35 den sonra çocuk diyenler

Aa evet, çok benzerliklerimiz varmış senle.. Hamileliğim şu an gayet iyi.. Henüz bulantılarım falan başlamadı.. Sadece kaısk ağrım var..
Oğlumda inanılmaz bulantılarım olmuştu, hiçbirşey yiyememiştim, 3 kilo vermiştim ilk 3 ayda. Şu an bulantım yok Allah'ıma şükür.. İnşaAllah olmazda..
Oğlum, ben daha hamile kalmadan haberdardı.. Hatta birlikte gittik biz doktora, bebek istiyoruz diye..
O hala doktor bir hap veriyor, bebek öyle oluyor zannediyor.. Bizde o hapı beraber almaya gitmiştik.. haha .Hapta folik asit he..
Yarın doktora gideceğim.. Bende geleyim, kardeşimi görmek istiyorum diyor..
İmzada yazan hamilelik yazılarını, her günlük gelişimini hergün okuyor.. Çok merak ediyor.. Benimkide yalnızlıktan bunalmış durumda.. Çok istiyor kardeşinin gelmesini..
Canım ya, hep tost, kızartma zararlı olmasın sana.. Anlıyorum, ilk aylar zor gerçekten, şnsan herşeyi yiyemiyor.. Ama yinede dikkat et kendine..
Ayy.. Sigaranda mı var senin.. Ama 1 tane azmış.. İnşaAllah bu hamilelik vesile olurda bırakırsın.. 12. haftanın dolmasını neden bekliyorsun, onu anlamadım.. İlaç falan mı kullanacaksın?
Herkese çok kolay ve zevkini çıkardıkları hamilelikler diliyorum.. umutumde gelişmelerden haberdar et beni.. İnsan kendine yakın durumdakileri gördükçe rahatlıyor..
Bende yarın doktora gideceğim.. HCG normalde 2 günde 2 kat kadar artması gerekirken, benimki nerdeyse 4 kat artıyor.. Nedenini öğrenmek için gidiyorum.. Dış gebeliklerde de böyle olabiliyormuş.. Ayy. Rabb'im esirgesin hepimizi....

yazını okuyunca benim oğlandan mı bahsediyor dedim bir an.inan bana aynı.bizde birlikte gittik doktora.şimdi sabırsızlıkla bekliyo görmeyi.bizimki bilgisayarın kurdudur.ben 6.haftadayken bana sordu bende kardeşin 6 haftalık dedim.bizimki internetten bulmuş 6 haftalık resimleri.anne bu ne ya ben korktum valla.bu hiç bebeğe benzemiyo diyodu.ama alıştı.hem şimdiden kıskanıyo hemde yanlız olduğu için bir an önce doğmasını bekliyo.
biliyorum tatlım kızartma filan zararlı ama ne yapayım.yediğim şeyin içinde soğan ve salça olmamalı.yoksa hemen çıkarıyorum.asıl oğluma üzülüyorum.o kadar dengesiz ve düzensiz besleniyoki moralim bozuluyo.bulantılarım dayanılmayacak gibi değil.tiksindiğim şeylerin kokusunu almazsam tabi .şimdi oğlumdaki kadar bulantım yok bunda.ben ilk hamileliğimde çok kötü olmuşdum.4 ay süren hastanelik eden ve 4-5 kilo verdiren bir dönemdi.şimdiki şükür daha iyi. sigara konusuna gelince içiyorum maalesef.iki günde bir paketti.sonra hamile kalınca 3 tane.şimdide 1 tane.inşallah haftayada tamamen bırakırım.vajinit için bekliyorum 12.haftanın dolmasını.ancak o zaman ilaç yazarım dedi doktor.bekliyorum bende.
canım benimkide 4 kat kadar artmıştı.ama problem olmadı.inşallah sende problem yaşamazsın.1-2 hafta sonrada kalp atışlarını duyarsın bebişinin

