35 den sonra çocuk diyenler

valla ne diyim ayni stresli gunelri bende yasamistim.hatta cok paylastim sitede.neyseki gec döllenmeydi.doktora kan testine ekren gitmistim heycandan.kesemi göremediler dis gebelikde degildi operasyon olcaktim nerdeyse.hazirlandim operasyona sona nda yavrumun kesesi görünmüstü.tam bu olayi atlattim derken kalp sesini duyamadilar bir türlü, sekizinci haftaya kadar bekledim.sonra kanamamin gelmesiyle korkudan hastaneye kostuk.oda normal bir reaksiyonmus ama bahaneyle oglusumun kalp atisi baslamis onu görmüstum.
ikili test uclu testleri doktor problemim yuzunden yaptiramadim.derken amnyosentez dediler riskden dolayi.yasim kimligime e göre 35 cunku.derken cok iyi bir doktor buldum ilgili ve pozitif.keske ikili testi yaptirsaydin ama korkacak bise yok.amnyosenteze ben karsiyim seni 21. haftada prenatal hani genel ultrasina gönderim orda bebisnin herseyini görürsün rahatlarsin dedi.hakketten simdi dusunuyorum en rahat olmam gereken zamanalri stres üzüntü kabuslarla gecirmisim.hic korkma.su an tam olarak hatirlamiyorum rakamlari ama ne diyor uzmanlar bebeklerin yuzdelik payinda cogunlugu saglikli olurlar.cok dusuk bir ihtimaller bizim dusundukelrimiz.ilk tecrube ve ileri yasda oldugumuz icin ödleklik yapyioruz.inan burda cevremde en genc anne kendimim.millet gayet rahat korksuuz doguruyor.carla bruni bile 43 yasinda dogum yapti.masallah saglikli kendiside bebegide.inan bana ynis eyleri bende yasadim ama hic degmezmis.sikintiyla gun gecirmek sana dolayisiylada bebisine zarra verir.stresli bir bebek olur .hayatindan sigarayi cikararak cok buyuk bir iyilik yapmis olcaksin.bol bol topige gir dertles arkadaslarinla iyi gelir.burcun ne bu arada.ben ilk ucunci aya kadar depresyonik gezdim tozdum ama simdi cok pismanim.kendine gel hadi siyril ok .öptüm seni.

kızlar korkacak bişi yok. annemin 8 yıl çocuğu olmamış 15inde evlenmiş.sonra 5 kızı oldu en büyüğü 24 yaşında.sonra türkiyeye geldik babaannem erkek torun istedi ve annem tam 41inde birini doğurdu ve norma doğum maşllah.sonra 43ünde 2. erkek çocğunu doğurdu.şuanda bende evliyim ve 2 yıl oldu çocuğumuz olmuyor annem beni tehdit ediyor bu sene doğurdun doğurdun yok doğuramadın benim canım bebek istiyo ben doğururum diyo 45 inde ..yaparmı yapar

Ama kızlar, şu da bir gerçek ki;
Yaş geçtikçe hamile kalmakta zorlaşıyor..
Riskler artıyor..
Ama denildiği gibi, bu çok az bir oran..

Amaaan deyin, hamileliğinizin tadını çıkarın bence..
Çünkü insanın başına gelebilecek sınırlı güzelliklerden biri hamilelik.
Yaşayın doya doya...

hem kendi yaşadıklarını hemde benim duygularımı hissettiklerimi o kadar güzel anlatmışsınki sağol canım.

sağol canım,desteklerin için inşallah en kısa zamanda toparlanırım.kafamda o kadar çok soru soran ses var ki sanki hepsi aynı anda konuşuyo.ne sorulardan bişey anlayabiliyorum tam olarak nede cevap verebiliyorum.uyku uyuyamıyorum.daha doğrusu az uyuyorum.yani günde 4-5 saat kadar.normal mi bilmiyorum ki.bide kahretsin şimdiden 3 kilo aldım.eşime naz yapcam diye. iştahımın da maşallahı var.sabahın 4 ünde bile pizza yapıp yiyorum. ALLAH hakkımızda hayırlısını versin.

inşallah annen gibi sağlıkla yaparım doğumu.

