• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Günaydınnnn güzel anneler🌺
Bizimde kontrol günümüzdü. 35+6 itibari ile nst ye ilk defa girdim herhangi bir sorun çıkmadı. Bebek 2 haftadır baş aşağı, 3 kg 48 cm doktor böyle giderse 4 kg olur dedi 😱😁 25 hazirana kadar doğurmuş olursun dedi ama neye göre öyle dedi bilmiyorum bende 26 Haziran oldun dedim😅 artık yeni güncelleme karpal tünel sendromu çıktı atel takıyorum parmaklarım bileğim fena ağrıyordu bu iyi gelecek yaralarımı saracakmış 😁
Oyy maşallah tam bir tosuncuk geliyor desene🧿
Sana da geçmiş olsun canım
Kızlar doğum tarihini çatı muayenesi yapıp mı belirliyor doktor? Bana çatı 37'de demişti neye göre gün veriyor size 🤔🤔
36-37 hafta gibi çatı muayenesi yapılıyor planlı sezeryanlara gün veriliyor canım
Amin canım benim inşallah ❤️ 🤲🏻🥰 benim kızım da öyle bayılıyor bebeklere. Her bebek gördüğünde içi gidiyor bana anlatıyor heyecanlı heyecanlı. Benim de mi öyle bebek kardeşim olacak diye soruyor her seferinde 🥰🥲❤️ ilk göreceği anı çok merak ediyorum nasıl tepki verecek.. Sürekli soruyor ne zaman gelecek diye. İnşallah çok sevecekler inşallah hep sahip cikacaklar kardeşlerine 🥰🤲🏻 ay geçen bende gördüm yeni doğmuş annesi kontrole gelmiş 3 günlük. Bebek ağlıyor kadın da çocuk doktorunun yanında baba da kadın doğumcunun önünde pusetle bekliyor. Ama çocuk nasıl ağlıyor baba hiç bir şey yapmıyor sadece puseti sallıyor, belli ilk çocuk napcanı da bilmiyor. Bebek ağladıkça içim gitti o ağladı ben bir garip oldum. En sonunda anneyi aradı durmuyor bu nerdesin diyor 🤣 kadın geldi emzirdi falan ama derdi süt de değildi bence çünkü gene susmadı emdi biraz istemedi sonra bıraktı falan gene ağladı gene ağladı. Onları öyle görünce eşime dedim ki 2 ay içinde biz de böyle olcaz yine 🤣🤣🤣🥰❤️

Öğretmen gibi kısmına katılıyorum gelip başıma dikilip nasıl emziriyorum diye bakıyordu kadın 🤣🤣 sağlık ocağına kontrole gittik oradaki ebem diyor nasıl emziriyorsun bir bakayım diye 🤣🤣 ama onların sayesinde öğreniyoruz işte 🤣 hiç yara olmadı benim şükür başlarda hep emzirip krem sürdüm sanırım onun da faydası oldu ❤️
Ayy vallahi öyle 1 ay sonra kucağımıza alacağız inşallah yeni bir maraton başlayacak ya🥹
Eşim de oğluşumuz bakalım abisi gibi mi olacak nasıl olacak diye merak ediyor son günlerde, bende acaba abisi bebek ağladıkça ne yapacak seveyim derken zarar verir mi, gece o uyandıkça abisi de duyunca uyanır mı gibi gibi sorular dönüyor aklımda 🫠
Alt karnım çatladı ben krem sürüyorum yağ filan yok umarım daha çatlamam amin 😂 merak etme çatlamayan varsada son hafta çatlayanlar dahi olur
Ben ilk gebeliğimde 39.haftada kalçamda 3 çizgi gördüm başka çatlamadım biraz genetik sanırım
Kızlar bir sorum olucak ; oğlum 5 yaşında kardeşi doğunca ona bir abi kutusu vermek istiyorum içinde anlamlı hediyeler olsa diye düşündüm siz böyle bir sey yapıcak mısınız neler koyabilirim içine 🥹 Sevdiği oyuncağı , biraz çikolata koyucam baska ne olabilir
Yaa çok güzel bir düşünce sevdiği bir dergi kitap vs olabilir güzel bi çerçeve olur işte buna kardeşin ile ilk fotoğrafını koyacağız arkasına not yazacağız kardeşin büyüyünce okuyacaksın gibi şeyler dersin mutlu olur daha iyi kabullenir kardeşini🫠
Benim oğlum 19 aylık kardeşi doğunca 20 aylık olacak acaba bende öyle bir şey yapsam anlar mı kardeşin getirdi sana bunları filan desem🥰
Evet canım ben sadece çok yiyorsun dan biraz sinirleniyorum inanki sadece bebeğe fayda edicek kilo aldırıcak şeyler yiyorum avakado ceviz süt et balık çünkü benm çok kasılmalarım var korkum erken doğarsa bari kilosu tam olsun küveze girmesin tek istediğim o sağlıklı olması birde bekliyce gücüm takatim de kalmadı artık çok ama çok bunaldım
Kuzum akciğer en son gelişen organlardan o yüzden kilosunun iyi olmasının küveze girmekle bi alakası yok kilosu olup solunum sıkıntısı olursa da küveze girebilir ya da kilosu az olup solunum sıkıntısı yoksa küveze girmez.
Mesela yakın arkadaşımın kızı 38+4de sezeryan oldu onda da preeklemsi vardı kilosu 3350 idi ama küvezde kaldı 20 gün kadar solunum sıkıntısı olduğu için🥺
Benim oğlum 2780 gr doğdu ama hiç solunum sıkıntısı olması küveze felan da girmedi.
Genelde 2500 altı düşük doğum ağırlığı sayıldığı için onlar direk küveze alınıyor
Sen şekerine dikkat edip bebeğini anne karnında mümkün olduğunca tutmaya bak bebişlerin gelişimi 36 sonrası ancak tamamlanmaya başlıyor çünkü
İri bebek su fazlalığı vs durumlar da direk erken doğum sezeryan endikasyonu oluyor o yüzden yine bebeğin için yerinde olsam 1 ay giderim diyetisyene ekstra dikkat ederim

