• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar doğum yaptım . Gebelik şekerim vardı bazılarınız hakim sürece . Günde dört defa insülin kullanmama ve diyet uygulamama rağmen maalesef bebekte hipoglisemi çıktı yani şekeri düşük olduğu için küvöze alındı . Bilirubin de yüksek çıktı. Canım çok sıkkın kendi acımı unuttum kapı her açıldığında getirecekler mi acaba diye bakıyorum. Bu şeker hiç ihmal edilmemesi gereken bişeymiş gerçekten. Hala vakti olanlar diyete sıkı sıkı sarılsın 😢
Sağlıkla biran önce bebeğine kavuşursun inşaallah canim dr umda bugün benzer şeyleri bana söyledi hazırlıklı olmam.icin bende de gebelik şekeri var Allah kolaylıkla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Allah yardımcın olsun 💐

Ay kizlar sinir oldum niye etiketleme yapamiyorum eskiden @ yapınca olurdu Umutvari Umutvari ve diger arkadaslar muayene sonrasi bendede olmuştu ilk fogumumda catim musaitmi diye bakti doktor bir kac gunde hafif hafif lekelenmem olmustu nisanim cok sonra geldi bir hafta filan onla onun alakasi yoktu nisan boyle baya yapiskan afesersiniz sümüksü bir kivam o geleb nisan degil alttan muayene olduğunuz icindir korkmayin

Tam olarak aynı asistan dr o kadar kaba ve sertti ki hatta eve gelir gelmez ilk işim cimere şikayet etmek oldu. Ama aynı lekelenme ve sancı beni çok tedirgin ediyo sana da çok geçmiş olsun
Ay gerçekten perinatoloğum erkek. O aşırı nazik yapıyor vajinal muayeneyi hiç hissetmiyorum bile. Bi de ben öncesinde gebe kalmakta güçlük çektiğim için defalarca vajinal muayene yaptırmış bi insanım o kadar kolay kasılmam rahatsız olmam. Ama asistan gerçekten çok sertti. Belki de o yüzden oldu. Karnım çok şükür yumuşak. Öyle belirgin bi kasılma hissetmiyorum. Sadece ben regl olacağım zamanlarda hafif bi bel ağrım olur. O ağrıyı hissediyorum şu an. İnşallah nişan değildir bu gelen önemsiz bir şeydir ikimizinki de kuzum.
Ay kizlar sinir oldum niye etiketleme yapamiyorum eskiden @ yapınca olurdu Umutvari Umutvari ve diger arkadaslar muayene sonrasi bendede olmuştu ilk fogumumda catim musaitmi diye bakti doktor bir kac gunde hafif hafif lekelenmem olmustu nisanim cok sonra geldi bir hafta filan onla onun alakasi yoktu nisan boyle baya yapiskan afesersiniz sümüksü bir kivam o geleb nisan degil alttan muayene olduğunuz icindir korkmayin
Benimki normal akıntımız olur ya onun içinde karışık pembe bir leke. Her zamanki akıntımdan farklı değil. Sadece hafif pembelik var şu an içinde. İnşallah muayeneden dolayı olmuştur kuzucum içim biraz rahatladı sen böyle yazınca 🌺

Eki Görüntüle 3603307
Bu bugünkü değil şimdi daha da tosun olmuştur 😅
Maşallah bebişine çok yakışıklı olacak🥰 Bizim bebiş de yanaklı ve köfte dudaklıymış. Fotoğrafa bakınca biraz bizim kıza benzettim. Doğum için de gün vermişler, sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım. Güzel haberler bekliyoruz bundan sonra artık🥰🌸
Kızlar selam sizde iç bacak kasık ağrısı oluyor mu, çok fena hareketsiz iyiyim ama hareket ederken kasiklarim iç bacaklarım acıyor sağa sola dönerken bile çok fena. Dün 37 oldum artık diken üstündeyim bide haberci olabilir mi bu ağrılar
Benim yaklaşık 4. Ayımdan beri var maalesef. Vajinal enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir dedi doktorum antibiyotik kullanınca bikaç haftalığına geçmişti ama sonrasında yine devam etti maalesef. Aylardır mahvediyor beni ve son 1 haftadır iyice arttı ağrısı. Ama doğumla alakalı olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa 4. aydan beri illa problem çıkardı bende de muhtemelen, içini ferah tut.
Kızlar yarın 36+0 oluyorum ve korse ölçümü yapıp almak istiyorum ama çok kararsızım alanlar ne aldı almayı düşünenler ne düşünüyor help meeee 🥹
Cırt cırtlı düşünüyordum ve çok uçuk fiyatlı korseler çıktı karşıma. Baktıkça çok daha uygun fiyatlıların olduğunu gördüm. 300 küsür liraya cırtcırtlı çok da güzel bir korse aldım. Eşim denedi şimdilik, gayet rahat ve güzel olduğunu söylüyor😅

