• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
20.haftalardan sonra şiştikce sola yatılır zaten, sırt üstü yatarsan sancı, bel ağrısı yapar, bebisi de rahatsız ediyor, arada belim dinlensin diye yatıyorum da sonrası daha ağrılı oluyor, sana doktor mu sırt üstü yat diyordu 🤔
Bazen uyandığımda kendimi sırt üstü yatarken buluyorum üzülüyorum :(

20.haftalardan sonra şiştikce sola yatılır zaten, sırt üstü yatarsan sancı, bel ağrısı yapar, bebisi de rahatsız ediyor, arada belim dinlensin diye yatıyorum da sonrası daha ağrılı oluyor, sana doktor mu sırt üstü yat diyordu 🤔
yok canım, ben kalçamı biraz havaya kaldırıyordum ki bebek yukarı çıksın. konuştuğum birkaç kişi de bacaklarını kaldır vs demişti ama ben kısalmaya devam ettim sürekli o yatış pozisyonunda. ne zaman ki yan yatmaya başladım kendimi zorlayarak da olsa o zaman rahatladım. sırt üstü yatış özellikle bebek annenin organlarına da baskı yapıyor diye önermiyorlarmış.

Çok geçmiş olsun güzel haberlerle çıkaraınız inşallah hastaneden🍀

Ay çok heyecanlı sağlıklı kavuşun inşallah bebişlerinize 🌸

Ben krem deodorant kullanıyorum içeriği temiz ve doğal yağlardan oluşuyor hissedilir derecede kokusu yok bir araştırabilirsin🤍

Oğlum 37+5 te doğdu ne küveze girdi ne solunum sıkıntısı yaşadı 37de iyi bir hafta doğum için hiç canını sıkma canım sağlıkla kavuşalım da🙏
İnşallah bakalım

yok canım, ben kalçamı biraz havaya kaldırıyordum ki bebek yukarı çıksın. konuştuğum birkaç kişi de bacaklarını kaldır vs demişti ama ben kısalmaya devam ettim sürekli o yatış pozisyonunda. ne zaman ki yan yatmaya başladım kendimi zorlayarak da olsa o zaman rahatladım. sırt üstü yatış özellikle bebek annenin organlarına da baskı yapıyor diye önermiyorlarmış.
Tabii sıkıştırıyor, nefesin falan daralır, kan dolasimin yavaşlar o ağırlıkla öyle yatmak zor zaten, yan yatarken ince bı yastıkla ayaklarını hafif yulari kaldirsan daha rahat ederdin, neyse olan olmuş artık, rahat edeceğin şekilde yat, yorma kendini

o hepimizde oluyordur canım ben geceleri hep sola yattım hamilelik boyunca bir sağda bi sırt üstü buluyorum kendimi. normal o 🫶🏼 kaan kocatepe de çok sıkıntı yapmayın diyor bu konuda
Zaten sabit sola yat sola kalk yapabilen varsa takdir ederim, totom belim tutulup ağrıyor bı süre sonra 🤦🏻‍♀️😂

Benim de doğum tarihim aşağı yukarı belli oldu🥹 dr 39. Haftaya sarkamayız 38de izinli olucam 37de sezaryene alabiliriz, 38 istersen başka bir doktora emanet ederim dedi. Biz de kendi doktorumuzu istedik eşimle yani 27 hazirana denk geliyor 16 gün var artık bebişe alışveriş yapıp doğum çantamı hazırlamalıyım😅

Kontrolden ciktim. Karnimin ustunun yumasasina olumsuz birsey demedi. Aksine sertlikler bizi korkutur kasilmayi gosterir dedi. Bu haftalarda artik bu tarz yumusamalar normal kabul edilirmis.
Rahim agzi gayet iyi telas etcek bir durum yok dikis hala gorevini yapiyor dedi. Bebegin suyuda nstde gayet iyi cikti. 2550 gr olmus yavrucagimda. Artik suan bile dogsa ekstra bir olumsuzluk olmadigi surece kuvoz tehlikesi dusuk dedi. Haftaya carsamba tekrar kontrole cagirdi. Duruma gorede 20 haziran cuma ya da 23 haziran pazartesi doguma aliriz dedi 🥹
Endise etmen gereken tek durum birden su gelmesi ya da ani bir kanama baslamasi dedi. Oyle bir durumdada panik olmadan bana haber verip hastaneye geleceksiniz dogumu bir sekilde baslatacagiz artik korkulcak gunleri gectik dedi.
Ben kendi adima birazda olsa rahatladim. Darisi sizlere arkadaslarim🙏🙏
Ohhh çok şükür bak güzel haberler ile gelmişsin 🧿🧿🧿 inşallah sağlıkla zamanında kolaylıkla kucağına almakta nasip olsun🤲🏻🤲🏻❤️❤️

Kızlar doğum yaptım . Gebelik şekerim vardı bazılarınız hakim sürece . Günde dört defa insülin kullanmama ve diyet uygulamama rağmen maalesef bebekte hipoglisemi çıktı yani şekeri düşük olduğu için küvöze alındı . Bilirubin de yüksek çıktı. Canım çok sıkkın kendi acımı unuttum kapı her açıldığında getirecekler mi acaba diye bakıyorum. Bu şeker hiç ihmal edilmemesi gereken bişeymiş gerçekten. Hala vakti olanlar diyete sıkı sıkı sarılsın 😢