canim merak etme.ilka ylarda kilo almayin deniliyor ama ben ilk kilolarimi o zaman aldim.mide bulantisi stres yada diger seylerden fazla istahim yoktu hep makarna tarzi yogurtlu corba ekmek peynir cok yeidigmiz icin ilk aylarda cogumuz kilo aldik.sonra durdu.7 aydan sonra geri basladi.su anda toplamda 14,5 kilo aldim.oda herseyi masallah götürüyorum.dr um dedi bebgin saglikli takma kiloy kafana diye.bazi doktorlarda böyle iste.sende takma.dusunecegin en son sey olsun.sen git carsiya unisex renklerden birer cift patik yada corap al as karsina.seni pozitif etkiler.ben senden daha sikintiliydim.bir gun ruyamda karnidman bebegim göründü aglarken gozume.baktim eli ayagi her seyiyle öylece bana bakarak agliyo.sanki anne ben iyiyim beni üzme bosuna tedirgin diye.o gunden sonra hic dusunmedim .düsündugum zaman oldugundada tekrar hemen siyrildim.bir ara bir iitap ciktiydi ya.dusüncenin gucuyle ilgili.the secret.cokda fazla bsie yoktu icinde ama olayin sirri dusundugun sey her zaman olumlu olmali.olumsuz tarafindan dusunmeden planlamak yasamak gibi.cocugum insallah poblemli olmaz yerine,bebegim insallah cok saglikli olcak gibi.
hep guzellikleri dusun ve Allahtan hep guzel seyler dile.yakidna sirasiyla bebisinin varligini hissedeceksin.karnin sisecek ilk hareketi beklerken birde bakacaksinki benim gibi bebisinin hareketlerinden artik gece uyuyamiyormussun sikayetleri basliycak .
öptük oglumla sizi...

merhaba arkadaşlar.. ben de 38 yaşındayım ve bebeğimi bekliyorum.:)
Allah herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

meraba canım sağlıklı ve hayırlı doğumlar dilerim bende senin yaşındayım 1 senedir hamile kalamadım acaba senin tedavi ilemi oldu yazarsan sevinirim ve bu yaşta gebelik zormu oluyor normal doğum olurmu gibi korkularım var lütfen bana biraz bilgi verirmisin öptüm seni

CANIM DESTEKLERİN İÇİN SANA SONSUZ TEŞEKKÜRLER.kendimi daha iyi hissediyorum artık.bakalım yarın doktora gitcem.ne diycek.kalp atışlarınıda görürüz herhalde.cinsiyetinide merak ediyorum.eşim hep kızım diye seviyo hatta hamile kalmadan önce pembe çorap bile almıştı. ama benim hep oğlum olcakmış gibi hissediyorum.
canım hep benim sorunlarım hakkında konuşuyoruz. senin nasıl gidiyor.artık sona yaklaşıyosun sen.bu aralarda yaşadığın sıkıntılar var mı. umarım güzel geçiyodur günlerin

merhaba,seninle aramızda 9 gün var canım.sen nasılsın bulantıların var mı.neler hissediyosun .hadi paylaş biraz bizimle.

canim iyi olmana sevindim.hepimiz ayni duygualri yasadik yani.gecer emin ol.gerci hamilelik devam ettigi surece kaygialrin hep oluyo ama konualri degisiyor.simdi sende kalp atisi heycani var.varmi yokmu ne zaman olcak derken.bende gec döllenme olunca gec duyduk tam panik .ama bus efer testler basliycak.aman kacirmayim diye takipa basliycaksin.sonucu bekleme stresi.egerki fazla bulantin yoksa genelde erkek deniyliro.bende fazla olmadi kusmalar falan hele hic olmadi.gercekten oglum olcak.besinci aydan sonra cok rahat gecti,Türkiyeye tatilime bile gittim 7 aylikken ayol.
o zamanalr oglumun 4D ultason fotolarini gördükce baya bir huzurlandiydim.agzi burnu findik gibi uyuyor teyzesi ölece.bayilisoun bir fotoya bile.bende hep erkek hissettim.esim kiz desede ben oglum diye seviyodum.doktorum ney sence diye sordugunda anneler hissediyor dedi ve oglun olcak demisti.allahim saglikli huzurlu olsunda bebislerimiz inan hic fark etmiyormus dimi.tek dusuncemiz bu.simdi son zamanlarimdayim.ama bu sietede öle arkadaslar varki benden önce dogum yapmasini beklediigm.sanki bana daha cooooooookkk varmis gibi.simdi uc arkadas dört arkadas beklyiorum.ikisi bu hafta.sirada drusellada var.bakalim hayirlisi.
dicegim oki zamane anne adaylari olarak kaygialr hic bitmiyo.simdide karnidma yavrum o kadar buyuduku.yatakda dondugumde acaba bir yerine bir sey oldumu ustunemi yattim.hizlimi döndum acaba diye devam ediyosun dusuncelere.heleki disardan hissedince kolunu bacagini yavrunun ezermiyim panigi.doktora soru yagmurlari liste liste yani
bak son ayimdayim.agrilarim hat safada .wc ye gitmeler mide yanmalarim inanilmaz derece uyutmuyor.gunduz bsie yok gece bastiriyor hepsi.su an sana sabhaa karsi yazyiroum dusun yani.ogulum assadan kafasiyla durtuyo wc problemi ustten ayaklariyla bastiriyor mide yanmasi.ama o kadar hareketliki acayip beni gülümsetiyor gece yarilari.cok kameraya cektim karnim lap lap oynuyo ice disa .innailmaz bir mutluluk.aci cekmenin bile guzelligi varmis ayol.
Allahim snada o duygualri yasatir insallah sirasiyla ve tüm bebek dusuenen arkadaslarima.

