Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Yarın soracağım, çok teşekkür ederim. Hayır bi şikayetimde yok ne yanma ne bişey anlamadım.

İlkti evet. iyi dileklerin için cok teşekkür ederim

Rabbim en kısa zamanda, sağlıkla, kolaylıkla ve hayırla evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin..

Kızlar size bir şey soracağım. İkili tarama, fetal dna gibi testleri yaptıracak mısınız ? Ben sadece detaylı ultrason yaptırmak istiyorum aslında yani genelde ikili tarama test sonuçları yanıltıcı oluyormuş zaten fetal dna için de kendimi strese sokmak istemiyorum ama bilemedim de sizler yaptırdınız mı veya yaptırmayı düşünüyor musunuz

Fatal dna anneden alınan kanla çocuğun durumuyla ilgili bilgi veriyor sanırım.
Ultrasonla bu ikisi çok farklı yine siz bilirsiniz

Fatal dna anneden alınan kanla çocuğun durumuyla ilgili bilgi veriyor sanırım.
Ultrasonla bu ikisi çok farklı yine siz bilirsiniz
Kromozomaal genetik hastalıklara bakıyorlar evet biliyorum. Ama nebilim Buda zaten ülkemizde son zamanlarda çıkan bir şey. Bilemedim her süreci stres dolu oluyor sanki. Aranızda yaptıran var mı onu merak ettim ? İkili tarama fetal dna vs

Anlıyorum tabii sürecin her adımında biraz stres var umarım en sağlıklı seçimi yaparız buradaki bebisler daha küçük kimse yaptirmamistir ama düşünen düşünmeyen vardır tabii.

İkili tarama genel olarak herkes öneriyor ama fetal dna kaldırılıcak bir psikolojik durum değil. Sonuçta bir bebek için kendimizi feda ediyoruz. Aksi bir durum çıksa buna son verebilecek iradede olamayız. Gelecek olan her türlü gelir. Genel olarak ikili tarama ve detaylı ultrason yeterli diyorlar

Hatta şunu da sormak istiyorum burada da sanırım yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız vardı. Yurtdışında bu testler yapılıyor mu acaba ? Geçen bir video ve yorumlarına denk gelmiştim. Hamilelik boyunca ultrasona bile 3-4 kere en gazla giriliyormuş. Gelişmiş tüm ülkeler ultrasonun vs çocuğa zararlı olduğunu savunuyorlarmış. Hatta cinsiyeti bile çok geç öğrendik yazmışlardı yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız bu testleri yapıyorlar mı hastaneler?

Evet bende bundan çekiniyorum açıkçası. İkili tarama içinde down sendromlu denilip sağlıklı doğan bebek videoları ve yazıları çok okudum hatta herkes bu testler yüzünden hamileliğimiz zehir oldu falan yazmışlardı. Bende pek istemiyorum yaptırmayı o yüzden ama yine içimden acaba hata mı ediyorum diyorum

Buradaki testler de burada okuduğum kadarıyla yurt dışına gönderiliyor zaten yapılıyordur yani.
Ama orada da zorunlu değil

Ben bir fenomene denk gelmistim. Yurt dışında 9. Haftaya kadar gebelik onemsenmiyormus. Üstelik gebeligi ebeler yonetiyormus. Birde şöyle bir durum var bizde ki gibi sigorta durumu oralarda pek yok. Devletin sunmuş olduğu olanaklar sınırlı. Para kısmı ileri boyutta. Yani ultrason zararlı olması dışında çokta sağlanan bir durum yok.

Evet bende çok gördüm duydum o yüzden bu kadar detaylı bizim gibi araştırmıyorlar bence zaten ya. Yani çoğu kişi doğuma yakın cinsiyeti öğreniyoruz yazmıştı hatta kalp atışına falan çağırmıyorlarmış bile keseyi gördükten sonra gerek yok diyorlarmış doktorlar. Ve bunun sebebi olarak da fazla ultrason bebeği otizmli yapar diyorlarmış

Ay ama bilemedim yani bizim ülkede bu testleri yapan anneler de çok fazla tabiki aslında yaptırmayı düşünmüyordum ama zaman yaklaştıkça insan bu defa yaptırmasam pişman olur muyum diye korkuyor

Her test her hafta çok meşakkatli durumlar. İnternette ayrı çevredeki insanlarda ayrı travmatize durumlar oluyor. Ama bu daha cok biz kötüyü araştırdığımız için çıkıyor. Devlet doktorları kimisi durumu iyi açıklarken kimiside başından savdığı için herkes başka biliyor. Özelde de ücretli oldugu icin kesinlikle yaptırmalısınız diyor. Bu yüzden birebir doktor ile konuşulmadan hangi testin bizim için iyi olacağını bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…