hahaaha.. Oğluşlar aynıymış.. Bende aynı vicdan azabını yaşıyorum bazen.. Geçen hafta bende bir ağlamak, bir ağlamak.. Bir stres vardı ki, sorma.. Oğluma acıyorum böy olunca.. İlgilenemiyorum onunla diye vicdan azabı çekiyorum bu sefer..
İnşaAllah olmaz ama, bu hamileliğimde de bulantılarım olursa, oğluma acırım vallahi.. Onu ne yapacağım, şimdiden onu düşünüyorum.. Bende ilk hamileliğimde o kadar fena olmuştum ki, yemek yiyememekten, düşüp bayılıyordum artık.. Hiç ayakta duramıyordum.. İnşaAllah bunlar böyle olmaz canım yaa.. Yoksa ne yaparız, o zaman hadi yalnızdık, ama şimdi 1 tane de oğluşlarımız var..
Hmmm.. vajinit için bekliyorsun demek 12. haftayı.. Ben psikolojik ilaçlar kullanıyorum.. Aslında kullanmamam gerek ama, doktor bıraktıramadı bana.. Çok kötü oldumç.. Ve ilaçla hamile kaldım.. O yüzden biraz endişeliyim bende ama Rabb'ime tevekkül ettim.. İnşaAllah olumsuz hiçbirşey olmaz.. Kafayı yiyorum bazen düşündükçe.. Nasıl cesaret ettim diye, ama bazende Rabb'im içime huzur veriyor, birşey olmayacak diye.. Çok zor yaa..
HCG çok artınca erkek olma olasılığı fazla olabiliyormuş.. Kızlarda dah az artıyormuş.. Duydunmu hiç bunu.. Yoksa 2. oğluşlar mı geliyor bizim? Eminim içinden kız geçiyordur seninde.. Ama sağlık en önemlisi..
bakalım yarın dr. ne diyecek? Çok meraktayım..

endişelenme,inşallah problem olmaz.ilaçları panik atak için kullanıyodun dimi.dualarım senişnle.
canım doğru söylüyosun ilkinde yanlızdık.ama şimdi bize muhtaç başka yavrularımızda var.buda bayağı vicdan yaptırıyo.off şu 3-4 hafta geçse bir an önce.
hcg için ben tam tersini biliyorum tatlım.ne kadar yüksekse o kadar kız.benim de isteğim kız ama içime doğan erkek.oğlumda cinsiyetini 10+2 HAFTALIKKEN ÖĞRENMİŞTİM.MERAK EDİYORUM BUNU ŞİMDİ.acaba ne zaman öğrenirim.babası daha ben hamile kalmadan pembe çoraplarını aldı.o kadar çok seviyo ki kız bebeklerini.deli oluyo onlara.gelip karnımı seviyo kızım denizim baba seni bekliyo diye.bide sesini değiştirerek söylüyo.oğlumda bakıyo babasına garip garip bu adam napıyo diye
ya bide ben çok ağlıyorum.herşeye ağlıyorum.hergün gözlerim şiş.mutlaka ağlayacak bişiy buluyorum.tv deki haber.öğrencimin ayakkabısındaki sökük,oğlumun bana sarılması,oyuncaklarını toplamaması gibi.yani affedersi ota ..ka ağlıyorumçoğlumda hiç böyle olmamıştı.bunda niye bu kadar sulugöz oldum.acaba cinsiyetten mi yoksa yaşımdan dolayımı
bide doktora niçin gitcektin canım.kese için mi.hadi hayırlı sonuçları söyle bakalım.

aynısefa canım nasılsın.doğum iyice yaklaştı.şimdi heyecandan uykuların kaçıyordur senin inşallah çok kolay ve sorunsuz bir doğum olur senişn için.

