- 15 Şubat 2025
- 488
- 364
- 18
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #10.301
Tek doz olmasına çok sevindim, en azından uğraştırmıyorTam 20 haftalık oldum bugün hemşire 20 haftalık olunca gel aşını yapalım dedi tek toz yapılacak zaten önceki gebeliğimden koruyuculuğum devam ediyor
Canım çok geçmiş olsun Allah temiz haberler almayı nasip etsin, herkesin süreci serüveni farklı ileriki zamanlarını düşünüp kendini hiç strese sokma bebek zaten vakti zamanı gelince inşallah sağlıkla doğacaktır, hepimiz farklı sağlık problemleri ile karşılaşıyoruz öyle düşün, güzel düşünelim güzel olsun Allah bu yolculuğu sağlıcakla huzurla tamamlamayı nasip etsinGebelik kolestazı için yapılan karaciğer ve safra asidi testleri de karaciğer testim çıktı normalin çok üstünde malesef. Safra asidi testini bekliyoruz iki güne cıkacakmış umarım çok yüksek çıkmaz ama belirtilerle beraber oklar kolestazı gösteriyor maleseflütfen kaşıntılarınızı önemseyin özellikle avuç içi ve ayak tabanında varsa
Özel bir klinik verdi ama ikiz gebeyim *2 yani fiyat muhtemelen. Tekil gebeler için 7.000 TL sanırım. Ama tabi bu da çok değil mi....Bu fiyatı bir hastane mi verdi yoksa doktorun özel kliniği mi? Gerçekten ülkemizde fiyat konusunda bir sınır yok. Tamamen rezillik.
Evet canım kim sever ki aşı olmayıTek doz olmasına çok sevindim, en azından uğraştırmıyor
Geçmiş olsun canım bunları bir arada yaşamadım ama kötüye yorma. Ben de bir dış gebelik yaşadım. İshal daha çok bakteriyel olur ya da bazen gebelikte de yememizden içmemizden olabiliyor. Ben de lavaboya gittiğimde ya da yerimden kalktığımda alt karnımda batmalar hissediyorum.Kızlar merhaba. Bugün 16+2'yiz. Son 4 gündür grip geçiriyorum. Son 2 gündürde tuvalete ani şekilde kabızdan ishale dönmüş şekilde çıkıyorum. Karnımda ani kas sancısı, çekilmeler tarzında acılar oluyo. Gripten dolayı bişey olmuş olabilir mi bebeğede çünkü hareketlerini hissettiğim bi dönemde değilim, daha önce bi dış gebeliğim var ve tedirginim aslında
İshale arada benim de dönüyor. Bazen üşütmek bazen yediklerimiz stres vs bi şekilde etkiliyor sonra geri normale dönüyorum. Bazen de kabızlık oluyor. Dr a sorduğumda vücudun hormonlara alışmaya çalışıyor demişti. İshal olunca barsak hareketleri de artıyor haliyle. Yediklerinize dikkat edin bu ara yağlı baharatlı acı yemeyin. Patates haşlama muz az yagli pirinç pilavı yoğurt vs tüketin iyi gelir. Sıvı da almayı unutmayın kaybettiğinizi yerine koymak için. Kayıp yaşayınca tedirgin gidiyor ben de her kontrol önü stres yaşıyorum sonra bebegi görünce rahatlayıp eve geliyorum. Hepsi çok normalKızlar merhaba. Bugün 16+2'yiz. Son 4 gündür grip geçiriyorum. Son 2 gündürde tuvalete ani şekilde kabızdan ishale dönmüş şekilde çıkıyorum. Karnımda ani kas sancısı, çekilmeler tarzında acılar oluyo. Gripten dolayı bişey olmuş olabilir mi bebeğede çünkü hareketlerini hissettiğim bi dönemde değilim, daha önce bi dış gebeliğim var ve tedirginim aslında
Ben 17+1 haftadayımBu arada kaç kilo aldınız hanımlar.
Gebelik programında bana 19 hafta diyor burada 20 hafta diye yazılmış neden acaba.
19+ larda olunca 20. Haftaya girmiş sayılıyoruz artık ondandır. Ben de oturtana kadar bi hal oldumBu arada kaç kilo aldınız hanımlar.
Gebelik programında bana 19 hafta diyor burada 20 hafta diye yazılmış neden acaba.
