- Konu Sahibi koizumirisa
-
En çok onu yapıyorum , zayıflayınca yapacaklarımı düşüne düşüne yemekten uzak duruyorum, bi öğün yediysem diğerinde dengeliyorum. Ama malesef mükemmelliyetçi doğmuşum. Öğle yediysem , akşam yemedim ama o gün benim için diyet bozulmuş oldu, moralim motivasyonum düşüyor. Hiç hata yapmayacağım illa. Evet en önemlisi sağlık. Binlerce diyetle zayıflıyorsun ama sağlıklı zayıflamadıktan sonra değeri yok.
Herkes işten bahsetti. Ben de okuldan muzdaribim.(( Şişmanlığım öğretmenler için pek önemli değildi ayrımcılık olmadı ama arkadaşlar [/QUOT
kaç yaşındaydın canım bide ne okuyorsun
Herkes işten bahsetti. Ben de okuldan muzdaribim.(( Şişmanlığım öğretmenler için pek önemli değildi ayrımcılık olmadı ama arkadaşlar
kaç yaşındaydın canım bide ne okuyorsun
Canım ben tipik bir başak burcuyum ama bunun dışında çok keskin uçta yaşayan bir mükemmelliyetçiyim. Geçenlerde acaba hastalık derecesinde miyim diye düşündüm araştırdım ama o kadar değilim. Çünkü araştırıp okudukça öğrendikçe siyah beyaz dışında grininde olabileceğini idrak ettim. Bende seninle aynı şeyi düşünüyordum. Diyete başlıyordum. Kaçamak yaptım bozuldu gitti.En son artık nasıl olsa hep böyle olacak kilo veremem diyordum. Böyle diye diye bu kiloya geldim zaten. Uzun zamandır aynalara bakmaktan çekiniyordum. Zayıfken hatırlıyorum günde 1 saat ayna karşısında dururdum. Nerede o zaman ki ben? Ama ne düşünürsem o olurum dedim ve diyet yapıyorum arada kaçamak olacak. Önemli olan hemen dengeleyip telafi etmek. Bir kaçamak belki diyetimi 1 gün daha uzatır diyorum. Verdiğim emeğin yok olmasından iyidir diyorum. Kısaca pozitif düşünüyorum. Mükemmeliyetçi tarafımı bastırmaya çalışıyorum. İnan sende yapabilirsin. Kötü düşünmemeya çalış. Pozitif olmak önemli. Sen pozitif oldukça herşey daha iyiye gider. Hem hayatta hiç bir şey kolay değil.Çaba harcamadan hiç bir şey elde edemeyiz. Mükemmeliyetçi yanını törpülemeye çalış. Onu çok dinleme canım. Anlık kararlar almadan önce sonuçlarını düşün. Hemen pes etme. Biz en iyiyi isteriz en iyi olmazsa hiç olmasın mantığı bizi mahvediyor. Bundan kurtulmalısın. Yeni mantığın en iyisini istiyorum. En iyisini yapmak için elimden geleni yapacağım pes etmeyeceğim diyebilmen önemli. Ve en önemlisi gerçekçi hedefler ve hayaller hayatımızda olmalı. Yoksa dünyamız kararıyor. Seni çok iyi anlıyorum ama bunların üstesinden gelebilirsin. Mükemmelliyetçi yanını doğru kullanırsan çok sağlam silah oluyor. Mesela ben bu yapmaya yeni başladım. Okulda derslerimde mükemmelliyetçi yanımı avantaj haline getiriyorum. Not ortalamam 4 üzerinde 3,89 geldi bu dönem. Bizim için hayat en iyiye ulaşma. Hep bir hedef olucak hayatımızda. Mükemmeli düşünme hep. Yapabileceğinin en iyisini yap gerisini düşünme canım. Ay çok konuştum ama bu mükemmelliyetçilik gerçekten zor bir şey. Bu konuda sana elimden geldiğnce destek olmaya çalışırım. Çünkü mükemmelliyetçilik gerçekten çok zor. Her zaman kusur görürsün. Hep negatif şeylere takılırsın vs. Bunu ancak 2 senedir yenebiliyorum. Önemli olan mükemmel olmak değil. Önemli olan mutlu olmak....
Çok farklı değil canım. Ama zayıflayınca herkesin ağzının suyu akar. Şöyle örnek vereyim. İlkokul orta okul boyunca kilolu bir arkadaş vardı. Herkes alay ederdi. Fakat lise de kız bütün kiloları verdi ve alımlı bir kız oldu. Onunla alay eden erkekler birer birer çıkma teklifi ettiler. Kızda hepsini zevkle reddetti.
güldürdün yahu. İNŞALLAH darısı başımıza
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-basari-oykuleri/262319-42-kilo-zayiflayan-guldemirin-basari-oykusu.html şu zayıflama hikayesindeki cümleye benziyor
Aa aynı burcuz, doğum günün ne zaman? Evet çok ciddi bi hastalıkı, öncesinde farkında bile değildim. burç yorumlarını okurken fark ettim. Aa dedim ben de böyleyim. Diyette biraz ters tepiyor ama benim hata yapmamamı sağlıyor bir yandan.
15, anadolu lisesinde 2. sınıftayım yani bölüm yok
Aynen öyle. İşte bak paylaştığın başarı öyküsü ilk başta beni anlatıyordu. Bende onun yaşadıklarının aynısını yaşadım. Annemde aynen öyle yapıyordu. Ben odamda tek olmadığımdan dışarda yer gelirdim.