ahaha.. Ağlak umutumde...
Her hamilelik farklı oluyrmuş.. Oğluında olmadı ama bunda oluyor işte.. Bende oğlumun hamileliğinde çok fenaydım.. Bulantılar.. bayılıp kalmalar.. k,lo vermeler.. Bunda öyle olmam inşaAllah diye dualar ediyorum.. Sende bunda ağlak olmuşsun, ağlak arkadaşım benim..
Ben geçenlerde 1 gün öyle oldum.. Herşeye ağladım.. Herşeye canım sıkıldı... Ayy, ne kötü yaa.. Ağla ağla tutamıyordum kendimi.. Bu hormonlar neler yaptırıyor insana..
Bugün doktora gittim.. 5+4 haftalıkmışım.. Sadece keseyi görebildi dr, bebişi göremedi..Üstelikte vajinal baktı, bu normal miki ya..
En azından iinde minicik birşey olmalı değil miydi.. Kafam takıldı açıkçası..:44:
Oğlum o kadar heyecanlı ki, dün sınıfta bağıra bağıra öğretmene: "Öğretmenim, size birşey söyleyeyim mi, benim annem hamile, ama bebek şu an bir susam tanesi kadar " demiş.. Öğretmen o kadar şaşırdım ki, diyor, birde susam tanesi kadar falan demesi çok hoşuna gitmiş..
Ailecek kafayı yedik, ha gayret...

selam kızlar iyiakşamlar
bende geldim aranıza...yaşım 37 olucak 16 yaşında kızım 13 yaşında birde oqlum var...bir bebiş daha istiyoruz...spral takılı bende..1-2 güne reql olup çıkarttırıcam...ben hemen nisan ayında hamile kalmak istiyorum..doktorumdan klomen kullanmayı isticem..hayırlısı bakalım...

E hadi bakalım..
Hayırlı haberi paylaş bizimle olur mu?

aynen öyle canım ya tam ağlak oldum sorma.sürekli ııııııııııııııııııııııııııııı.şeklindeyim.oğlum bile anne psikolağa gitmeye ne dersin.belki sana bir ilaç verirde biraz rahatlarsın diyo.düşün yani.o bilmiş bile ağlak halimden rahatsız.bu kadar ağlamamın çocuğa bir zararı olurmu diyede düşünmeden alamıyorum kendimi.sanırım çok sulu göz bi yavrum olacak.düşün kü dün canım biber dolması istiyo diye ağladım hüngür hüngür.eşimde buna niye ağlıyosun.tamam söyleyim anneme yapsın diyo.tabi kayınv.ne yapsamda kız yese diye düşünüyo ya.
dünde benim öğrenciler duymuş biyerden.öğretmenim sizin bebeğiniz mi olcak diye soruyolardı.
canım benim 6 haftalıkken gözükmedi üstten .vajinal ultrasonla görebildi ancak.kalp atışalrınıda 7.haftada vajinal ult.gördü.benim rahim tersmiş.o yüzden üstten kolay gözükmüyo.belki seninkide öyledir.birde ultr.aleti çok iyi değilse zor görülüyo üstten canım.yani takma kafana gayet normal.
bide benimkide arkadaşlarına sınıftaki öğretmen arkadaşa naklen yayın yapmıştı.seninkide ne kadar seviniyoki paylaşmak istiyo herkesle canım ya şimdi onun için ne kadar önemli .seninkide az bilmiş değil ha.susam tanesinide biliyo eşek.

Kız 6. haftada gözükmemeside mi aynı bizimkilerin.. Ne çok ortak yön var..
Ayy gerçekten senin ağlak yönüne vurmuş bu hamilelik..
Bende ağlama yok şimdi.. Bir ara oldu geçti..

