Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 20 39,2%
  • erkek

OY: 28 54,9%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 2 3,9%
  • ikiz kız/erkek

OY: 1 2,0%
  • üçüz / çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    51
Ense kalınlığına 2li taramada bakılıyor ancak 4lü taramada bakılmıyormuş. Ense kalınlığı 2li tarama testinde en düşük değerse çıkmıştı bende
Bir perinatologa görünebilirsin onların uzmanlık alanı bu konular ya da iyi bir doktor bulursun özelden tekrar ultrasonda ölçüm yapar
Burun kemiği ve ense bu haftalarda iyice belirgin zaten

Merhabalar. Bugün itibarıyla 17 haftalık gebeyim kızım olacak :)
2'li tara testimde bebeğimin burun kemiğinin oluştuğu ve ense kalınlığının 0,8 mm olduğunu söyledi doktor.
down sendromu riskinin 1/50.000 olduğu sonuç raporunda yazıyor.
geçen kontrole gittiğimde 4'lü tarama testi yapılde ve bugün sonuçlandı.
Down sendromu riskinin 1/122 olduğu yazıyor. doktor riskli olduğunu söyledi. Çok üzgünüm.
Acaba sizlerinde başına böyle bi şey geldi mi?
okuduğuma göre 4'lü tarama testleri çok yanıltıcı oluyormuş ancak içime bir kurt düştü.
Ankara'da yaşıyorum ve 2 gün sonra Genoks şirketine Fetal DNA testi vereceğim.
Sizler de böyle bi şey yaşadınız mı? doktorunuzun yorumu nedir?
Kac yasindasiniz acaba? Benim arkadasim ayni durumu yasamisti genokstaki testi temiz cikti, bebegi de saglikli dogdu siz de icinizi rahat tutun, stres yapmayin sonuclar guzel gelecektir insallah🤲

Ense kalınlığına 2li taramada bakılıyor ancak 4lü taramada bakılmıyormuş. Ense kalınlığı 2li tarama testinde en düşük değerse çıkmıştı bende
Buraya yazmıştım ense kalınlığı normal ultrasonda 11+5 te bizim 3.6 falan geldi burun kemiği vardı başka hiç bir bulgu yoktu. fetal dna verdik 1 haftada sonuç temiz geldi sonucu göstermek için doktora muayeneye gittiğimizde ense kalınlığı 1.5 lara kadar gerilemişti o günden beride bir sorun yok çok şükür. Fetal dna mutlaka verin temiz gelecektir 4lü tarama yanıltıcıdır bencede bu durumda hiç bir bulgu yoksa ultrasonda.

Kızlar merhaba ultrasonda plasentanın aşağıda olduğunu ama ilerleyen haftalarda yukarı çıkacağını söyledi doktor. Acaba düzelir mi bu haftalarda normal mi acaba. Bir de birkaç gündür çok ağrım var bazen yürürken zorlanıyorum ağrı kuyruk sokumunda alt taraflarda oluyor genelde rahim büyümesiyle mi ilgili acaba. Doktor bol su tüket idrar yoluyla ilgili olabilir bu tarz ağrılar dedi

Merhabalar. Bugün itibarıyla 17 haftalık gebeyim kızım olacak :)
2'li tara testimde bebeğimin burun kemiğinin oluştuğu ve ense kalınlığının 0,8 mm olduğunu söyledi doktor.
down sendromu riskinin 1/50.000 olduğu sonuç raporunda yazıyor.
geçen kontrole gittiğimde 4'lü tarama testi yapılde ve bugün sonuçlandı.
Down sendromu riskinin 1/122 olduğu yazıyor. doktor riskli olduğunu söyledi. Çok üzgünüm.
Acaba sizlerinde başına böyle bi şey geldi mi?
okuduğuma göre 4'lü tarama testleri çok yanıltıcı oluyormuş ancak içime bir kurt düştü.
Ankara'da yaşıyorum ve 2 gün sonra Genoks şirketine Fetal DNA testi vereceğim.
Sizler de böyle bi şey yaşadınız mı? doktorunuzun yorumu nedir?
Merhabalar arkadasimda da aynisi olmustu seneler once o zaman fetal dna testi de yoktu ancak kizi gayet saglikli simdi 9 yasinda hic uzulmeyin bence :)

Back
X