• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Çok teşekkür ederim önerin için onu da deneyeyim. 2 hafta önce kanlı balgam geliyordu enfeksiyondan ya da astımdan kaynaklanır demişti göğüs doktoru. Hemen arkasından da grip gibi birşey başladı ama yine enfeksiyon var kulaklarım tıkalı boğazım tıkanıyor vs. Acile gittim parol verdiler sadece. Kendi kendine iyileşsin diye bekliyorum resmen çok can sıkıcı 😔
Bı an önce toparlanirsin inşallah, dediğim çayı dene, doğumdan önce grip falan kalmasın, yorucu olur sonra 😒

Ayy asla evde sütyenle oturamam okurken kaşıntı geldi 🥶 cam açık fayda etmiyor gece 12 hava hala 30 derece gösteriyor ben klimayla aşk yaşıyorum utanmasam banyoda da klima isteyeceğim 😮‍💨
“Ah benim de bi klimam olsaydı
Serin serin otursaydım
Vız gelirdi sıcak inan bana
Yeter ki bi klimam olsaydı..” :KK75:
Bı an önce toparlanirsin inşallah, dediğim çayı dene, doğumdan önce grip falan kalmasın, yorucu olur sonra 😒
Lohusa şerbeti tarifi piliiiiisss :KK51:

Lohusa şerbeti tarifi piliiiiisss :KK51:
Aa yaptım ben onu dur

Şu ölçüyle yaptım,
İki tane lohusa şekeri, yaklaşık 400grmdi.
18 sb. su
5bardak şeker
Üç kaşık hibiskus
İki dilim limon
Bir yemek kaşığı kadar karanfil
Dört tane tarçın
(Tercihen Dondurucuda zencefilim vardı ondanda koydum bı parmak kadar)
Kaynattim soğuyunca süzüp küçük siselere koyup dondurucuya attım
Ben baygın şeker sevmiyorum o yüzden beş bardak şeker yaptım, kaynadıktan sonra tadına bakıp şeker de ekleyebilirsiniz kafanıza göre

Gaza süte iyi geliyor diye yaptım, komposto da kaynatacagim malzemesi hazır da onu doğumdan gelince de kaynatabilirim diye koydum kaynatmadim

Doğumdan sonra gelen o yanma hararet hissine de iyi gelir diye düşünüyorum 😂

Ayyyy hadi hayırlı olsun :rolleyes:
Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. ☺️
Keşke yakın olaydık. Seni ziyarete gelirdim.
Niye burnumun direği sızladı şimdi? :KK61:

Öfff! Pöffff!
Kendimizle mi uğraşalım bu konularla mı ? :olamaz:
Halden anlamak zor değil oysa.

Bol su iç, havuç suyu amniyon sıvısını artıyor diye biliyorum. Suyun tehlikeli deredece azalıp bebek için risk oluşturması için epey kaybedilmesi gerek. Ama zaten tehlikeli zamanları da atlattık canım ya.:KK51: Rabbim zamanlıca sağlıkla göndersin yavrunu 🤲🏼

Uuuu! Geri sayım başlasın o zaman :rolleyes:

Amaneyyyy!!!
hayırlı olsun canım. :KK36:
Sen çok dikkat ettin. Elinden geleni fazlasıyla yaptın. Biz de şahidiz. Hiç vicdan yapma, üzülecek bi şey de yok. Ezelde bunlar hep belliydi. Doğum kaderdir bacım. 😌

Ben 4 buçuk kilo doğmuşum. Kuvöze alınmışım sarılıktan sebep bir hafta. Annem der ki ne zaman yoğun bakımın camekanından sana baksam, göğsümden süt akmaya başlardı. 🥹 Senin sütün de gelecek, akacak, taşacak. Allah bebeğinin rızkını gönderecek. Her şey güzel olacak. Çok öpüyorum, kucaklıyorum seni :KK74:

Valla yaaaa:eek:
4. Bebeğimiz de gelmiş. Erkenci kuşlar :KK36:

Al işte ! Yani biz manyıyoruz da sebepsiz değil. :63:Aynı Dr, aynı gün bir iki dk ara farkla yapılan ölçüm. Hangisine amel edeceğiz ?

