Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı doktorunuza mi gittiniz ?

Selam eskişehirde tıp fakültesinde fetal dna yı 400 tl gibi bi ücrete yapıyorlar ve bizim burda herkes yaptırıyor. 1 ay gibi bi sürede çıkıyor sonuç .

@Clasroomteacher Evanora nasılsınız kuzular? Ses verin
Merhaba canım Çok şükür iyiyim Sen nasılsın memlekette son günler pazar günü yolculuk var hem geziler çoğaldı hem evtoplanması bugün dra gidecegmmm hem de eşimi de alan dra iptale dusen randevu ckmıstı aldım. 4 gündür safra ckıyor benden öyle böyle değil Neyseki yemek yyeblyrm. Sen nasılsın bebişin naslll

Daha dün bir arkadaşım kahroldu 3lu tarama test sonuçları çok yüksek çıktı Bir sürü şey söylediler fetal DNA yaptırmak zorundasın şuna şuna baktırmak zorundasın vesaire sonra iki doktor görüşü daha aldı daha profesyonel. başka muayeenelere girdi. yanlış çıkan sonuçlar yüzünden bir günü kahroldu.çocugu çok şükür sapasağlammış. Kızımda yaptırmadım bunda da yaptırmayı düşünmüyorum Allah'ıma emanet detaylı ultrason hepimizin güzel geçer inşallah

Ben de iyiyim canım tahmin ettim son günlerin yoğunluğunda olduğunu safra dediğin acı su mu? Çok geçmiş olsun gece geç saatlerde bir şey yememeye çalış. Bugün doktora sorarsın kuzum. Bebişten haberim yok umarım yerli yerinde ve büyüyordur herhangi bir belirtim ağrım sızım yok şuanlık bakalım cumartesi benim de kontrol. Kalp atışı 140 ve üstü ise 9. Haftada tekrar gideceğim inşallah doktordan çıkınca gelişmeleri yaz kuzum. Güzel, hayırlı haberlerle gel inşallah

Ben ilk çocuğumda ikili üçlü tarama vs yaptırmadım direk fetal dna yaptırdım. İkili üçlü taramalar yanlış sonuç verebiliyor, sadece ihtimaller üzerine değerlendirme yapıyor. Böyle kesin olmayan bir testle kendimi strese sokamam. Fetal dna ise yüzde yüze yakın doğru sonuç veriyor. Maddi durum elveriyorsa fetal dna yaptırmak mantıklı geliyor.

Bi de Down sendromu gibi hastalıkları söylemiyor fetal dna sadece. Mesela oğluma hamileyken çok araştırmıştım. Biri fetal test yaptırıyor, bebeğin cinsiyeti kız çıkıyor ama bütün muayenelerde erkek diyor doktorları. Yani cinsiyet kromozomuyla ilgili sorun var. Bu testle x-y kromozomlarıyla ilgili sorunları da öğrenmiş oluyorsun. Ben de bebeğimle ilgili her şeyi bilmek istediğimden yine yaptırıcam.

Canımm evet öyle yoğun ki bir de koku problemim var herşey kokuyor bana ya evimin kokusundan nefret eder oldum halbuki oda kokuları var onlar bile öğürtüyor. Acı su canm ama gece yemeden yatamıyorum acılık bulantısı oluyor cok o daha beter geçecegnı biliyorum o yüzden anın tadını çıkarıyorum ben de sizler gibi ben daha kalp atım hızını bilmiyorum acilde söylemedi ama bakmıştır bence diye düşünüyorum cumartesi az kalmış 140 ne ki en az 150 çıkacak emin ol

Bende bu konuyu düşünüyorum bir kaç gündür. 2. Çocuğum olacak, ilkine başka doktora gitmiştim, şu an başka doktora gidiyorum. İlk hamileliğimdeki doktor 4 lü taramanın daha kapsamlı olduğunu o yüzden 2li ve 3 lü yerine 4 lü tarama yaptırmam gerektiğini söylemişti. Bu fetal dna yeniydi o zamanlar, yurt dışına gönderiliyordu. Yaşın genç, genetik bir riskin yok yaptırmana gerek yok demişti. Ben önerdiği gibi 4 lü yaptırmıştım onun da sonucu düşük riskli çıkmıştı.

Şimdiki doktorumda önümüzdeki hafta 2 Li testi ve fetal dna yı konuşacağız dedi, ayak üstü bilgi verdi bir sonraki aya detaylı konuşuruz dedi. Her doktor farklı ilerliyor tabi ama önceki doktorum öyle diyip 2 Li 3 lü yaptırmamıştı. Bu ne der önümüzdeki muayenede göreceğim bakalım.

