• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Selam kızlar çok şükür bayramı atlattık geri sayım başladı😍 bayramda stripim bitti köyden eczaneye gidip alamadım üstüne cenazemiz oldu hiç ilgilenemedim öğünlerim kaydı 4 gün ölçüm yaptım ilk 3 günü ise sallayarak yazdım nasıl olsa bebek iyi diye Allah affetsin 😂 şimdi randevum var bekliyorum. Nstye girdim ilk defa bebiş bu kadar hareketliydi nst bitene kadar durmadı hareketi biraz morallendim

Ay ben yine konuya yetişemedim düğün haftasından dolayı, doğum tarihi alanları gördüm ne güzel heyecanlar bunlar temmuzda da biz öyle olacağız inşallah ❤️ Umutvari Umutvari den haber alındı mı kızlar onu merak ettim
İyi iyi sıkıntı yok, plesanta ile ilgili bı durummus, bebiş bekliyor uslu uslu şükür sıkıntısı yok 😊 kanama tekrar ederse gidecek doktoruna, bugün bikacdamla olmuştu sanırım sonrasını bende kaçırdım gitti mi acaba 🤔

Vaalbara Vaalbara canım sen her hafta mı gidiyorsun kontrole kadın dogum acilde hep vajinal muayene varmıs her hafta zorunlumu kızlar
Nst.de sancı varsa kesin vajinal bakılıyor, artık haftalık gidiyorum, on günü geçmesin suren dedi 34ten sonra, acilden geçen sefer muayene oldum sancı var diye bakıldı, sanırım artık hep bakılır, oğlumda da bakıldı diye hatırlıyorum

İyi iyi sıkıntı yok, plesanta ile ilgili bı durummus, bebiş bekliyor uslu uslu şükür sıkıntısı yok 😊 kanama tekrar ederse gidecek doktoruna, bugün bikacdamla olmuştu sanırım sonrasını bende kaçırdım gitti mi acaba 🤔
Canım kesikmişti yine gelmiş kanlı değil ama pembe renk :( biraz da regl sancısı çekiyorum kasıklarımda ama karnım yumuşak hala. Kasılma gibi değil sanki. Belim sırtım çok ağrıyor ama. Gitsem mi gitmesem mi bilemedim. Doktor kanamanın miktarı artarsa gelirsin demişti. Şimdi bu gördüğüm kan değil sonuçta o yüzden napsam emin olamadım ya

Canım kesikmişti yine gelmiş kanlı değil ama pembe renk :( biraz da regl sancısı çekiyorum kasıklarımda ama karnım yumuşak hala. Kasılma gibi değil sanki. Belim sırtım çok ağrıyor ama. Gitsem mi gitmesem mi bilemedim. Doktor kanamanın miktarı artarsa gelirsin demişti. Şimdi bu gördüğüm kan değil sonuçta o yüzden napsam emin olamadım ya
Ara doktorunu istersen, dinlen bu arada sancın rahatlayacak.mi bı bak

bence git çiçeğim. bel ağrısı, regl ağrısına benzer ağrılar sancı anlatma şekline çok benziyor. daha erken, açılman yok, sanmıyorum önemli bir şey olacağını ama için rahat eder en azından.

kızlar bir de doktorun “yat dinlen” dediği durumlar var ya, benim rahim ağzı kısalmam var mesela yat, dinlen demişti. ben sırtıma ve dizimin altına yastık koyup genelde sırt üstü yatıyordum ama araştırmalarıma göre bebeğin aşağı baskısını en çok azaltan yatış tarzı sağa ya da daha faydalısı sola yatış. bebeğin yerçekimini rahimden yanlara alıyormuş bu şekilde yatmaya başladığımdan beri sancılarım o kadar azaldı ki. evde her fırsatta bu şekilde sol yana uzanın kızlar vajinadaki baskı ve ağrıyı gerçekten hafifletiyor.

Nst.de sancı varsa kesin vajinal bakılıyor, artık haftalık gidiyorum, on günü geçmesin suren dedi 34ten sonra, acilden geçen sefer muayene oldum sancı var diye bakıldı, sanırım artık hep bakılır, oğlumda da bakıldı diye hatırlıyorum
Direk vajinal bakıcam dedi yok diyince nst te baglıycam dedi
Bi selam verdim kan ve idrar tahlili vs derken cıkamıyorum burdan😂

