• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Yaaa canım benim çok sevindim gerçekten darısı başımıza inşallah tamamen çıksınlar yukarıyaaaa. Nazlı bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alalım hepimiz 🫶🏻🫶🏻🥰
İnşallah kuşum gelsinler ısıralım onları 😍😍 Bende 20. Haftaya sıra alıcam perinatolojiye, sendende güzel hayırlı mutlu haberler bekliyorum 💞💞💞

Kızımda Chicco anne yanı kullandım ama gezdirmedim yatağın bitişiğinde durdu hep. Sallanmıyordu ama insan bitkin oluyor yatakta beraber uyuyakalmamak için, bebeğin güvenliği için alıp rahat etmiştim. Bir köşesi inip yatağa bitişiği için tekrar tekrar aç kapa taşı yapmak bana pratik gelmedi ama yeni modeller varsa bilmiyorum. Kanepeden düşmemesi için babynestler oluyor. Veya ayrıca Park yatak alacaksanız onun üstüne seyyar bi platform konuyor küçük aylarda öyle kullanılıyor. Biz kızımı sallayarak uyumaya alıştırmıştık bu kızımda desteksiz uyutmayı daha erken denemeyi düşünüyorum çünkü 20 aya kadar 2 saatte bir uyanyordu ya ki desteksiz uykuya geçene kadar. Ama ben işe döneceğim için bebeğin bakımını yapan kişilere kim olacaksa sallamak zorunda da kalabilir tabi. Ama sallayacak olsanız da anne yanı gezdirmek için pratik olmayabilir. Hamaklar falan da var ama bebeğin sırt omurga sağlığı için uygun mu bilmiyorum hiç araştırmadım.
Bizimde yakınımız sizin bahsettiğiniz modeli verdi kullanımı nasıl olacak bilmiyorum ama biraz araştırdım chicconun sallanan modelleri de var sanırım, onların içine nasıl bi yatak almak lazım acaba ya yataşın reflü yataklarından çok memnun olanda var önermeyende var çok kararsız kaldım

Kızlar anne yanı beşik hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben sallanabilen küçük anne yanı beşiklerden almayı düşünüyorum. Gün içinde de evde yanımda dolaştırırım diye. Bir yandan da genelde 6-9 aya kadar kullanılabiliyorlar diye tereddütlüyüm. Normal bir anne yanı sağlam beşik mi alsam yıllarca kullanılabilen. Bu sefer de salonda sürekli koltuğa yatak mı yapacağım, düşecek mi korkusu mu yaşarım. Kararsız kaldım.
Çocuklu arkadaşlarımla konuştum. Hepsi onu alma park yatak al dediler. Kullanışlı olmuyormuş öyle oda oda gezdiremiyorsun birkaç aya elden çıkacak oluyor atsam mı satsam mi Bi de onu düşünürsün dediler. Onun yerine park yatak al dediler anne yanı olarak 2 yaşına kadar kullanilabilir hem. Odada falan kullanmak için etrafı korumalı yataklar var onlardan alıp odada ister yere ister kanepeye, ister park yatağın içine her yere kolay taşınıyor dediler. Mantıklı geldi. Anne yanı park yatak aldım ben de 70×110 luk. Diğer dediğim yatak da şöyle birsey resmini ekliyorum babynest denilenlerden😊 o yatak da 2 yaşa kadar kullanılıyor büyüdükçe ayak ucu açılıp 😊 aldım ben de çok güzel geldi kılıfı yıkanabiliyor. zaten Bi yerde iş yaparken bebek bizi görmek isteyeceği için ana kucağına koyup istediğimiz odaya götürebiliriz, hem sallanabilir içinde hem sallanan oyuncakları var onlarla oyalanabilir. Süre olarak daha fazla kullanılabilir şeyleri tavsiye ediyorlar genel olarak yani. Tercih meselesi tabi biraz