Ve bu mesajı, vantilator karşısında sütyen külot koltuğun üstüne yayılmış okuyan ben :eek: en ince pijamayla yatıyorum. Cam açık uyuyorum. Yatak odası da evin serin odasıdır. Gecenin bi vakti kan ter içinde uyanıyorum. Tshirtü çıkarıp atıyorum. Öyle yatıyorum. Sabaha karşı üşüme gelince gözlerim kapalı karanlıkta el yordamıyla tshirt arayıp öyle ters düz giyiveriyorum :KK45:
Canım benim çok sağol söylemen yeterli inşaallah herşey yolunda gider amin hemen yazacağım size💞

Maşallah bebişine çok yakışıklı olacak🥰 Bizim bebiş de yanaklı ve köfte dudaklıymış. Fotoğrafa bakınca biraz bizim kıza benzettim. Doğum için de gün vermişler, sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım. Güzel haberler bekliyoruz bundan sonra artık🥰🌸

Benim yaklaşık 4. Ayımdan beri var maalesef. Vajinal enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir dedi doktorum antibiyotik kullanınca bikaç haftalığına geçmişti ama sonrasında yine devam etti maalesef. Aylardır mahvediyor beni ve son 1 haftadır iyice arttı ağrısı. Ama doğumla alakalı olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa 4. aydan beri illa problem çıkardı bende de muhtemelen, içini ferah tut.

Cırt cırtlı düşünüyordum ve çok uçuk fiyatlı korseler çıktı karşıma. Baktıkça çok daha uygun fiyatlıların olduğunu gördüm. 300 küsür liraya cırtcırtlı çok da güzel bir korse aldım. Eşim denedi şimdilik, gayet rahat ve güzel olduğunu söylüyor😅
Sağolasın canım amin hepimizin hayırlı haberlerini alalım inşaallah amin

Aa yaptım ben onu dur

Şu ölçüyle yaptım,
İki tane lohusa şekeri, yaklaşık 400grmdi.
18 sb. su
5bardak şeker
Üç kaşık hibiskus
İki dilim limon
Bir yemek kaşığı kadar karanfil
Dört tane tarçın
(Tercihen Dondurucuda zencefilim vardı ondanda koydum bı parmak kadar)
Kaynattim soğuyunca süzüp küçük siselere koyup dondurucuya attım
Ben baygın şeker sevmiyorum o yüzden beş bardak şeker yaptım, kaynadıktan sonra tadına bakıp şeker de ekleyebilirsiniz kafanıza göre

Gaza süte iyi geliyor diye yaptım, komposto da kaynatacagim malzemesi hazır da onu doğumdan gelince de kaynatabilirim diye koydum kaynatmadim

Doğumdan sonra gelen o yanma hararet hissine de iyi gelir diye düşünüyorum 😂
Donmuş halde şişeden nasıl çıkıyor zor olmaz mı baska neye koyabiliriz acaba

Donmuş halde şişeden nasıl çıkıyor zor olmaz mı baska neye koyabiliriz acaba
Yaz günü çabuk erir, biri bitmeden yedek çıkarırsın ayarlarsin misafir için falan da lazım olursa diye bir litrelikte doldurdum, hazır olsun da tek sorun erimesi olsun 😂

Bence bu sıcakta hemen açılır o. :KK51:
Yada konsantre halde hazırlanıp buz kalıplarında dondurulup üstüne su eklenebilir
Konsatre yapacaksanız 15bardak suyla yapın yoğun olur, bardağa atıp üzerine su eklenir, buz kalıbına da yapacaktim, bı tencere de karton bardaklara falan ama çok alan kaplıyor, vazgeçtim sonra alan açılırsa yapaicam 😂

Ay gerçekten perinatoloğum erkek. O aşırı nazik yapıyor vajinal muayeneyi hiç hissetmiyorum bile. Bi de ben öncesinde gebe kalmakta güçlük çektiğim için defalarca vajinal muayene yaptırmış bi insanım o kadar kolay kasılmam rahatsız olmam. Ama asistan gerçekten çok sertti. Belki de o yüzden oldu. Karnım çok şükür yumuşak. Öyle belirgin bi kasılma hissetmiyorum. Sadece ben regl olacağım zamanlarda hafif bi bel ağrım olur. O ağrıyı hissediyorum şu an. İnşallah nişan değildir bu gelen önemsiz bir şeydir ikimizinki de kuzum.

Benimki normal akıntımız olur ya onun içinde karışık pembe bir leke. Her zamanki akıntımdan farklı değil. Sadece hafif pembelik var şu an içinde. İnşallah muayeneden dolayı olmuştur kuzucum içim biraz rahatladı sen böyle yazınca 🌺
Amin inşallah canım evet maalesef bende bir çok yerde muayene oldum alttan ama dünkü beni mahvetti psikolojik olarak da öyle eve ağlayarak geldim öyle söyleyim 2-3 hafta daha dursun minnoşlarımız da öyle gelsinler sağlıkla

Ayyyy hadi hayırlı olsun :rolleyes:
Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. ☺️
Keşke yakın olaydık. Seni ziyarete gelirdim.
Niye burnumun direği sızladı şimdi? :KK61:

Öfff! Pöffff!
Kendimizle mi uğraşalım bu konularla mı ? :olamaz:
Halden anlamak zor değil oysa.