Ama ben şu an çok fenayım.. Evden dışarı çıkamaz oldum.. Nasıl mide bulantısı anlatamam.. bir an bile ara vermiyor.. Ara ara olsa, nefes alacağım sanki..
Ama yok.. Tüm gün.. Hareket ettikçe artıyor.. Hele aşağıya eğilince.. Öğürme geliyor.. Ne yapacağım bilmiyorum.. Baş dönmesi, müthiş, bayılacak gibi halsizlik.. 2 gündür bu vaziyetteyim..
Aman sizlerden uzak olsun.. Ama oğlumda da çok zor geçmişti hamileliğim.. Bunda belki olmaz demiştim ama, yok.. Daha erken başladı hatta bunda.. İnşaAllah uzun sürmeden biter.. Korkuyorum, oğlumda hastaneklik olmuştum, hiçbirşey yiyememekten.. Ya bunda da olursam diye korkuyorum..
İşte böyle.. Erken başladık biz..
Hepimiz için en kolay olanı ve en güzel olanı diliyorum.. Sen birde çalışıyorsun.. Ayy ben çalışıyor olsaydım, şu an işten atılmıştım emin ol.. Allah dağına göre kar veriyor herhalde..

aynısefa canım nasılsın.doğum iyice yaklaştı.şimdi heyecandan uykuların kaçıyordur senin inşallah çok kolay ve sorunsuz bir doğum olur senişn için.

iyim saol canim.sizin msjlarida okuyorum yazana kadar bacagima kramp giriyor bazen yazamadan cikiyorum.en azindan iyi oldugunuzu okuyuorum ya yetiyor.
nerdeyse büütn arkadaslarim dogum yapti.simdi kendi dogumum rüyalarima giriyor.aman oglum erken gelme diyorum anneannesi gelsinde öyle diye.gecelerim cok zor geciyo bacak agrilarim oglusumun hareketlerinin verdigi aci,ayagiyla uykudma midemi itiyor mide yanmasi.kafasiyla idrar torbami itmesi sabaha kadar on kere wc ziyareti.hahaha ne diyim oglumun cani sag olsun dimi .doguma cökmüs cirkin cirkin gitcem galiba.

sende iyisin dimi.keseiyde erken gördün kalp atisindia ben baya gec duydum hemde vajinal muayene olmasina ragmen.o yuzden dusun sansli oldugunu. umarim ehrsey guzel gider.buyuk oglunla muhabbetin baya ilginc ve guzel.Allahim esirgesin yavrularini.kendine iyi bak.grsz yine .

sağol canım .bişey dikkatimi çekti.büyük oğlunla demişsin.ayyyyyyyyy yoksa buda mı erkek olcak ne.
zaten benimde içime hep erkek doğuyor.

içini ferah tut canım.belki bi iki haftaya geçer.iyi düşün iyi olsun.baş dönmesi ve halsizlik yediklerini çıkarıyosan ondandır belki.kusuyosun dimi.
zaten bu mide bulantısı öldürmüyo ama resmen süründürüyo insanı.dur bakalım belki o kadar şiddetli olmaz bu sefer.yani bende ilk hamileliğimde olduğu gibi değil.genç hamilelerde daha çok oluyomuş bulantıdan ziyade kusma bide ilk hamilelikte.yanlış anlamada biz bu kriterlere çokda uymuyoruz ya tatlım.içini rahat tut yani.ilki kadar kötü olmuycaksın emin ol.tabi bulantıların olur mutlaka da şiddeti ecik daha az olur.
bide gerçekten şu hamileliğin son ayında değilde ilk aylarında izin kullandırsalar ne iyi olur ya.o zaman daha çok dinlenmeye ve evde kalmaya ihtiyacı oluyo kadının.sınıfta öğürmekten gına geldi.hademelere kadar öğrendi herkes.rezil oluyom hergün ya.

sağol canım .bişey dikkatimi çekti.büyük oğlunla demişsin.ayyyyyyyyy yoksa buda mı erkek olcak ne.
zaten benimde içime hep erkek doğuyor.