Eklentiler

• Screenshot_20250914_093103_Trendyol.webp
    Screenshot_20250914_093103_Trendyol.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20250914_093055_Trendyol.webp
    Screenshot_20250914_093055_Trendyol.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 40
Bizimde yakınımız sizin bahsettiğiniz modeli verdi kullanımı nasıl olacak bilmiyorum ama biraz araştırdım chicconun sallanan modelleri de var sanırım, onların içine nasıl bi yatak almak lazım acaba ya yataşın reflü yataklarından çok memnun olanda var önermeyende var çok kararsız kaldım
Bizimki düz yataktı, birine verdik geri gelmedi şimdi biz de park yatak üstünü deneyeceğiz. Anne yanı da park yatakta da yataklar çok ince oluyor, alttan alttan soğuk geliyor gibi hissettik bebeğe altı boş olunca. Haziran doğumlu olmasına rağmen kendimizce rüzgarı kesecek bi şeyler yapmıştık etrafına, dış kısmından falan. Soğuk yatağa koyunca uyanıyordu, öncesinde elimizle biraz ısıtınca uyanmıyordu.

Kızımda Chicco anne yanı kullandım ama gezdirmedim yatağın bitişiğinde durdu hep. Sallanmıyordu ama insan bitkin oluyor yatakta beraber uyuyakalmamak için, bebeğin güvenliği için alıp rahat etmiştim. Bir köşesi inip yatağa bitişiği için tekrar tekrar aç kapa taşı yapmak bana pratik gelmedi ama yeni modeller varsa bilmiyorum. Kanepeden düşmemesi için babynestler oluyor. Veya ayrıca Park yatak alacaksanız onun üstüne seyyar bi platform konuyor küçük aylarda öyle kullanılıyor. Biz kızımı sallayarak uyumaya alıştırmıştık bu kızımda desteksiz uyutmayı daha erken denemeyi düşünüyorum çünkü 20 aya kadar 2 saatte bir uyanyordu ya ki desteksiz uykuya geçene kadar. Ama ben işe döneceğim için bebeğin bakımını yapan kişilere kim olacaksa sallamak zorunda da kalabilir tabi. Ama sallayacak olsanız da anne yanı gezdirmek için pratik olmayabilir. Hamaklar falan da var ama bebeğin sırt omurga sağlığı için uygun mu bilmiyorum hiç araştırmadım.
Tecrübeli annelerin fikri hep aynı demek ki😄 anne yanı o küçük yataklar acayip tatlı duruyor ya insanın alası geliyor ama kullanımı falan düşününce tecrübeli annelere hak verip ben de vazgeçtim. Hele ev de küçükse fazladan olan hersey insanın eline ayağına dolaşır daha da. Sallanarak kullanmak için ana kucakları yeter bi de çok sallanmaya da alıştırma diyorlar 😅 hamaklar bana güvenli gelmiyor bebek hareketlendikce devrilip dönme riski yüzünden bir de omurga sağlığını düşününce ortası kavisli bi halde yatması mantıklı gelmiyor 🤔

Çocuklu arkadaşlarımla konuştum. Hepsi onu alma park yatak al dediler. Kullanışlı olmuyormuş öyle oda oda gezdiremiyorsun birkaç aya elden çıkacak oluyor atsam mı satsam mi Bi de onu düşünürsün dediler. Onun yerine park yatak al dediler anne yanı olarak 2 yaşına kadar kullanilabilir hem. Odada falan kullanmak için etrafı korumalı yataklar var onlardan alıp odada ister yere ister kanepeye, ister park yatağın içine her yere kolay taşınıyor dediler. Mantıklı geldi. Anne yanı park yatak aldım ben de 70×110 luk. Diğer dediğim yatak da şöyle birsey resmini ekliyorum babynest denilenlerden😊 o yatak da 2 yaşa kadar kullanılıyor büyüdükçe ayak ucu açılıp 😊 aldım ben de çok güzel geldi kılıfı yıkanabiliyor. zaten Bi yerde iş yaparken bebek bizi görmek isteyeceği için ana kucağına koyup istediğimiz odaya götürebiliriz, hem sallanabilir içinde hem sallanan oyuncakları var onlarla oyalanabilir. Süre olarak daha fazla kullanılabilir şeyleri tavsiye ediyorlar genel olarak yani. Tercih meselesi tabi biraz
Çok teşekkür ediyorum. Bana da 6 ay için ayrı bir şey almak çok mantıklı gelmediği için sorayım dedim. Herhalde taşımak için sizin önerdikleriniz gibi bir şey alıp beşiği uzun ömürlü bir model seçeceğim ☺️

