Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada bakarken düzensiz adet döngüsü yazılmış daha önce. Evet miyomum var ama düzensiz ya aşırı kanamam adetim yoktu çok şükür. neden böyle bir şey yazılmış ki tüm bunlara ek düşük tehtidi eklenmiş bi hafta önce hematom vardı ama kanama yok bu haftalarda normal diye duyuyorum hep
Benzer durumda olan var mı

Fetal dna için de aslında baktığımda. Yaş 35 üzeriyse, öncesinde genetik bozukluk yaşayan çocuk varsa, ailede bir genetik bozukluk varsa ona göre yaptırın diyorlar az önce bir doktoru dinlediğimde böyle söyledi bende bilemedim tabi herkesin kendi kararı ama bende ikili tarama ve üçlü taramadan vazgeçtim tamamen. Yani yanlış sonuç çıkabilen bir testi yaptırmak mantıksız zaten.
Doktorunuz para için konuşmayan güvenilir bir doktorsa tabiki onların sözleri hepsinden önemli bende doktora gittiğimde ne der bilemiyorum

Fetal dna için de doktorlar aslında herkese önermiyor sanırım bende araştırmalarıma göre onu anladım. Sadece riskli gruplarda olanlara öneriyorlar yaş, hastalık geçmişi vs. Sanırım onu da yaptırmam gibime geliyor şuanlık ama tabi her insan farklıdır ben yaptırayım içim tamamen rahat olsun da diyebilirsiniz.. ben sadece yaptırmayınca sanki çocuğum için bir şeyleri eksik yapar mıyım diye bir korktum başta

Evet evet yaptırdım bekleme süresi de bitti şu an ondan yararlanıyorum. Sizin önceki doğumunuz da o şekilde gerçekleşmiş çok iyi. Benim aklıma takılan bir iki şey var size sorayım o zaman en son muayenemden sonra bu 2 Li tarama testi muhabbetleri döndü. Doktordan çıkınca da o girişte kayıt işlemlerimizi yapan kızlar 2 Li tarama testini sigorta karşılamıyor dedi, ultrason için de ayrıyetten ücret vereceksiniz. Bir de muayene hakkınızdan gidecek dedi. İlk doğumumu gerçekleştirdiğim hastaneye sorduğumda da büyük ihtimal karşılar dediler. Ama şimdi başka hastaneye gidiyorum daha yakın diye onlar direkt kesinlikle karşılamıyor diyor

Zaten hamilelikteki her şeyi karşılasın diye yaptırdım açıkçası bunu duyunca anlayamadım, eve gidince sigortayla konuştum onlarda net şu şekilde demedi, bugün tahliller için gittiğimde daha detaylı konuştum. Kız direkt dedi 2 Li karşılamıyor, detaylıyı karşılamıyor, şeker yüklemeyi karşılamıyor diye. Bunları da karşılamıyorsa ben niye yaptırdım dedim. Kafam çok karışık. Hastane kaynaklı mı yoksa gerçekten de karşılamıyor mu? Siz hatırlıyor musunuz ilkinde karşıladı mı diye? Bir de mümkünse sizde bir sorar mısınız gittiğiniz hastaneye 2li testi olsun şeker yüklemesi sonra detaylı ultrasonu karşılıyor mu şeklinde

İşte şöyle ben doktor ve hastane değiştirdim. Önceki doktorum dese zaten hiç düşünmem. Şimdiki hastane daha yakın diye burayı denemek istedim. Doktora içim çok ısındı. Ama para için konuşur mu konuşmaz mı bilemedim ilk defa gördüm, muayene oldum. Önümüzdeki muayaenede az çok anlarım herhalde. Ya da iki doktoruma da gözükürüm kıyaslarım belki

Ben ikili test yaptırmamıştım. Detaylı için de ekstra profesöre gitmiştik. Onları bilmiyorum ama şeker yüklemesi için ekstra para verdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Onu karşılamış olmalı. Liv hospitala gidiyordum önceki doğumumda. Şimdi medipole gidiyorum. Gittiğimde sorarım canım. Bu arada ultrasona her gidişte giriyoruz, nasıl karşılamaz. Ultrason ve nstyi karşılıyor. Ben hamile kaldıktan doğuma kadar d vitamini tahlili dışında hiçbir şeye para vermedim (ikili test ve detaylı hariç)

Canım benim eksik yaptığın hiçbir şey olmaz kişisel tercih aslında tamamen. Ben netlik seviyorum hayatımda mesela. Yaptırma sebebim bu aslında. Zaten sonraki muayenelerde doktor ense kalınlığı, burun kemiği gibi şeylere bakacak, o zaman ihtiyaç olursa da yaptırılabilir. Çocuğun ultrason görüntüsünden de belli oluyor bazı şeyler.
İlk çocuğumda zaten yaptırmayı düşünüyordum ama doktor 12. haftada burun kemiği tam oluşamamış dedi, o yüzden apar topar yaptırmıştık. Doktorla ve ultrason görüntüsüyle karar vermek de iyi olabilir şimdiden düşünmektense

Kızlar selam ben tüp bebek ile hamileyim 7ağustos transferim olmuştu son adet tarihim 22temmuz. Son adet tarihine göre 5+0 bugün doktora gittim kese var güzel biçimde 11mm yolk sac var haftaya çarşamba kalp atışı için çağırdı doktorum herşey normal mi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…