapacak diye çünkü çok yoruldum

4. Ay atağı ne zaman başlıyor 3 ay 1 haftalık olduk bugün aynı bizde böyleydi sürekli ağlıyor uyudu ama çok az uyuyup uyanıyor

Aynı şeyi yaşıyorum birde üstüne asla biberon kabul etmedi enjektörle besledim o derece yanii tam rahatailadım derken bir anda nasıl oldu bu

Aynı şeyi yaşıyorum birde üstüne asla biberon kabul etmedi enjektörle besledim o derece yanii tam rahatailadım derken bir anda nasıl oldu bu
Benimki de öyle emmeyi zaten bıraktı uyku arasında emziriyorum biberonla da savasiyo artık onuda almak istemiyo ama bugün ekstra kötüydü biran önce bitsin artık bu dönem

Hamak da var manuel ana kucağı var otomatik olan var hiçbirinde uyumuyor, hamağı özellikle hiç sevmedi. Akşamları uyuyan bir çocuk değil asla gündüzleri de eskisi gibi uyumuyor geceleri de 2 saate Bi kalkıyor

Bizim doktorumuz 3. Ay başlıyo her ihtimale karşı dedi. Risk almak istemiyor. Allah hepimizin yavrularına sağlık versin inşallah
4. Ay atağı ne zaman başlıyor 3 ay 1 haftalık olduk bugün aynı bizde böyleydi sürekli ağlıyor uyudu ama çok az uyuyup uyanıyor
Ben chat gptye doğum tarihini girerek atak haftalarını istedim. Bana düzenledi verdi ama bizim sanki biraz önden gidiyo gibi bilemedim

Eklentiler

• Screenshot_2025-08-16-15-44-42-369_com.openai.chatgpt.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 13
3 ay 1 haftalık iken en erken baslarmis atak haftasi bide benim oğlan öne doğru eğilmeye başladı oturmak ister gibi oturtsam sakıncası varmiki çünkü çocuk bildiğin oturur gibi durmak istiyor sakinleşiyor

3 ay 1 haftalık iken en erken baslarmis atak haftasi bide benim oğlan öne doğru eğilmeye başladı oturmak ister gibi oturtsam sakıncası varmiki çünkü çocuk bildiğin oturur gibi durmak istiyor sakinleşiyor
Benim oğlum da aynı kucağımda böyle hafif oturur pozisyonda tutuyorum bazen. Bizim doktorumuz 4. ayda artık yavaş yavaş oturma sinyallerini verir ek gıdaya geçme konusunda size yardımcı olması için hafif hafif oturtabilirsiniz demişti üç buçuk aylık oldu zaten benim oğlum. O zaman ataklar normal bizimkilerin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…