Bizimki düz yataktı, birine verdik geri gelmedi şimdi biz de park yatak üstünü deneyeceğiz. Anne yanı da park yatakta da yataklar çok ince oluyor, alttan alttan soğuk geliyor gibi hissettik bebeğe altı boş olunca. Haziran doğumlu olmasına rağmen kendimizce rüzgarı kesecek bi şeyler yapmıştık etrafına, dış kısmından falan. Soğuk yatağa koyunca uyanıyordu, öncesinde elimizle biraz ısıtınca uyanmıyordu.
O zaman içine mutlaka bi yatak almak lazım teşekkür ederim canım 🙏🏻

Çok teşekkür ediyorum. Bana da 6 ay için ayrı bir şey almak çok mantıklı gelmediği için sorayım dedim. Herhalde taşımak için sizin önerdikleriniz gibi bir şey alıp beşiği uzun ömürlü bir model seçeceğim ☺️
Park yatak bakacak olursanız bazıları anne yanı olarak kenari açılabiliyor ama bazıları açılamıyor. Sallanma aparati da kimi modelde varken kimisinde yok. Tekerlek de aynı şekilde modele göre değişiyor. Üstünde alt değiştirme aparatı olanlar muzikli dönencesi olanlar ve olmayanlar var. İnce de olsa içinde yatak hediyesi olanlar var. İlk bakışta hepsi aynı gibi görünüyor ama o ek şeylere dikkat ederek alın aklınızda olsun. Ben çok bakmıştım 😅 ha bi de bebek büyüyünce kademesi aşağı indirilip oyun parkı olarak kullanılabiliyor bazılari. Yandan fermuarlı penceresi var bebek kendisi girip çıkabiliyor. Alt değiştirme için kullanılan malzemeler için kenarinda organizer tarzi cepli seyler var. Aynı fiyata saydiklarimin hepsi full içinde olan marka ve modeller var

Canım senin ki erkek Bebek değil mi sende ne gibi değişimler oldu soylermisin
Ben ekşi şeyler yemekten çok keyif alırdım normalde salatadaki limon suyuna bile tahammülüm kalmadı canım daha çok tuzlu şeyler yemek istiyor arada tatlı. Bel ağrısı çok fazla oluyor. Komşum kız çocuklarında kasık ağrısı oluyor erkeklerde bel ağrısı oluyor demişti eğer doğruysa tabi. Bu güne kadar çok fazla mide bulantısı yaşamadım sabahları olup geçiyordu 12. haftadan sonra tamamen kesildi. Birde bende tutan bazı teoriler oldu bebeğin kalp atış hızı 140 altındaydı, sağ göğsüm sola göre daha büyüktü 🤣

Kızlar bebeğim tekmelemeye başladı hissetmeye başladım çok şükür bayağı da güçlü vuruyor hemde 😇🤭💙
Bende bugün ilk defa tekmesini hissettim çok değişik bir duygu ilkte biraz güçlü vurdu aradan birkaç saniye geçti daha yavaş vurdu sonrada içeride kayar gibi oldu çok garip ve güzel bir histi. O esnada annemle konuşuyordum bebiş anneannesine benzeyebilir sanırım 🤣🤣 17+6 da diye tarihi hemen not aldım

Back
X