Bir de fetal dna haricinde diğer testlerin hepsi yüzdelik oran söylüyor, kesin bir şey yok. Şu şu oranlarda düşük risklisiniz ya da yüksek risklisiniz şeklinde, yanılma payı çok yüksek. Yüksek risk çıkıp sağlıklı hastalıksız bir doğum yapanlar da çok fazla.

İlk hamileliğimde yaptırdım ama açıkçası bu hamileliğimde kesin yaptırırım diyemiyorum belki de yaptırmam, bir sonraki muayeneye ve doktorla konuşmalarımıza göre karar veririm artık

Kızlar bir de aranızda doğum teminatlı sigorta yaptıran var mı?
Ben tss yi doğum teminatlı yaptırdım. İlk bebeğimi de teminat kapsamında doğurmuştum. Allah nasip ederse bu da o şekilde doğacak. Bidaha da yaptırmam sanırım en az 6 ay ya da 1 yıl bekleme süresi oluyor ama. Siz yaptırmış mıydınız?

Koku hassasiyetin çok fazlaymış dışarıda vakit geçir sürekli bebek. Ev gezmelerine gidiyorsan her yerden farklı koku geliyordur neyseki gecici bir kaç haftaya prenses dönemine girince rahatlarsın inşallah randevun kaçta ya her şeyini sor kaç mm kalp atış hızı vs hepsini sor. İnşallah teyzesiii sağlıklı olsunlarda tek isteğimiz bu bu arada yukarda konuşulmuş fetal dna’yı hiç konuşmadık doktorumla sanırım 9. Hafta kontrolünde konuşuruz. Ben de yaptırmayı düşünüyorum 1 haftada çıkıyormuş sonuç zaten. Diğer testleri yaptırmam ama yaştan yüksek çıkacak hiç gerek yok

selamlar, bugün 7+3 kontrole gittiğimde doktor testlerle ilgili bilgi verdi. İkili tarama ve üçlü taramayı önermedi, doğruluk oranları düşük ve eski teknoloji olduğunu söyledi. Fetal dna testini önerdi bunlar yerine. Hiç test yaptırmayabilirsiniz diye de belirtti. Kararı bize bıraktı 12. hafta kontrolüne kadar araştırıp karar verebilirsiniz dedi.

Benim yeni doğum yapacak bir arkadaşım da sakın 2li test yaptırma hamileliğim zehir oldu, nipt testi yaptır fetal dnaya göre de daha uygun 5000-7000 tl falan demişti.

Benimde 7+5 deki kontrolümde aynı şeyleri söyledi doktorum. Şuanki doktorların geneli fetal dna öneriyorlar demekki.

Benim şurda kafam karıştı her firma da isimleri farklı görüyorum.
Nıpt, Non-invaziv, RapidNIPT gibi terimler gördüm hepsi aynı testmi yoksa farklı mı anlayamadım henüz

Kızlar ben bugün doktora gittim %99 sonlanmış gebelik dedi 8 haftalığım 6 haftada durmuş gelişimi kalp atışı hiç duyamadık 1 hafta daha şans verelim dedi olmazsa haftaya kürtaj olacağım
Canım benim Allah sabır versin. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla yine hamile kalırsın. Bu tür kayıplara çok üzülüyoruz ama bebeğini sağlıklı olmadığı için kaybettin, sağlıklı olmadığı için kalbi durdu. Doğduktan ya da karnında daha da büyüdükten sonra böyle şeyler yaşasan çok daha üzücü Allah yardımcın olsun canım

Kızlar ben bugün doktora gittim %99 sonlanmış gebelik dedi 8 haftalığım 6 haftada durmuş gelişimi kalp atışı hiç duyamadık 1 hafta daha şans verelim dedi olmazsa haftaya kürtaj olacağım
Çok gecmis olsun. Belki bu bir hafta sizin için en hayırlısı olur. Belirtileriniz var miydi peki

evet aynı şey isimleri farklı, rapid olanın sonucu daha hızlı geliyordur belki. bize doktor birkaç tane firma önerdi. aslında hastane de yapıyor ama daha pahalıymış burda yaptırmayın boşuna dedi

Kızlar geçen yıl tetanoz aşısı yaptırmıştım ama bunu e nabızda bulamıyorum nasıl öğrenebilirim biliyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…