ay öyle demisim hakkatten.yok ay yanlis cümle kurmamdan dolayi.icime bence senin kizin olcak gibi doguyor.
ilk uc aydan sonra hala mide bulantisi yasayanalrin genelde bilimsel olarak kanitlanmis, kizi oluyormus.benim bulantilarim ayni senin gibi sogan kavrulunca ve salca kavruluncaydi.bol yogurtlu corba,ekmek arasi domates peynir,bride peynirli makarna falan yediydim.birde ilk aylarda kilo almayin diyorlar.zaten ilk aylar mide problemi oldugundan ekmege dadaniyoruz.bakalim senin bulantilar ne zaman hafifler.
erken hafiflerse kizin olcak diyelim.Allahim saglikli sihhatli hayirli evlat nasip etsinde ,insan merakde ediyomus.ben görenene kadar catladiydim.benim fasulye 5. ayinda malzemeyi gösterdiydi

bu arada sigara konunda stresdendir.yakinda icin iyce rahatladiignda kendilgiinden belki birakirsain.ben kahveye bi.bayilirdim,burnuma durduk yerde kokardi mis gibi olmadigi halde etrafda.aman bir tiksindim hala inanmyiorum kahve icmek isteemdigime.aklima gelmiyor nerdeyse...

doğum hikayemiz...
cumartesi günü eşimle kitap almaya gittik. doğuma daha günler var evde sıkılmayayım kafa dağıtayım diye. doğum sonrasına kalsın diye de yemeklik malzeme aldım bol bol, hazırlayıp buzluğa atacaktım. güle oynaya evimize geldik. yol boyu eve gidip aldıklarımızdan atıştırmayı düşünüyordum. eve geldik. yemeklik malzemeyi hazırladım ama yemeği yapmadanellerimi yıkayım başalrım diye düşünmüştüm. ellerimi yıkamaya girdim ki... ayaklarıma doğru durmayan bir su akmaya başladı bacaklarımın arasından. daha önce de erken haftalarda benzeri olduğu için şüpheye mahal kalmadı. suyum gelmişti. eşim olacaklardan habersiz bilgisayarın başına geçmişti bu sırada. ona seslendim suyum geldi dedim anlayamadı nasıl ne geliyor diye. dedim ki bebeğimiz geliyor. bir taraftan sevinçten gözlerim doldu. sonuçta tehlikeli haftaları atlatmıştık çok şükür. kesin mi diye sordu, kesin dedim. evden apar topar fırladık zaten valizim hazırdı. hastaneye giderken giyecek bişey bulamadım alışverişte giydiğim elbise ve topuklu ayakkabılarla doğuma gittim. bal kaymak da yalan oldu tabi tadına bile bakamadım. yolda doktorumuzu aradık hastaneye geçin anestezi ekibini arıyorum hemen dedi . ailelerimizi aradık. telefonumu açınca kayınvalidem kzım biz de yarın size gelmeyi düşünüyoruz dedi, artık hastaneye gelirsiniz dedim güldüm. hastanede hemen ameliyat için hazırladılar, biz eşimle halen oldukça sakindik. soyunup incecik önlükle epiduralin yapılmasını beklerken çok üşüdüm, titrememeye çalışıyordum. beni hazırlayıp yatağıma yatırdıktan sonra eşimi yanıma yeşil paravanın arkasına aldılar. operasyonun tamamında kızımızın çıkışına kadar hiç birşey görmedik ikimiz de. anestezi doktoru beni sürekli bilgilendirdi. zaten anestezi yapılması ile bebeğin çıkarılması arasında sadece 5 dakika filan var. kıznız çıktı dediler. doktorların kucağında ağlayan minik bişey gördüm henüz yüzünü seçememiştim ama minik bir can dünyaya gelmişti. canım kızımız doğmuştu. eşimle birbirimize baktık ... sonra gözlerimi kızımdan ayıramadım. bir an başımın yanına getirip annesi al kokla sonra temizleyip getiricez dediler. bana yaklaştığı anda heyecandan ölecektim sanki.. gözlerini ve ağzını kocaman açmış bana ihtiyaçla bakan anne burada mısın der gibi bakan bir bebek.. annecim hoşgeldin dünyaya dedim.. hoşgeldin yuvamıza. biz de babanla seni bekliyorduk. sonra onu hazırlamaya aldılar. bebeğimiz sağlıklıydı çok şükür herşey yolundaydı. gerisi önemli dğeildi artık ne yapacaklar nerimi dikecekler ağrı mı duyacağım konuları ortadan kalkmıştı... zorlu bekleyişimiz inanılmaz bir kavuşmayla sonuçlandı. Allahıma çok şükür. ameliyat sonrası kuzumu koklarken isteyen diğer arkadaşlarımı, bekleyen diğer arkadaşlarımı düşünerek bol bol dua ettim. Allah isteyen herkese, buradaki arkadaşlarıma, herkese bu duyguyu tattırsın inşallah. öpüyorum hepinizi. hamile arkadaşlarmımın hamilelikleri sağlıkla sonuçlanır, diğer arkadaşlarmın da güzel haberlerini kısa sürede alırız inşallah. öpüyorum hepinizi