Kızlar, grip oldum ve son birkaç gündür çok öksürüyorum. Pek dinlenemedim hareketli birkaç gün geçirdim üstelik. Ayakta durunca alt karnım taş gibi oluyor, ağırlık yapmaya başlıyor vücuduma çok. Acaba öksürüğüm ve yorgunluk mu böyle etkiliyor yoksa yalancı sancı denilen şey böyle birşey mi? Normal mi değil mi anlayamadım

Maşallah bebişine çok yakışıklı olacak🥰 Bizim bebiş de yanaklı ve köfte dudaklıymış. Fotoğrafa bakınca biraz bizim kıza benzettim. Doğum için de gün vermişler, sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım. Güzel haberler bekliyoruz bundan sonra artık🥰🌸

Benim yaklaşık 4. Ayımdan beri var maalesef. Vajinal enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir dedi doktorum antibiyotik kullanınca bikaç haftalığına geçmişti ama sonrasında yine devam etti maalesef. Aylardır mahvediyor beni ve son 1 haftadır iyice arttı ağrısı. Ama doğumla alakalı olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa 4. aydan beri illa problem çıkardı bende de muhtemelen, içini ferah tut.

Cırt cırtlı düşünüyordum ve çok uçuk fiyatlı korseler çıktı karşıma. Baktıkça çok daha uygun fiyatlıların olduğunu gördüm. 300 küsür liraya cırtcırtlı çok da güzel bir korse aldım. Eşim denedi şimdilik, gayet rahat ve güzel olduğunu söylüyor😅
E bebekte de 600 tl doğum korsesi peki 900 tl ama ikisi de aynı gibi bilemedim

Kızlar, grip oldum ve son birkaç gündür çok öksürüyorum. Pek dinlenemedim hareketli birkaç gün geçirdim üstelik. Ayakta durunca alt karnım taş gibi oluyor, ağırlık yapmaya başlıyor vücuduma çok. Acaba öksürüğüm ve yorgunluk mu böyle etkiliyor yoksa yalancı sancı denilen şey böyle birşey mi? Normal mi değil mi anlayamadım
Yalancı Sanci, agri ve gerilme gibi anlarsın da, öksürükte sancı tetikler, rahmi kasıp gevşetme durumu var, doktorla görüştün mu, öksürük için birşey dedi mi, bı minik kaşık ucuyla karabiber, bı çay kasigi bal, bı limonu sıkıp üzerine sıcak su koyup karıştırıp iç öksürüğü bikac günde rahatlatıyor günde iki kere icebilirsin, sonrasında da bol su iç dinlen, geçmiş olsun

Kızlar dün okudum okudum bir türlü yazmaya fırsat bulamadım. Pazartesiye kadar ara ara bakabilecegim. Dün çok hareketlenmis burası zor bitirdim okuya okuya Umutvari Umutvari bacım öncelikle geçmiş olsun. Çok merak ettim sonra baktım iyiymişsin çok sevindim ❤️ Nisan benim mukuslu pembe-kırmızı arası bir akıntıydı ve baya devam etti pedle gezmistim. Taranta Taranta ve dün kontrole giden tüm arkadaşlarım sağlıkla gelsin bebekleriniz inşallah.. Haberlerinizi okudukça sizlerle mutlu oluyorum sizlerle üzülüyorum. İnşallah hepimiz vaktinde sağlıkla alalım kucağımıza.. az kaldı az daha dirensin bebislerimiz 37den sonra gelebilirler.. Bende şimdilik bir şey yok bebek hareketli, kontrolüm pazartesi ilk defa nst gircem 36da. Bayramda amcamın hanımı bebek aşağı inmeye başlamış ama daha tam inmemiş üst kısmın açılmış ama daha vakti var dedi hadi inşallah az daha beklesin dedim 🤣 PenceredekiKiz PenceredekiKiz bebeğim muhtemelen o hissettigin baskı sancıdır doğuma yakın öyle tuvalet varmış hissi vardı tetikte ol bitanem Ateş kuzuma söyle az daha beklesin 1 hafta daha dursun ❤️😍
Tüm dualarım bu yönde biraz daha durursa çok memnun olacağım 😅😅😅
Ya benim iki gündür vajinada batma ağrı çok oluyor sanki çıkacak diyorum içimden bence sancı orda olmuyor ya belde karında oluyor o bebeğin başı baskı yapıyor gibi geliyor bana ama sorucam bi doktora😀

