Selam kızlar
Kendi Dr uma kontrole gittim kilosu 4 çıktı boyu haftası ile uyumlu ama kilosu fazla olduğu için küçük oluyor dedi.
Cmt alalım seni doğuma dedi bende ilk çocuğumda da normal doğum oldu haftasonuydu Dr lar doğru düzgün gelmedi çocuk Dr geldi hemen geri gitti şimdi de bunları yasamak istemiyorum dedim. Tamam dedi ilk konustugumuz gibi pzt yapalım o zaman dedi.
Pzt ye kayıt yaptırdık kan verdim on ödememi yaptım pzt saat 6 da hastane de olun dedi. Kahve ve bitter çikolata al yanına dedi spinal olacak doğum bakalım dualarınıza talibim kızlar sağlıkla kolaylıkla gelsin inşaallah amin
Ayyyy hadi hayırlı olsun

Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin.

Keşke yakın olaydık. Seni ziyarete gelirdim.
Niye burnumun direği sızladı şimdi?
Benim kayınvalidem de annem de bize 10 saat mesafede ve İKİSİ DE doğumdan 1 hafta önce gelecekler. Ne gelme diyebildik ne fikrimizi soran oldu... Kaç gün kalacaklar şimdiden eşimle bunu merak ediyoruz. Bari sıralı gelseler yani ne gerek var. Ev çok küçük ya 2+1 2 kedi 1 köpek 1 bebek eşimle ben ve 2 anne. Of yazarken ruhum daralıyor. Küçük de değiliz 35+ yaş idare ederiz bir şeyleri ya. Bu kadroyu bir de doğum için hastaneye götüreceğiz hepsinin hazırlanması oyalanması bilmem nesi ayrı. Öf yani. Nur topu gibi mini stresim (hiç başka derdim yoktu çünkü)
Öfff! Pöffff!
Kendimizle mi uğraşalım bu konularla mı ?

Halden anlamak zor değil oysa.
Kizlar dün kontrolüm vardı suyumuz biraz daha azalmış malesef doktor böyle durumlarda 37 de alıyoruz dedi 3 günde 1 kontrole çağırıyor yani sanırım benim en fazla 10 12 günüm kaldı
Bol su iç, havuç suyu amniyon sıvısını artıyor diye biliyorum. Suyun tehlikeli deredece azalıp bebek için risk oluşturması için epey kaybedilmesi gerek. Ama zaten tehlikeli zamanları da atlattık canım ya.

Rabbim zamanlıca sağlıkla göndersin yavrunu
Kontrolden ciktim. Karnimin ustunun yumasasina olumsuz birsey demedi. Aksine sertlikler bizi korkutur kasilmayi gosterir dedi. Bu haftalarda artik bu tarz yumusamalar normal kabul edilirmis.
Rahim agzi gayet iyi telas etcek bir durum yok dikis hala gorevini yapiyor dedi. Bebegin suyuda nstde gayet iyi cikti. 2550 gr olmus yavrucagimda. Artik suan bile dogsa ekstra bir olumsuzluk olmadigi surece kuvoz tehlikesi dusuk dedi. Haftaya carsamba tekrar kontrole cagirdi. Duruma gorede 20 haziran cuma ya da 23 haziran pazartesi doguma aliriz dedi

Endise etmen gereken tek durum birden su gelmesi ya da ani bir kanama baslamasi dedi. Oyle bir durumdada panik olmadan bana haber verip hastaneye geleceksiniz dogumu bir sekilde baslatacagiz artik korkulcak gunleri gectik dedi.
Ben kendi adima birazda olsa rahatladim. Darisi sizlere arkadaslarim

Uuuu! Geri sayım başlasın o zaman
Kızlar doğum yaptım . Gebelik şekerim vardı bazılarınız hakim sürece . Günde dört defa insülin kullanmama ve diyet uygulamama rağmen maalesef bebekte hipoglisemi çıktı yani şekeri düşük olduğu için küvöze alındı . Bilirubin de yüksek çıktı. Canım çok sıkkın kendi acımı unuttum kapı her açıldığında getirecekler mi acaba diye bakıyorum. Bu şeker hiç ihmal edilmemesi gereken bişeymiş gerçekten. Hala vakti olanlar diyete sıkı sıkı sarılsın
Amaneyyyy!!!
hayırlı olsun canım.

Sen çok dikkat ettin. Elinden geleni fazlasıyla yaptın. Biz de şahidiz. Hiç vicdan yapma, üzülecek bi şey de yok. Ezelde bunlar hep belliydi. Doğum kaderdir bacım.
Evet 36. Haftada doğum yaptım. Sadece bilirubin yüksek diye söylendi tam değeri bilmiyorum. 3 kilo 550 gram doğdu haftasına göre baya yüksekti kilosu da . Doktorum şekerden kaynaklı olabileceğini söyledi hipogliseminin . Sütüm de gelmedi henüz muhtemelen stres yaptığım için. Biraz rahatladım yazdığını okuyunca , teşekkür ederim. Ne kadar sürer sence bu küvöz süreci yani gebelik şekeri bilirubin seviyelerini bu kadar etkiliyor mu ?
Ben 4 buçuk kilo doğmuşum. Kuvöze alınmışım sarılıktan sebep bir hafta. Annem der ki ne zaman yoğun bakımın camekanından sana baksam, göğsümden süt akmaya başlardı.

Senin sütün de gelecek, akacak, taşacak. Allah bebeğinin rızkını gönderecek. Her şey güzel olacak. Çok öpüyorum, kucaklıyorum seni
Var bı bebisimiz oldu, bı gittin neler kaçırdın dön gel hemen lütfen
Valla yaaaa

4. Bebeğimiz de gelmiş. Erkenci kuşlar
Arkadaşlar merhabalar hepinize ben dün 36 + 0’da doktora gittim. Doktor ilk başta ölçtü ölçümlerinin hepsi 34 haftayla uyumlu çıktı sonra kilosunun 2300 gram olduğunu söyledi. Sonra bu kadar geriden gelmesi normal değil deyip tekrar ölçüm yaptı ve bu sefer bel çevresi hariç haftası ile uyumlu buldu kilosunu da 2650 gram olduğunu söyledi. Bel çevresi 34 haftayla uyumlu çıkınca haftaya tekrar gel düzenli kontrol edelim dedi. Sonra sorun var mı diye sordugum zaman hayır merak etme sorun yok ama düzenli takip edelim dedi ama içime bir kurt düştü
Al işte ! Yani biz manyıyoruz da sebepsiz değil.

Aynı Dr, aynı gün bir iki dk ara farkla yapılan ölçüm. Hangisine amel edeceğiz ?
Kasık ağrısı, bel ağrısı, adet ağrısı gibi ağrıları ben ÇORAP gitmediğimde yaşıyorum daha çok. Nst de sancı da çıkmıyor, kan da idrarda enfeksiyon da. Sonra fark ettim ki nasılsa çok sıcak havalar diye evde çorap giymeyi ihmal etmişim. Şort, askılı giyinip ayaklarıma çorap giyiniyorum.
Ve bu mesajı, vantilator karşısında sütyen külot koltuğun üstüne yayılmış okuyan ben

en ince pijamayla yatıyorum. Cam açık uyuyorum. Yatak odası da evin serin odasıdır. Gecenin bi vakti kan ter içinde uyanıyorum. Tshirtü çıkarıp atıyorum. Öyle yatıyorum. Sabaha karşı üşüme gelince gözlerim kapalı karanlıkta el yordamıyla tshirt arayıp öyle ters düz giyiveriyorum