Bol su iç, havuç suyu amniyon sıvısını artıyor diye biliyorum. Suyun tehlikeli deredece azalıp bebek için risk oluşturması için epey kaybedilmesi gerek. Ama zaten tehlikeli zamanları da atlattık canım ya.:KK51: Rabbim zamanlıca sağlıkla göndersin yavrunu 🤲🏼

Uuuu! Geri sayım başlasın o zaman :rolleyes:

Amaneyyyy!!!
hayırlı olsun canım. :KK36:
Sen çok dikkat ettin. Elinden geleni fazlasıyla yaptın. Biz de şahidiz. Hiç vicdan yapma, üzülecek bi şey de yok. Ezelde bunlar hep belliydi. Doğum kaderdir bacım. 😌

Ben 4 buçuk kilo doğmuşum. Kuvöze alınmışım sarılıktan sebep bir hafta. Annem der ki ne zaman yoğun bakımın camekanından sana baksam, göğsümden süt akmaya başlardı. 🥹 Senin sütün de gelecek, akacak, taşacak. Allah bebeğinin rızkını gönderecek. Her şey güzel olacak. Çok öpüyorum, kucaklıyorum seni :KK74:

Valla yaaaa:eek:
4. Bebeğimiz de gelmiş. Erkenci kuşlar :KK36:

Al işte ! Yani biz manyıyoruz da sebepsiz değil. :63:Aynı Dr, aynı gün bir iki dk ara farkla yapılan ölçüm. Hangisine amel edeceğiz ?

Ve bu mesajı, vantilator karşısında sütyen külot koltuğun üstüne yayılmış okuyan ben :eek: en ince pijamayla yatıyorum. Cam açık uyuyorum. Yatak odası da evin serin odasıdır. Gecenin bi vakti kan ter içinde uyanıyorum. Tshirtü çıkarıp atıyorum. Öyle yatıyorum. Sabaha karşı üşüme gelince gözlerim kapalı karanlıkta el yordamıyla tshirt arayıp öyle ters düz giyiveriyorum :KK45:
Yaptim kuzum bende pek işe yaramadı suyum suan 2.7 oligohydramnios tanısı koydu doktor :(

Yaptim kuzum bende pek işe yaramadı suyum suan 2.7 oligohydramnios tanısı koydu doktor :(
Anladım. Ama çok şükür tehlikeli zamanları geçtik. 🤲🏼 37. Haftada doğan bebekler prematüre sayılmıyor. 🌺

Bak benim arkadaşım 22den 28. Haftaya kadar hastanede yattı. Amniyon sıvısı sızdığı için. Kaç kez alalım bebeği yaşamaz dediler. Durdu, direndi. 910 gram doğdu bebegi. Kuvözde hala.

Biz yine dua edelim. Allahım merhameti büyüktür. 😌Bütün bebekler annesinin kucağına sağlıkla gelsin 🤲🏼

Ben bu gün ilk kez platesle egzersiz yaptım ama yapamadım yani çok hamım ve çok ağırım egzersiz yapan var mı ?
Ya ben instada tüm egzersizleri kaydedip yapmayanım 😀 Ama topla bes on dk bıseyler yapıyorum . Kegel ve pelvik taban egzersizi yapmam lazım

O endişe ettirdi biraz. İnternette okudum nişandan sonra hemen de başlayabilirmiş bir kaç hafta da sürebilirmiş doğumun başlaması. Benim doğumumun zaten kendi kendine başlamaması gerek :( sabah sabah panik oldum. En azından bi 36. Haftaya gelebilseydik nasıl olcak hiç bilmiyorum daha 33 deyiz. Cuma günü kontrolüm var tekrar bakacak doktor umarım o gün her şey yolunda çıkar kuzucum. Seni sık sık takip edeceğim 😀

Aaa o öyle bir şey miymiş. Dün hiç bir şey söylemediler onunla ilgili. Önceki gün vajinal ultrason yapmışlardı. Ertesi gün leke geldi. Acaba o esnada plesentaya falan mı baskı yaptılar ki belki de kanama o yüzdendir diye düşündüm şimdi. Dün sadece doktorum bir hafta içerisinde doğum beklemiyorum dedi. Önemli bir şey görse herhalde eve göndermez ciğer geliştirici yapardı diye düşünüyorum