Ne güzel anlatmışsın bana da bi ferahlık geldi okuyuncaİshale arada benim de dönüyor. Bazen üşütmek bazen yediklerimiz stres vs bi şekilde etkiliyor sonra geri normale dönüyorum. Bazen de kabızlık oluyor. Dr a sorduğumda vücudun hormonlara alışmaya çalışıyor demişti. İshal olunca barsak hareketleri de artıyor haliyle. Yediklerinize dikkat edin bu ara yağlı baharatlı acı yemeyin. Patates haşlama muz az yagli pirinç pilavı yoğurt vs tüketin iyi gelir. Sıvı da almayı unutmayın kaybettiğinizi yerine koymak için. Kayıp yaşayınca tedirgin gidiyor ben de her kontrol önü stres yaşıyorum sonra bebegi görünce rahatlayıp eve geliyorum. Hepsi çok normalama artık haftamız ilerledi riskli dönemleri geride bıraktık, Allah in izniyle hersey yolunda gidecek diyorum kendi kendime. Nasip ettiyse zaten doğacak ve buna kim ya da ne engel olabilir ki değil mi bunlari düşünün rahatlayacaksiniz biraz daha
Almaya başlamışsınız siz de işte hiç üzülmeyin bebek normal gelişiminde gidiyor önemli olan buBen 17+1 haftadayım
-4 kilo vermiştim bu bi kaç haftadır kusma azaldı bulantı ve öğürmelerim devam etse de en azından zorla bişeyler yiyebildim şükür
O sebeple 2 kilo aldım hala hamile kalmadan önce ki kiloma dönemedimbi an önce azda olsa kilo almak istiyorum böyle canım çok sıkılıyor
Ben 17+1 haftadayım
-4 kilo vermiştim bu bi kaç haftadır kusma azaldı bulantı ve öğürmelerim devam etse de en azından zorla bişeyler yiyebildim şükür
O sebeple 2 kilo aldım hala hamile kalmadan önce ki kiloma dönemedimbi an önce azda olsa kilo almak istiyorum böyle canım çok sıkılıyor
Bende kusma olamadı tiksinme olmuştu sadece hiç kilo vermedim hep aldım. Bi de kanamalarım çok olmuştu hep yattım yediğim şeyler de patates haşlama ve ekmekti o yüzden şu ana kadae 5 kilo aldım. Kanamalarım bitti artık o yüzden harekete geçtim beslenmem de normale döndü bu ay kilo almadım inşallah böyle devam eder19+ larda olunca 20. Haftaya girmiş sayılıyoruz artık ondandır. Ben de oturtana kadar bi hal oldumben başlarda biraz kilo vermiştim. Sonra 3 kg almisim. Yani daha anca verdiklerimi toparladım ki bundan sonra alacaklarım artiya geçmiş olacak sayılacak sizin durum ne
Aynen öyleNe güzel anlatmışsın bana da bi ferahlık geldi okuyuncaayda bi kontrollerimiz haliyle evham yapıyoruz henüz hissedemeyenler olarak o sebeple tedirgin olmak normal ama dediğin gibi nasip olduysa zaten olacak o sebeple güzel düşünelim bebişlerimiz sağlıkla gelecekler bize inşallah
Ben de kusmadigim halde aşırı bulantı ve koku hassasiyeti yüzünden hiç yiyemiyordum. Tuzlu salatalık leblebiyle yaşadım diyebilirim ilk haftalarda. Daha yeni yeni bazı şeyleri yiyorum, bazılarını ise hala adını duymak istemiyorumBende kusma olamadı tiksinme olmuştu sadece hiç kilo vermedim hep aldım. Bi de kanamalarım çok olmuştu hep yattım yediğim şeyler de patates haşlama ve ekmekti o yüzden şu ana kadae 5 kilo aldım. Kanamalarım bitti artık o yüzden harekete geçtim beslenmem de normale döndü bu ay kilo almadım inşallah böyle devam eder
19+1 henüz kilomda artış yok ama göbeğim bayaaa çıktıBu arada kaç kilo aldınız hanımlar.
Grip bebeğe bulamıyor ama ateş ve susuzluk olmamasına gayret edin bu ikisi kontrol altında olmalı. Yeterince WC ye çıktığınızdan emin olarak yapın susuzluk takibini çünkü ishal olunca aynı miktar sıvı alsanız da dışkı ile atıldığı için vücut susuz kalabilir. Viral enfeksiyonlar barsağı da etkileyebilir. Muhtemelen bugün düzelme yoluna girersiniz.Kızlar merhaba. Bugün 16+2'yiz. Son 4 gündür grip geçiriyorum. Son 2 gündürde tuvalete ani şekilde kabızdan ishale dönmüş şekilde çıkıyorum. Karnımda ani kas sancısı, çekilmeler tarzında acılar oluyo. Gripten dolayı bişey olmuş olabilir mi bebeğede çünkü hareketlerini hissettiğim bi dönemde değilim, daha önce bi dış gebeliğim var ve tedirginim aslında
19+1-19+6 20. Haftadır, 20. haftanın içindesiniz dolunca 20 haftalık olacakBu arada kaç kilo aldınız hanımlar.
Ay evet inşallah gebelikten önce şöyle kilo almam böyle kilo almam diyip duruyordumBen de kusmadigim halde aşırı bulantı ve koku hassasiyeti yüzünden hiç yiyemiyordum. Tuzlu salatalık leblebiyle yaşadım diyebilirim ilk haftalarda. Daha yeni yeni bazı şeyleri yiyorum, bazılarını ise hala adını duymak istemiyorum
Şimdi yavaş yavaş kış sebzeleri çıkıyor bol bol sebze yemekleri yersiniz, karbonhidrat da dikkatli tüketince normal gider bence artık. İlk aylar hangimizin düzenli oluyor ki sankihareket konusuna yorum yapamıyorum Dr izin veriyorsa hafif yürüyüş yapmak güzel elbette ama riskli diyorsa mecbur istirahat edecegiz. Bebişler iyi olsun biz iyi olalım da kilo alınır verilir yoluna koyarız zamanla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?