Benim kayınvalidemde annenden sonra gelirim fln demeye başladı valla gelse mi gelmese mi daha iyi bilmiyorum her seye bir yorum yapıp yok sütün var mı yok sarılık şöyle bu kadar doktora gider miymiş gazı var bunun doymadı üşüdü bebe şimdiden afakanlar basmaya başladı 😒😒

Benim iç bacaklarım bayadır ağrıyor ordaki kaslar çok güçsüzmüş demek ki diyorum yatakta dönerken fln aşırı ağrıyor 😣
Sanırım aşağı yerleştikçe oluyomuş 🥲🥲🥲 yarışmacılar yerlerini aldı, Mücadelenin başlamasını bekliyolar 🥲

Arkadaşlar merhabalar hepinize ben dün 36 + 0’da doktora gittim. Doktor ilk başta ölçtü ölçümlerinin hepsi 34 haftayla uyumlu çıktı sonra kilosunun 2300 gram olduğunu söyledi. Sonra bu kadar geriden gelmesi normal değil deyip tekrar ölçüm yaptı ve bu sefer bel çevresi hariç haftası ile uyumlu buldu kilosunu da 2650 gram olduğunu söyledi. Bel çevresi 34 haftayla uyumlu çıkınca haftaya tekrar gel düzenli kontrol edelim dedi. Sonra sorun var mı diye sordugum zaman hayır merak etme sorun yok ama düzenli takip edelim dedi ama içime bir kurt düştü 🥺

Kasık ağrısı, bel ağrısı, adet ağrısı gibi ağrıları ben ÇORAP gitmediğimde yaşıyorum daha çok. Nst de sancı da çıkmıyor, kan da idrarda enfeksiyon da. Sonra fark ettim ki nasılsa çok sıcak havalar diye evde çorap giymeyi ihmal etmişim. Şort, askılı giyinip ayaklarıma çorap giyiniyorum.

Kızlar doğum yaptım . Gebelik şekerim vardı bazılarınız hakim sürece . Günde dört defa insülin kullanmama ve diyet uygulamama rağmen maalesef bebekte hipoglisemi çıktı yani şekeri düşük olduğu için küvöze alındı . Bilirubin de yüksek çıktı. Canım çok sıkkın kendi acımı unuttum kapı her açıldığında getirecekler mi acaba diye bakıyorum. Bu şeker hiç ihmal edilmemesi gereken bişeymiş gerçekten. Hala vakti olanlar diyete sıkı sıkı sarılsın 😢
Yaa canım gözün aydın çok çok geçmiş olsun 🥰🌸
Kendini üzme sen elinden geleni yaptın şahidim hepsine yememene rağmen yüksek çıkan değerlerin oluyordu senin sürecin buraya kadarmış demekki sıkma canını bebişin yanına gelecektir en kısa zamanda 🥰🥰

