Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 20 39,2%
  • erkek

OY: 28 54,9%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 2 3,9%
  • ikiz kız/erkek

OY: 1 2,0%
  • üçüz / çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    51
Kızlar kaçıncı haftadasnz hareket hissetmeyi bekliyorsunz. Bide ultrason a göre mi son adet tarihine göre mi hareketleri hissediyorz bilginiz var mı. Mesela 1 hafta önden gidenler daha mi erken hissedecek

Kızlar kaçıncı haftadasnz hareket hissetmeyi bekliyorsunz. Bide ultrason a göre mi son adet tarihine göre mi hareketleri hissediyorz bilginiz var mı. Mesela 1 hafta önden gidenler daha mi erken hissedecek
Canım 16. haftadayım, çoğu doktor 16. hafta itibari ile hissetmeye başlarsınız dediği için kendimizi dinleme kendi adıma daha çok bu sıralar. Doktorların bahsettiği inan canım ne ultrason ne adet aslında. Zayıf annelerin 14. hafta bile hissettiğini okuyoruz. Kilolu hamile kalanlarımız daha geç hissederlermiş. Ama genel anlamıyla 18 ve sonrası daha net bir şekilde hissedersiniz diyor birçok doktorumuz.

Canım 16. haftadayım, çoğu doktor 16. hafta itibari ile hissetmeye başlarsınız dediği için kendimizi dinleme kendi adıma daha çok bu sıralar. Doktorların bahsettiği inan canım ne ultrason ne adet aslında. Zayıf annelerin 14. hafta bile hissettiğini okuyoruz. Kilolu hamile kalanlarımız daha geç hissederlermiş. Ama genel anlamıyla 18 ve sonrası daha net bir şekilde hissedersiniz diyor birçok doktorumuz.
Anladım canım . Bende çok merak ediyorum kelebek kanadı hareketi gibi diyorlar. Çok güzel bir süreç . 18 e kalmadan hissederiz inşallah🥰

Anladım canım . Bende çok merak ediyorum kelebek kanadı hareketi gibi diyorlar. Çok güzel bir süreç . 18 e kalmadan hissederiz inşallah🥰
Kelebekte o kadar naif bir hayvan ki inşallah odaklandığımız bir anımızda hissedebiliriz.🤩 Sağlıklı olsunlar da yeter ki, bu bekleme süreci bile güzel.♥️

Kizlar birşey sorcam size.devlet hastanesindeki doktor ikili test için kan aldı bir hafta sonra çıkacak ama e nabizda böyle birşey var.sonuc çıkmış benmi goremiyorum demek anlayamadım yardımcı olurmusunuz

Eklentiler

• 1000047412.webp
    1000047412.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 31
Kizlar birşey sorcam size.devlet hastanesindeki doktor ikili test için kan aldı bir hafta sonra çıkacak ama e nabizda böyle birşey var.sonuc çıkmış benmi goremiyorum demek anlayamadım yardımcı olurmusunuz

Cnm ben göztepe de ikili teste girdim.. Doktor bana ıkı hafta sonraya randevu verdi kagıtla.. E nabıza düşmüyor, gelip sonuca bakcaksınız dedi.. Haftasonu özele gittim, özeldekı doktor ıkılı test grafiğin çıkmış, onu mutlaka al dedi yoksa bi işe yaramaz dedi.. Sanrm senın enabıza düşen şeyde grafik mıdır bilemedm.. Bende de buna benzer bişey var enabızda🙂

Cnm ben göztepe de ikili teste girdim.. Doktor bana ıkı hafta sonraya randevu verdi kagıtla.. E nabıza düşmüyor, gelip sonuca bakcaksınız dedi.. Haftasonu özele gittim, özeldekı doktor ıkılı test grafiğin çıkmış, onu mutlaka al dedi yoksa bi işe yaramaz dedi.. Sanrm senın enabıza düşen şeyde grafik mıdır bilemedm.. Bende de buna benzer bişey var enabızda🙂
Sen aldinmi sonucunu canım iki haftadan once

Sen aldinmi sonucunu canım iki haftadan once

Hayır almadım.. Doktor randevu verdi, enabıza düşmüyor.. Kasımın 4ünde öğrencem.. Ama geçen hafta sonu özele gittim, özeldekı doktor ikilinin grafiği düşmüş, onu mutlaka getir dedi.. Sanrm senın enabızda görünen de o olabilir.. O yüzden dedim..