Direk vajinal bakıcam dedi yok diyince nst te baglıycam dedi
Bi selam verdim kan ve idrar tahlili vs derken cıkamıyorum burdan😂
Vajinal hazırlan der sonrası far tutulmuş tavşan gibi soyun 😂😂 tercih senin tabii de acilman falan var mı iyi olur bakılması, sonraki muayenelerde bı düşün sen bunu 😂 bende arefe günü verdim full tahlil, sabah gittim üçü geçmişti cikabildim patates oldum, asıl yorgunluktan sancı tuttu bence beni 😂😂

kızlar bir de doktorun “yat dinlen” dediği durumlar var ya, benim rahim ağzı kısalmam var mesela yat, dinlen demişti. ben sırtıma ve dizimin altına yastık koyup genelde sırt üstü yatıyordum ama araştırmalarıma göre bebeğin aşağı baskısını en çok azaltan yatış tarzı sağa ya da daha faydalısı sola yatış. bebeğin yerçekimini rahimden yanlara alıyormuş bu şekilde yatmaya başladığımdan beri sancılarım o kadar azaldı ki. evde her fırsatta bu şekilde sol yana uzanın kızlar vajinadaki baskı ve ağrıyı gerçekten hafifletiyor.
20.haftalardan sonra şiştikce sola yatılır zaten, sırt üstü yatarsan sancı, bel ağrısı yapar, bebisi de rahatsız ediyor, arada belim dinlensin diye yatıyorum da sonrası daha ağrılı oluyor, sana doktor mu sırt üstü yat diyordu 🤔

Doğum habercisi olan şeylerden biri de anlık rahatlama, enerji patlaması, temizlik yapma isteğidir biliyor musunuz kızlar 😂😂
Hiç temizlik perilerim gelmediği için buyüzden doğumum başlamıyor :D
Selam kızlar
Kendi Dr uma kontrole gittim kilosu 4 çıktı boyu haftası ile uyumlu ama kilosu fazla olduğu için küçük oluyor dedi.
Cmt alalım seni doğuma dedi bende ilk çocuğumda da normal doğum oldu haftasonuydu Dr lar doğru düzgün gelmedi çocuk Dr geldi hemen geri gitti şimdi de bunları yasamak istemiyorum dedim. Tamam dedi ilk konustugumuz gibi pzt yapalım o zaman dedi.
Pzt ye kayıt yaptırdık kan verdim on ödememi yaptım pzt saat 6 da hastane de olun dedi. Kahve ve bitter çikolata al yanına dedi spinal olacak doğum bakalım dualarınıza talibim kızlar sağlıkla kolaylıkla gelsin inşaallah amin
Oy maşAllah :nazar: Sağlıkla gelsin inş <3
Ben de çok duydum ama temizlik yaptıkları için doğum tetiklendi diye düşünüyordum yıllardır, meğer hormonlardanmış:)

Doğal deodorant/roll on alan var mı hastane için? Yves Rocher organik roll on'lar yeterince doğal mıdır acaba sizce?
Yvesenin şampuan, roll on, el-ayak kremini herşeyini kullanıyorum, doğal ve sağlıklı geliyor .
Benim kayınvalidem de annem de bize 10 saat mesafede ve İKİSİ DE doğumdan 1 hafta önce gelecekler. Ne gelme diyebildik ne fikrimizi soran oldu... Kaç gün kalacaklar şimdiden eşimle bunu merak ediyoruz. Bari sıralı gelseler yani ne gerek var. Ev çok küçük ya 2+1 2 kedi 1 köpek 1 bebek eşimle ben ve 2 anne. Of yazarken ruhum daralıyor. Küçük de değiliz 35+ yaş idare ederiz bir şeyleri ya. Bu kadroyu bir de doğum için hastaneye götüreceğiz hepsinin hazırlanması oyalanması bilmem nesi ayrı. Öf yani. Nur topu gibi mini stresim (hiç başka derdim yoktu çünkü)

Vaalbara Vaalbara da demiş alınırlar demişsin ama sıralı gelseler size daha uzun destek olurlar. Sonra ikiside gidiyoruz diyecek aynı anda senin gözler yaşlı arkalarından baka kalacaksın :(
ya ama haklı bir gerilim yaşıyoruz yaşlılar bir işe yaramıyor hazır arkalarını topluyoruz çok delice ama diyorum ki yemek yapacaklar ocağı silmicekler ben kalkar silerim duramam makinaya çamaşırı nasıl atarlar kim bilir falan falan işte haa sonra iyi olunca gelsinler ben onlara hizmet eder güzelce ağırlarım
Lohusalıkta gelen tüm desteklere tamam demek gerekiyor. Sen çoçuğuna bakmalısın , onlarda kendi çocuklarına bakmalılar.
Sayılı gün kalıp gidicekler bari o sürede yapsınlar demiştim sonrasında zaten tüm iş bana bakacak ..

Back
X