Nişan kaç gün geldi kuzum peki bi de ne kadar sonra doğum başladı
Valla kuzum benim nişan 37+3 de geldi yapış yapış sümüksü kanlı bir akıntı. 37+5 de doğum oldu. 37+4de hastaneye yatırdı doktorum gelip gidip alttan baktılar sabaha kadar eldivenleri hep kanlıydı. Gece 3 ten sonra altıma hasta bezi yayıp komple yatırdılar zaten kalkmadim bir daha ama dediğim gibi hep kan vardı yapış yapış. 5 civarı suyum geldi 8 çeyrekte doğdu. Yani 2 gün içinde oldu bitti. Ama seninki sümüksü değil sanırım. Öyle olsa zaten anlardın dimi. Muayene kaynaklıdır diye düşünüyorum kzuum..
Selam kızlar
Kendi Dr uma kontrole gittim kilosu 4 çıktı boyu haftası ile uyumlu ama kilosu fazla olduğu için küçük oluyor dedi.
Cmt alalım seni doğuma dedi bende ilk çocuğumda da normal doğum oldu haftasonuydu Dr lar doğru düzgün gelmedi çocuk Dr geldi hemen geri gitti şimdi de bunları yasamak istemiyorum dedim. Tamam dedi ilk konustugumuz gibi pzt yapalım o zaman dedi.
Pzt ye kayıt yaptırdık kan verdim on ödememi yaptım pzt saat 6 da hastane de olun dedi. Kahve ve bitter çikolata al yanına dedi spinal olacak doğum bakalım dualarınıza talibim kızlar sağlıkla kolaylıkla gelsin inşaallah amin
Hayırlısı ile sağlıkla gelsin çok heyecanlı ❤️🥰
Kizlar dün kontrolüm vardı suyumuz biraz daha azalmış malesef doktor böyle durumlarda 37 de alıyoruz dedi 3 günde 1 kontrole çağırıyor yani sanırım benim en fazla 10 12 günüm kaldı:(
Canım bende kızımı 37 civarı aldım kucağıma. 37 bitmiş oluyor zaten üzülecek bir şey yok sağlıkla gelsin yeter hadi hayırlısı ❤️🤲🏻
Kontrolden ciktim. Karnimin ustunun yumasasina olumsuz birsey demedi. Aksine sertlikler bizi korkutur kasilmayi gosterir dedi. Bu haftalarda artik bu tarz yumusamalar normal kabul edilirmis.
Rahim agzi gayet iyi telas etcek bir durum yok dikis hala gorevini yapiyor dedi. Bebegin suyuda nstde gayet iyi cikti. 2550 gr olmus yavrucagimda. Artik suan bile dogsa ekstra bir olumsuzluk olmadigi surece kuvoz tehlikesi dusuk dedi. Haftaya carsamba tekrar kontrole cagirdi. Duruma gorede 20 haziran cuma ya da 23 haziran pazartesi doguma aliriz dedi 🥹
Endise etmen gereken tek durum birden su gelmesi ya da ani bir kanama baslamasi dedi. Oyle bir durumdada panik olmadan bana haber verip hastaneye geleceksiniz dogumu bir sekilde baslatacagiz artik korkulcak gunleri gectik dedi.
Ben kendi adima birazda olsa rahatladim. Darisi sizlere arkadaslarim🙏🙏
Canım sağlıkla gelsin inşallah 🥰 siz doğum tariflerini söyledikçe ben heyecanlanıyorum burada 🥰🤲🏻
Benim de doğum tarihim aşağı yukarı belli oldu🥹 dr 39. Haftaya sarkamayız 38de izinli olucam 37de sezaryene alabiliriz, 38 istersen başka bir doktora emanet ederim dedi. Biz de kendi doktorumuzu istedik eşimle yani 27 hazirana denk geliyor 16 gün var artık bebişe alışveriş yapıp doğum çantamı hazırlamalıyım😅
Hadi hayırlısı canım sağlıkla gelsin inşallah 🥰 ❤️
Kızlar doğum yaptım . Gebelik şekerim vardı bazılarınız hakim sürece . Günde dört defa insülin kullanmama ve diyet uygulamama rağmen maalesef bebekte hipoglisemi çıktı yani şekeri düşük olduğu için küvöze alındı . Bilirubin de yüksek çıktı. Canım çok sıkkın kendi acımı unuttum kapı her açıldığında getirecekler mi acaba diye bakıyorum. Bu şeker hiç ihmal edilmemesi gereken bişeymiş gerçekten. Hala vakti olanlar diyete sıkı sıkı sarılsın 😢
Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün. Üzülme endişelenme en kısa zamanda kucağına gelecek bebegin inşallah ❤️ bir an önce toparlanıp evladına çabucak kavusman dileğimle ❤️ çok geçmiş olsun ❤️

Back
X