Selam kızlar
Kendi Dr uma kontrole gittim kilosu 4 çıktı boyu haftası ile uyumlu ama kilosu fazla olduğu için küçük oluyor dedi.
Cmt alalım seni doğuma dedi bende ilk çocuğumda da normal doğum oldu haftasonuydu Dr lar doğru düzgün gelmedi çocuk Dr geldi hemen geri gitti şimdi de bunları yasamak istemiyorum dedim. Tamam dedi ilk konustugumuz gibi pzt yapalım o zaman dedi.
Pzt ye kayıt yaptırdık kan verdim on ödememi yaptım pzt saat 6 da hastane de olun dedi. Kahve ve bitter çikolata al yanına dedi spinal olacak doğum bakalım dualarınıza talibim kızlar sağlıkla kolaylıkla gelsin inşaallah amin
Ayyyy hadi hayırlı olsun :rolleyes:
Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. ☺️
Keşke yakın olaydık. Seni ziyarete gelirdim.
Niye burnumun direği sızladı şimdi? :KK61:
Benim kayınvalidem de annem de bize 10 saat mesafede ve İKİSİ DE doğumdan 1 hafta önce gelecekler. Ne gelme diyebildik ne fikrimizi soran oldu... Kaç gün kalacaklar şimdiden eşimle bunu merak ediyoruz. Bari sıralı gelseler yani ne gerek var. Ev çok küçük ya 2+1 2 kedi 1 köpek 1 bebek eşimle ben ve 2 anne. Of yazarken ruhum daralıyor. Küçük de değiliz 35+ yaş idare ederiz bir şeyleri ya. Bu kadroyu bir de doğum için hastaneye götüreceğiz hepsinin hazırlanması oyalanması bilmem nesi ayrı. Öf yani. Nur topu gibi mini stresim (hiç başka derdim yoktu çünkü)
Öfff! Pöffff!
Kendimizle mi uğraşalım bu konularla mı ? :olamaz:
Halden anlamak zor değil oysa.
Kizlar dün kontrolüm vardı suyumuz biraz daha azalmış malesef doktor böyle durumlarda 37 de alıyoruz dedi 3 günde 1 kontrole çağırıyor yani sanırım benim en fazla 10 12 günüm kaldı:(
Bol su iç, havuç suyu amniyon sıvısını artıyor diye biliyorum. Suyun tehlikeli deredece azalıp bebek için risk oluşturması için epey kaybedilmesi gerek. Ama zaten tehlikeli zamanları da atlattık canım ya.:KK51: Rabbim zamanlıca sağlıkla göndersin yavrunu 🤲🏼
Kontrolden ciktim. Karnimin ustunun yumasasina olumsuz birsey demedi. Aksine sertlikler bizi korkutur kasilmayi gosterir dedi. Bu haftalarda artik bu tarz yumusamalar normal kabul edilirmis.
Rahim agzi gayet iyi telas etcek bir durum yok dikis hala gorevini yapiyor dedi. Bebegin suyuda nstde gayet iyi cikti. 2550 gr olmus yavrucagimda. Artik suan bile dogsa ekstra bir olumsuzluk olmadigi surece kuvoz tehlikesi dusuk dedi. Haftaya carsamba tekrar kontrole cagirdi. Duruma gorede 20 haziran cuma ya da 23 haziran pazartesi doguma aliriz dedi 🥹
Endise etmen gereken tek durum birden su gelmesi ya da ani bir kanama baslamasi dedi. Oyle bir durumdada panik olmadan bana haber verip hastaneye geleceksiniz dogumu bir sekilde baslatacagiz artik korkulcak gunleri gectik dedi.
Ben kendi adima birazda olsa rahatladim. Darisi sizlere arkadaslarim🙏🙏
Uuuu! Geri sayım başlasın o zaman :rolleyes:
Amaneyyyy!!!
hayırlı olsun canım. :KK36:
Sen çok dikkat ettin. Elinden geleni fazlasıyla yaptın. Biz de şahidiz. Hiç vicdan yapma, üzülecek bi şey de yok. Ezelde bunlar hep belliydi. Doğum kaderdir bacım. 😌