Sana tarih verilmedi mi?

Hayır almadım.. Doktor randevu verdi, enabıza düşmüyor.. Kasımın 4ünde öğrencem.. Ama geçen hafta sonu özele gittim, özeldekı doktor ikilinin grafiği düşmüş, onu mutlaka getir dedi.. Sanrm senın enabızda görünen de o olabilir.. O yüzden dedim..

Sana tarih verilmedi mi?
Haftaya pazartesiden sonra gel dedi hastanedeki doktor.yani iki hafta olacak haftaya

Testi hangi hastanede yaptırdıysan oraya gidip sonucu da alman gerekiyor e-devlet düşmüyor bugün yaptırdım göztepe'de

Benim bildiğim kan testi sonucu tek değerlendirilmiyor ultrasyonda cekıyor kanı verdiğin zaman ona göre doktor sana sonucu varıyor hastanede annenın yaşı da göz önunde bulundurularak risk varmı yok mu degerlendırılıyor ben de öyle yapmıstı öyle anladım

Benim bildiğim kan testi sonucu tek değerlendirilmiyor ultrasyonda cekıyor kanı verdiğin zaman ona göre doktor sana sonucu varıyor hastanede annenın yaşı da göz önunde bulundurularak risk varmı yok mu degerlendırılıyor ben de öyle yapmıstı öyle anladım
Ultrason ölçümü yapıldı aynı gün kanda alındı.sonuc için sormuştum ben

Merhabalar. Bugün itibarıyla 17 haftalık gebeyim kızım olacak :)
2'li tara testimde bebeğimin burun kemiğinin oluştuğu ve ense kalınlığının 0,8 mm olduğunu söyledi doktor.
down sendromu riskinin 1/50.000 olduğu sonuç raporunda yazıyor.
geçen kontrole gittiğimde 4'lü tarama testi yapılde ve bugün sonuçlandı.
Down sendromu riskinin 1/122 olduğu yazıyor. doktor riskli olduğunu söyledi. Çok üzgünüm.
Acaba sizlerinde başına böyle bi şey geldi mi?
okuduğuma göre 4'lü tarama testleri çok yanıltıcı oluyormuş ancak içime bir kurt düştü.
Ankara'da yaşıyorum ve 2 gün sonra Genoks şirketine Fetal DNA testi vereceğim.
Sizler de böyle bi şey yaşadınız mı? doktorunuzun yorumu nedir?

Merhabalar. Bugün itibarıyla 17 haftalık gebeyim kızım olacak :)
2'li tara testimde bebeğimin burun kemiğinin oluştuğu ve ense kalınlığının 0,8 mm olduğunu söyledi doktor.
down sendromu riskinin 1/50.000 olduğu sonuç raporunda yazıyor.
geçen kontrole gittiğimde 4'lü tarama testi yapılde ve bugün sonuçlandı.
Down sendromu riskinin 1/122 olduğu yazıyor. doktor riskli olduğunu söyledi. Çok üzgünüm.
Acaba sizlerinde başına böyle bi şey geldi mi?
okuduğuma göre 4'lü tarama testleri çok yanıltıcı oluyormuş ancak içime bir kurt düştü.
Ankara'da yaşıyorum ve 2 gün sonra Genoks şirketine Fetal DNA testi vereceğim.
Sizler de böyle bi şey yaşadınız mı? doktorunuzun yorumu nedir?
2,3,4 lü dörtlü tarama testlerinde çok yanıltıcı sonuçlar çıkabiliyor burada okuyordum.
Ben sadece fetal dna testi yaptırdım ve detaylı ultrason belki.
En iyisi siz de yaptırın inşallah bir şey yoktur
Peki ultrason oluyor mu 4. Tarama testinde kalınlıkta değişim var mı ?

2,3,4 lü dörtlü tarama testlerinde çok yanıltıcı sonuçlar çıkabiliyor burada okuyordum.
Ben sadece fetal dna testi yaptırdım ve detaylı ultrason belki.
En iyisi siz de yaptırın inşallah bir şey yoktur
Peki ultrason oluyor mu 4. Tarama testinde kalınlıkta değişim var mı ?
Ense kalınlığına 2li taramada bakılıyor ancak 4lü taramada bakılmıyormuş. Ense kalınlığı 2li tarama testinde en düşük değerse çıkmıştı bende

Back
X