- 2 Ağustos 2011
- 620
- 10
- 46
pek giremiyorum bu aralar.sonuçlar eh işte.keseyi gördük şükür.ama biraz küçükmüş.haftaya kalp atışına bakcaz bakalım.ya ben çok kötü depresyona girdim.ben bu çocuğu çok istedim.ama şimdi içimde heyecandan çok korku var.ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam,ya sakat olursa ,ya doğumda onu kaybedersem,ya bana bişey olursa.amniyosentez sonucu kötü çıksa ne yaparım vs.vs.vs ........normalde pozitif bir insanımdır.ama kendimi tanıyamıyorum artık. hep olumsuz şeyler geliyor aklıma.bide bırakamadım şu lanet sigarayıda.onada sıkılıyo canım.önceden bir paket içerdim.şimdi gerçi günde 3-4 tane içiyorum ama o bile fazla.hiç içmemem lazım ama nasıl .kalp atışını görünce daha bir bağlanırım belki o zaman hiç içmem..offfffffffffffffffff offfffffffffffffff
depresyona giriyorum galiba diyorum eşime,nereye giriyosan çık hemen diyor
canım belki geç döllenme olmuştur kese de ona göre oluştuğu için henüz küçüktür. eşine katılıyorum depresyona kesinlikle girmemen lazım. sevdiğin şeylerle ilgilenmeye çalış, bahar geliyor açık havada yürüyüş yap, müzik dinle ve pozitif insanlarla görüş sadece. ilk 12 hafta benim de çok farklı değildi. stres olmamaya çalışıyordum ama durmayan bir kanama ve düşük riski vardı, önceki düşüklerin üstüne.
4. haftada gebeliği öğrendim ve o güne kadar 1 paket sigara içiyordum günde. öğrendikten sonra tamamen bırakayım dedim tabi. daha önce defalarca bırakmıştım kolaydı o zamanlar. bu sefer dr günde 3 sigara verdi, yok dedim içmem. ama akşama kadar bile dayanamayıp sinir krizi geçirince akşam doktorun sigaraya durduk yere izin vermediğini düşündüm. üç gün doktorun verdiği kadarı içtim. dördüncü gün kanama başladı. o sigarayı nasıl attığımı nasıl bir pişmanlık duyduğumu anlatamam. son oldu.
neden içtiğini de o kadar iyi anlıyorum ki. sigarayı tamamen bırakmak demek bebeğin geleceğine inanmayı gerektiriyor ama sen korkuyorsun doğal olarak. inşallah herşey yolunda gidecektir ama bunun bir garantisi olmadan umutla sarılmak zorundayız bebeğimizin sağlıkla geleceği fikrine.
valla ne diyim ayni stresli gunelri bende yasamistim.hatta cok paylastim sitede.neyseki gec döllenmeydi.doktora kan testine ekren gitmistim heycandan.kesemi göremediler dis gebelikde degildi operasyon olcaktim nerdeyse.hazirlandim operasyona sona nda yavrumun kesesi görünmüstü.tam bu olayi atlattim derken kalp sesini duyamadilar bir türlü, sekizinci haftaya kadar bekledim.sonra kanamamin gelmesiyle korkudan hastaneye kostuk.oda normal bir reaksiyonmus ama bahaneyle oglusumun kalp atisi baslamis onu görmüstum.
ikili test uclu testleri doktor problemim yuzunden yaptiramadim.derken amnyosentez dediler riskden dolayi.yasim kimligime e göre 35 cunku.derken cok iyi bir doktor buldum ilgili ve pozitif.keske ikili testi yaptirsaydin ama korkacak bise yok.amnyosenteze ben karsiyim seni 21. haftada prenatal hani genel ultrasina gönderim orda bebisnin herseyini görürsün rahatlarsin dedi.hakketten simdi dusunuyorum en rahat olmam gereken zamanalri stres üzüntü kabuslarla gecirmisim.hic korkma.su an tam olarak hatirlamiyorum rakamlari ama ne diyor uzmanlar bebeklerin yuzdelik payinda cogunlugu saglikli olurlar.cok dusuk bir ihtimaller bizim dusundukelrimiz.ilk tecrube ve ileri yasda oldugumuz icin ödleklik yapyioruz.inan burda cevremde en genc anne kendimim.millet gayet rahat korksuuz doguruyor.carla bruni bile 43 yasinda dogum yapti.masallah saglikli kendiside bebegide.inan bana ynis eyleri bende yasadim ama hic degmezmis.sikintiyla gun gecirmek sana dolayisiylada bebisine zarra verir.stresli bir bebek olur .hayatindan sigarayi cikararak cok buyuk bir iyilik yapmis olcaksin.bol bol topige gir dertles arkadaslarinla iyi gelir.burcun ne bu arada.ben ilk ucunci aya kadar depresyonik gezdim tozdum ama simdi cok pismanim.kendine gel hadi siyril ok .öptüm seni.