Evet 36. Haftada doğum yaptım. Sadece bilirubin yüksek diye söylendi tam değeri bilmiyorum. 3 kilo 550 gram doğdu haftasına göre baya yüksekti kilosu da . Doktorum şekerden kaynaklı olabileceğini söyledi hipogliseminin . Sütüm de gelmedi henüz muhtemelen stres yaptığım için. Biraz rahatladım yazdığını okuyunca , teşekkür ederim. Ne kadar sürer sence bu küvöz süreci yani gebelik şekeri bilirubin seviyelerini bu kadar etkiliyor mu ?
Ben 4 buçuk kilo doğmuşum. Kuvöze alınmışım sarılıktan sebep bir hafta. Annem der ki ne zaman yoğun bakımın camekanından sana baksam, göğsümden süt akmaya başlardı. 🥹 Senin sütün de gelecek, akacak, taşacak. Allah bebeğinin rızkını gönderecek. Her şey güzel olacak. Çok öpüyorum, kucaklıyorum seni :KK74:
Var bı bebisimiz oldu, bı gittin neler kaçırdın dön gel hemen lütfen :KK51:
Valla yaaaa:eek:
4. Bebeğimiz de gelmiş. Erkenci kuşlar :KK36:
Arkadaşlar merhabalar hepinize ben dün 36 + 0’da doktora gittim. Doktor ilk başta ölçtü ölçümlerinin hepsi 34 haftayla uyumlu çıktı sonra kilosunun 2300 gram olduğunu söyledi. Sonra bu kadar geriden gelmesi normal değil deyip tekrar ölçüm yaptı ve bu sefer bel çevresi hariç haftası ile uyumlu buldu kilosunu da 2650 gram olduğunu söyledi. Bel çevresi 34 haftayla uyumlu çıkınca haftaya tekrar gel düzenli kontrol edelim dedi. Sonra sorun var mı diye sordugum zaman hayır merak etme sorun yok ama düzenli takip edelim dedi ama içime bir kurt düştü 🥺
Al işte ! Yani biz manyıyoruz da sebepsiz değil. :63:Aynı Dr, aynı gün bir iki dk ara farkla yapılan ölçüm. Hangisine amel edeceğiz ?
Kasık ağrısı, bel ağrısı, adet ağrısı gibi ağrıları ben ÇORAP gitmediğimde yaşıyorum daha çok. Nst de sancı da çıkmıyor, kan da idrarda enfeksiyon da. Sonra fark ettim ki nasılsa çok sıcak havalar diye evde çorap giymeyi ihmal etmişim. Şort, askılı giyinip ayaklarıma çorap giyiniyorum.
Ve bu mesajı, vantilator karşısında sütyen külot koltuğun üstüne yayılmış okuyan ben :eek: en ince pijamayla yatıyorum. Cam açık uyuyorum. Yatak odası da evin serin odasıdır. Gecenin bi vakti kan ter içinde uyanıyorum. Tshirtü çıkarıp atıyorum. Öyle yatıyorum. Sabaha karşı üşüme gelince gözlerim kapalı karanlıkta el yordamıyla tshirt arayıp öyle ters düz giyiveriyorum :KK45:

Çok geçmiş olsun gözünüz aydın 🌸 Canınızı sıkmayın kilosu çok iyiymiş hızlıca toparlanıp yanınıza gelicektir inşallah , süt için moral motivasyon da önemli siz moralinizi yüksek tutun ve dinlenin sütte inmeye başlıcaktır🥰🌸

Nst.de sancı varsa kesin vajinal bakılıyor, artık haftalık gidiyorum, on günü geçmesin suren dedi 34ten sonra, acilden geçen sefer muayene oldum sancı var diye bakıldı, sanırım artık hep bakılır, oğlumda da bakıldı diye hatırlıyorum
Canım çok geçmiş olsun inşallah zamanında kucağına alırsın bebişini sağlıklı sıhhatli bi şekilde😘

Yalancı Sanci, agri ve gerilme gibi anlarsın da, öksürükte sancı tetikler, rahmi kasıp gevşetme durumu var, doktorla görüştün mu, öksürük için birşey dedi mi, bı minik kaşık ucuyla karabiber, bı çay kasigi bal, bı limonu sıkıp üzerine sıcak su koyup karıştırıp iç öksürüğü bikac günde rahatlatıyor günde iki kere icebilirsin, sonrasında da bol su iç dinlen, geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim önerin için onu da deneyeyim. 2 hafta önce kanlı balgam geliyordu enfeksiyondan ya da astımdan kaynaklanır demişti göğüs doktoru. Hemen arkasından da grip gibi birşey başladı ama yine enfeksiyon var kulaklarım tıkalı boğazım tıkanıyor vs. Acile gittim parol verdiler sadece. Kendi kendine iyileşsin diye bekliyorum resmen çok can sıkıcı 😔

Ve bu mesajı, vantilator karşısında sütyen külot koltuğun üstüne yayılmış okuyan ben :eek: en ince pijamayla yatıyorum. Cam açık uyuyorum. Yatak odası da evin serin odasıdır. Gecenin bi vakti kan ter içinde uyanıyorum. Tshirtü çıkarıp atıyorum. Öyle yatıyorum. Sabaha karşı üşüme gelince gözlerim kapalı karanlıkta el yordamıyla tshirt arayıp öyle ters düz giyiveriyorum :KK45:
Ayy asla evde sütyenle oturamam okurken kaşıntı geldi 🥶 cam açık fayda etmiyor gece 12 hava hala 30 derece gösteriyor ben klimayla aşk yaşıyorum utanmasam banyoda da klima isteyeceğim 😮‍💨

Back
X