valla druusellam önce güldürdün sonra aglattin beni.ne kadar guzelde yazmissin.masal gibi basindan beri.Allahim dualarini kabul eder bebis bekleyenleri,bebis isteyenleri sag salim bebisine kavusur insallah.

ben bu masali doguma kadar bi kac kere okurum galiba tekrardan

Son düzenleme:

Yok canım kusamıyorum.. Beni mahveden de o zaten.. Hiç kusma yok.. Öğür öğür dur..
Ama sana kötü haber, bu oğlumdan daha ağır olacak galiba.. Oğlumda bu kadar erken başlamamıştı..
Off.. Korkuyorum ben yaa.. Hastanelik olurum diye korkuyorum.. Burda kimsemde yok.. Gurbetteyim ben..

Evet çok haklısın.. Gerçekten aslında ilk aylarda da izin olmalı bencede.. Ama erkeklere sorsan ne varki..
Bu durumu anlayacaklar da.. İzin vereceklerde.. Çokmaz ayın son çarşambasına belki...

Ayy ayy bu ne güzel bir hikaye.. Valla heveslendim hee..
Rabb'im kızınla, eşinle çoooook mutlu, çook sağlıklı koca bir ömür nasip etsin size..
İnşaAllah bizim doğumlarımızda böyle güzel geçer..
Analı babalı büyüsün bebişin..
Çok öptüm bende...

oda kötü ama kusuncada rahatlamıyosun ki.yine bulantılrın devam ediyo.en azından bebek besleniyo diye teselli et kendini.

inşallah kolay geçer ,temmenni etmekten başka bişey gelmiyor elimden.aynı durumdayız tatlım.bende gurbetteyim.burda kayınv.başka kimsem yok.onlarında bi işe yaradıkları yok.ve çok kırgınım onlara.yanlızım yani.ALLAH'tan kocam var.beni muhtaç etmiyo kimseye.adam kül kedisi gibi çalışıyo evde.hayır elinede yakışmıyor ki.ama ne yapsın canım ya.geçen diyodu.yemek bende,bulaşık bende,çocuk temizlik hep bende.....gerçi iyide oluyo.böylelikle ne kadar yorulduğumu bizzat test etti.şimdi daha çok hak verir bana.ama genede ALLAH eşimden bin kere razı olsun.çocuk gibi nazımla oynuyor.hersabah kalkınca direk şu soru.hayatım bulantılarının geçmesine ne kadar kaldı.sanki sözleşme yaptım.5 hafta 3 gün bulantım olacak diye.bilmiyorum diyorum.belki yarın belki yarındanda yakın.ama diyorum kötü bir haberim var sana.bazılarının 9 ay sürüyomuş.ya ne demek 9 ay ben kafayı yerim o kadar zaman diyor.aslında onu 9 ay keklemek de var ama neyse kıyamıyorum.
okulumdaki müdürde çok anlayışlı şimdilik.ilerde ne olur bilemiyorum.davranışlarını çok kestiremiyorum.yeni geldi.inşallah böyle devam eder.belki haftaya bi rapor alırım.biraz dinlenirim. kötü hissediyorum kendimi.ailemi de çok özledim.offfffffff libidom düştü yine,moralim sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…