Ben karışmak istemem ama kızlar bayramda şehir değiştirmeyin bence ya ne olur ne olmaz artık 9. Aya gireceğiz neredeyse 😀 hele ki kaynana için hayatta değmez onlar gelsin el öpsün Hahaayyt😁😁
Konuş kraliçee👑 Son 10 gündür arayıp sormuyo kayınvalidem cidden sinir oldum bu kız naptı ne etti doğurdu mu insan bir arar ya . ilk defa bu bayrama gitmicez zaten kımıldayacak halim yok hiç 4 saat gidip gelemem valla. yarın arar ama gelmiyor musunuz diye öfff.

Ben karışmak istemem ama kızlar bayramda şehir değiştirmeyin bence ya ne olur ne olmaz artık 9. Aya gireceğiz neredeyse 😀 hele ki kaynana için hayatta değmez onlar gelsin el öpsün Hahaayyt😁😁
Ahhahah doktor bugün bana aynısını dedi evden çıkmak bayramlaşmak gezmek yok. Çok isterlerse ayağına gelsinler dedi 😂😂

Hem anneyim hem sexiyim diyorsun yani 🔥
Kız ne alakası var uzun saçla onun 😁😁 ben üşendim kestirmedim epey uzadı. Yazları kurutma derdim yok yıka çık daha kolay şekil alıyor en kötü örgü örüyorum açınca doğal dalgalı oluyor. Kısa saç bana daha zor geliyor her yerden tutam fışkırıyor toplayınca toplamasan yakıyor enseyi.

36-37 hafta gibi çatı muayenesi yapılıyor planlı sezeryanlara gün veriliyor canım

Ayy vallahi öyle 1 ay sonra kucağımıza alacağız inşallah yeni bir maraton başlayacak ya🥹
Eşim de oğluşumuz bakalım abisi gibi mi olacak nasıl olacak diye merak ediyor son günlerde, bende acaba abisi bebek ağladıkça ne yapacak seveyim derken zarar verir mi, gece o uyandıkça abisi de duyunca uyanır mı gibi gibi sorular dönüyor aklımda 🫠

Ben ilk gebeliğimde 39.haftada kalçamda 3 çizgi gördüm başka çatlamadım biraz genetik sanırım

Yaa çok güzel bir düşünce sevdiği bir dergi kitap vs olabilir güzel bi çerçeve olur işte buna kardeşin ile ilk fotoğrafını koyacağız arkasına not yazacağız kardeşin büyüyünce okuyacaksın gibi şeyler dersin mutlu olur daha iyi kabullenir kardeşini🫠
Benim oğlum 19 aylık kardeşi doğunca 20 aylık olacak acaba bende öyle bir şey yapsam anlar mı kardeşin getirdi sana bunları filan desem🥰