Kızlar doğum yaptım . Gebelik şekerim vardı bazılarınız hakim sürece . Günde dört defa insülin kullanmama ve diyet uygulamama rağmen maalesef bebekte hipoglisemi çıktı yani şekeri düşük olduğu için küvöze alındı . Bilirubin de yüksek çıktı. Canım çok sıkkın kendi acımı unuttum kapı her açıldığında getirecekler mi acaba diye bakıyorum. Bu şeker hiç ihmal edilmemesi gereken bişeymiş gerçekten. Hala vakti olanlar diyete sıkı sıkı sarılsın 😢
Gözünüz aydın canım aynı zamanda çok geçmiş olsun💐 sen elinden geleni yaptın o yüzden vicdanın rahat olsun , inşallah en yakın zamanda şekeri normale döner ve bebişine kavuşursun🍀 sağlıkla doğdu bebişin çok şükür🤲🏻

Rabbim analı babalı büyütsün şifa versin yavruma da sana da, gözün aydın, bı an önce kavusacaksin inşallah üzülme, bebeğin gelene kadar dinlen toparlan ki bebeginle rahatca en güzel şekilde ilgilenebilesin, iyi olacaksınız, bu vakte kadar nasıl bekledik, biraz daha sabır ❣️

Canım öncelikle hayırlı olsun 🌺 36. Hafta içerisindeydin diye hatırlıyorum. Bebek beslenir ve kuvözden çıkar hiç merak etme. Bilirubin kaç çıktı tam olarak ? Ben laboratuvarda yeni doğan bebeklerin bilirubinlerini çalışıyorum. İnan bana o kadar çok bebeğin bilirubini yüksek çıkıyor ki. Hepsi de düzeliyor ve hayatlarına devam ediyorlar sağlıklıca, hiç korkun olmasın 🥰 glukozları da düşük çıkıyor ama bebiş beslendikçe ve düzene girdikçe düzeliyor 🌺

Hayırlı olsun bebeğin göz aydınlığın olsun. İnşallah şifa ile çıkacak küvezden Allah'ın izniyle. Sen bir an önce toparlan ki bebeğini de rahatça kucağına alasın

Vajinal hazırlan der sonrası far tutulmuş tavşan gibi soyun 😂😂 tercih senin tabii de acilman falan var mı iyi olur bakılması, sonraki muayenelerde bı düşün sen bunu 😂 bende arefe günü verdim full tahlil, sabah gittim üçü geçmişti cikabildim patates oldum, asıl yorgunluktan sancı tuttu bence beni 😂😂
Kız valla bunların stresi beni dogurtacak😂
Buranın acili sen gel sen otur sen yat sen kalk askeriye gibi hahahahaha

Allah analı babalı sağlıcakla büyütsün <3 , en kısa sürede kavuşun inş.
Sen elinden geleni yaptın, bazen birşeyleri engelleyemiyoruz.
Yüreğin bebeğinde ama kendini toplaman iyileştirmen lazım bebeğin sağlıklı bir anne bulmak ister

Canım öncelikle hayırlı olsun 🌺 36. Hafta içerisindeydin diye hatırlıyorum. Bebek beslenir ve kuvözden çıkar hiç merak etme. Bilirubin kaç çıktı tam olarak ? Ben laboratuvarda yeni doğan bebeklerin bilirubinlerini çalışıyorum. İnan bana o kadar çok bebeğin bilirubini yüksek çıkıyor ki. Hepsi de düzeliyor ve hayatlarına devam ediyorlar sağlıklıca, hiç korkun olmasın 🥰 glukozları da düşük çıkıyor ama bebiş beslendikçe ve düzene girdikçe düzeliyor 🌺
Evet 36. Haftada doğum yaptım. Sadece bilirubin yüksek diye söylendi tam değeri bilmiyorum. 3 kilo 550 gram doğdu haftasına göre baya yüksekti kilosu da . Doktorum şekerden kaynaklı olabileceğini söyledi hipogliseminin . Sütüm de gelmedi henüz muhtemelen stres yaptığım için. Biraz rahatladım yazdığını okuyunca , teşekkür ederim. Ne kadar sürer sence bu küvöz süreci yani gebelik şekeri bilirubin seviyelerini bu kadar etkiliyor mu ?

@lady peacock leydiciğime soruyorum bildiğimden, tecrübesi olan başka anneler varsa siz de yazın kızlar sezeryan fikrine alışmakta zorlanıyorum.

Canım, şehir efsaneleri var ya biraz sana sormak istedim. Sezeryan sonrası senin karnın aşağı sarktı mı? Ya bizim şirkette bir kadın vardı alt göbeği gitmiyordu sezeryan olduğu için ve estetik oldu yağ aldırıp sıkılaştırdı. Sanki doğum kilom gitmez diye korkuyorum.

Bir de süt gelmiyor gecikiyor muhabbetinden korkuyorum. Nerede olumsuz olay kendimi ona endekslemişim istemsizce. Bebekle vakit geçiremem ilk günler acıdan ağrıdan hep yatarım diye korkuyorum.
2 sezeryanım var ikisindede hastanede korse kullanmaya başladım hiç sarkmam olmadı. İkisindede sütüm hemen geldi fazla fazlada geldi hatta. Bolbol emzirdim ilk günler her fırsatta meme verdim çk şükür emdikçe arttı. Hiç canınızı sıkmayın.
Gözün aydın geçmiş olsun inş en kısa zamanda sağlıkla kucağına verirler minnoşunu.

Back
X