sevgii drusella.nasilsin.doguma hazirlandin coktanda.gunun bellimi ara sira sayfana girip bakyiorum ordan takipe diyorums eni.nerdeyse on haftalarin yaklasti.agrilarin iyce artmistir.
Allahim sana guc kuvvet versin.sag salim minik kizinla kavusun insallah.bloguna dogum hikayenide yazarsin insallah,ben doguma girmeden.
öpüyoruz oglumla sizi

Son düzenleme:
mesajını okurken gözlerim doldu canım. neden bilmiyorum hormonlarımın yine yüksek bir saati sanırım. Birkaç hafta daha sabredeceğiz sadece, sonra inşallah bebeklerimize kavuşacağız. Bizim yaklaşık iki hafta kaldı. Karnımın tümsekliği azaldı, onun yerine senin de dediğin gibi wc gitmeler sıklaştı. Bebeğim iyice aşağıda şimdi. fiziksel rahatsızlıkların en yoğun döneminde değilim. benim birinci ve ikinci üç aylık dönemim daha zor geçmişti. Şimdi bebeğime kavuşma umudum arttıkça günler daha kolay, ağrılar daha hafif geçiyor. Son hazırlıkları tamamlayayım diyorum ama uğraşamıyorum artık hiçbirşeyle. kızıma kapı süsü yapamadım ya da beğenip alamadım. evdeki işler de bitmedi. önemli değil artık kızım sağlıkla gelsin de. doktorumuz 3.5 kg civarı doğabilir diyor . dünki usg de 3.3 kg ölçüldü kuzum. hareketleri oldukça azaldı. doktor günde 10 hareket ediyorsa yeterli diyor.sırt bel ağrıları mide bulantısı ve yanması wc e sık ve koşarak gitme gibi bu son iki haftadır biraz artan durumlar da var tabi. pelvis kemiği?? deniyor sanırım o kemiklerin resmen ayrıldığını hissediyorum acayip bir baskı var üzerlerinde. 3 kilo kadar blogu iyice boşladım bu ara ama doğum sonrası kısa da olsa birşeyler yazmak çok istiyorum. daha sonra detaylandırırım.
sen ne durumdasın canım?bak sıra hızla geliyor heyecan durumların nasıl? öpüyorum canım seni de oğluşunun fındık burnunu da

Son düzenleme:

canim ya saol iyiyim.hic deme bu hamilelik duygualri iyce yogunlastirdi.okurken hep kendi bebeklerimizi yerine koyuyoruz acayip bir hassasiyet olusuyor.ama öyle tezyesi bu normal ultrason muayenesinde oglumu görmeye gittigimde hem sevinyodum oglum diye hemde cok bise anlamiyordum.beyaz bir hayalet seklinde diye.. bu 4D yi icat etmislerde tam anlamiyla karnidma bebek oldugunua sahit oldum sanki ta en basinda.simdi tv nin yaninda misil misil uyurken bakyiorum karsimda cercevede.(görmemisin hali iste)

gecende ben yetenek sizsiniz hic izlemediydim.baktim bi cocuk.birinci olmus.kopegi gordum ne akilli diye bir duygulandim basladim aglamaya.esimde bana bakiyor kahvaltida.oda anlasin artik ne kadar hassas oldugumu.

