Merhaba kızlar buraya ugramayalı uzun zaman olmuş . Benım bebe 3 ay 29 günlük oldu. 1 gün sonra 4. Ayımız bitiyor ve evet yaşadıklarınız atak belirtileri 4.ay atağı en zor ve en uzun olanmış. 3 hafta kadar süren var ki biz 2 haftadır bu belirtileri yaşıyoruz bu hafta pik yaptı . Mesela şuan hala uyumadı
Bizdeki durumu özetleyeyim. Doğduktan 10 gün sonra kolik bebek olduğunu anladık . Damla vs kullandık pek etki etmedi taa ki colex şurubu kullanana kadar 1 ay kadar kullandık şuan bıraktık 2 haftadır. Kendi gazını kendi çıkarıyor artık çok şükür. Gazı olan kolik olan bebelere mutlaka verin zaten bitkisel il eczaneden alabilirsiniz.
3. Aya girdiğimizde ve gazı azaldığında gündüz de uyumaya başladı. Ve gece aralıksız 4-5 saat uyku yapıyordu. Bu atak olmasına rağmen uykuya daldıktan sonra 6-7 saat aralıksız uyuyor geceleri. Gündüzleri de 4-5 uyku yapıyor. Şuan atak haftası diye ne zaman uyku belirtisi verse o zaman uyutuyorum.
Özel bişey yapmadım gece gündüz olayını kendisi öğrendi.
Şuan 4.ay atagında olanlar şöyle;
Meme reddi (sadece anne sütüyle besleniyor)
Uyku bozukluğu
Uykuya geçişte kıyameti kopararak ağlama
Sebepsiz ağlamalar
Uykudan sıçrayacak çığlık atıp uyanma gündüzleri özellikle
Uykuya direnç
Huzursuzluk
4. Ay atağı sonunda bizi çok güzel günler beklıyor . Bir çok yeni hareket yeni tepkiler yeni şeyler öğrenecekler ve biz farkedeceğiz .
Bunları düşünüp teselli oluyorum .
Tavsıyelerim
Emzirmeleri sıfır ses ve karanlık odada yapın
Uykuya dalarken ve uyanır uyanmaz hemen memeyi verim alacaktır .(ayıkınca reddediyor)
Ben her sakin olduğu fırsatta memeyi veriyorum ne içse kar hesabı
Ne kadar çok sessiz ve karanlık ortam olsa o kadar iyi uyur ve emer
Bol bol yüz üstü aktivite yapıyorum konuşuyorum gezdırırlen evi anlatıyorum ki hem beynı hem vücudu yorulsun daha kolay uyuyor
Şuan öğrendiklerim gözlemlerim bunlar