15 eylül 1989 canım. Mükemmelliyetçiliği törpülersen çok işe yarıyor.
Beni kötü şeyler yemeye sevk ediyor işte böyle bir şey var. Ben anlatsam söylenenleri burdan senin bilgisayara yol olur aah ah. Ama şimdi annemler zayıflayacak deyince daha bi gaza geliyorum.
ee o Allahın emri bu kadar çabaya, sabra kilo vereceksin canım .. önemli olan kendine inan .. şöyle 80 e inince zaten sana zayıflayacak demelerine gerek kalmıycak .. şu kıyafeti alırmıyım ,şöylemi yapsam saçımı demeye başlıycaksın :)
Herkes işten bahsetti. Ben de okuldan muzdaribim.(( Şişmanlığım öğretmenler için pek önemli değildi ayrımcılık olmadı ama arkadaşlar
seninle sırf kilon yüzünden yaklaşımları kırıcıysa arkadaş olmasanda olur o tarz kişilerle.. senin ruh halini ,kişiliğini zedeler benden söylemesi.. arkadaş dediğin sohbetinden zevk aldığın kişidir fiziğiyle arkadaşlık olmaz.. erkek arkadaş konusu ayrı ama normal arkadaşlarınsa okulda sana bu şekilde yaklaşan kafana takma derim bilmiyorum kaç yaşındasın ama ben ortaokuldan lise sona kadar aynı senin gibiydim kilomla alakalı devamlı takılırlardı sonra ünv de zayıfladım .. işin ilginç yanı şimdi bana takılanların çoğu benden kilolu :)))
ee o Allahın emri bu kadar çabaya, sabra kilo vereceksin canım .. önemli olan kendine inan .. şöyle 80 e inince zaten sana zayıflayacak demelerine gerek kalmıycak .. şu kıyafeti alırmıyım ,şöylemi yapsam saçımı demeye başlıycaksın :)
seninle sırf kilon yüzünden yaklaşımları kırıcıysa arkadaş olmasanda olur o tarz kişilerle.. senin ruh halini ,kişiliğini zedeler benden söylemesi.. arkadaş dediğin sohbetinden zevk aldığın kişidir fiziğiyle arkadaşlık olmaz.. erkek arkadaş konusu ayrı ama normal arkadaşlarınsa okulda sana bu şekilde yaklaşan kafana takma derim bilmiyorum kaç yaşındasın ama ben ortaokuldan lise sona kadar aynı senin gibiydim kilomla alakalı devamlı takılırlardı sonra ünv de zayıfladım .. işin ilginç yanı şimdi bana takılanların çoğu benden kilolu :)))
İNŞALLAH ya inebilirsem işte.
Onlara arkadaş değil insan bile denmez özünde. Diyecek lafları söyleyecek sözleri kalmayınca, tek vurabilecekleri noktanın o olduğunu görünce oraya saldırıyorlar. Okula yeni başladığım gün, ilk günüm, 9. sınıfım, 11. sınıftan bir grup bizim sınıfa girdi, "oha bu 9. sınıf mı" dedi. Sanki ben duymadığım için susmuşum gibi, sınıfımdan biri de gelip tekrar söyledi . Ne diyeyim? Bir insanı ne tanımaya gerek görmeyen, düşünmeyen insanın beni sadece "şişman" olarak algılamasına ne diyeyim? Çok üzülüyorum ya. Hangi konuda "en" olursam olayım, biri beni tarif ederken "hani o şişman..." diyecek. Hayatta tek sıfatımın bu olmasını istemiyorum.
Neyse kötü anılarımızı hatırlamayalım. Zayıflıyoruz işte daha ne olsuncanım çok iyi anlıyorum seni benim kız arkadaşım hiç olmadı liseye kadar biliyomuzun çünkü kızlar erkeklere göre daha fiziğe dayalı dostluk kuruyolar o yaşta . erkek fatma gibiydim o yüzden 15 yaşıma kadar sokakta futbol oynamaktan tut sapanla oynamaya kadar mahalle takımında bile oynadım düşün .. ama sonra işler tersine dönüyo erkekler iri kızlarla konuşmazken kızlarda eh işte muhabbet .için konuşuyo oluyolar..boşver sen kendine bak önemli olan sağlıklı olmak bunu unutma...
bende lisede rejim yapmıştım ama benimkisi biraz saçmaydı 2 ay gibi bir sürede 15 kilo verdim sırf su içtim ve 1 öğün yedim oda sadece ıspanak ve yoğurt..ama sağlığımdanda oldum .. bir gün normalde dokunmıycak bir ilaca öyle kötü reaksiyon gösterdimki bir daha o hatayı asla yapmam .. 3 gün hastanede yattım .. vücudum birdiğin arı sokması gibi şişti tek fark bölgesel değil her yerim göz kapaklarım bile.. o kadar sağlıksız yapmışımki rejimi vücudumda beni koruyacak tek bir vitamin kırıntısı kalmamış.. sonra farkettimki ben kendime eziyet etmişim spora başladım bir voleybol takımda genç kadrosuna girdim 5 sene öyle oynadım kilo almadım ama vermedimde .sporu bırakınca geldi kilolar .. bu sefer kilomu verirken tamamen sağlığıma yöneliyorum önce ben .. başkalarını çatlatmanın zevki zaten kendiliğinden gelicek
Yarışma nasıl motivasyon arttırıyor ya benimki niye hiç artmıyor.Ben yarışmalarda geriye düşünce üzülüyorum bir de. Ayşe abla çağırmasa katılmazdım hayatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?