bugun okuduum doguma yaklasan annede ilginc bir sekilde enerji gelirmis.belkide o sayede agrilarin az biraz hafifler.ama kolaymi masallah kziina iyi bakmissin annesi.sadece 3 kilo 300 karnidna tasimak ne zor is,birde extralari var.aman yarabbim.desene tam zamanidna dunyaya geliyor bu bebisler Allah tarafindan :)
bende agrilarim cok diye bol bol yuruyorum.belki iyi uyuurm diye .yok ay hic bir faydasi olmuyor.ne agrilarima ne uyku problemime.nede mide yanmama.yatmaya bir saat kala koca bir bardak süt icmeye basliyorum.dr yudum yudum ic iyi gelir dedi.gercekten iyi geliyor ama etkisi bi kac saat sonra basliyor.ne güzel bi kac kere cig patatesin suyu olayini denemistim on dakikada kesiyordu ama doktorum istemedi.zararliymis cig olunca.

esimle simdide alisverisden geldik.o kadar cok ayakta kaldim yurudumki.bu gece bakalim nasil olcak.yorgunluktan bitap dusersem belki uyurum diyorum ama nafile.bgn sabaha kadar en son bugun..
neyseki oglumun hazirlikalri ve hastane hazirligim bitti. bir esofman aldim bi kac yedek pijama .yikamayla ugrasmayim diye.birazda vitaminli sekerlerden aldim.burda kurs aldigim ebe dediydi m cantaniza enerji veren sekerlerden koyun.hem bsie yiyemiyorsunuz enerji verir hemde agiz tadi kötü oluyormus cok.atarsiniz agziniza dediydi.karnima ögrendigim nefes terapisinide yapiyorum.özellikle bes dakika rahat oldugum yan tarafa yatyiorum.uzun uzun karnimin alt tarafina aci verecek kadar nefesi aliyorum yavas yavas aldiigm gibide geri veriyorum.ogludma genlesiyor rahat ediyor.cok sukur bu sayede hci kabizda olmadim.zorlanacgim zamandada yapinca bagirsaklarim hemen cozuldu.dogum yaklasirken ve dogumda bol bol yap demisti.agriyi en aza indiroyrmus.

kapi süsünede gelince.bende bir tane yuvarlak halka vardi.ablam getirmisti.bolcanada beyaz tül almis birde mavi.alta mavi uste beyaz gelcek sekilde ust uste attim.iki tarafina sarkti kapinin assaya kadar.iki tarafinda ortasindan ince iple bagladim .uzerineed halkayi takacagim.birde mavi bir cift patik aldim mavi.iplerinden sarkittimmi tamamdir.hazir bulamadim.genelde hep burda yabanci cocukalr oldugu icin hazirlarda hos geldin yazarda hep yabanci isimelr var.
sende bise uyduruursun.olamasida sart degilde.iste heves beklerken iyi oluyormus.birde ablam yapamamis icinde kalmis.bebek sekeri olayinida yapmamis.o cok ilgilendi bu konuyla.bebek sekerlerimide annem getircek.Tr den bulmus bayada hesapliymis.biberonlu bebek arabali...gelicne sekerleri doldururum.pekde dagitacak kismem yokda burda genelde yabanci tanidiklarim.onlara iste veririm bi kac komsuma yeter.hatirasi kendimede kalsa.
kayracigim cicilerinide gördüydüm.bilmiyorum öyle cici cici kaldimi yoksa yikadin yerlestirdinmi annesi.ben güya tek tek etiketleri makasla kesecektim ama sonra merak ederim numaralarini diye vazgectiydim.öyle bos zaman olunca herseyi dsundum ama artik yapacak güc yok bendede.napalim bu kadar yeter.gurbetlikte esimle ikimiz ancak bu kadar hazirlandik.evlatlarimiz saglikli gelsinde gerisi bos.bunuda ne zaman desem baska yelrerdede senin blogdaki karikatur geliyo aklima.
kendine iyi bak canim,hayirlisiyla kolaylikla dogumun gerceklesir insallah.yazmaasanda canin sag olsun.son gunler.angel25 de haftaya 29 una randevu almis.baya bir heycanlandim duuynca onuda.haftaya ne demek.aman yarabbimmmmm.Allahim az kaldi cok

Ayyy aynisefa, drusella..
Nasıl heveslendirdiniz benide yaa.
Ne güzel muhabbetiniz var sizin kzlar, maşaAllah diyorum ikinizede..

Bende 36 yaşındayım ve sanırım 4 haftalık falan hamileyim..
Sanırım diyorum çünkü adetim 5 gün gecikince tahlil yaptırdım, BHCG 20 çıktı..
Dr. yeni döllenme olabilir dedi..
Yarın belli olacak neler olduğu..