Kuzum akciğer en son gelişen organlardan o yüzden kilosunun iyi olmasının küveze girmekle bi alakası yok kilosu olup solunum sıkıntısı olursa da küveze girebilir ya da kilosu az olup solunum sıkıntısı yoksa küveze girmez.
Mesela yakın arkadaşımın kızı 38+4de sezeryan oldu onda da preeklemsi vardı kilosu 3350 idi ama küvezde kaldı 20 gün kadar solunum sıkıntısı olduğu için🥺
Benim oğlum 2780 gr doğdu ama hiç solunum sıkıntısı olması küveze felan da girmedi.
Genelde 2500 altı düşük doğum ağırlığı sayıldığı için onlar direk küveze alınıyor
Sen şekerine dikkat edip bebeğini anne karnında mümkün olduğunca tutmaya bak bebişlerin gelişimi 36 sonrası ancak tamamlanmaya başlıyor çünkü
İri bebek su fazlalığı vs durumlar da direk erken doğum sezeryan endikasyonu oluyor o yüzden yine bebeğin için yerinde olsam 1 ay giderim diyetisyene ekstra dikkat ederim
Ayy evet tosuncuk geliyor gerçekten 😅 sağlıkla gelsin hepimizin ki inşallah 🧿🧿🤲🏻😍

Ay fotoğraf fikri çok güzel çerçeve alayım 😍 evet kardeşlikle ilgili kitapta koyayım 🌸 Sen de oyuncak alıp kardeşin sana hediye getirdi gibi yapabilirsin . annem en küçük kardesım doğduktan sonra bize hediye almış dondurma fln almış kardesınızın hediyesi diye getirmişti hala hatırlarım tatlış oluyor

Konuş kraliçee👑 Son 10 gündür arayıp sormuyo kayınvalidem cidden sinir oldum bu kız naptı ne etti doğurdu mu insan bir arar ya . ilk defa bu bayrama gitmicez zaten kımıldayacak halim yok hiç 4 saat gidip gelemem valla. yarın arar ama gelmiyor musunuz diye öfff.
Benimki de dibimde ne güzel gitmeyin ya en iyisi 😀😀😀ne gideceksin 4 saat asla değmez 😁😁😁😁

Sırf o yüzden çamaşır yıkamaya başladım 😁
Yıka kuzum yıka hazır olsun artık çantan 🤣
Kız şehir değiştiremiyorum ilçeye gidicem 50 dklik mesafe. Eşim de kendi ilçesine gidecek onunki de 2 saat falan. 🤣🤣 Ama kafamdaki senaryoları bir bilsen var ya ohooo.. 🤣🤣 halbuki abim babam yanımda olacak hemen getirirler beni ama gel de deli gönüle anlat 😅 sanırım eşim yetişemez diye ya da ilk anda yanımda olmazsa diye güvende hissetmiyorum ondan destek alıyorum en çok ya. 🤣😅🥲
Seviyorum açıkcası ama bebişten sonra ne olurum onu yaşayıp görücem acıkcası 😂
Kız bende seviyordum bir zamanlar 🤣 sonra ilk çocuk oldu anne topuzu bir yapıştı salına salına gezemiyorum artık 🤣 gözlerim yaşlı hey gidi gençlik 🥲

İnan aynı şeyleri düşünüyoruz kuzum seveceğine eminim ama gece uyanıp gelir mi ağladıkça bir de onu uyutmaya çalışır miyim iki çocuk arasında delirir miyim kafamda milyon soru 🤣🤣🤣😅

Kız ne alakası var uzun saçla onun 😁😁 ben üşendim kestirmedim epey uzadı. Yazları kurutma derdim yok yıka çık daha kolay şekil alıyor en kötü örgü örüyorum açınca doğal dalgalı oluyor. Kısa saç bana daha zor geliyor her yerden tutam fışkırıyor toplayınca toplamasan yakıyor enseyi.
Canım uzun saç kadınlık simgesidir dişilik simgesidir nasıl sexilikle ne alakası var olur mu 😀😀

Evet evet çok şükür kafam rahatladı artık paşam ne zaman gelirse bundan sonra🤲🏻🥰 ama sanki hep eksik varmış gibi geliyor ya 😂😂
Of inan ki bende öyle hissediyorum ne koymadım acaba daha ne koymalıyim derken derken sürekli eksiklik hissi var 🤣🤣🤣❤️

Back
X