Ama geç hamilelikte sıkıntılar daha mı çok oluyor?
Daha çok mu zorlanırım diye acayip kaygılanıyorum ben..:18:

Ne güzel, siz bitirmişsiniz aylarınızı..
Yakında kavuşacaksınız bebişlerinize inşaAllah..

İnşaAllah çok güzel ve kolay doğum yaparsınız, ve miss gibi koklarsınız yumoşlarınızı..
Allah hepimize kolaylıklar versin..

valla saol sekerim.Allah sanada guzel bir hamilelik gecirtir insallah.olayin püf noktasi bebek bekleme heycaniyla regl gelmedi diye hemen doktorda solugu almammakmis.bus efer kani ölcülüyor keseyi görmüyorlar.durduk yerde stres yapiyorlar sana. en azindan bir hafta reglden sonra beklemek en iyisi.umarim her sey isteidign gibi olur.kalp atisini dinlemeyede en az sekizinci ahfatada git.ay ben niye duyamadim diye stres olma.cunku herkezin bebegi ayni gun döllenmiyo .
bende 34 üm ve ilk bebegim olcak insallah.daha önce anlattigim doktorlarin yaptigi psikoljik stres disinda hic de zor bir hamilelik yasamadim,sadece son aylarda evet bebegimin cok hareketli olmasi yuzunden canim biraz yaniyo ve midem yaniyo.vucudum doguma hazirlaniyo kasiklarimda agri var ama oda doguma vucudum hazirlandigi icin mutlu oluyorum.cunku normal dogum dusunuyorum ve bu iyie isaret
bun kontrolden geldik teyzesi ogluma kucuk gec döllendi dediler ama simdi oglum haftaalrini solladi.3 kilo 130 gr.sefamiz olsun dimi....darisi tüm hamile arkadaslarima ve bebek dusunen arkadaslarima olsun.

Son düzenleme:

Oh maşaAllah, daha iyi olsun inşaAllah.. Doğuma kadarda alır baya kilo..ada sorun değil aslında.. Aslında normal doğum yapacaklar için avantaj.. Sonradan daha fazla kilo alıyor zayıf bebekler..
Benim 2. çocuğum olacak inşaallah. Benimde 9 yaşında bir oğlum var.. Ve 5 kiloya yakın doğdu.. Hemde beni normal doğum yaptırdılar,, Doktorum anlamadı kilosunu.. Doğuma 1 hafta kala 3.300 dedi bana.. Ama meğer çocuk 4.750 miş.. Artık gerisini hiiiç anlatmayayım...

Rabb'im kolaylıklar versin.. Sizin gibi doğum yapacaklara bir solukta doğurmayı nasip etsin, sağlıkla..
Bizim gibi yeni hamilelere de çok kolaty hamilelikler geçirmemizi nasip etsin inşaAllah..

merhaba canım,yaşlarımız yakın senle 35 olcam bende temmuzda.benimde 8,5 yaşında bi oğlum var.nasıl gidiyor hamileliğin.varmı bulantı kusma.oğlun nasıl yaklaşıyor hamileliğine.haberi var mı.bizimki şimdiden kıskanıyor.tek çocuk ve tek torun olunca tahtının elinden alınacağını düşünüyo galiba.ama bilmiyo ki o benim ilk göz ağrım.ve onun yeri hep ayrı olcak.

yaşadığın stresleri şimdi sırayla biz yaşıyoruz.ama sen en zor kısımları atlattın bence.maşallah oğlunun kilosuda iyiymiş.dombili bi bebek olcak desene.maşşallah kuzuya.

birazda bendeki gelişmelerden bahsedeyim kızlar.herkesin midesi sabah bulanır benim öğlen başlıyo yatana kadar geçmiyo.yemek yapamıyorum.kavrulmuş soğan ve salça kokusu mahvediyor beni.ya dışardan yiyoruz,yada tost patates kızartması tarzı şeyleri yiyebiliyorum.buda bana daha 9.haftanın içinde 5 kilo olarak geri döndü.yüzümde egzama çıktı.agız çevremde ve burun kenarlarında.doktor stresten dedi.vajinitim hala devam ediyo.12.haftanın dolmasını bekliyoruz ama kasık ağrısı beni yoruyo işte.sigarayı azalttım iyice.günde 1 tane.onuda bırakcam inşallah.şimdi daha iyiym .1-2 hafta öncesine kadar.o duygusal dalgalanmalarım azaldı iyice.
bütün olumsuzluklara rağmen yinede mutluyum kızlar.hepimizin ALLAH yardımcısı olsun.hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…